Odložte očkovanie hexa vakcínou, kým bude nová
http://www.sukl.sk/buxus/docs/Inspekcia/Postreg...
Stahuju ich z trhu, kym nebude nova seria, odmietla by som ockovat, prva trieda ohrozenia je ohrozenie na zivote!
@maznacik007 aj ja mam info, ze u nas je tato vakcina od oktobra 2011...priamo z gsk...
nieco o tom bacilovi ktorym je potencionalne kontaminovana....Bacillus cereus .......v potravinách
málo kyslých potravinách pri teplotách od 4 5 C do 55 C Prevažne kontaminuje potraviny rastlinného pôvodu napr cereálie jedlá z ryže škrobu múky zemiakov cukrárenské výrobky mliečne pudingy cestoviny konzervy sušené potravinárske výrobky ale aj mäsové pokrmy a pasterizovanú smotanu Po tepelnom opracovaní potraviny napr po prevarení nastanú priaznivé podmienky pre vyklíčenie spór a rozmnoženie tohto patogéna Potravina môže byť kontaminovaná spórami B cereus zo surovín a prísad ktoré použijeme na prípravu pokrmov napr sušené korenie a byliny cukor škrob múka Intoxikácie vyvolané baktériou Bacillus cereus a príznaky ochorení Bacillus cereus má schopnosť vyrobiť dva druhy toxínov ktoré vyvolávajú dva druhy otráv z potravín 1 Emetický toxín Bacillus cereus vyvoláva nevoľnosť malátnosť zvracanie Emetická forma intoxikácie nastane po požití toxínu Cereulid ktorý sa vytvorí priamo v jedle Inkubačná doba je pol hodiny až l hodina po požití kontaminovanej potraviny Ochorenie má rýchly priebeh najčastejšie odznie po 6 24 hodinách Pri evidovaných ochoreniach väčšieho počtu ľudí emetickou formou išlo o najmä o tieto jedlá ryžové jedlá cereálie cestoviny mliečne pudingy 2 Diarhogenný hnačkový enterotoxín Bacillus cereus Vyvoláva hnačkové ochorenie sprevádzané bolesťami brucha vodnatou hnačkou s pocitom nevoľnosti Tvorí sa v tenkom čreva postihnutého po požití jedla kontaminovaného spórami Inkubačná doba je 8 16 hodín po jedle Intoxikácia môže trvať 1 deň i viac dní Diarhogénna forma enterotoxikózy B cereus sa vyskytla po požití mäsových a zeleninových jedál omáčiek polievok duseného mäsa a dezertov Ochorenia si nevyžadujú väčšinou žiadne špecifické liečenie Doporučuje sa dopĺňať stratu tekutín Pri deťoch je priebeh ochorenia ťažší ako u dospelých Pretože intoxikácie vyvolané baktériou Bacillus cereus majú krátky klinický priebeh mnoho prípadov je nehlásených Často nie je k dispozícii potravina ako dôkazový materiál preto nie je vždy jasný pôvod podobného ochorenia Najviac oznámených otráv z potravín súvisí s požitím tepelne spracovaných potravín v reštauráciách a stravovacích
@anjelicek26 ahoj a nevieš kedy bude nová?pretože mame v novembri posledne očkovanie a neviem či teda dat ale snad lekár by jej nedal nič ohrozujuce ked tento članok vyšiel
@monikamajova lenze neockovat nieje riesenie...pretoze je to tenky lad co je lepsie.... ked mame silnu kolektivnu imunitu nemusime ockovat (co je dnes)...no kolektivna imunita by nebola kebyze sa neockuje..... a ak sa ockovat nebude.... migranti (kazdu chvilu objavia na hraniciach nejakeho somalskeho utecenca)...bude otazkou casu kym nam sem nieco zas zavlecu... a neockovanom obyvatelstve to bude ako v raji....
@anjelicek26 velmi mě mrzí trápení tvého děťátka i tvoje, ale chtěla bych ti říct, že tvoje vina to přece rozhodně není! Přece děláme pro své děti to nejlepší. Předpokládám, že nejsi lékař, zrovna tak jako já ne a i když se snažím zjišťovat si o všem co se týká mé dcery maximum informací, tak prostě pořád jsem laik a musím vycházet i z toho co mi říká lékař a také dát na jeho doporučení....pokud s informacemi které mám dospěji k tomu, že s ním nesouhlasím, tak se samozřejmě ozvu a snažím se věci řešit, ale nemohu k tomu přistupovat tak, že pokud lékař nasadí nějakou léčbu, očkování atd. a má k tomu nějaký důvod, tak za všechny následky jsem potom zodpovědná já....já mám přece také svoji práci, kde jsem zodpovědná za to co dělám, protože jsem v ní odborně vzdělaná a nebudu pak tvrdit, že to byla zodpovědnost toho, pro koho jsem tu práci dělala...nemůžeme všichni přece rozumět všemu. Samozřejmě chápu, že pokud jde o zdraví, není nic důležitějšího a jak píšeš, nikdo nechce, aby jeho děťátku se stalo cokoli zlého. A i rozumím tomu, že asi pořád přemýšlíš nad tím, jak jsi tomu měla zabránit, co jsi měla udělat lépe....ale prosím neobviňuj se tak....jsi skvělá matka a tvé dítě tě teď potřebuje v plné síle. Už s tím nic zpětně nenaděláš, soustřeď se na to co teď, tahle ta "vina" tě musí hrozně užírat....omlouvám se všem, je to mimo téma a taky nevím, zda jsem to napsala tak pochopitelně jak to cítím, ale musela jsem na tvůj příspěvek reagovat, je hrozné co se stalo, ale přišlo mi i hrozné to, jak to bereš jako jednoznačně svoje selhání. Proboha to by pak každá žena, co by chtěla být dobrá matka musela vystudovat lékařskou fakultu, psychologii, rodinnou školu a co já vím ještě, aby ve všem vždy udělala jen správné rozhodnutí na odborné úrovni....to je prostě nesmysl. Držím vám moc palce, ať se zdravotní stav jen lepší!
takže pre pokoj duše som si volala pediatričke, neboli sme uvedenou vakcínou očkovaní...bola ochotná a povedala mi čísla šarže všetkých troch vakcín...ale je to hrozné čo sa deje.... 😒
my mame ist na prve ockovnie o tyzden v utorok ,volala som sestricka mi povedala ze oni nemaju tie zle vakciny....aj tak sa bojim.....co mam robit ,isli by ste na mojom mieste????
@jaanna doufám, že tvá dcerka už bude v pořádku. Ta moje to měla jako reakci na poslední dávku Hexa vakcíny, bohužel jak se teď ukázalo, tak této špatné. Krevní obraz měla v pořádku, "jen ten streptokok", ale co jsem o něm tak četla, v tělě /ten co měla dcera/ se běžně vyskytuje, ale při nějakém oslabení se může přemnožit a způsobovat problémy....o těch streptokocích jsem se dočetla spoustu i protichůdných informací a mudr. sama řešila, zda ATB dát či ne, neb v těle normálně je a ATB také není pro tak malé tělíčko to nejlepší...ale nakonec jsme se dohodly, že to zkusíme, protože ji to prostě dělalo problémy. Po ATB už se jí nic naštěstí nevrátilo. Ale tak stejně se teď nevyhnu myšlenkám na to, že doufám, že jí ta vakcína v těle nenapáchala něco dalšího, co se ukáže až časem....
@delfinka.a jo to mě taky zarazilo, také mám v očkováku stejnou šarži a jiné datum expirace než uvádí SUKL, tak taky nevím, jak je to možné
@pectore k tomu co způsobuje bacil, kterým byla vakcína možná kontaminovaná....moje dcerka měla bezrpostředně po očkování průjmy a zvracení, jak už jsem tu psala a mudr nám po vyšetření tvrdila, že jsme se pravděpodobně trefily očkováním do nějaké začínající rotavirové infekce....no malá týden nejedla a bylo ji velmi zle....příznaky odpovídají přesně tomu, co jsi zkopírovala ve svém příspěvku....to zda šlo o tuto infekci či rotavir už se nedozvím, ale rozhodně půjdu za lékařkou a budu trvat nahlášení tohoto jako následků očkování....na čemž jsem předtím netrvala, protože jsem věřila své mudr, že z očkování to být nemůže....
@florentina lekarka ma podozrenie na morbus krohn,brali mu dnes 6 ampuliek krvi, spustilo sa mu to po troch vakcinach 6- kombinacii, pneumokokoch a meningitide C, v anglicku to ockuju spolu. Ktoru z nich vinit neviem,ale fakt sa.bojim ☹
@pectore
Samozrejme si o Tebe budem naďalej myslieť svoje, ale dnes Ťa musím pochváliť - akosi si zjemnila rétoriku (najmä v porovnaní s tým ako si do diskusie vstúpila) a ani tých hrúbok už nie je toľko 😉
A teraz vážne, ja tiež nie som zástanca úplného neočkovania a rovnako ani zástanca prílišného panikárenia... Ale tak ako @sirinka, aj mám pocit, že keď farma firma urobí takého radikálne opatrenie, musí jej tiecť do topánok... a určite to nie je iba o kostričke zdochnutej myši v sklade... Keby neexistovalo REÁLNE riziko, že vákcíny sú skutočne kontaminované, k žiadnemu stiahnutie podozrivých vakcín by nedošlo, o tom som skalopevne presvedčená... A čo je pre mňa úplnou záhadou a časovo to vôbec nesedí - že na riziko kontaminácie prostredia prišli až rok po samotnej výrobe vakcíny... To akože teraz vyhodnocovali výrobné prostredie spred roka a viac???
Skopírovala si celý eleborát o baktérii, ktorou mohla byť kontaminovaná daná šarža, asi preto, aby si upozornila, aká je tá baktéria v podstate neškodná, resp. nie až tak nebezpečná.... Vieš, aj taká pleseň v potravinách nemusí spôsobiť nejaká extra vážne zdravotné problémy a pozri sa, čo momentálne spôsobuje v USA, ak je podaná injekčne priamo do tela... Takže prosím nebagatelizovať!!! Napokon, treba zobrať do úvahy, že vo vakcíne akákoľvek baktéria, ktorá tam nemá čo robiť, môže v kombinácii so samotnými vírusmi a inými látkami, ktoré obsahuje, narobiť riadnu paseku a nikdy nevieš, Ty sa takáto vakcína nestane "smrtiacim koktejlom"...
A ešte nakoniec - nik nemá väčšie právo na obozretnosť, kritiku a svojím spôsobom aj paniku v tejto veci ako samotné maminy, resp. rodičia... Lebo pre štát je dieťa len neplnoletý občan/budúci daňový poplatník, pre farma firmu zas len potenciálny klient, ale pre rodiča je to živý tvor, za ktorého sa cíti a aj je zodpovedný a na ktorom mu neskutočne záleží... Takže radšej panika ako ľahostajnosť
http://www.gsk.sk/novinka_08102012_02.html
"V celosvetovej databáze GSK týkajúcej sa bezpečnosti jej produktov boli preverené všetky nežiaduce udalosti hlásené v spojitosti s vakcínou Infanrix Hexa z uvedenej šarže a u žiadnej z nich nebolo potvrdené, že by nežiaduca udalosť súvisela s dôvodom, pre ktorý sa vakcína sťahuje."
takze rozumiem tomu spravne, ze vakcina sa stahuje, kvoli comusi, co za cely rok, rok a pol jej pouzivania na tisickach deti nesposobilo ani jeden jediny neziaducy ucinok... ale nikdy nestiahnu vakcinu, kvoli skutocnym neziaducim ucinkom, ktore su im hlasene a maju ich slusne zoradene vo svojej celosvetovej databaze... to je velmi rozumne, chvalim firmu GSK za ich poctivost!!!
@sirinka
Asi by som mala isť do tej firmy na preškolenie z logiky... lebo ich stanovisko mi teda vôbec nedáva zmysel - ani koza, ani rak... Ja to vidím tak, že zahmlievajú, zahmlievajú a ešte raz zahmlievajú... Oni síce uviedli nejaký všeobecný dôvod k stiahnutiu vakcíny, ale ktovie, čo je v skutočnosti vo veci...
@florentina lenze vakciny boli dvakrat kontrolovane a nic sa u nich nepreukazalo... vies aby si skor neposobila histericky a trapne...pretoze vakciny kontaminovane neboli.... ale jasne ako chces...tiez by som isla za doktorkou a pobavila by somk sa snou na tuto temu.... ak mas podozrenie
@anjelicek26 chápu, že se bojíš....držím vám moc a moc palečky, ať vše dopadne co nejlépe.....posílám mnoho pozitivní energie, držte se!
@sirinka vakciny sposobili teda LEN uz zname vedlajsie ucinky. Kto pozna pribalovy letak pochopi ☹
@anjelicek26 skus si pozriet toto, su tam aj side effects http://www.netdoctor.co.uk/health_advice/facts/...
..myslim, ze si sa rozhodla maleho nedat ockovat MMR, zrejme si spravila dobre..aj ked Crohnova choroba nie je dokazana po tejto vakcine...ale vsak just in case
..no mrzi ma, ze mate tento problem
@pectore no jak jsem již psala, nikdo už mi neřekne zda to byl rotavir či infekce z vakcíny, zrovna tak jako nikdo už nezkontroluje přesně u naší vakcínu, že....takže já sice také nejsem pro dělat paniku, bohužel už s tím, že má dcerka touto šarží byla naočkovaná nic neudělám, ale rozhodně chci, aby tuto možnost vzal někdo v potaz a proto budu na nahlášení trvat. Mě vůbec nevadí, když mě někdo bude považovat za hysterku či trapnou....jde o zdraví mého dítěte, tak za to mi to rozhodně stojí a když to někdo zohlední při hodnocení této vakcíny, tím lépe. Já se stejně obávám, že to nikdo nebude chcít řešit. Ale když firma na svých stránkách píše, že nikdo nevykázal nežádoucí účinky v souvislosti s touto vakcínou a moje dcerka měla reakci, která by těmto účinkům mohla odpovídat, tak není to jen o tom, že to nikdo nenahlásí a pak může toto firma tvrdit....Jak už jsem psala v jiném příspěvku výše, nejsem doktor a snažím se je i respektovat, ale mám i svůj zdravý rozum a vím, že za zdaví všech členů své rodiny se musím prát co jen dokážu, neb nikomu jinému než mě /myslím tím lékařům, firmě, atd./ na členech mé rodiny nikdy tak záležet nebude. Mám velmi čerstvou zkušenost, která se netýká očkování, ale pobytu v nemocnici a vím, že kdyby jsme si opakovaně nezjišťovali inforamce doma, nedělali v nemocnici humbuk, nechtěli jiného lékaře atd., tak už máme o jednoho člena rodiny méně....prostě i když jsme tam vypadali jako největší prudiči a personál nás rád neměl, tak je to jedno, hlavní je, že je pacient doma. A i když musí až do konce života chodit na to samé oddělení na podpůrnou léčbu, už se tam nikdo na nás jak na hysterky nekouká, ale naopak nás tam berou docela s respektem...takže já jsem za to, snažit se být slušný, ale jít si tvrdě za svým....
@naja94 panika robi zlobu na vsetkych frontoch.... nad takymito vecami sa musi premyslat s chladnou hlavou.... nic nezlahcujem...v amerike sa rozsirila meningitida!..ktora moze byt sposobena akoukolvek bakteriou ktora sa pri poraneni dostane do oblasti mozgu.....je dost mozne ze boli vakciny zle uskladnene..... ja to s tou hexou nevidim tak katostrofalne...kebyze som nejaky predak v takej firme a mam to nastarost... dostala by sa mi informacia moznej kontaminacie...postupovala by som podla standartnych postupov....a myslim ze to oni urobili.... kludne sa na to mohli vykaslat ale nevykaslali sa .... urobili to co maju urobit a ludia za tym hladaju konspiracie...tak budiz..... este by to chcelo zistit ako sa chova bakteria v krvnom riecisku...ale ked napada traviaci trakt ...tak cez creva sa vstrebavaju ziviny do krvy...takze si myslim ze sa tam dostane aj ta bakteria.... rozmyslanie nad tym je vsak spekulacia... nakolko kontaminacia samotnych vakcin nebola potvrdena....
@slniecko77 jj mmr sme mu nedali, mimo inych dovodov aj kvoli tomu,ze tie problemy s travenim mal uz vtedy.
Otázka podľa mňa znie, ako sa mohla potencionálna vakcína vôbec dostať von.
Ak im aj teraz uveríme, aké sú záruky, že nabudúce už kontaminovaná nebude?
Treba to riešiť s chladnou hlavou, ale nezametať pod koberec. A to sa tu robí. 😠 😠 😠
@anjelicek26 hej, to si spominala, ze ste mali dovody, ktore absolutne akceptujem 😉
..aha, takze problemy s travenim mate dlhsie 😝 a pritom Maxik vyzera velmi zdravo..
..inak s tou crohnovou chorobou to prekvapilo aj mna..aj ked hlbsie vyskumy to nedokazali
..citala si, ze jednotlive vakciny, ktore su v MMR nemaju taky efekt? teda len 12%
Nechápem, že nikto nie je ochotný vysvetliť, ako na tú kontamináciu s odstupom času prišli.
Minister tiež pchá hlavu do piesku.
Aspoň sa mohli na ukážku dať všetci tou šaržou zaočkovať.Nech nám idú príkladom. 😀 😀 😀
@florentina v tvojom pripade ide o to ze to lekarka oznacila ako ratovir.... a ide aj o to ze vo vakcinach nebola potvrdena kontaminacia a boli pred distribuciou kontrolovane dvakrat..... takze pochybujem ze ta budu brat vazne ak dieta nasledne liecili na ratovirus..... heh mala by si ma vidiet v akci..ja som na lekarov ako osa.... tiez uz som si musela vydupavat svoje...pretoze nas navacovali s vyrozou dva mesiace kym sme samozrejme neskoncili v nemocnici...na moju ziadost... to mala mala 8 mesiacov..... a kebyze sa uz nedopalim a nevynadam im ...nezacnem sa vyhrazat.... tak by ma navlacovali dalsie dva mesiace.....ze mame len rimecku a mame davat vitaminiky..... hovno zalta rybka... nasli nam potom stretokoka a stafilokoka..... takze ja lekarom neverim ani nos medzi ocami... tiez si vsetko zistujem ....ale pouzivam pri tom sedliacky rozum a som kriticka ku konspiraciam.....

@pectore Ahoj,len pre tvoju info už neraz takéto stiahnutie bolo - napr.keď sa sťahoval Priorix a mala sa očkovať moja dcéra..ja som vtedy našťastie odmietla a o týždeň na to bolo vo všetkých novinách,že veľa detí má "vedľajšie negatívne účinky" a vakcínu-dobre čítaš vakcínu- sťahujú z trhu a bude nahradená od inej firmy..a ešte nevedia presne povedať.. nakoniec aj naša doktorka uznala,že dobre,ale potom už bolo aj v regionálnych novinách,že sa rodičia nemajú čoho obávať..a kde mám 100% záruku,že sa to nezopakuje znova?
Vtedy aj bolo veľa prípadov čo dávali ja Jojke a Markíze a raz dva sa to dialo o pár mesiacov ten istý scenár
a teraz zas- no pekne 😠
takže nehovor hop,kým nepreskočíš..nevieš ešte,čo všetko sa zistí za pár týždňov,rokov a mesiacov a potom už je neskoro si búchať hlavu o stenu..iba dobre,že ju stiahli...
včera to dávali v správach,tak si to pozri na Jojke aj na Markíze v archíve a prestaň sa hádať s s @anjeliček26