Odmietli ste očkovanie?

katalin251
22. máj 2012

Odmietla som ockovanie mojho dietatka,podpisala som u doktorky do karty,ze nesuhlasim s ockovanim.Dala mi papier,ktory mam vyplnit a podpisat a doniest jej.Ako ste vy postupovali?vyplnovali ste tiez nejake dotazniky?

abbie
22. máj 2012

Odmietla som MMR, radim ti nic nepodpisovat a nevyplnat ... viac ti poradia v tejto teme https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-ockovat/nesuhlas-s-povinnym-ockovanim/
vy mate byt pre Dr. iba cislo do statistiky, nema pravo nikde uvadzat vase udaje!

bea1971
22. máj 2012

dr. nemaju pravo uvadzat osobne udaje a predsa to este robia co pocuvam a aj v mojom pripade a to som tam bola uz tohto roku v januari,ze vraj ona musi 😠

andelok
22. máj 2012

Podpisovat si nemala nic - do toho ta nemohli nutit... kazdopadne je to aj tak uz jedno lebo podla poslednej novelizacie ta aj tak MOZE/MUSI nahlasit na urady (aj ak by si nic nepodpisala) ak bolo to ockovanie povinne
@abbie: to uz od 1.5.2012 neplati-hlasi sa meno rodica, dietata, trvale bydlisko atd..

stanislavao
22. máj 2012

pri kazdej navsteve doktorky podpisujem jej zapis do karty. vzdy. a samozrejme, ze ked rodic odmietne ockovanie, tak tiez to musi podpisat, aby bol lekar chraneny, ze rodic si bol vedomy svojho rozhodnutia.

koralinka
22. máj 2012

alebo doniesť vlastný papier kde napíšeš: odmietam vakcínu ..... (tú a tú) nie slovo očkovanie, z dôvodu ...... a podpísaťa bude chránený lekar a aj ty

sorciera24
22. máj 2012

odmietla som...ale v ziadnom pripade by som nepodpisovala lekarkine pochybne papiere.....doniesla som svoje odmietnutie podpisane....jej som nepodpisovala nic...

zdenka99
22. máj 2012

Odmietla som a doktorke som len podpísala do karty, že odmietam. Bolo mi jasné, že ma nahlási, ale keďže som celý ten kolotoč okolo odmietania chcela mať rýchlo za sebou, tak mi to nevadilo. Čoskoro sa mi ozvali z RUVZ, vypočula som si reči o tom aká som krkavčia matka, zaplatila pokutu a mám pokoj.

lucia203
24. máj 2012

ahojte, tak aj ja teraz riešim tuto nepríjemnu záležitosť. Prosím poradíte mi čo ste zhruba napísali ako dôvody odmietnutia očkovania ,aké dlhé má byť to oznámenie . ak mám dieťatko ktoré je uplne zdravé , nemá žiadne kontraindikácie ale nechcem očkovať a mám veľa dôvodov na to aby nebolo očk. mám ich všetky vypísať? a aké zákony a paragrafy ste použili?

danjelca
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzka1008
24. máj 2012

baby , možem sa spýtať prečo odmietate očkovať? my sme si to vytrpeli ako vačšina deti, a je dobre, samozrejme že viem o rizikach, kt. to može sposobiť... ale ved naša generacia( a teda aj my maminy) sme očkovane, tak prečo nie naše deti?

katy1979
24. máj 2012

@zuzka1008 porovnaj si pocet ockovani na ktore sme boli ockovaní my a na co vsetko su nase deti.
Ked ta postretne prave to riziko co vyplyva z ockovania nebudes sa tak pytat.

sirael
24. máj 2012

Urcite jej uz nic ine nepodpisuj. Ani to do karty si nemala podpisat, ale ked si tak spravila, co uz. Iny papier vsak urcite nie. A ked ta bude presviedcat o tom, ze ta po novom od maja musi nahlasit na RUVZ, tak jej pekne povedz, ze to nie je pravda, nahlasit ta musi az potom, ked je voci tebe zacate priestupkove konanie a to nikdy zacate nebude, ked ta nenahlasi samozrejme 🙂 Takze to je taky zacarovany kruh a lekarka ak by poskytla tvoje ucaje, tak by porusila zakon. Nahlasuje sa len pocet neockovanych deti 🙂

kuratko
24. máj 2012

ja som odmietla, vsetky vakciny, aj do buducna, ale podpisala som doktorovi papiere, tiez mi povedal ze to MUSI! nahlasit, pravdupovediac mi to nevadilo, neviem teda co mi moze ten podpis sposobit ale je to nic oproti tomu co mohlo sposobit ockovanie.

spuki
11. jún 2012

Milé mamičky, je pre mňa nepochopiteľné, ako sa dáte zmanipulovať ľuďmi, z ktorých ani jeden nie je lekár a ktorým evidentne chýbajú odborné medicínske súvislosti. Na Slovensku je ročne zaočkovaných jeden milión detí. Koľko z nich má dokázaný vedľajší účinok po očkovaní? Dôkazy typu- vzrástol počet očkovaní, vzrástol počet autistických detí = očkovanie spôsobuje autizmus, bez akejkoľvek etiopatogenézy ? Autizmus sa na Slovensku diagnostikuje od r. 1980, nie, že by sa predtým nevyskytoval, ale všetky tieto deti boli zaradené do skupiny detí s mentálnou retardáciou. Až v tomto roku sa stanovili kritéria tejto diagnózy a postupne došlo k nárastu počtu autistických detí. Ale nie je nič jednoduchšie, ako tvrdiť, že je to v dôsledku rozšírenia očkovacieho programu.
Ako si vysvetľujete, že na Slovensku za ľuďmi z antivakcinačných aktivít nestojí žiaden takmer žiadny lekár. To sú všetci podplatení, neinformovaní a tí, ktorí Vás manipulujú a v živote nevideli chorého pacienta sú tí, ktorým dáte za pravdu? ja by som vám všetkým dopriala vidieť dusiace sa dieťa čiernym kašľom alebo pri zápale hrtanovej príklopky a potom by som sa vás opýtala, či dáte zaočkovať svoje dieťa.
Zaveďme nepovinné očkovanie, nech sa každý rozhodne slobodne, aj keď 90% populácie nemá o tom žiadne informácie. Rómovia budú prví, ktorí sa postarajú o to, že za chvíľu tu máme epidémie. A kto potom zoberie za vaše deti zodpovednosť- tí ktorí vás o tom presvedčili, tí vás liečiť nebudú. Tak ak ste skutočne presvedčení, že nevýhody z očkovania sú vyššie ako výhody, prečo nechcete, aby bolo očkovanie úplne zrušené? Asi preto, že si ani vy neviete predstaviť, že by tu bola 0% zaočkovanosť, to už by nebolo také bezpečné. Áno, dnes ste hrdinovia, pretože vaše dieťa chránia tí, ktorí sú zaočkovaní.
Ľudia zamyslite sa, celá stránka sloboda v očkovaní- to je jeden človek, ktorí manipuluje národ, ktorí sa vydáva za odborníka , kritizuje lekárov a pritom im vedomostne nesiaha ani po členky.

vinifred
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kveta
12. jún 2012

Aj tento mesiac na Slovensku zomrelo stvormesacne dietatko v horuckach par hodin po ockovani... :( Kedy pochopime, ze sa tu deje cosi nekale?
Ktosi tu spominal, ze lekari nie su proti ockovaniam.. moja skusenost.. neurolog mi medzi styrmi ocami povedal, ze prave mu na oddeleni lezia dve osoby v tazkom stave po ockovani.. o rok neskor som videla toho isteho neurologa v tv obhajovat neskodnost ockovania..

V knihe Biohazard biologa pracujuceho s biozbranami na prvrj strane biolog vymenovava vsetky zdravotne komplikacie z ockovani, ktorymi trpi..

Ak su ockovania lekarmi tak podporovane, preco sa velka cast z nich nedala ockovat proti prasacej chripke? Hm?

Osobne poznam rodinu, kde umrel chlapcek po ockovani...

Viete, ze v anglickej verzii pribaloveho letaku jednej z povinnych vakcin je ako vedlajsi priznak "death"? A fakt sa este mienime tvarit na Slovensku, ze je ockovanie neskodne?

li_la
12. jún 2012

Ja som z tychto vasich nazorov uz uplny magor.

Lebo jedna sa o nieco, co sa musi. Jedna sa o povinne ockovanie, uklada to zakon a to, ze sa proti tomu buri skuinka ludi, este neznamena, ze zakon je zly a taktiez ho to nerobi neplatnym. Ked som o tom chcela o tom diskutovat s doktorkou, ktorej inak plne doverujem, jej odpoved znela v podobnom zmysle, ze hadam uz aj ja nechcem zacat vymyslat, ze sa jedna o ockovanie proti chorobam, ktore mozu mat smrtelne nasledky a ze nikto nepotvrdil suvislost s ockovanim a napr. Autizmus. Ale taktiez dodala, ze to ani nikto vyslovne neodmietol. Zacala som citat teda tieto vase fora a to je asi este horsie... Ozvu sa len ti, ktori zial maju nejake nasledky alebo aspon tieto nasledky ockovaniu pripisuju. A aky je pomer tych, co ockuju a nasledky nemaju? 1 : 100? Alebo 1000? 10000? mam zacat studovat tuto problematiku hlbsie? Ale ja nie som lekar ani medik, tak neviem, do akej miery to pochopim. tak a co teraz?

lenocka84
12. jún 2012

MMR som odmietla, nasa dr ma ani nepresviedcala, nakolko choroby ktore sa ockuju u nas bud nie su, alebo su uz tak zmutovane, ze ockovanie nema vyznam.
Druhe dieta nebudem ockovat nicim, ked jedneho dna pride.

chovancova27
12. jún 2012

Ja som odmietla MMR. Kvôli tomu, že malý má alergiu na vaječný bielok a táto vakcína je pestovaná na kuracích embryách. Moja dr. ma presviedčala, že sa mu nič nestane ak ho zaočkujeme, ale potom mi zavolala, že ona ho radšej očkovať nebude a pôjdem sním ležať na pár dní na kramáre a tam ho zaočkujú. Toto jej "priznanie" ma presvedčilo o tom, že asi až taká pohoda to nebude, zistila som si následky čo sa mu môže stať a okamžite som bola rozhodnutá... Ja teda s jeho zdravím riskovať nebudem. Už aj tak dosť. že ostatné vakcíny nám rozbehli ťažký ekzém, s ktorým sa trápime od 3 mesiacov:((( Druhé dieťa očkovať nebudem vôbec, bola to chyba... ale vtedy som to nejako neriešila, čo je veľká škoda:( zatiaľ som nepodpisovala nič, lebo som od toho jej telefonátu u nej nebola. ale hned mi oznámila, že nás musí nahlásiť na úrad a bude pokuta. Malo by to byť 60€, smiešny peniaz oproti následkom očkovania...

vejula
12. jún 2012

@katalin251 ahoj, my sme pri prvom odmietli MMR vakcinu, kedže je podla môjho nazoru väčšie riziko ako benefity tejto vakciny (detske choroby, ktore niesu obzvlašť nebezpečne) navyše ma k tomuto rozhodnutiu viedol fakt, že vakcina na rubeolu je pestovana na umelo potratenych embriach, čo je proti môjmu moralnemu a naboženskemu presvedčeniu. Takže tuto vakcinu možno odmietnuť aj z naboženskych dôvodov.
Pri druhom neplanujem dať ani prevenar, kedže široko daleko v žiadnej krajine nieje povinny len tu.

vefi89
12. jún 2012

@spuki úplne super, čerstvá registrácia, však? Nikto ťa nepozná, môžeš vyskakovať, urážať 🙂 nič lepšie neexistuje
Vidíš len Slovensko alebo vidíš širší záber? Vieš si predstaviť, koľko krajín neočkuje povinne? A ľudia tam stále žijú? to je prekvapenie, však?
Ty vieš ovplyvniť zrušenie očkovania? Tak ja som za, zruš ho komplet, nech ho zakážu na Slovensku.. Potom uvidíme konečne zdravé deti, bez porúch, chorôb, alergií, konečne šťastná populácia 🙂
A keď ja som nevidela čierny kašel, ty si videla ako ti umiera dieťa pred očami? Následkom vakcíny? Žiaľ, aj tu na koni boli také maminky.

betina1984
12. jún 2012

Ja ockovat dala a nikto sa ma nepytal, ci chcem alebo nie. Ale aj keby sa pytal, zaockovat dam. Ja som nebola zaockovana proti mumpsu, vtedy taka vakcina nebola. Mala som opuchnuty krk, skoro som sa zadusila. Teraz vakcina je, takze neni o com...

manof
12. jún 2012

@katalin251
Vzhľadom k tomu, že drvivá väčšina pediatrov čokoľvek, čo im podpíšeš, okamžite posiela na RÚVZ, tak odporúčame nepodpisovať nič. Ono totiž nijaký právny predpis Ťa nijaké odmietnutie očkovania nenúti podpísať, takže Tvoj podpis je de facto právne nevymáhateľný. Lekár(ka) síce môže tvrdiť niečo iné, ale v takom prípade sa spýtaj aký konkrétny paragraf akého konkrétneho právneho predpisu Ti takú povinnosť ukladá, a uvidíš, že lekár(ka) nijaký nenájde.

@spuki
Trafená hus zagágala? Si lekárka či len poslušná zaočkovaná ovečka?

1. lekári (až na ojedinelé výnimky) majú o očkovaní zúfalo málo vedomostí. Na lekárskej fakulte sa naučia možno tak odrecitovať očkovací kalendár a podaktorí aj pichnúť injekciu. O vážnejších nežiaducich účinkoch nad rámec lokálnych reakcií v mieste vpichu sa tam nedozvedia absolútne nič, detto o zložení vakcín nad rámec vody a antigénu. To mám overené od odhadom 20 rôznych lekárov. Ďalej: tzv. "vzdelávacie" podujatia v rámci povinného celoživotného vzdelávania (za ktoré lekári dostávajú kredity) sú vyslovene stupídnym výplachom mozgov, kde sa to lekári už vôbec nemajú šancu dozvedieť. Sponzoring týchto podujatí výrobcami vakcín je naozaj neprehliadnuteľný. Zúčastnil som sa dvoch takých podujatí, takže mám osobnú skúsenosť:
http://www.slobodavockovani.sk/news/exkluzivna-...
http://www.slobodavockovani.sk/news/reportaz-z-...
Zo skúseností stoviek rodičov, čo ma oslovujú, vyplýva, že drvivá väčšina lekárov vôbec nečíta príbalové letáky vakcín, ba dokonca ani ich nemajú v ambulancii (!!!) napriek tomu, že sú podľa platného práva povinní posudzovať možné kontraindikácie očkovania podľa príbalového letáku (!!!). Keď im človek povie, že v Priorixe sú zvyšky buniek, pochádzajúcich z umelo potrateného bábätka, tak spravidla naň pozerajú ako teľa na nové vráta, hoci to v príbalovom letáku je (inými slovami) napísané.

Naproti tomu ja som venoval štúdiu očkovania (slovenské i zahraničné (cz/en/de) články na webe za, proti i neutrálne; knihy; štúdie z renomovaných lekárskych časopisov; príbalové letáky) rádovo tisícky hodín čistého času.

Takže kto vie o očkovaní viac? Priemerný pediater alebo ja?

2. Absencia dôkazu, že zdravotný problém spôsobilo očkovanie, nie je dôkazom, že zdravotný problém nebol spôsobený očkovaním. Ak by si si naštudovala, ako sa robia medicínske dôkazy, tak by si pochopila, že vlastne u drvivej väčšiny poškodení zdravia, pravdepodobne spôsobených očkovaním, nie je možné kauzálnu súvislosť exaktne vedecky potvrdiť, ale ANI VYVRÁTIŤ. Takže keby som bol demagógom, ako si Ty, tak by som presne tak isto mohol povedať, že koľko je takých (údajných) nežiaducich účinkov očkovania, kde sa lekárom podarilo VYVRÁTIŤ KAUZÁLNU SÚVISLOSŤ? SKORO ŽIADEN!

3. Tvrdiť, že neexistuje nijaká etiopatiogenéza ohľadne autizmu a očkovania, je už v súčasnej dobe vrcholom ignorancie. Okrem štúdií Dr. Wakefielda, ktoré boli potvrdené (áno, čítaš dobre: potvrdené) nezávisle od neho najmenej 28 ďalšími štúdiami v rôznych krajinách sveta:
1. The Journal of Pediatrics November 1999; 135(5):559-63
2. The Journal of Pediatrics 2000; 138(3): 366-372
3. Journal of Clinical Immunology November 2003; 23(6): 504-517
4. Journal of Neuroimmunology 2005
5. Brain, Behavior and Immunity 1993; 7: 97-103
6. Pediatric Neurology 2003; 28(4): 1-3
7. Neuropsychobiology 2005; 51:77-85
8. The Journal of Pediatrics May 2005;146(5):605-10
9. Autism Insights 2009; 1: 1-11
10. Canadian Journal of Gastroenterology February 2009; 23(2): 95-98
11. Annals of Clinical Psychiatry 2009:21(3): 148-161
12. Journal of Child Neurology June 29, 2009; 000:1-6
13. Journal of Autism and Developmental Disorders March 2009;39(3):405-13
14. Medical Hypotheses August 1998;51:133-144
15. Journal of Child Neurology July 2000; ;15(7):429-35
16. Lancet. 1972;2:883–884
17. Journal of Autism and Childhood Schizophrenia January-March 1971;1:48-62
18. Journal of Pediatrics March 2001;138:366-372
19. Molecular Psychiatry 2002;7:375-382
20. American Journal of Gastroenterolgy April 2004;598-605
21. Journal of Clinical Immunology November 2003;23:504-517
22. Neuroimmunology April 2006;173(1-2):126-34
23. Prog. Neuropsychopharmacol Biol. Psychiatry December 30 2006;30:1472-1477
24. Clinical Infectious Diseases September 1 2002;35(Suppl 1):S6-S16
25. Applied and Environmental Microbiology, 2004;70(11):6459-6465
26. Journal of Medical Microbiology October 2005;54:987-991
27. Archivos venezolanos de puericultura y pediatría 2006; Vol 69 (1): 19-25
28. Gastroenterology. 2005:128 (Suppl 2);Abstract-303
je tu napr. štúdia na primátoch, ktorým podávali alikvótne dávky vakcín z štandardného US očkovacieho kalendára a ktoré mali abnormality vo vývoji mozgu, aké sú typické pre autistické deti:
Laura Hewitson, Brian J. Lopresti, Carol Stott, N. Scott Mason & Jaime Tomko: „Influence of pediatric vaccines on amygdala growth and opioid ligand binding in rhesus macaque infants: A pilot study“, Acta Neurobiol Exp 2010. 70: 147–164

Ďalej bolo zistené a vedecky potvrdené, že u detí s mitochondriálnou dysfunkciou môže očkovanie spôsobiť autizmus:
Jon S. Poling, Richard E. Frye, John Shoffner, Andrew W. Zimmerman: "Developmental Regression and Mitochondrial Dysfunction in a Child With Autism", J Child Neurol February, 2006, 21(2):170-172

Ortuť (thiomersal) sa nakoniec tiež ukázala byť zásadnou, keď bol vďaka zákonu o slobodnom prístupe k informáciám odhalený podvod v tzv. "Dánskej štúdii", sponzorovanej CDC, ktorá akože dokázala, že výskyt autizmu v Dánsku stúpal napriek vylúčeniu thiomersalu z dánskych vakcín. V skutočnosti však klesol:
http://mercury-freedrugs.org/docs/111025_PR10_S...
Tým padla hlavná štúdia, ktorá akože mala dokázať, že ortuť vo vakcínach s autizmom nesúvisí. Ako sa nakoniec ukázalo, očividne súvisí.

Zaujímavá je aj štúdia, ktorá našla štatisticky významnú súvislosť medzi mierou zaočkovanosti a výskytom autizmu v USA:
Gayle DeLong: "A Positive Association found between Autism Prevalence and Childhood Vaccination uptake across the U.S. Population", Journal of Toxicology and Environmental Health, Part A: Current Issues, 2011, 74(14):903-916

Ďalšia vysoko pravdepodobná hypotéza o etiopatogenéze autizmu prisudzuje raketový nárast autizmu zavedeniu konjugovaných vakcín do plošného očkovania:
Brian J. Richmand: "Hypothesis: Conjugate vaccines may predispose children to autism spectrum disorders", Medical Hypotheses, 2011, 77(6):940-947

Okrem toho Dr. Theresa Deisher a kol. zistila, že fragmenty ľudskej DNA môžu oproti fragmentom zvieracej DNA až s 1.000.000.000x vyššou pravdepodobnosťou spôsobiť mutácie ľudských buniek, pričom vo vakcínach, vyrobených na bunkových tkanivách, pochádzajúcich z umelo potratených ľudských plodov (akou je aj MMR vakcína, vakcína proti ovčím kiahňam a vakcína proti hepatitíde A) SÚ FRAGMENTY ĽUDSKEJ DNA, čoby zvyšky z výrobného procesu, ktoré sa nepodarilo úplne odfiltrovať:
http://www.soundchoice.org/Images/Environmental...

Na záver: Dr. Blaylock a prof. Strunecká spájajú autizmus s chronickou stimuláciou mikroglií a imunoexcitotoxicitou, ktoré sú spôsobené hlavne hliníkom a glutamanom sodným vo vakcínach. Podrobnosti nájdeš do istej miery v knihe prof. Struneckej "Přemůžeme autizmus?":
http://www.dary-zivota.sk/dary-zivota/eshop/0/3...
a dôkladnejšie i odbornejšie v knihe Dr. Blaylocka a prof. Struneckej: "Cellular and Molecular Biology of Autism Spectrum Disorders", ktorú Ti môžem poslať e-mailom, ak mi napíšeš na sloboda.v.ockovani@gmail.com

ZHRNUTIE: Máme tu hneď niekoľko možných etiopatogenéz autizmu v súvislosti s očkovaním:
1. vakcinačný vírus osýpok, spôsobujúci GIT problémy s následným GAPS
2. mitochondriálna dysfunkcia a z nej vyplývajúca náchylnosť k autizmu, urýchlená očkovaním
3. ortuť vo vakcínach
4. konjugované vakcíny
5. vakcíny, vyrobené pomocou bunkových tkanív, pochádzajúcich z umelo potratených bábätiek
6. hliník + glutaman sodný

A Ty tvrdíš, že hovoríme o autizme z očkovania "bez akejkoľvek etiopatogenézy"?
Sa zobuď!

4. Za hnutím za slobodu v očkovaní na Slovensku stoja desiatky lekárov. Žiaľ, len sotva-ktorý je ochotný hovoriť o tom na kameru, keďže sa boja perzekúcie zo strany mainstreamu. Napr. hromadnú pripomienku proti povinnému udavačstvu detských lekárov podpísal dvojciferný počet tých, čo sa otvorene priznali k titulu MUDr., a neznámy počet tých, čo sa k tomu nepriznali (viem na betón najmenej o jednom takom prípade, ale tipujem, že ich bolo viac).
Na druhú stranu - vzhľadom k vyššie popísanej katastrofálnej neinformovanosti drvivej väčšiny lekárov o očkovaní by nijak neprekvapilo, keby to bol aj oveľa menší počet, než reálne je.

5. Dieťa s čiernym kašľom sa Ti nemusí dusiť, keby si mu dala dostatok vitamínu C a správne ho polohovala. Podrobnosti tu:
http://vaccinationcouncil.org/media/The-Vitamin...
SK preklad: http://www.slobodavockovani.sk/news/liecba-cier...
Odhliadnuc od toho, drvivá väčšina chorých na čierny kašeľ sú proti čiernemu kašľu PLNE ZAOČKOVANÍ, napr. vo Veľkej Británii 85,9%:
Harnden, A.; Grant, C.; Harrison, T.; Perera, R.; Brueggemann, A.B.; Mayon-White, R.; Mant, D.: „Whooping cough in school age children with persistent cough: prospective cohort study in primary care“, BMJ, 2006, 333(7560):174-177

6. Vyše polovica EÚ + Rusko, Kanada, Austrália, Nový Zéland, Japonsko atď. atď. má úplne nepovinné očkovanie, a nijaká tragédia ohľadne prenosných ochorení sa v týchto krajinách nedeje:
http://www.slobodavockovani.sk/news/kde-su-ake-...

7. Rómovia sú už teraz zaočkovaní len minimálne, ak vôbec, a nijaká tragédia sa nedeje - žiadne smrtiace epidémie tu nemáme. Sám Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky na svojej stránke píše:
„Dôvody nízkej zaočkovanosti sa každoročne opakujú bez známok zlepšenia a týkajú sa predovšetkým rómskych detí a nezodpovedného prístupu ich rodičov k očkovaniu. Riešenie takýchto prípadov priestupkovým konaním je iluzórne.“
http://www.uvzsr.sk/docs/info/epida/Vyhodnoteni...

8. Naše neočkované deti pediatra prakticky nevidia, ako je rok dlhý. Plnú zodpovednosť za ich zdravie sme prevzali my - ja a manželka. Sorry, ale o syntetické antibiotiká, kortikoidy či Maltofer naozaj nestojíme.

9. Úplné zrušenie očkovania nechceme preto, aby tí, čo sú presvedčení o výhodách očkovania (napr. Ty) mali slobodnú a rovnoprávnu možnosť voľby zdravotnej starostlivosti podľa svojho vlastného uváženia a založenia a aby sa vďaka možnosti porovnať dve skupiny (očkovaní a neočkovaní) nakoniec ukázala pravda (padni komu padni). Zavedenie prísne jednej jedinej z týchto dvoch možností (očkovať/neočkovať), a teda absencia jednej z dvoch skupín, čo by mali byť porovnávané, takéto porovnanie znemožňuje.

10. Na stránke www.slobdoaVockovani.sk sa podieľajú desiatky prispievateľov, prekladateľov či iným spôsobom podporovateľov, takže hoci šéfredaktor je len jeden, je vážnym omylom tvrdiť, že je za tým všetkým len jeden jediný človek. K vedomostnej úrovni viď vyššie.

Suma sumárum: Nepodala si ani jeden jediný vecný logický argument, všetky to boli len osobné výpady, citové vydieranie, sofistické špekulácie bez opory vo faktoch a dokonca aj vyslovené lži.

hajanka
12. jún 2012

ja sa nechystam nic podpisovat, nie je to moja povinnost, vsetko co podpisem bude pouzite proti mne
avsak, kedze prave menime lekarku a este som si este na 100% ista ako bude k tomu pristupovat, ak vsak bude akceptovat moje rozhodnutie bez akehokolvek natlaku, presviedcania, krivych pohladov, kopy letakov..., tak som ochotna porozmyslat a v ramci dobrych vztahov jej priniest vlastny papier ktory zalozim do karty (alebo poprosim ju aby to tam takto napisala) na ktorom bude stat (priklad):

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
|| "Dna xx.xx.xx Priorix (GSK), II. dávka. preočkovanie sa nevykonalo - rodič nesúhlasil. Dg: Z28.2" ||
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

a to je vsetko, ziadny podpis ako suhlas k poskytnutiu osobnych udajov 😉
cele oramovane, aby sa tam v nejakom pripade nedostalo nieco o com ja nebudem vediet
nezabudajte, ze odmietate konkretnu vakcinu, nie ockovanie ako take.
ziadne formulare, ziadne dotazniky!
nech ti lekarka ukaze uryvok zo zbierky zakonov a ukaze ti, ktory zakon, alebo nariadenie ta k takemuto niecomu zavazuje 😉
za nepodpisanie nic nehrozi
suhlas so @sirael

@zuzka1008 staci ze sa pozries na zlozenie a neziaduce ucinky vakcin 😉 a ak sa s nejakou niekedy osobne stretnes (co ti samozrejme neprajem), tak zaockovat uz rohodne nedas, MY ako deti sme ani zdaleka neboli ockovani tak a tolko ako nase deti v pritomnosti, kedysi sa ockovalo monovakcinami nie koktailom vakcin s niekolkymi virusmi chorob a proti niektorym chorobam sa neockovalo vobec. Vacsina tych chorob proti ktorym sa ockuje su banalne choroby (s vynimkou cierneho kasla), dnes uz velmi lahko a ucinne liecitelne bez nasledkov, chorobnost je nizka, moznost nakazenia tiez, desiatky rokov na ne nikto nezomrel (pozri si statistiky chorobnosti). Riziko ktore vyplyva z choroby a vobec z nakazenia touto chorobou je podstatne mensie ako riziko vyplyvajuce z ockovania proti danej chorobe (neziaduce ucinky sa daju rozpisat na celu stranu a nikdy nevies ako ktora latka z vakciny v tele zareaguje a co spusti a aky novy nez. ucinok sa z toho vyvinie). Zaroven, vacsina vakcin je neucinna, alebo vobec nebola dokazana ich ucinnost, tym padom je to ockovanie len akysi "risk" akysi "pokus" na nasich detoch.
Vezmi si ako priklad TBC vakcinu, ktorou sa ockovalo desatrocia a ma na svedomi tisicky nakazenych deti s TBC, deti s rakovinou lymfatickych uzlin, neuroblatomu, chronickeho abscesu, traviacimi potiazmi. Zo dna na den ju zrusili, chorobnost na tbc bola tak nizka, ze to ockovanie bolo zbytocne. Deti trpiace neziaducimi ucinkami vakciny nikolko nasobne prevysuju nakazenych na touto chorobou. Dalo by sa o tom pisat na cele strany...🙂 ak ta to zaujima, tak si o tom urcite nieco najdes.

zajaciq
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elephant
12. jún 2012

@spuki Každoročne je na Slovensku zaočkovaných milión detí? To ich tam dovážajú? 😀 Veď ročne sa ich tam narodí tak 50 tisíc, nie? 😀

@katalin251 Fakt mi je smutno z toho, ako sa k očkovaniu v SR a ČR stavajú. Ešte pár týždňov budeme v zahraničí, kde očkovanie nie je povinné, a nikto sa ku mne ako k nezodpovednej nechová, nič podpisovať ani vysvetľovať nemusím. Zanedlho ale pôjdeme späť do ČR a už sa "teším" zase na tie obštrukcie tam... 😠

Radím nič nepodpisovať.

nopockaj
12. jún 2012

A ty odkedy vieš, čo sa študuje na medicíne? Keď si doplníš odborné vzdelanie, tak sa môžeš baviť na úrovni. Lekár samouk- diabetológ, imunológ, epidemiológ, pediater- v jednom, ty máš ale sebavedomie, unikát.
Vtedy môžeme brať tvoje argumenty za dôveryhodné, keď ku každému príspevku na stránke sloboda v očkovaní pridáš aj oficiálny postoj lekára v príslušnom odbore a dokážeš s ním diskutovať a argumentovať. Oblbovať mamičky, to ti ide celkom dobre, ale pred odbornou verejnosťou by si neobstál. Pridáš si článok a pod menami rodičov si to aj sám okomentuješ. Prečo sa potrebuješ schovávať za druhých?

hradnapani
12. jún 2012

ja len dodam na margo tych, co tu obhajuju ockovanie, ze mojej mame sa nahle a vazne zhorsil zdravotny stav po ockovani proti chripke. V nemocnici mi dvaja lekari (internista, neurolog) nezavisle od seba odpovedali na moju otazku, ci mohlo zohrat ulohu aj ockovanie, ze: viete, nikto vam neda zaruku, ze ockovanie je neskodne a vela ludi na to reaguje zle a ich odpovedi predchadzal velmi rozpacity vyraz tvare... 😒 takze po tomto ma nepresvedci uz ziadny pediater na svete...

okrem toho, ockovat by sa mali vyhradne ludia s vybornou imunitou, ti maju vysoku sancu, ze im ockovanie neublizi.
Kolko vseobecnych lekarov a pediatrov si dava tu namahu zistit to?

madamebutterfly
12. jún 2012

Nepochopim zeny ktore odmietaju ockovanie svojho dietata. V dnesnej dobe plnej virusov a bakterii ohrozujuce zivot je vrcholne nezodpovedne sa hrat na odbornikov v tom co je dobre a co nie.