Odložte očkovanie hexa vakcínou, kým bude nová
http://www.sukl.sk/buxus/docs/Inspekcia/Postreg...
Stahuju ich z trhu, kym nebude nova seria, odmietla by som ockovat, prva trieda ohrozenia je ohrozenie na zivote!
@babi1 to by sme mohli byt nebezpecne kebyze neni zaockovanost 98% a vyskyt chorob by bol daleko vacsi...takto su hlavne chraneny ty co sa nevedia branit a najrychlejsie sa nakazia...kedze ich imunita nieje "dozreta"...ked sa zaviedlo ockovanie pneumokokmy u deti ...vyskyt u dospelych klesol o 65% (starsia populacia).... je to taky kruh ktory sa nam podarilo vybudovat....
@pectore tak do povinneho spada len v par krajinach,vo vacsine nie-je dobrovolne-a nemysli si, ze sa budu riadit dakym slovenskom ci ceskom ked davaju vyhlasenie.
A ak by som bola presvedcena ze neohrozujem nikoho,lebo je vakcina na 100% cista tak urcite nedam urgentnost 1-uz len preto,ze sa tam pise o ohrozeni zdravia,co zas oni vzapati popieraju.
Inak sa mi paci aj formulacia- potencionalna kontaminacia prostredia-aka potencionalna?????,ked pomenovali aj presnu bakteriu co tam bola-to by uz bol aky genius,keby tam vlastne ani nebola a on by ju identifkoval??,--ved ona tam MUSELA byt ak vedia jej nazov-teda ziadna potencoionalna nakaza prostredia sa nekona-bola to realna,ozajstna nakaza minimalne prostredia-oni sa proste krasne hraju so slovickami aby to nevyznelo ako total pruser 😝 a zial im to mnohi aj spapaju.
PS-nevytrhli to z kontexu-praveze poukazuju na nezrovnalosti v tychto tvrdeniach-na jednej strane ofice kratke vyhlasenie,kde spochybnia aj vakcinu,na druhej to hned popru.
Že na ten pneumokokový zázrak ešte neprišiel zvyšok sveta, keďže sme jediný , kto ho očkuje povinne. 😉
V tom je ten podstatný rozdiel!!!
@kaja73 vies ak objavili bakteriu na prachovom filtri co tu bolo v diskusi spomenute...ide o potencionalnu moznost kontaminovania prostredia...ak nebola objavena nikde inde len tam.... je moznost ze sa rozniesla ale je tam aj moznost ze bola len na tom prachovom filtri...kedze je to pomerne bezna bakteria..... myslim ze potencionalne je to spravne slovicko ....ked najdes bakteriu na misete s kade sa moze rozsirit no nikde inde ju uz nenajdes....
nikde nikto nespochybnil vakcinu....bola to len oficialna kratka strucna uradna sprava na stiahnutie.... veskere spekulacie co to znamena su scestne kedze je tam k tomu oficialne stanovisko.....
pokial by som nasla nejake nezrovnalosti ja , vzhladom na to ze sa jedna o latku ktora je podavana malym detom dala by som urgentnost 1 stupna a nezaujimalo by ma ci su vakciny v poriadku alebo nie......... vidis to je asi o pristupe k veci....
@pectore ach jaj. Tolko nezmyslov, kolko si tu popisala, to snad ani mozne neni. V prvom rade - rozdielne vyjadrenie SUKL v CR a v SR. Po druhe - ten 1. stupen sa dal z dovodu preventivneho. To nie je informacia na ukludnenie, ale skor na zdesenie. Pretoze tento stupen sa da aj vtedy, ked nemaju ani houby paru o tom, co sa vlastne stalo. Mam svoje info, ze oni fakt nevedia, co sa vlastne stalo. Za tretie - verejnost sa vzdy dozvie len 10% realnych informacii (citujem starych poctivych novinarov). Uradnik aj menezer su tiez len ludia a tiez sa vedia posrat do gati, ked sa stane takyto pruser. (vid jadr. elektraren v Japonsku, krajina s takymi poctivymi zamestnancami, a jak si tam robili z hodnot radiacie hausnumera...) Za stvrte - par znicenych vakcin je mozno pre velku firmu nic, ale sudne zaloby za ublizenie na zdravi je uz kapanek ina kava. Tym skor, ked prave teraz presla sprava, kolko dostal odskodne chalan v NR. Za piate - zrazu ochota vyrobcu komunikovat aj so strankou slobodavockovani.sk, ak sa nic nestalo, tak preco zrazu ta ochota?
Ak si naozaj myslis, ze mame ostat pokojni a ze robime zbytocny cirkus, potom mas bud malo informacii alebo sa ti nechce uvazovat o veciach do dosledkov.
@akulich netvrdila by som ze vyjadrenie cr a sr bolo nejak radikalne odlisne... vzhladom na to ze kazdy stat ma zrejme ine formulacie textu v takomto pripade... v ten cesky nemal skoro nic napisane iba par zakonov cislo sarze a stiahnut.... na sr teda napisali viac.... no ofiaclne vyjadrenie je vsade rovnake....
ochota komunikovat... 🙂 co je na tom divne...doposial asi nebol dovod....
1 stupen sa dal preto ze sa jedna o male deti a o latku ktora je podavana malym detom...neni to samozrejme ukludnujuca sprava ale taky krok je pochopitelny.... a ziaduci.
s tymy 10% percentami suhlasim...ale domyslanie nam tiez situaciu nevyjasni ...akurat svojimi zaujatymi postojmi vyvolavame v obyvatelstve este vacsiu paniku....
to by nejake sudne zaloby museli prist..... mozes mi hodit nejak link k tomu sudnemu sporu v NR co si spominal ak k tomu nieco je ....rada si to prejdem. Co to bolo zac....
@pectore ide o dva rozlicne vyznamy dvoch rozlicnych sprav. Zivim sa pisanym jazykom, viem to posudit.
Viera v ludi je pekna vec, ale bohuzial trochu naivna. Vsade pracuju rovnaki ludia, s rovnakymi neduhmi a slabostami. A pri vacsom prusere si rad pozriem toho borca, ktory sa pojde udat, alebo sa dobrovolne prizna. Bud prosim realista.
fakt, ze sa vyhlasi jednotka, pretoze nevedia odkial fuka vietor je mozno normalna, ale stale to nie je sprava na ukludnenie. Tym skor, ze sa s nou ockovalo hodny cas. Kde bol rapid alert system, ked je to ako vravis, taka citliva tema a deti su tak strasne chranene?
NR - spackana operacia, chlapec v bdelej kome, odskodne 600.000 eur. Vcera to bolo v hlavnych spravach, google. PR maju tieto firmy zmaknute ako ziadna, oni skratka vedia ako pracovat s verejnou mienkou. Ako vela hovorit a nic prakticky nepovedat. Nie domyslanie, ale samostatny odbor v ramci reklamy.
čaute kočky,
chcem sa spýtať,neviem či to tu bolo písané alebo nie.....momentálne sa očkuje alebo nie?neviete?
ja som malého nedala zaočkovať,teda len neičo má a dosť....bude mať tri roky,ale toto by som chcela vedieť 😕
vďaka........
@akulich ...uz som vravela staci aby ludia co to mali na starosti vyhodnotili situaciu ako normalnu ...nakolko "kontaminovane" komponenty boli odstranene .... no pokracovalo sa vo vyrobe sarze ...a niekto pri spetnej kontrole vyhodnotil situaciu inak.... a uz je na svete stiahnutie.... keby bol stoho poprask najsor sa to mozno ani nedozvieme v nasom korupcom raji..... Audity sa zvyknu robit raz rocne...hold nejaky cas mohlo trvat kym sa zobudili.... a nikde nebol hlaseny ziaden extra problem v suvislosti s touto vakcinou... tak preto to trvalo tak dlho.... i ked na druhu stranu je tragedia ze cez media musia lekarov vyzivat aby podstivo hlasili neziaduce ucinky.... maju v tom hviezdny bordel...ale to vravim od zaciatku ...ze to je v lekarsve hore ritou.....
s tymi spravami....dve spravy v dvoch roznych statoch...este by to chcelo pre potvrdenie najst vyjadrenia inych statov...bo to je tak 1:1 ...a malo sa stahovat po celej EU.... takze stanoviska inych statov by mali byt k dispozici..chcelo by sa kuknut asik aj na tie....pre vytvorenie lepsieho obrazu.... i ked stale si myslim ze je to len uradna rec pre vykonanie ukonu a nic podstatne neriesi.....
NR- ja som myslela ze to ma suvis s ockovanim...o tomto som pocula ...pochybenia anesteziologov sa spominaju pomerne casto ... 😒
Ja som sa "kukla" i na tie iné štáty. A super znie výrok, že nikde nebol hlásený žiaden extra problém s tou vakcínou. Vieš, ono sa hlási, či malo by sa ale následne sa už nič nepotvrdí. Viď Maroško, Miluška a spol, tých poškodených detí je mnoho.
Ani si nechcem pomyslieť, ako sa tie maminky cítia, keď sa tu ich prípady znevažujú ako neodvôvodnené, i keď samotné majú od lekárov medzi 4 očami potvrdený súvis. ☹
@pectore priklad z NR bol vseobecnym prikladom, ze uz aj u nas sa da za lekarske pochybenie vysudit takyto verdikt.
audit po roku a 1. stupen prakticky s krizkom po funuse, hm, naco?
nepaci sa mi tvoja selektivnost, ked na jednej strane uznavas tunajsie korupcne prostredie a v tomto konkretnom pripade veris, ze si nejaki uradnici robili svoju robotu normalne a dobre.
Ci boli hlasene nadmerne pripady alebo nie - mas konkretne cisla? Ako vies, ze prave tieto neboli spustacom, aby to zacali riesit aj po roku podavania danej sarze? A co ak je to umyvanie si ruk nad problemom, o ktorom tusia ze sa im cez sudne konanie nemusi vyplatit? Matika v tomto pripade skratka nesedi ani nepusti. Rovnako nepusti historia, nebolo byt to prvy krat. Len ludia si myslia (tiez selektivne), ze niektore veci sa uz nestanu.
Na riesenie podobnych problemov inak stacia skutocne zakladne novinarske otazky: Co, Kto, Kde, Kedy a Preco. Plus vola ist do hlby a neuspokojit sa s prvou informaciou, ktoru mi da internet. V tomto zmysle by som skor riesil hladanie realnych udajov ako nezmyselnu debatu tu. Existuje europska liekova komisia, tucet dalsich stranok, ktore maju povinnost zverejnovat udaje. Obcas su tie informacie zahrabane, ale stale sa daju najst.
ak si prečítaš toto,zak potom sa môžeš baviť
🙂
Ahojte priatelia,
ak vás zaujíma problematika očkovania, stiahnite si a čítajte
Davnejšie som kontaktoval tuto imunologičku:
Dr. Taťjana Obuchanyč - získala titul Ph.D. v oblasti imunológie na Rockefellerovej univerzite v New Yorku a robila postgraduálny výskum na Lekárskej fakulte Harvardskej univerzity v Bostone.
Po niekoľkých rokoch prestávky v kariére, ktorú si vyžiadal pôrod a starostlivosť o jej malé dieťa, pokračovala v postgraduálnom výskume na Lekárskej fakulte Stanfordskej univerzity v Stanforde v Kalifornii.
Bola taka zlatá, že nam dovolila preložiť jej knihu Vaccine Illusion z angličtiny do Sk pre slovenské weby ZDARMA!, cez amazon sa predáva v eng.
http://www.amazon.com/Vaccine-Illusion-ebook/dp...
Tak sa M. Fillo do toho pustil, co ste si mozno poniektorí všimli na jeho webe (slobodavockovani.sk) a preložil ju celu.
preloženu knižku v Sk jazyku je možne stiahnuť z http://ulozto.sk/xCjSfVf/vaccine-illusion-sk-pdf
Tak hurá do čítania... 🙂
g.t.
@akulich ..samozrejme ked niekto spravy chybu ..... da sa dovolat pravdy co by nie.... aj v medicine
tak do toho... ja budem len rada ak sa najde nieco co ma presvedci... nad cim budem musiet sklonit hlavu a povedat ano mate pravdu.... ale dohady mi nestacia . No vsetko co si mi ponukol su zatial len konspiracie...sama sa pytam skoro na vsetko preco a preco a do zblaznenia preco.... k tym hlaseniam si myslim ze to bude skor naopak...ked musia lekarov vyzivat aby vobec nieco hlasili.... http://www.stv.sk/online/archiv/komentare/?date... (v druhej casti reportaze na konci ich vyziva aby hlasili neziaduce ucinky...) asi to skor zanedbavaju...no mozno bol spustatc niekde inde v europe...to je mozne ...no treba hladat.... Historia sice nepusti no je otazne ci by taky gigant testoval vakciny na nas ked ma k dispozici krajiny tretieho sveta kde si moze testovat do zblaznenia a bude to daleko tazsie dokazatelne vzhladom na hygienu a pomery.... v eu by to bola z ich strany blbost ako traky... a nebudu to novacikovia ....kedze nieje dym bez ohna a uz tu bola spomenuta argentina a 14 mrtvych deti pri experimentalnom ockovani.... audit robia nezavysle kontrolne organizacie.... podnet mohol vyst odtial .... a naco?... im je to jedno ci poskodia meno GSK ... im bude stacit ze v tom bude poriadok.... a je to jedna sarza nie vsetky hexy..... co poukazuje skor na "birokraticky " postup
@monikamajova ja sa mozem bavit aj bez toho aby som si to precitala....to neni podmienka k diskusii.... skusim si najprv nieco o tej autorke najst ..ale dnes sa mi uz nechce.... ZzZz 😉
@pectore no pokial budes vo vsetkom cakat, kym ta presvedcia rukolapne dokazy, moze byt uz paradne neskoro. Ale prosim, aj to je jedna z moznosti. Kazdu kauzu vzdy spustili najprv dohady. Ak by malo ludstvo zakazdym cakat na rukolapne dokazy, tak tu uz nie sme.
Opat ta selektivnost, ked pripustas, ze to testuju na africanoch, ale nam davaju len same ciste veci. Europa je alibisticka az po usi. Sice sa tvarime, ze sme zakazli svinstva, ale veselo ich vyrabame dalej a distribuujeme do sveta. Vtip je v tom, ze potom sa k nam tie svinstva vracaju spat.
Audit je nam na dve veci, pokial bude fungovat model, kedy vakcinu testuje samotny vyrobca. To mozeme nechat rovno napisat zakon o fajceni tabakovej firme. Alebo si pohovor do firmy moze urobit samotny uchadzac o pracu sam so sebou, nech sa rovno aj prijme. Prepac, nezavislost vyzera diametralne inak. Vazne zacni pouzivat kriticke myslenie, len preboha nie selektivne.
ja nechapem preco to na sk neni dobrovolne.tu v rakusku je to vasa vec ci date ale zasa doktori ockuju automaticjy tak ich treba upozornit ze nedate.
v tejto diskusii nevyhra nikto s nazorom...
@akulich nepotrebujem rukolapne dokazy pretoze tie niecu k dispozici ani u ockujucej strany....ale tiez si dam pozor aby sa mi nebili fakty ktore uz viem...na neocovani bude isto nieco... vsetko sa vyvyja...to je ako ked objavili na severnom pole mrtvych vedcov a prisli na to ze ich zabil hlinik v konzervach... lenze konzervy neboli varobene aby zabijali ludi... hold ucime sa z vlastnych chyb...tak ako boli vakciny ktore mali v sebe aktivne latky a potom ich clovek vylucoval a nakazoval dalsich ludi..... ale voci "faktom" ktore su pisane retorikou stylom pravdepodobne, domnievame sa, tipujeme, predpokladame...si davam bacha...pretoze to vsetko su len domnenky.... preco sa neobjavy nezavsli vyzkumnik co im a aj nam nehodi do xichtu dokaz ze ockovanie vo vseobecnosti skodi a je neucinne ? Preco je to vsetko len v urovni "...ked sa tato studia preukaze....." a v dnesnej dobe to nemusi byt nic ine nez homoepaticke, liecitelske , bilinkarske lobi.... pretoze tam nikdy niesu jasne fakty...nikdy to nieje hodnotene objektivne z oboch uhlov ale vzdy len z jedneho a navyse s castokrat do oci bijucim negativizovanim protistrany zavermi ktore z nicoho nevychadzaju a su castokrat len subjektivnym postojom daneho autora........ bohuzial to aj tak trochu zapada....pretoze medicina a liecitelstvo su konkurentmi od pradavna a vdaka internetu a moznosti anonymnej prezentacie...kde si len tazko mozme overit povod a relevantnost dokumentu (nehovoriac vsak o pochybnej retorike ktora je vtakych studiach priam pravidlom)....no vakcinacia priniesla vysledky ...kedze je stav infekcnych chorob taky aky je.... a nieje to len zvysenou hygienov pretoze nemozme jednu vec vyzdvihnut a druhu zamlcat ...ked v procese boja proti infekcnym chorobam hrali rolu obydve.... tak ako mozem verit takym vyjadreniam viac ?.... moji stary rodicia si este pametaju obrnu a ine veci , babka pracovala dlhe roky ako zdravotna sestra.... preco zlahcujeme nazory ludi ktory to videli na vlastne oci? .... to mi pride ako daleko vacsia chyba ako pochybovat nad studiami ktore aj tak nic jasne nepovedia.....len vytvoria dojem ze sme klamany.... no kludne moze byt zamer financny....co koniec kocov bude.... tak ako u vsetkych 😒 ....
nevylucujem moznost ze aj na nas su testovane veci...coby nie.... ale tiez sa treba novinarsky pytat.... GSK posobi celosvetovo a moznost testovania tu bude vzdy ...ale logicky testoval by si nieco na informovanom obyvatelstve a v obdobi ked je okolo temi horuco? Iba blbec.... mozno.... keby chceli nieco testovat...testovali byto za stredozemnym morom kde im nikto nemoze nic dokazat a nikto a nic nebude skusat pretoze tam maju daleko vacsie problemy..... myslim ze testovanie v informovanych krajinach bude prebiehat na dobrovolnej baze.. a zufalych dobrovolnikov bude vela.... tiez sa treba spyta preco by to robili ked maju daleko lepsiu moznost? Preco?
a vakciny sa kontrolovali na dvakrat myslim ze raz v nemecku a raz v prahe .... a staty maju vlastnu kontrolu aj ked pride certifikat z belgicka ze je to v poriadku.... na akej urovni to je otazne... nemozme verit nikomu..... a pravda bude aj tak niekde uprostred.
my máme ísť v pondelok na 3.dávku ale neviem neviem či mám ísť...mám z toho obavy,už sme mali ísť nedávno ale malá mala soplíky,tak sme nešli,,, hned na druhý deň som čítala o tom článok.. ☹
@orchidea31 pokial si ochotna ja nadelej nechat malu ockovat, nema nejaky vyznam cakat, skontroluj si cislo sarze, aby to nebola este nahodou ta oznacena ale zaruku ti nikto nidky neda, aka sprava vyjde o pol roka, o rok... je to tvoja vlastna zodpovedost...

@kaja73 ale je rozdiel ked napises len jednu vetu vytrhnutu s kontextu alebo ked napises cely text.... to ti kludne mozu vzniknut dve rozne tvrdenia....