Odložte očkovanie hexa vakcínou, kým bude nová
http://www.sukl.sk/buxus/docs/Inspekcia/Postreg...
Stahuju ich z trhu, kym nebude nova seria, odmietla by som ockovat, prva trieda ohrozenia je ohrozenie na zivote!
...a akeho ockovania sa to tyka? povinného?alebo doplnujuceho ktore si doplacas sama?...
@mau pretoze imunitny system neockovaneho dietata ktore sa s rubeolou nestretlo sa nakazi daleko rychlejsie ako jeho ockovany spoluobcan ktory uz vie patogeny vdaka ockovaniu rozpoznat (samozrejme teoreticky pretoze kazdy z nas ma iny imunitny system a mozu byt aj caste vynimky)...no cisto teoreticky..preco neockovat aj chlapcou kedze ako roznasaci infekcie su rovnako nebezpecny ako dievcata.... preco podstupovat ryziko znovuzavlecenia rubeoly medzi ludi neockovanim chlapcov? Dievcata sa ockuju myslim v 11 roku.... preockovanie nieje povinne takze buduca mamicka na to nemysli a castokrat o moznosti zaockovania ani nevie a v dnesnej dobe nastastie ani nemusi mat ohladom toho starosti kedze je "rubeola" vdaka cielenej vakcinacii pod kontrolov.... to ze by sa neockovaly chlapci by sposobili o 50% (keby sme zobrali ze je chlapcov v populaci polovica )...vacsiu moznost nakazy.... a roznasenia choroby....a tym padom ohrozenia este nenarodenych deti....kedze zeny sa nezvyknu dobrovolne ockovat ked sa chystaju otehotniet...pretoze nie kazde tehotenstvo je planovane.....
@pectore toto nie je diskusia ci ockovat alebo nie. Rubeola je jedine rizko pre tehotnu zenu, mono vakcina existuje,preco ockujeme 15mesacne deti a nie az pubertacky? Ak dostane dieta po zaockovani tie osypky,mumps,rubeolu AKO REAKCIU a matku nakazi - tak to bola asi vyssia moc Akedze ani ockovanie nie je sto percent ucinne,to dieta sa neskor moue rovnako nakazit ako to nezaockovanene - ano miernejsi priebeh, ale to je plodu v tej tvojej sklonovanej tehulke suma fuk,ak sa nakazi. Ak tak veris ockovaniu a jeho nehynucej trvanlivosti, tak sa ziadna tehula nakazit aj tak nemoze,lebo ma protilatky z detstva.
Sorry za off topic,ale niektori ludia si nevidia dalej od nosa alebo nechcu vidiet.
@pectore od pokazenych potravin mozes tak schytat hnacku..popripade zvracanie... neviem ako to mozes porovnavat.
Rozhodnutie o stiahnutí vakcíny má I. triedu urgentnosti, čo znamená, že ide o nedostatky, ktoré potenciálne ohrozujú život alebo môžu spôsobiť vážne ohrozenie zdravia a opatrenia treba vykonať ihneď! ako toto mozes porovnavat s pokazenymi potravinami.. nechapacka...
@pectore cituji te: tato hexa sa stahuje.... tak ako sa stahuju pokazene potraviny, alebo vsetko co nesplna nejaky bezpecnostny predpis.... je to uplne normalne a kedze sme ludia chyby sa stavaju.... lenze to tazko vysvetlit prehnane uzkostlivym matkam....
To asi nemyslis vazne. Takze prehnane uzkostliva matka ma s klidem polozit svoje ditko na oltar vedy? A byt v pokoji, pokud tiskem probehne zprava o stazeni jiste sarze vakciny, kterou bylo naockovano prave JEJI dite? Nikdo se zatim oficialne nevyjadril, ze dana vakcina nebude mit nasledky pro uz zaockovane deti. Pokud bude a nasledek ponese zrovna moje dite, tak ti povim, ze nejake zachranene deti jsou mi fakt ukradene!
Je prirozene... ze maminky deti zaockovanych konkretni vakcinou maji jiste obavy. Ja osobne cekam na nejake oficialni vyjadreni kompetentnich.
No neb se tu diskuse zvrhla někam krapet jinam, tak jen informace, které mám od důvěryhodného lékaře.
Pokud dítě bylo danou vakcínou očkované a reakce byla/je horší než je udáváno (zvýšená teplota, začervenání atp.), tak není na škodu navštívit lékaře, případně se informovat co a jak, lékař tyto informace zhodnotí a poradí, následně bude informovat farmaceutickou společnost, aby se zjistilo, zda daná reakce na očkování může souviset, nebo souvisí s případným znehodnocením vakcín. Pokud do týdne až deseti dní nenastanou komplikace, je vysoce nepravděpodobné že by nastali další komplikace vázané na vakcinaci. Také mě upozornil, že je důležité rozlišit příznaky chřipky/nachlazení a možné příznaky reakce na očkování 😉 No a s ohledem na to že oficiálně není známo zda byli vakcíny závadné a v čem, nelze momentálně dělat nějaké předčasné závěry o tom jaké dopady by to mohlo mít. A rozhodně není řešení panikařit a hledat za každým zakašláním reakci na očkování 😉 Tož informace které jsem zjistila 🙂
@anjelicek26 ako vravis nieje to tema o rubeole o tej sme si napisali dost v nesuhlas s povinym ockovanim...tam su vsetky odpovede...aj na tvoje genialne riesenie ktore v skutocnosti zostavaju iba utopiou.... zostanme teda pri teme...
@nexa jednoducho .......je to omyl.... nedostatok vo vyrobe...a oni ako velka firma nebudu riskovat koli par vakcinam....je to normalne bezpecnostne opatrenie.......vakciny niesu lentilky...musia ich urgentne stiahnut s vystrahou ....a ty co to nechapu a nerozmyslaju .....s toho robia cirkus....
MAMIČKY POZOR, z trhu sa sťahuje vakcína, ktorou sú očkované všetky deti Infanrix Hexa. Citujem kamarátku, ktorá je zdravotná sestra a spýtala som sa na to: "niektore deti dostali silny zapal, cele nozicky opuchnute, ATB, je tu pribeh babatka, ktore dostalo silny zapal mozgovych blan, inym detom nie je nic, niektore mali neutisitelny plac, nespavost... ale firma ti NIC neprizna ako vinu ich ockovacej latky... ja teda uz nemam ani stipku dovery vo vakciny..."
@pectore - tebe by.bolo jedno,keby zaockuju tvoje.dieta vadnou vakcinou, bude mat nasledky a ty.stale budes branit farma firmu,ze holt spravili chybu,stane sa?Nemam slov, Presne ako pises, vakciny nie.su lentilky, ale zasah do nasho organizmu a to riadny. Skoda sa o niecom vobec bavit, ale aby som to pochopila spravne - priklad ineho vadneho produktu / syr z podozrenim na listeriozu v lidli / a ty nabehnes do obchodu,kupis,das dietatu, ved chyby sa stqvaju,nevadi,co nas nezabije, to nas posilni? Som rada,ze nie som tvoje dieta...
@anjelicek26 trepes somariny ako o tej amerike... 😀 😀 😀 😀 urcite dam pokazeny plesnivy syr svojmu dietatu.... 😀 😀
@pectore nie ty mu das.kontaminovanu vakcinu. Kde vidis rozdiel? Chod sa odbavovat do inej temy;pre normalne.matky je to dolezita informacia. Tvoje stanovisko je nam jasne a dufam,ze aj tebe,ze si s tym nazorom sama.
@anjelicek26 Myslím že zbytočne mrháš energiou 😝 Komu niet rady.......
nie...... prekvapenie nedam mu ani kontaminovanu vakcinu....pretoze niesu kontaminovane...... mne sa to tiez nepaci co sa deje a co sa stalo........ale to co tu stvarate je uz cirkus....
@anjelicek26
@pectore ty musis mat velmi nudny zivot ze tu chodis ohurovat mamicky tvojmi volovinami ktore nikoho nezaujimaju v teme nesuhlas s povinnym ockovanim ta uz odpisali tak ides otravovat dalej?spamujes tu stale dookola tie trapne clanky a trepes somariny o rubeole ze treba aj chlapcov ockovat a naco teda?ked su zeny po ockovani tak uzasne chranene?
@anjelicek26 myslim ze presne o toto jej ide chce tu byt zaujimava tak stale trepe o tom istom strasna chudera 🙂 😀 😀
@monuska342 toto neni tema o rubeole ako niekto pripomenul...budem sa toho teda drzat ....a ja si pisem nazory na temy ktore ma zaujimaju tak ako ty.... tak ma nechaj dychat.... hm ? 😀 nikto ma nikde neodpisal....akurat ze uz ma tie zvasty nudili....teraz je zas o com pisat ...tak sa pripajam... 😀
...no my sme dneska mali ockovanie...fuha...zajtra idem k doktorke sa opytat na cislo tej sarze...
@monuska342 chudera si ty ked pises o mne...
@pectore jasne ze odpisali kazdeho len obtazujes....vsak to ty zamerne vyhladavas hadky ze ta to bavi 😀 😀 😀 😀 😀
normalne je lepsie nereagovat na niektore prispevky... maminky aj ja sa bojim o malu myslim ze ten strach je normalny ..kazdy sa boji o svoje babatko-dieta ale ziadnymi hadkami si nik nepomoze ...Nezostava nam nic ine len cakat na oficialne vyjadrenie..a co sa bude diat... povinne ockovanie v 3 a 5 mes.mame uz za sebou..sma cakam co bude dalej..postupy atd.my tu nic s tym neurobime :o(
Ešte ma zaujíma ak sme dostali tu vakcinu dneska...co dufam, ze to nie je to cislo sarze..ake su mozne rizika? Respektivne kedy sa objavia neziaduce ucinky? Teplotu a plac 2 dni po ockovani beriem ako samozrejmost...

@renata5 ešte nie je úplne jasné, či boli alebo neboli kontaminované. Ak by aj boli, nikto ti nikdy presne nepovie, čo sa môže stať. Niekto reaguje na očkovanie dobre a niekto má silnú reakciu... Závisí to do veľkej miery od reakcie imunitného systému.