Odložte očkovanie hexa vakcínou, kým bude nová
http://www.sukl.sk/buxus/docs/Inspekcia/Postreg...
Stahuju ich z trhu, kym nebude nova seria, odmietla by som ockovat, prva trieda ohrozenia je ohrozenie na zivote!
@anjelicek26 v cechah NEPISU O KONTAMINOVANEJ VAKCINE netrep tu somariny... v cechach pisu : Léčivý přípravek se stahuje z důvodu závady v jakosti: riziko potenciální mikrobiologické kontaminace....ale nepisu ze vakciny!!!! nepisu ci prostredia..... tak skade vies to co tu dristas?..... si najprv prejdi zdroje....!!! a nerob paniku 😀 😀 😀
@moon1979 No jo, ale pokud nenosíš zdravotní dokumentaci všude sebou, tak je ti to tak trochu na nic... 😒 Tohle má právě tu výhodu, že když to máš stále u sebe, tak v případě např. úrazu/nehody nikdo nemusí zkoumat kdo jsi, co jsi, zda máš na něco alergii, jestli máš očkování, najdou kartu a je to. Bývá v ní uvedeno i to zda jsi cukrovkář, epileptik a jiné celkem důležité věci
@moon1979 ani my nemame ziadny ockovaci preukaz a tu pri nasej doktorke ho nema asi nik,prvykrat o tom pocujem mame len karticku kde pise kedy mame poradnu ak sa ma ockovat tak este to tam zapise,musim sa na to opytat
@cicuskamicuska ahoj ja tam nemam datum iba cislo
ja som akurat volala s dr...a povedala, ze vakcina bola pre moju malu bezpecna, ze islo o sarzu nic viac
@moon1979 oficialny nazov je Zdravotny preukaz dietata, je to taky biely zositok formatu A5 a v ramci toho 3-4 strana je ockovaci preukaz a dalsie strany su preventivne prehliadky az do 18 roku dietata ... mame tam pisane uz bcg z porodnice aj s podpisom, tak nam ho uz dali asi v porodnici, ale to si vobec nepamätam ci nam ho dali tam alebo potom lekarka ...som myslela ze to davaju automacicky vsade a kazdemu
@kvetinka211 nedavajú to automaticky evidentne 😠
@anjelicek26 A21CB191B ahoj toto cislo sarze je uvedene v tej sprave...ak mam ja v zdravotnom ine cisla znamena to, ze mala tuto nemala a malo by bat vsetko ok nie ?
@pectore Prepac,ak potrebujes provokovat,nech sa paci mozes,ale v inej teme...o akej senzacii tu pises? Nie kazda ockuje jedna radost a pcha do svojho dietata svinstva,tak laskavo neurazaj! Je u teba normalne ak na tuto chybu pridu o rok neskor????!!! Bud rada,ze sem neprispievas ako matka,ktorej dieta poznacili neziaduce ucinky po vakcinacii ty bububu!!!!!!!!!! 😠 😠 😠 😠 😠
Inak by ma zaujimalo ako sa spatne ziste kontaminacia PRODTREDIA,ked to prostredie sa predsa kazdy den meni 😕
Ved co je dnes ,nemusi byt zajtra v tom prostredi.
A oni spatne vyhlasia kontaminaciu prostredia, ked tie vakciny su na trhu uz myslim od januara.
To ako preboha vedia ze vtedy ,presne vtedy bolo nieco konatminovana v labaku ,ak by vakcina bola OK?
Jedine ako sa to da zistit je, ze je prave vackcina bola konatminovana a bolo vela vedlajsich ucinkov -aj ked to zapieraju a jasne ze to zapru , aby nevznikal total panika.
Ak mi tu niekto vie vysvetlit ako sa spatne par mesiacov da zistit ,ze nieco v labaku bolo davno infikovane,tak budem rada.
Mne totiz vychadze len jedina odpoved-vakcina je jednoducho zla-to sa totiz zisit aj dnes.
Alebo je labak infikovany dodnes,ale potom by bolo tych sarzi na vyradenie viacej.
@anjelicek26 ahoj moj malinky je tiez zaockovany prvou v roku 2011 a druha tretia januar a jul 2012 teraz co mam robit co sa mu moze vsetko stat ja uz ani sama neviem nervozna som vakciny znasal velmi dobre
@anjelicek26 očkovanie je možné po šiestich týždňoch...
@pectore čítaj!!! prečo je nevyhnutné očkovať chlapcov? Pokiaľ nerozumieš mojej otázke, tak ti ju vysvetlím... Ak zaočkujeme ženy - adeptky na tehotenstvo, ktoré bude vakcína chrániť pred nákazou, prečo je nevyhnutné očkovať aj chlapcov u ktorých priebeh ochorenia nemá závažné dôsledky???
...my sme očkovali dnes prvou dávkou a bez obáv... verím svojej doktorke... a ak dobre viem, týka sa tento "škandál" len jednej šarže... lekár inak nalepí do karty z podávanej vakcíny lepku s číslom šarže...

@kejtie21 aj ja mam v ockovacom preukaze len datum, budem volat lekarke, ta musi vediet akou sarzou pichla drobca...