icon

Odložte očkovanie hexa vakcínou, kým bude nová

anjelicek26
7. okt 2012

http://www.sukl.sk/buxus/docs/Inspekcia/Postreg...

Stahuju ich z trhu, kym nebude nova seria, odmietla by som ockovat, prva trieda ohrozenia je ohrozenie na zivote!

abbey1
8. okt 2012

Zaujímavé je, že ráno to u nás na Slovensku bolo LEN podozrenie z kontaminácie priestoru a popoludní už to bol kontaminovaný priestor.
Veľmi som zvedavá, čo to bude zajtra či o týždeň. Ale u nás zasa asi nič podstatné, o čom by verejnosť mala byť informovaná.
Snáď nám aspoň vysvetlia, ako po takej dlhej dobe prišli na tú kontamináciu a len konkrétne tejto jednej šarže.
Skúste si ešte vygoogliť, čo konkrétne táto baktéria dokáže spôsobiť. ☹

delfinka.a
8. okt 2012

@abbey1
tak mam v očkovacom preukaze, datum očkovania,nalepku a datum , možno si zmylila sestrička datum,
joj ale dufam že nič z tej vakciny nebude mat moja mala, po očkovani sme nemali problémy a dufam že ani nenastanu, teraz v oktobri mame ist MMR sa mi velmi nechce
😢

pectore
9. okt 2012

@romea aj oni maju dovod...ale povedz mi co vyriesis konspiraciami okolo toho...nic ....akurat sa budu vsetci stresovat a aj tak NIC nevyriesia.

pectore
9. okt 2012

@naja94 budem si pisat ako chcem... tak tak.... a ci su moje prispevky o nicom si kludne mozes myslet dalej.... 😀 😀

sirinka
9. okt 2012

Dievcata, ktore mate zaockovane dieta dotknutou vakcinou... ja budem postupovat teraz takto, u homeopata necham malickej hlbkovo precistit organizmus, so zameranim na vakcinaciu a v ziadnom pripade nebudem dalej ockovat. kazda dalsia davka Infanrixu je predsa posilovacia, teda su nadvazne na seba a aj ked po tejto davke dietatko nemalo ziaden problem, tym ze vakcinu posilnime dalsou, problem moze vyskocit... takze ja uz malu ockovat nedam, kto v ockovani napriek tomu pokracovat chce, odporucila by som tiez najprv precistit organizmus a pocas dalsej vakcinacie podavat homepatikum Thuya occidentalis v kombinacii s vysokymi davkami vit C....
a nenechajte sa odradit tym, ze vas niekto odbije konspiracnymi teoriami... kto si spomenie na niektore skandaly farma firiem z minulosti, nemoze verit, ze nam povedia celu pravdu, kiez by aspon polovicnu...

pectore
9. okt 2012

@kepassa vidis toto je presne to co si myslim ze sa stane... mamicky nic nevedia... ale MYSLIA si ze vedia vsetko...a to hlavne koli takym SARLATANOM AKO JE dennik SLOBODA V OCKOVANI..... take bludy som citala este ako decko ked som verila v kadejake konspiracie...ale to co je predvadzane na tych strankach je uz mega konspiracia.....a hlavne taka lahko prekuknutelna az by som povedala ze trapna.....komu som to ukazala a upozornila ho na sposob pisania a zjavne aj myslenia tak sa nakoniec na tom ôen rehotal ze to je dobra vtakovina.....take zavadzanie a podsuvanie nazorov autora ako je tam je fakt luxus...ze je to az nechutne.... same...tipujem, a domievam sa, a predpokladam, a zavery nad vyjadreniami tipu...to je rozporuplne, a zahadne a neviem este ake...len aby spochybnil spravu takym smerom ako potrebuje..... a pritom normalny clovek ked si precita zdroj ziadne take bludy co pise pan guru.... tam niesu....potom su to ortiele... ale skade tie zavery a odsudenia? Akurat tak z vasich hlav...iba sa budete zbytocne stresovat...vytvarat si skreslene a nicim nepodlozene zavery ...

romea
9. okt 2012

@pectore predpokladam ze potim ani neveris ze bol holokaust a ine veci lufia to mi tiez nechceli verit najprv a dialo sa to...a bez vetra sa ani listok nepohne ak mas svoj nazor a beris tomu oukej 🙂

pectore
9. okt 2012

@dankakk nic nevyslo na povrch...len to ze preventivne stiahli vakciny u ktorych potencionalne hrozi moznost kontaminacie...ak si niekto mysli ze 214, 000 eur je dovod na paniku pretoze je to divne nech si uvedomi ze pre taky kolos co zamestnava 15 000 ludi su to drobne....a uplne hovna....takze pre nich to nieje bohvie aka strata..... kludne sa mohlo stat ze bola zistena mikrobio cinnost na obaloch alebo hoc kde v skladoch .....preto to spetne preveruju .....my vieme o tom prd prd preto robime okolo toho buuuuuuuuuuuum.....tak co nechutne vyslo na povrch??? ...hexa sa dava s prevenarom ...tak sme to rozlozili.... a co sa ti na tom nezda...predsa kazda vakcina obsahuje samostane skodlive latky ..a ked sa poda len jedna a o mesiac druha...podana davka je o polovicu v momente podania mensia...tym padom aj zataz na oranizmus je o polovicu mensia.... neviem co sa ti nezda..... a mne sa tiez nepaci co sa stalo...a neobhajujem to...len upozornujem na to ze tu su uz take zavery ...ktore su zas vymyslom a konspiraciou....

pectore
9. okt 2012

@romea holokaust je snad uplne ina tema.... a mas pravdu...az casom sa dozvieme kde bola pravda.... lenze tu niektore mamicky este vlka nechytili uz na jeho kozuch pili.....

sirinka
9. okt 2012

@pectore vies, tej firme nepojde az tak o peniaze, ako skor o stratu dovery ludi v ich vyrobky, mozno budu muesiet v buducnosti vanylozit ovela viac usilia, aby kontrolne organy schvalili ich liecivo do predaja a podobne zalezitosti... ale to je cele blba, bla, pretoze niekde sedia aj taki ludia, co dostanu od tej firmy vela, naozaj vela penazi a schvalia hocico, mozeme dufat, ze sa tam najdu aj ludia so svedomim...
vies, farmaceuticke firmy ked maju liek, ktory mozu produkovat a predavat masivne, s naozaj velkym ziskom tak im nevadia ani straty na zivotoch...pravnikov maju najlepsich, takze obycajnemu cloveku sa nikdy nepodari dat nejaku komplikaciu do suvisu s liecivom... kym sa nenajde niekto, koho zacne trapit svedomie a vynesie z firmy naoaj tajne dokumenty...

moon1979
9. okt 2012

@sirinka neriskovala by som jedno a to nezaočkovať dieťa proti hapatitíde B, čo táto vakcína obsahuje ak sa nemýlim ... a je obrovské mínus, že ešte stále sa nevynašla vakcína proti hepatitíde C :( hepatitída A je choroba spinavých rúk a nie je z daleka tak nebezpečná ako B a C ... a ak si niekto myslí, že je to ochorenie narkomanov, homosexuálov a prostitútok tak sa mýlia, ani nevieš kde všade môžeš prísť do styku s týmto ochorením ... takže už len kvôli tomu Bcku by som neriskovala, keď sa už deti očkujú povinne, ty keby si sa chcela zaočkovať ako dospelá osoba, musela by si si to plne hradiť, čo nie je zanedbateľná položka ...

pišem to len kvoli tomu, že práve táto vakcína obsahuje očkovaciu látku proti tomuto ochoreniu ...

pectore
9. okt 2012

@sirinka o tychto praktikach samozrejme viem.... to ze si pohorsia meno je koniec koncov len dobre pretoze budu opatrnejsi ako nakupujuci tak spotrebitelia....a opatrnosti nieje nikdy dost.... lenze v tomto pripade sa stale nic neprevalilo...len preventivne opatrenie..... vravim mohla byt mikrobiocinnost zistena na obaloch, na pipetach ja neviem kde vsade a preto sa rozhodli to prekontrolovat...moze ale nemusi nic hrozit...a skor nehrozi ako hrozi.... mozno sa to este prevali.....a mozno sa to uprace pod koberec.... tu vsak zuri hexa fantom..... a zavery ktore su zatial len vymyslom.... ja nepanikarim pretoze si dakazem ako tak predstavit co vsetko sa mohlo stat.... staci ze v sklade objavili kdesi kostru mysi alebo ja neviem...hoc co....a kedze su to vakciny a nie cukriky tak MUSIA dat vystrazne oznamenie a odoberanie prveho stupna...kde je ohrozenie na zivote...to je viac ako logicke.

sirinka
9. okt 2012

@moon1979 proti hep B existuje aj samostatna vakcina, kvoli tomu nemusis ockovat hexou... ja ju mam povinne, lebo moja praca bola kedysi vyhodnotena ako rizikova z hladiska nakazy touto chorobou... a kde vsade sa moze male dieta nakazit touto chorobou?

sirinka
9. okt 2012

@pectore nesuhlasim s tebou. moj nazor je, ze farma firmy su ochotne urobit nieco taketo oficialne az v pripade, ked je naozaj realne riziko vaznych komplikacii...

moon1979
9. okt 2012

@sirinka vsade ... ale za samostatnu vakcinu uz zrejme musis platit ... vies kolko ludi ani nemusi vediet ze je infikovanych Bckom a sú nosičmi? a kontakt s krvou je nebezpečný ... už len detské pieskoviská nie sú bezpečné a to nemusím pokračovať ... ja tu nechcem a nemienim širiť paniku,ale toto ochorenie je nebezpečné ...

sirinka
9. okt 2012

@pectore moja vlastna skusenost v malom... mala som akurat nocnu sluzbu, ked sa jednej z nasich pacientek rapidne zacal zhorsovat zdrav. stav. do 24 hodin bola vo velmi vaznom stave ohrozujucim zivot, nevedeli, co jej je a ci prezije. vysledkami nakoniec prisli na to, ze je nakazena velmi vzacnou ale agresivnou bakteriou.
prva cesta ludi z preverujucej komisie nasla mna, bola som obvinena z porusenia pracovnych postupov a z vazneho ohrozenia zdravia dotycnej pani.
ale par hodin na to sa zacali objavovat nove a nove pripady z inych oddeleni, kam som ja nemala pristup.
dalsim setrenim zistili, ze sterilne kanyly pouzivane na odd. ARO boli kontaminovane touto bakteriou uz u vyrobcu.
zaver??? my sestry sme dezinfikovali tyzden celu nemocnicu agresivnymi pripravkami, ja som ostala oznacena ako vinnik, zhovievavo ma nevyhodili, iba som musela na odbornej urovni vypracovat zasady prace pri podavani intravenoznych liekov, firma, ktora cely problem sposobila nevydala nikdy nijake ospravedlnenie, odskodne alebo nieco podobne....

sirinka
9. okt 2012

@moon1979 vsade urcite nie a je to problem, ked sa chces chranit zaplatit za tu vakcinu? ty si zaocovana, ked sa tej choroby tak bojis?

pectore
9. okt 2012

@sirinka pokial si budeme myslie ze cely svet je zly...naozaj bude zly......pretoze tisic krat opakovana loz sa stane pravdou...... ja verim ze niesu vsetci bez chrbtovej kosti...i ked je to zo dna na den tazsie...

moon1979
9. okt 2012

@sirinka ano som

pectore
9. okt 2012

@sirinka a upozornili ste ju oficialne na problem s nejakymi podkladmi ?

sirinka
9. okt 2012

@pectore 😀 ale svet dobry nie je... loz nam tu podsuva ktosi ini, politici, zmanipulovane media apod....ale na to mame inu temu 😉

sirinka
9. okt 2012

@pectore koho?

sirinka
9. okt 2012

@moon1979 tak vidis, ze to nie je problem zaockovat aj bez hexavakciny... 😉

pectore
9. okt 2012

no firma ktora cely problem sposobila....informovali ste ju o probleme s nejakymi podkladmi o danej situaci a o vyskyte bakterie ?
@sirinka

sirinka
9. okt 2012

@pectore to sa ma pytas uplne vazne??? ja som bola vtedy 20 rocna vystrasena zdrav. sestra...presvedcili ma, ze mam byt rada, ze to so mnou nebudu riesit radikalnejsie...az neskor, so skusenostami mi doslo, ako to cele bolo zmanipulovane z ich strany, ako ma zastrasovali...

lili24
9. okt 2012

oficiálne je vakcína na trhu od januára 2012, ale niekto tu písal aj to, že boli ňou zaočkovaní už v decembri 2011...tak potom ako to je?? my sme boli očkovaní v novembri 2011. mám sa znepokojovať, volať pediatričke, alebo nie??? 😒

vlnka81
9. okt 2012

mamicky studujte studujte studujte, hlavne sa nedajte zblbnut kadekym ci uz doktormi alebo inymi uradmi ktore sa budu chciet z tohto problemu vyvliect, budu vsetko zlahcovat a ututlavat. ak sa da pectore zaockovat touto vakcinou a nasledne aj svoje dieta (teda ak jej profil je pravdivy a nejake ma lebo ziadna skutocne milujuca matka by sa k tomuto problemu takto lahkovanze nepostavila, skor tipujem na zamestnankynu GSK kedze sa tak dobre vyzna v pomeroch tejto firmy). farma firmy nemaju prijem z konkretnej vakciny ale z roznych diagnoz ktore tieto vakciny sposobuju a mozu sa prejavit kedykolvek v zivote. a nehovorim len o tejto konkretnje vakcine...

maznacik007
9. okt 2012

@lili24 ja som citala nejake vyhlasenia a ze dodana bola do skladov v oktobri 2011 priznava to sam vyrobca na svojej stranke
http://www.gsk.sk/novinka_08102012_02.html

pectore
9. okt 2012

@sirinka tak jasne...ako ked to napises takto......no len vies jak...chceme poriadok...(a ja nevravim ze ty)...ale nadriadeny mal na tom trvat a preverovat to...pokial sa to neurobilo tak sa mozme len rozculovat ...jak je to mozne....

pectore
9. okt 2012

http://www.gsk.sk/novinka_08102012_02.html tu je blizsie info
@sirinka ...a uz to tu je vysie...teraz som si vsimla.....