icon

Odložte očkovanie hexa vakcínou, kým bude nová

anjelicek26
7. okt 2012

http://www.sukl.sk/buxus/docs/Inspekcia/Postreg...

Stahuju ich z trhu, kym nebude nova seria, odmietla by som ockovat, prva trieda ohrozenia je ohrozenie na zivote!

pectore
11. okt 2012

@ajka006 tak ked za tym vidis peniaze tak si odpovedz na jednoduchu otazku preco sa zaviedlo povinne ockovanie.... pretoze ja tu za nic nelobujem.... ale nasla som si odpoved.

pectore
11. okt 2012

@kaja73 isto mas vo svojich vyjadreniech pravdu..az na to ze to nieje aplikovatelne na vsetkych..... pri takychto temach sa neda spekulovat co by bolo keby.... je to len jedna z moznosti ako postupovat...no mnozstvo matiek kojit nemoze a ani neprekonalo cierny kasel.... takze tvoje slova su sice pravdive ale nezahrnaju vsetkych....a my musime mysliet na vsetkych...... a tak ako u vakciny tak i u prirodzene vytvorenej imunity funguje proces vyprchania protilatok.... niekedy tych 20- 30% ucinosti vakciny v prvych mesicoch dietata moze urobit rozdiel medzi zivotom a smrtou.... a v tom clanku je napisane ze ten parapertussis mava lahsi a kratsi priebeh....mozno aj preto upustili od jeho ockovania.... ak sa teda nam v minulosti ockovalo co neviem ani ja.

wilikiki
11. okt 2012

@pectore sustavne odbocujes od temy, tato tema je o vadnej hexe, nie o kladoch a zaporoch ockovania 😠 Nemozes sa presunut do tej temy?

sirinka
11. okt 2012

@pectore neviem preco to nechce ukazat...

karin1234
11. okt 2012

@ajka006 ahoj, neviem či to je mne adresovane, že je čas sa nesprávať ako nezodpovedná ovca? my sme syna dali očkovať, ale napisala som, že ked bol maličky tak mal apnoe dvakrát-kde sa ťažko hladá príčina, ktorú často nenájdu, vyšetrovali srdiečko, mozog, sledovali okysličovanie krvi. ja už som bola taká s nervami v koncoch, že čo ak ho zase donesiem domov a všetko sa zopakuje 😒 rozmyslala som čo som urobila zle, preto pišem, že sa bojim už všetkeho vrátane očkovania. na tuto temu som sa rozprávala aj s pediatričkou, ktorá to vylučila lebo to nebolo hned po očkovani ale ubehla nejaka doba, že nereagoval horučkami. ked sa nám to stalo prvýkrát volali sme záchranku, dostali sme sa do nemocnice v čadci kde nič nezistili dali mu infuzku napojili nas na pristroj čo sleduje okysličovanie krvi po par dnoch nas poslali domov kde sa nám znova prihoda zopakovala na druhy den. tak znova kolotoč ale už sme si pomáhali do martinskej nemocnice kde syna poriadne povysetrovali. nemaj strach, že po všetkom čo som zažila sa správam ako nezodpovedná ovca... len už mám zo všetkeho strach i ked sa rozpravas s doktormi tak sa málo dozvieš presne ako pišes.

ajka006
11. okt 2012

@pectore pozri sa, keď veríš v očkovanie, ja ti tvoj názor brať nebudem, máš na neho právo, ja mám zase iný aj vďaka osobnej skúsenosti

sendy182
11. okt 2012

@pectore u mňa http://primar.sme.sk/c/4117223/prave-kiahne-var... v zlom ale si dosť komplikovaná osôbka 🙂 ......len tvoj názor je ten správny.........nemusíš odpovedať.....nemyslím to v zlom 😉

pectore
11. okt 2012

@wilikiki sustavne sa bavim s niekym komu odpovedam ...to znamena ze ani ten doticny sa nemoze bavit k teme ...ked uz tu robis revizora tak aspon spravodlivo.

pectore
11. okt 2012

@sirinka a co tam aspon bolo... ked to tebe ide tak to len prekopiruj a posli mi to do IP...ci ani tebe to uz nejde?

sirinka
11. okt 2012

@pectore Přenos nemoci

Viry se vylučují stolicí nemocného člověka a mohou se dál šířit při nedostatečné hygieně, dále kontaminovanou vodou či potravinami. Existuje však i kapénkový způsob nákazy, kterou mohou přenášet nemocní i bacilonosiči. Virus se zachytí a začne šířit na sliznicích nosu, ústech, v krku a střevech pacienta. Inkubační doba onemocnění je sedm až čtrnáct dní.
Formy onemocnění

Dětská obrna může mít mírnou formu – mezi příznaky onemocnění pak patří zvýšená teplota, nevolnost, bolest hlavy a břicha, někdy i ztuhlost zad a nohou. V těchto případech se pacient vyléčí bez trvalých následků.

Pokud ovšem viry zasáhnou centrální nervový systém, mohou způsobit těžší formu nemoci. V konečném důsledku tak může vzniknout paralytická dětská obrna s následným ochrnutím nejčastěji dolních končetin a trvalými následky po zbytek života. Při napadení mozkového kmene dochází k selhání životně důležitých orgánů. Smrtící kombinací je také postižení dýchacích a polykacích svalů.
Očkování

Proti obávané chorobě se v ČR od roku 1960 očkovalo živou oslabenou vakcínou podávanou ústy (Sabinova vakcína). Dle doporučení SZO se v ČR od roku 2007 používá inaktivovaná očkovací látka, a to v rámci hexavakcíny (kombinovaná vakcína proti záškrtu, tetanu, černému kašli, hepatitidě B, hemofilové nákaze a poliomyelitidě) nebo monovakcíny v celkem pěti dávkách. Důvodem přechodu k tomuto typu očkovací látky byl fakt, že při jejím použití nedochází k vylučování vakcinačního viru stolicí ani k mutacím viru v populaci a nehrozí vznik postvakcinační poliomyelitidy.[1]
Vymýcení

Jediným přenašečem dětské obrny je člověk a onemocnění je tak možné vymýtit. Vakcína proti obrně byla vynalezena v 50. letech a bezprostředně poté se frekvence výskytu obrny v mnoha industrializovaných zemích výrazně snížila. Československo se v roce 1960 stalo první zemí na světě, kde byla obrna vymýcena na národní úrovni. Úsilí o globální vymýcení se datuje od roku 1988 a je do něj zapojena řada mezinárodních organizací jako Světová zdravotnická organizace a UNICEF. V Evropě byla obrna vymýcena v roce 2002 a v současné době se vyskytuje pouze v Pákistánu, Afghánistánu a několika afrických státech.
Reference

http://medicabaze.cz/?&sec=term_detail&termId=1...

wilikiki
11. okt 2012

@pectore ano to je pravda, Tak baby, presunte sa laskavo do temy o ockovani vseobecne.......

pectore
11. okt 2012

@ajka006 ja ti neberem nazor.... kludne neockuj ...netlacim ta do ockovania....ale nemam rada ked sa medzi sebou ludia zavadzaju a stacia im iba polopravdy... alebo neuplne ci jednostranne informacie.....na takychto forach potom ludia spanikaria... raz dva... mne ide len o to aby bola napisana pravda taka aka je aj s plusmi aj s minusmi.... pretoze jedine tak budeme vsetci spokojny....tiez sa rada priucim..no neprestanem sa pytat kam nebudem mat jasno. (co vacsina ludi bere ako rypanie....a pritom si to snazim len ujasnit)

pectore
11. okt 2012

@sendy182 HTTP/1.1 404 Object Not Found.... toto mi vyhodilo ked si dala ten link....co tam bolo?

ajka006
11. okt 2012

@karin1234 určite nie, bolo to myslené všeobecne pre všetkých nielen rodičov, aby predtým ako dajú či už so sebou alebo so svojimi deťmi niečo robiť, si najprv premysleli a naštudovali a získali čo - najviac informácii, či je to prospešné a potrebné a nerobili to len preto, lebo "pán doktor povedal" ako to robili naši rodičia

sendy182
11. okt 2012

@pectore http://primar.sme.sk/c/4117223/prave-kiahne-var... detská doki nám odporúča sa dať zaočkovať proti ovčím kiahňam..........ja mám už deti väčšie ale ešte to nemali.........no neviem

pectore
11. okt 2012

@sirinka podobne som si citala prave v indii je ten problem... tam sa ockuje este starou vakcinou a su tam katostrofalne podmienky... co skutocne vedie k nakaze dalsich a dalsich ludi.... nebude to tam fungovat kym nebudu mat velku preockovanost...co bude trvat este nejaky cas a ludia budu trpiet.... dokonca tam ockovanie robia raz mesacne.... na slobodevockovani to bolo ....akurat ze zas cele hore kopitami pretoze ak si vsimnes... je velka odlisnot v oreginalnom texte a potom v texte co je primo na stranke...dokonca som sa o tom aj s guru co to pisal hadala ze neboli urobene v indii ziadne vyzkumy (priamo v clanku to bolo napisane) no na zaklade pribliznych cisel zaockovanych a nakazenych prisli na to ze je to z ockovania... co je zas blud a polopravda...pretoze nazaklade cisel a bez akehokolvek vyzkumu nemozes vyniest taky zaver.... hlavne ked tam bolo spomenute ze sa objavuje nova forma obrny ktoru nevedia presne zatriedit... samozrejme po hadke je clanok prepisany.... uz sa strasne hryziem do jazyka a radsej mu nic nevravim...bo mu len pomaham to formulovat viac a viac klamlivo.....ked ho upozornujem na do oci bijuce nedostatky v danych tvrdeniach... ja by som proti tomu nic nemala keby to bolo kvalitne... jasne..... preco niesu clanky pisane v mene nejakych nezavslych vyzkumnikov ktory sa venuju vyzkumu ...preco tam pouzivaju slova ako pravdepodobne, a domievame sa..... ved ked uz pridu na nejake klamstvo co robi farmafirma tak si za tym stojim .... aj kebyze mam polozit karieru ..ak by slo o ludky zivot.....ja by som sa bila dokrvy kebyze mi nejaky vyzkum potvrdi ze je ockovanie omyl....pokial mam nieco v rukach nejaky dokaz.... ludia by ich vypoculi..... no taketo veci....... domienky a domienky.... to je pre mna slaby argumet na spravne rozhodnutie.... aj stou hexou ... co tam ten uz hlada a ako nasilu spochybnuje........ i ked sa mi paci ze sa pyta na to co by bakteria sposobila v svale... s napetim cakam na odpoved . 🙂

pectore
11. okt 2012

@sendy182 a ovcie su pomerne lahko liecitelne.... takze neviem.... ja by som to neockovala. Ako decka sme to mali a v pohode...ale ako u koho..ja som sa len vyhadzala ale brat mal aj 40 teploty...je to na zvazeni .... ja osobne by som ale neockovala ked sa to da pomerne lahko liecit a ockovanie ti nezaruci ze sa nenakazis....

sendy182
11. okt 2012

@pectore veď hej ale obaja majú zníženú imunitu..........staršiemu teploty nejdú dole paralenom iné na teplotu nemôže.......doki vravela že ak by ich aj dostali a boli by zaočkovaný bol by ľahší priebeh.........v detstve som mala tiež mums,osýpky,kiahne,..........a tu som 😀

pectore
11. okt 2012

@sendy182 najlepsie vies o zdravotnych problemoch svojich deti .... ako matka najlepsie budes vediet co je pre nich najlepsie ...ale musis pozorne pocuvat pre a proti .... a potom si vybrat.... ja niesom doktor, taketo veci musis riesit s odbornikmi a nejlepsie je spytat sa na nazor viacerych..... ja som sa aj zubarky spytala co si mysli o ockovani 😀

kkl82
11. okt 2012

takze uz aj tato tema sa zvrhla na pectoregocentricku? som fakt nesmierne "rada", ze sa tu uz o ockovani nikde neda diskutovat vo faktoch a odpovedat na konkretne otazky mamiciek, lebo tato osoba na koniku snad vsetky hned zasmradi...

paris3
11. okt 2012

@kkl82 absolutne suhlasim! navrhovala som na nu nereagovat, ale ako vidno, stale tu ma 'zivnu podu'... este sa stale najdu mamicky, ktore sa s nou snazia viest dialog... ale snad pochopia, ze tadeto cesta nevedie 😒

pectore
11. okt 2012

@kkl82
@paris3
a vy pochopte ze mi tu diskutujeme a je obcas tazke sa udrzat striktne v teme kedze sa vynaraju nove a nove podnety na premyslanie.... a to nielen u mna ale aj u inych...ja sa vecsinou snazim drzat v teme ...ale ked sa ma niekto na nieco spyta alebo ma nejako spochybni...tak mu odpoviem.... a zas naopak.... nikto z nas tu nevie kade cesta vedie.... keby si len jedna z nas bola ista ...vedela by si to obhajit.... vsetky sa len snazime aby sme neboli oklamane a aby sa nasim detom neublizovalo.

martina1703
11. okt 2012

samozrejme ze si navrhovala na nu nereagovat ved jej prispevky su ine ako ma vacsina z vas,no ked si to precitas tak ani nie tak rozdielne lebo ona tiez neobhajuje ockovanie a tak ako vy vacsina tak sa tiez len dohaduje o niecom co nieje iste,a co nevie nikto z nas,a skoro ziadna uz neriesi hexu,ktora je zevraj kontaminovana,ale sa tu dohadujete a predbiehate ktora co skor objavi a posle link alebo prekopiruje 🙂 Kazda jedna z nas sa bojime o to najdrahsie o nase deti 😉
@paris3

wilikiki
11. okt 2012

som rada, ze nie som sama, kto tuto temu vnima ako pectorecentricku. Ja sa priznam ze som ju uz aj hlasila pre odbocovanie od temy adminom. Mozno by to mali urobit viacere. Temy co sa preberaju na poslednych x stranach absolutne s danou temou nesuvisia!!!!

pectore
11. okt 2012

@wilikiki dakujem ze si ma nahlasila a dufam ze nahlasis kazdu co odbocila.....pretoze ak si si nevsimla ani tvoje prispevky o mne niesu k teme. 😝

martina1703
11. okt 2012

@wilikiki a nahlasila si aj ostatne mamicky?lebo je ich dost co nejdu k teme a tocia len o svojom,kukni to este raz 🙂

moon1979
11. okt 2012

@wilikiki na to som upozornila už asi pred 10 stranami priamo admina, ale hold ... celá táto téma by sa mala uzavrieť a ukončiť, nie je to o nicom inom, len "kto z koho" ...

martina1703
11. okt 2012

@moon1979 presne tak je to sutaz ktora je lepsia ,a zabudlo sa na nazov Temy

abbey1
11. okt 2012

Je niečo nové ohľadne tej šarže? Pristúpilo sa k jej testovaniu, už sa vrátila späť od lekárov a lekárnikov?
Vďaka za info. 😉