Odmietnutie povinneho očkovania

linki90
13. okt 2020

Sú tu medzi vami ženy,maminky ktoré svoje deti nedali očkovať a ak ano prečo nie ,a či su tie detičky napriek neočkovaniu v poriadku ďakujem za reakcie a prosim nech sa vyjadruju len maminky ktore neockuju nie ktore ockuju a budu ma tu presviedcat o opaku a aka som hlupa ďakujem

veronikaszabova
13. okt 2020

A este vela dalsich diskusii tu uz o tom je.... plus aj skupiny

katrinka8
13. okt 2020

https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-ockovat/nesuhlas-s-povinnym-ockovanim/?page=1042
Pridaj sa do skupiny, je to vyše 1000 strán skúseností, pohľadov, otázok, odpovedí za tie roky. A ak môžem poradiť, zmaž túto diskusiu, lebo tu bude boj a hádky.

veronikaszabova
13. okt 2020

@katrinka8 autor diskusie ju nevie zmazat, ked uz v nej ma komenty

linki90
autor
13. okt 2020

@katrinka8 ja som napisala nech sa vyjadruju len rodicia ktori neockuju ,ich nazory,skusenosti

katrinka8
13. okt 2020

@veronikaszabova - aha, to som nevedela..

@linki90 - to je v skupine Nesúhlas s povinným očkovaním. Vyše 1000 strán skúseností rodičov neočkujúcich detí.

draik
13. okt 2020

Logika veci hovorí, že neočkovaní sú zatiaľ krytí kolektívnou imunitou, a preto sám o sebe problém s daným ochorením nebude. O tom nemáte čo veľmi debatovať.
Iná vec je, ak pôjde v budcúcnosti o očkovanie napríklad voči covidu-19. Tam tie rozdiely očkovaný-neočkovaný zrejme budú výraznejšie, keďže nebude kolektívna imunita, pod ktorú by skryli aj neočkovaní.

kubkovamama
13. okt 2020

@linki90 syn už pubertak bol ockovany,dcéra nie.

basska_b
13. okt 2020

Pozri tu v skupine. Tu ta budú žiaľ akurát urážať. Založiť takúto verejnú kontroverznú diskusiu na koníkovi je asi najhoršia voľba
https://www.modrykonik.sk/group/1799/

petruldo
13. okt 2020

@draik ak nejaká kolektívna imunita vôbec existuje. príklad ja očkovaná vakcínami príslušnými k roku narodenia a také protilátky na čierny kašeľ 7 rokov dozadu 0,000000
tiež som bola očko proti 4 chorobám + 5. z titulu profesie, teraz sa "povinne" očkuje 6 + 1 + 3 choroby, tak aká kolektívna imunita?
a vakcína proti korone, to ako fakt? tak to by som si nedala ani za 100 rokov a to som zdravotník.

nelca0510
13. okt 2020

Pridajte sa do tých skupín. Robte ako chcete, vždy však myslíte na následky.

matkahelka
13. okt 2020

@draik kazdy sudny clovek vie, ze kym sa slovensko dostane k vakcine na covid, krajina bude premorena a nakazime sa vsetci postupne. mam v rodine 4 zdravotnikov - 2 lekarov a 2 sestry z roznych oblasti a teda ti vo svojom lekarskom prostredi -okoli nemaju nikoho, kto by vobec uvazoval o covid ockovani. najde sa skutocne len malo blaznov, kt.si 2x rocne daju pichat vakciny na chorobu, ktora nie je morom.
@linki90 moja dcera ockovana nie je, ma 11 rokov, imunitu ma ako drak! raz v zivote brala atb, skolkarske roky sme prezili s obycajnymi nachladeniami zhruba raz za 2 mesiace. odkedy chodi do skoly, chora nebola vobec. surodenca mame na ceste a detto neplanujem ockovat. co ta zaujima?

draik
13. okt 2020

@petruldo
@matkahelka
Vakcína na covid, ak naozaj bude, prvý raz súčasným generáciám ukáže, aký efekt má, ak má, očkovanie. Je pomerne ľahké v súčasnosti odmietať klasické očkovanie detí, keď je malá šanca, že chytia choroby, ktoré sa prakticky nevyskytujú, pretože boli potlačené aj vďaka očkovaniu výraznej väčšiny ostatných obyvateľov.
Ale práve covid je za x rokov prvá choroba, ktorá sa vinou koronavíru plošne a ľahko šíri. A zjavne premorovanie nikde nepomohlo. Ak teda bude vakcína, ktorá pomôže očkovaným, tak potom sa ukáže, kto má pravdu - či zástancovia očkovania alebo odmietači očkovania. A to z jednoduchého dôvodu - kolektívne krytie nebude, a teda bude naďalej pomerne jednoduché sa nakaziť, čo u niektorých vedie k nepríjemným následkom.
Pokojne to môže skončiť tak, že síce očkovanie na covid nebude povinné, ale vzhľadom k možným následkom si tí, ktorí budú mať ťažké komplikácie a nedali sa zaočkovať, budú musieť zdravotnú starostlivosť zaplatiť.

linki90
autor
13. okt 2020

@matkahelka pisala som ss

elleloup
13. okt 2020

Tu je nedávna skúsenosť mamičky, ktorá nedala očkovať. Tak to zváž.
https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/527196-chl...

matkahelka
13. okt 2020

@draik v ziadnom state este k premoreniu nedoslo, takze ako vies, ze premorenie nepomohlo? premorenim sa mysli, ze sa nakazi 80-90% obyv. a taketo pocty nema ziadna krajina. covid nie je mor, neumiera na to kazdy, kto to dostane! aj spanielska chripka bola strasiak, zomrelo na nu kvantum ludi a po rokoch zmutovala, oslabila a je tu dodnes a nikto sa na nu neockuje. presne takto to bude aj s covidom. si urcite jeden z mala odvaznych, kt. vobec uvazuje tymto smerom. dat si pichnut do tela vakcinu, ktora sa vyvija za pochodu, nebude rokmi odsledovana a ktora bude vsetko len nie bezpecna. a hlavne, ak ma ucinnost kratsiu ako ockovanie proti chripke, teda 6-8 mes. naozaj som zvedava, kolko % ludi sa da 2x rocne ockovat. pre mna bolo zaujimave aj vyjadrenie nasich politikov, kde na otazku, ci sa daju ockovat oni a svoje deti odpovedali pri detoch (az na ciganikovu) jednoznacne nie a pri sebe skor nie. pre mna je vyslovene smiesne uvazovat o ockovani pri chorobe, kde je 80% bezpriznakovych a po 10 dnoch karanteny su vylieceni bez liekov len tym, ze su zatvoreni medzi styrmi stenami.

vroni
13. okt 2020

@draik, toto z tvojich úst (teda klávesnice)? Ze si to takí ci onaki budú musieť zaplatiť sami? To by sa musel kompletne zmeniť systém zdravotného poistenia, v momentalnom upraveni by takáto "regulácia" bola akurát tak na žalobu. Inak zatiaľ to vyzerá tak, že Švédi budú s premorenim pomerne úspešní, lokálne premorenia majú tiež veľmi dobre výsledky. Ina vec je, či pôjde o dlhodobú ci doživotnú imunitu alebo len krátkodobú. Ale povedzme si pravdu, očkovanie proti chrípke, ktoré je treba periodicky opakovať (lebo po chrípke je imunita len krátkodobá), tiež nie je žiadna výhra....

matkahelka
13. okt 2020

@elleloup tetanovka sa da pichnut kedykolvek, takze toto je fakt blby priklad 😉

draik
13. okt 2020

@matkahelka
Ja nie som momentálne zástanca ničoho. Isté je len to, že štáty si lockdowny nebudú môcť dovoliť. To znamená uvoľnenie niektorých reštrikcií v dobe vakcíny, teda voľnejšie šírenie korony. To premorenie by muselo trvať dosť dlho a výsledok je neistý, keďže sa objavili nákazy aj u prekonaných. Hlavne však zatiaľ nikto ani pokus o plošné premorenie nezvládol.

kittykat22
13. okt 2020

Ahoj, nas syn ma ockovanu hexavakcinu - teda pediacel a adacel, ale nema MMR vakcinu. Ja niesom proti vakcinam, ale nas syn bol velmi nestandardne dieta. Extremne plakal, nespal do 1.5 roku vobec, do 3 sporadicky, mal vyrazne oneskorenu rec, chodzu, extremne citove prejavy a nemal k svojmu spravaniu zjavnu fyz. pricinu. Boli sme pre jeho neustaly plac krik aj hospitalizovany, ale neprislo co moze byt dovod. Pediatricke sme povedali, ze vzhladom k tomu, ze MMR vakcina moze byt spustac autizmu (nie pricina) a nas syn sa spraval ako sa spraval, tak sme podpisali odklad tejto vakciny na neurcito. Vzhladom na to ako sa prejavoval, nam pediatricka vysla v ustrety - samozrejme s informaciou, ze vakcina je uplne bezpecna. Ale nenahlasila nas na MZCR. Vzhladom k tomu cim sme si presli pre nas mala pochopenie. MMR vakcinu ani v buducnosti davat nebudeme, sme radi ze sa nase dieta dalo dohromady a kapitola ockovania MMR je pre nas uzatvorena.

draik
13. okt 2020

@vroni
Zmena je to najmenej, už v súčasnosti si hradí ošetrenie ten, kto ho vyvolal z dôvodu, že bol pod vplyvom návykovej látky.
Švédsko by som zrovna za dobrý príklad nedával, keďže cenou za ich režim bolo podľa medializovaných informácii cca 4500 úmrtí na covid-19. A to má len ani nie dvakrát viac obyvateľov ako SK. Predstavme si čo i len 2000 úmrtí na covid na SK, nehovoriac o tom, že pri stave zdravotníctva by to bolo pri porovnateľných podmienkach ešte viac.
Nie sme v Nemecku, ani úrovňou, ani iným.
Sám som zvedavý, ako to bude so šírením korony, vývojom covidu, vakcínou.

poopsie
13. okt 2020

@draik ale to je príroda, že niekto sa narodí a niekto umre.. Denne umiera veľa ľudí na iné choroby, proti ktorým sa dá bojovať.. Ale akosi pokrytecky sa ratajú len tí čo podľahli korone, a len od korony musíme všetkých chrániť.... Každý život má rovnakú hodnotu, či umre na koronu, či umre na následky korony.. Myslím existenčné... Na Španielsku chripku umrelo s podobnými opatreniami zhruba 10 000 slovakov v troch vlnách a to bolo v náväznosti na prvú svetovú vojnu... Teraz máme lepšie zdravotníctvo, môžeme si kúpiť vitamínov od vymyslu sveta, netrpime hladom a podvýživou, ako naši predkovia... Čo je 2000 oproti 5 500 000 dosratym životom?

poopsie
13. okt 2020

Autorka, k tvojej otázke... Prvá hexavakcina a pneumokoky majú chrániť tvoje dieťa kým je maličké..a nemá predpoklady ustáť takéto choroby... Pokiaľ ho nebudeš kade tade ťahať po nákupných cetrach a kutikoch.. Môžeš ho uchrániť.. Čo nebude v tejto dobe rúškovej ťažké.. Ja som dcéru zaočkovať dala, zvládla to. Aj MMR... No teraz, keď si zmyslel niekto hore prekopať očko kalendár, lebo sa rozšírili osypky medzi neočkovanymi rómskymi deťmi.. V dnešnej dobe nevystavim dcéru takému riziku

draik
13. okt 2020

@poopsie
Akosi ste pozabudli na to, že covidoví pacienti obmedzujú aj liečbu "bežných" chorôb, čo bude mať za následok nárast odvrátiteľných úmrtí. A to v stave obmedzení a malého počtu hospitalizovaných. Pritom pacient "ako" pacient. Keďže sme to na SK zvládli na jar relatívne v poho, čo sa týka chorých, tak je istým spôsobom prirodzené, že ľudia toľko nemyslia na negatívny scenár, ako to bolo v iných krajinách, či napríklad teraz v ČR.
Čiže ťažko možno počítať s tým, že "obetujeme" "len" xyz životov a ostatní budú v poho. Najmä, keď prudko stúpa počet hospitalizácii.

poopsie
13. okt 2020

@draik zrataj si koľko miliónov sa dalo do testovania.. A potom porozmýšľaj kde by ich mohli investovať.. Tu ide o mladých ľudí, čo prišli o svoje živobytie sú v dlhoch.. Majú zakázanú prácu.. A dostanú od štátu h*vno a to je podľa teba v poriadku? V porovnaní s Madridom mame skoro tak isto obyvateľov.. A to je len mesto... Wu-chan má 9000 000 obyvateľov a boli schopný postaviť aj poľné nemocnice aj novú... A tu sa pol roka nič nedeje...len sa šliape po ľuďoch

draik
13. okt 2020

@poopsie
Pevne verím, že Vy ani nikto z Vašej rodiny nebude v nasledujúcom období lekársku starostlivosť. Ak si chcete vyskúšať podmienky života v Číne, nech sa páči - môžte sa presťahovať. By ste ešte rada spomínali na tie "obmedzenia" života na SK.

ssandyy
13. okt 2020

@matkahelka ja sa chcem opýtať že ak su tie očkovania povinné a vy nedáte zaočkovať tak potom aká je to povinnosť? Počula som že je potom problém ak dieťa nastúpi do škôlky školy

poopsie
14. okt 2020

@draik ja som nikde neospevovala Čínu, dobre viem ako sa zam žije... Tam sú ľudia udupani, už dávno. Ale aspoň neboli nečinný kompetentní... Už ti došli argumenty k diskusii tak už mi praješ.. Strč si niekam..

vroni
14. okt 2020

@draik, nuž, nakoľko mám štatistiku vyštudovanu, tak sa na štatistické údaje - a hlavne tie medializovane - pozerám hodne kriticky. Áno, Švédsko podcenilo v prvej fáze rizikové skupiny a úmrtnosť im vyletela nahor. Na druhej strane, sú to údaje silno nadhodene, nakoľko testovali len namatkovo a kde vyšiel pozitívny výsledok, zarátali všetkých mŕtvych medzi covid obete. Slováci zase držia úmrtnosť umelo nízko, lebo zaratavaju medzi covid mŕtvych len tých, ktorých nemohli napratat do žiadnej inej príčiny smrti. Čiže opačný extrém. Štatisticky relevantný údaj nie je ani jedno z toho.
Nakazenie sa infekcnou chorobou a vedome požitie návykovej látky sú dve trochu dosť odlišné veci. A pokiaľ viem, liečba alkoholikov, narkomanov ci gamerov je poisťovňou preplacana... Ale vidím, koľko protestujú Nemci a koľko Slováci. Keby Nemcom vládol Matovic, tak znovu podpália rissky snem. Aj s nim.

petruldo
14. okt 2020

@ssandyy s nástupom do škôlky nieje problém to neprešlo a školská dochádzka je na Slovensku predsa POVINNÁ