Oľutovali ste neočkovanie?
Viem čo všetko môže spôsobiť očkovanie. Ale zaujímalo by ma či ste niekto oľutovali to, že ste nedali zaočkovať vaše dieťatko. Či ste dostali niektorú z chorôb, proti ktorým sa očkuje a aké to malo následky. Ďakujem za info
@tanapeta jemine a este som si teraz obzerala, mam na stehne od 10-tich rokov jazvu po tom, ako do mna strelil naboj, s kamaratom sme hodili naboje zo zabijackovej pistole do ohna a jeden mi strelil do nohy, spravil dieru v nohavici, zapichol sa mi do stehna, zeravy naboj, ja som si ho este v soku, vytiahla prstami a mala som tam 2cm dlhu, 1,5cm hlboku ryhu, bielu upecenu, ako ked hodis kuracie prso na panvicu, niekolko tyzdnov mi to mokvalo, ani som nemukla mame, nikto o tom nevedel, bala som sa, ze nas potrestaju, zalepovala som si to, kurirovala sama a teraz ani neviem jazvu najst. Keby teda neviem kde ju presne hladat, je uplne neviditelna, no po ockovani na lopatke mam jazvu ako eurovka.
@kristinaanna Myslela som, ze mas o osypkach vsetko nacitane a naucene, ked o nich pises. Takze ak si si o nich zatial nic nestudovala, tu to mas pekne vsetko zhrnute ako prebiehaju osypky - http://primar.sme.sk/c/4117234/osypky.html - U mna to boli 40tky horucky cca 3 dni a potom vysyp a po tyzdni koniec. Podobne ako dalsie bezne detske ochorenia. Tie komplikacie co opisujes sa vyskytuju prave u tych podvyzivenych deti a pri zlej hygiene a pod. ako som ja pisala vyssie, co je momentalne napr. u africkych deti. A aj to iba u 25% takychto deti (podla tohto clanku). U deti, ktore maju podmienky na zivot ako v priemernej EU, sa vyskytnu komplikacie u 1 z 1 000. Neviem preco tu strasis beznou detskou chorobu. Ako pisala dazdovka, radsej stras chripkou, kde vo Franduzsku na nu uz zomrelo tuto zimu 8 500 ludi! Alebo si precitaj letaky jednotlivych vakcin a mozes strasit ich zlozenim, to je podla mna horsie ako akekolvek ochorenie. Alebo rovno prestan strasit 🙂
@amouramour tak po prve, ja si negooglim svoje vlastne diagnozy, pozri ja som napisala tam ze mam Podozrenie ! A nie ze mam HIT ! Proste mam alergicku reagciu na tie potraviny tak snad podozrenie mat mozem nie ? Ano idem si dat spravit tie pecenove testy... a k tomu dithiadenu, keby mas tajy ekzem ako mam ja a take svrbenie pocas celych 9 mesiacov !!! Ako ja, tak by si prosila aby si si mohla dat dithiaden na vecer nech sa aspon ciastocne vyspis !!!
@alikaa opytam sa maminy na rok manzelovej byvala v bytovke a mali tam male babatko a ked mi rozpravala o tom stacilo mi:( ze to bolo hrozne dostalo osýpky a vraj sa nema pri tom babao zachladit resp kupat,-to len referujem co i hovorila nezistovala som ci naozaj je to tak ze dieta nesmie zachladnut a maminka okupala babo do rana bolo mrtve.. ☹ zistim viac podrobnosti napisem.pretoto sa toho bojim ci budem vediet rozoznat príznaky ak nahodou by to mala chytila lebo ja kupem kazdy den, vies teraz je tych chorob tolko ze je tazko hned na prvy phlad rozoznat o co sa jedna, je to vsetko tak domutovane ze ja skor uvazujem aj tym smerom ze aj segra co bola ockovana na chripku manzelova mam tiez segra je vojacka mesiac lezala ze tak brutalnu chripku co dostala po ocko v zivote nemala..taktiez minulorocny pripad kiahni u nas kamoskin syn mal niormalne v kolene nalez co si dr s tym radi nevedeli lezal na infekcnom proste po kiahnach mal take následky je druhak a podobne..stale som na vazkach co s chorobami ktorých sa bojim? aj ked viem ze ocko je svinstvo doplatili sme na tom pri tretom synovi a trpime v podstate doteraz vsetko mozne sa na neho lepi je alergik a pod...cim viac su kombinovane tym si myslim ze vacsi cajrajt aj ekd hadat as tu nemienim vychdzam momentalne len z vlastnych skusenosti+ to co studujem a tie pribehy su hrozne ako u ocko a tak aj u neocko deti..je to take 50 na 50 :(vies tiez citam na margo druhej strany ze liecit vysokymi dávkami cecka Becka a inými vecami ale dcera m i ostala chora chytila tri veci anraz streptokok pyogenes do toho mononukleozu hnisavu anginu a uz sa to viezlo mononukl sa tiez leici len vitamínmi ale ona dostavala infuzie a kortikoidy..rada by som poznala aj pripad neocko drobcov co presli týmito chorobami napr ako osýpky a ine ako to prebiehalo a pod...ale zatial enpoznam len toho streptokoka pneumoniae proti ktorému sa ockuje aj bol ockovany a dostal.. ale vcas mu dali chlapcekovi 2,5 roka atb aj ked to bola dlhodoba liecba je oki a to mal toho viac
@gabinecka_ ano,zatial sa o negat.ucinkoch dozveda verejnost od ludi,co si pisala...ale nedavno som na youtube pozrela dokument,ako farma firmy vyvijaju Menej skodlive vakciny,vraj si este par rokov pockame,ale ze nebudu tak poskodzovat zdravie deti ☹
tazko sa vyjadrovat k teme ockovania a neockovania. ja som dala zaockovat aj rotavirus a teraz ideme na MMR a zatial nelutujem ze som dala ockovat. ano nie je mi vsetko jedno a dufam ze to mala zvladne dobre ako vsetky predosle. ja som rozhodnuta dat neskot aj zltacku a dokonca j HPV virus ockovat. a dam dokonca aj kiahne. mam v plane chranit svoju dcerku (zminimalizovat rizika po prekonani chorob). chcem jej umoznit aby neskor mohla cestovat a stretavat sa s cudzincami aj v nasej krajine (mozu to byt jej spoluziaci), kedze to je v dnesnej dobe dovolene. Mala je zdrava, okrem 6tej choroby sme nemali nic a aj tu sme prekonali lahunko bez teplot. poznam ludi co dali zaockovat deti a su zdrave a aj chorlave. poznam ludi co nedali zaockovat a maju zdrave a aj dieta ktore im je chore furt. a ako kojenec bola zdrava, po prichode do skolky sa dokola "trapia" co malej zasa je. myslim nato ze mala bude zit v spolocnosti a budeme a chceme cestovat po okoli a ked sa bude dat aj po svete. toto je moje rozhodnutie
@lucka127 To bábo si myslím, že to je ozaj jeden prípad možno z miliona detí, takže toho by som sa nebála. Ja som mala osýpky, aj moja sestra a nebolo to nič vážne, takisto poznám dalšie deti, ktoré ich prekonali uplne v pohode. Ja to beriem tak, že čo má prísť, to príde, niekto je zdravý celý život ako buk a niekto je furt chorý, všetko sa nanho nalepí. To by sme sa museli báť aj na ulicu vyjsť, vždy sa može dačo stať.
@lucka127 chcelo by to blizsie info o tom babatku. Este som nepocula o tom, ze by sa nemohlo pri osypkach kupat, ci zachladzovat. Nesmie sa zrazat teplota chemicky (paralen, panadol a pod.), lebo prave to moze sposobit komplikacie. Tak sa opytaj aj na toto, ci zrazali teplotu. Tak isto ci bolo babo pred tym ockovane na nieco. Tiez ci bolo kojene. A tiez ci nemalo oslabenu imunitu pred osypkami. A ake bolo stare. Inak keby na Slovensku zomrelo dieta na osypky, tak by toho boli plne noviny, takze je otazne, ci to bolo naozaj na osypky. A hlavne v ktorom roku to bolo.
Mozno by si mohla u svojich deti vyskusat nejaky detox, ci uz stravou, homeopatiou alebo niecim prirodnym, aby si posilnila imunitu a aby si sa nebala chorob. Ak by si chcela info, popros prevenar -a aby ta pridal do sukromnej skupiny Zdravie z prirody alebo sa aj sama mozes pridat do tejto skupiny - https://www.modrykonik.sk/group/1799/ mozno tam najdes info, co ti pomozu.
citali ste?🙂 http://www.lovcisarlatanov.sk/ockovanie-uvod-do...
Pri prvom synovi sme neriesili nic, bez pindania, bez vedomosti, bez otazok sme ho dali ockovat. Po prvom Infanrixe sme skoncili na JIS s epileptickymi zachvatmi. (To, ako sme dokola liecili nehojacu sa hnisavu ranu po BCG vakcine-tbc ani nepisem) . Potom sme uz mali vela otazok a postupne aj zbierali vedomosti a co sme zistili, sa nam vobec nepacilo. Ockovat sme prestali, prestali zachvaty, ale od neurologicky naordinovane antiepileptika dva krat denne do troch rokov a odklad ocko tiez do troch rokov. Druhy syn uz nebol vobec ockovany. Starsi ma 5.5 roka, celu zimu chory, doniesol skolkarske bacile a rovnako s nim chory aj mladsi neockovany tiez celu zimu 😝 . Boli sme nedavno u jednej uzasnej neurologicky na posudenie stavu, potvrdila nam kontraindikacie u obidvoch. Je to neurologicka uz takmer dôchodkového veku a jej nazor na ockovanie - za zivot mi preslo rukami vela deti s roznymi poskodeniami a rokmi studia som zistila, ze urcite choroby a urcite poskodenia sa vzdy objavuju po ockovaniach.... ockovanim si vyrabame dozivotnych pacientov, je to genocida naroda a zlo pachane na nasich detoch.- Takyto nazor pocut od lekara, no mne skoro spadla sanka, ze su aj taki, co to priznaju.
Takze my nelutujeme, ze neockujeme. Treba sa zdravo stravovat, sportovat, dat telu, co potrebuje, nechat ho vybudovat si pevnu imunitu, nech v pripade choroby dokaze ucinne bojovat.
@julka82 ahojko necitala som prispevky urcite ti vacsinou pisali mamicky ktore neockovali 😉 a stoja si za svojim, ze spravili najlepsie. ja som svoje zaockovat dala. potom chytili ovcie kiahne riadne, hoci sa aj na ne dalo zaockovat. skoncili sme v nemocnici s 2detmi najmladsie malo 3mesiace dodnes ma jazvy po tele najhorsie na tvari. po pravde ak by som tomu mohla predist dam zaockovat aj proti kiahnam, aby nemusela byt jazvova, kedze je to dievcatko.
a teraz sa do mna pustite.... no vopred vam hovorim, viem ake je to zaockovat dieta a mat zdravotne problemy. takze na menusite oslovovat na prispevky nereagujem pisala som julke
juli v kazdom pripade je to tvoje dieta a ty sa musis rozhodnut ci budes riskovat ockovanie ci neockovanie. napr. v niektorych krajinach ak budete chciet vycestovat je povinne ockovanie. ale ak chcete ostat na sk ta na tebe ci dieta das zaockovat ci nie ale potom len trpnes ci dana choroba sklati tvoje dieta alebo nie. ja som tiez v detstve prezila osipky a mala som na male. ale moji rodicia spravili vsetko preto, aby som bola ok. otazka je ci si to mozeme povedat aj my, ak sa nieco stane....
@amouramour stranka lovcisarlatanov.sk? to snad nemyslis vazne
pozrite si,ak by to z fb zablokovali
man by zaujimalo, co ste tu touto diskusiou vyriesili? ako vzdy nic....kazdy si robi ako najlepsie uzna za vhodne....85-ta diskusia na tuto temu
uz ked sme pri tom ockovani ci neockovani... osobne k tomu mozem povedat len tolko ze pred par mesiacmi som sa vratila na sk... predtym som 16r. zila v anglicku kde ZIADNE!!!! OCKOVANIE NIE JE POVINNE ale jeto na zvazeni rodicov ako sa rozhodnu.... po vypuknuti roznych skandalov z ockovania takmer polovica populacie ockovana nie je... nikdy som nepostrehla ze by tam zurili epidemie akehokolvek druhu.... ja som svoje 8mes. dieta ockovat nedala a nehodlam to zmenit.... na sk som sa vratila z osob.dovodov ale ak niekto schvali zakon o tom ze neockovane deti nemozu do skolky/skoly tak nemam problem zbalit sa a odist tam kde budem mat pravo sa slobodne rozhodovat o tom co do mojho dietata niekto napicha a co nie.... mimochodom takyto zakon by bol ozaj s prepacenim drbnuty lebo to by museli zabranit neock.detom chodit na detske ihriska, do obchodov, cestovat mhd.... proste by museli dodrziavat prisny zakaz vychadzat na ulicu... kym niekto raz nepride aj na sposob ako aj toto uplatnit je to iba cista k...... a ked sme uz pri tej logike... ak dam zaockovat dieta tak ho dam zaockovat preto aby tu ktoru infekciu nedostalo tak preco by sa mali obavat vsetci zaockovani??? nemal by v tom pripade byt strach skor na tej nezaockovanej strane??? a ak ockovane deti predsa len nie su chranene pred tymi neockovanymi naco je potom ockovanie a cely ten cirkus okolo toho dobre??? vlastne na nieco to predsa len je... farma priemysel vzrobi vakcinu co znamena ak date zaockovat dieta niekto (poistovna) tu vakcinu musi najprv kupit a vyrobca vakciny ma z toho zisk... ak nedate zaockovat dieta dame vam pokutu co znamena len tolko zasa sa ujde na ucet aj vyrobcovi vakcin... ak zaplatite pokutu je to ok uz vase ockovanie ci neockovanie nikto dalej riesit nebude..... po logickom zvazeni mojich orgumentov budem rada ak sa najde niekto kto ich logicky vyvrati o odpovie mi na otazku co je vlastne lepsie ockovat ci neockovat????? prajem pekny den 🙂
@kristinaanna a toto je presne ten rozdiel, pre ktorý sa niektorí rodičia rozhodnú neočkovať. Rozdiel v imunite 3-ročných a 6-ročných detí. Všade sa môžeme dočítať, že imunita dieťaťa sa minimálne do veku 5 rokov dieťaťa VYVíJA. A očkovanie je zásah do prirodzenej a formujúcej sa imunity. Očkujú sa deti vo veku pár mesiacov, kedy imunita ešte ani nie je naštartovaná a organizmus niektorých detí to proste nezvládne. Osobne nie som antiičkovací fanatik, ale toto sú dôvody, pre ktoré som sa zatiaľ nerozhodla dieťa očkovať. Pravdepodobne dám zaočkovať , ale oveľa neskôr ako ukladá zákon.
@alikaa ano ved toto je dalsia vec ja teploty hned zrazam nakolko prvy syn mal nabeh na febrilne krce resp ich mal ale nie az tak zeby bol modry..tak ja davam od teploty hned:( co ked nerozoznam ze ma osýpky? vies pre toto mam z toho bububu to bol rok mozno niekedy okolo 1990 mozno aj menej🙂napis mi viac o tvojich osýpkach ako to prebiehalo ty si neni ockovana?
@lucka127 Osýpky sa teraz vraj už takmer nevyskytujú a rozoznáš ich úplne ľahko, dieťa je predsa vysypané, čo pri chrípke alebo angíne nie je, takže neviem, prečo sa tak toho bojíš. Podľa mna tiež zrážať teplotu hned je blbosť. Ja zrážam, až ked je veľmi vysoká, tak 38,8 a viac, inak nie. Telo samé vie, ako sa brániť, netreba pre každú blbosť do dieťaťa pchať lieky. Toť moj názor. 😉
@janickacrazy no ani kiahne nie su az tak specificke nasi sa vysypali az o par dni vies to pri viacerých drobcoch som videla rozne príznaky kadecoho preto s abojim a nechem riskovat to ze mi ma dieta omodrat pri febrilnych stacilo raz ..a u nas tie horucky nie su len tak Ben mal uz aj tak ze 37,7 a do pol hodiny teplota po odratani bola 39 takze ja to neriskujem hadat som sa sem neprisla proste stale citam hladam a rozhodujem sa cim viac citam o ockovaniach tym viac som presvedcena ze nie ale na margo druhej strany sa bojim urcitych chorob..
Prečo sem pisu mamicky ktoré ockovali?precitajte si názov diskusie
@lucka127 Febrilne krce nie su z vysokej teploty, ale z rychlo stupajucej alebo rychlo klesajucej, takze febrilne krce sa mozu objavit prave po podani antipyretik (panadol, paralen), ked teplota bude prudko klesat. Teplota ma svoj vyznam, telo ju kvoli niecomu vytvara a prave zrazanim to mozes vsetko skomplikovat.
Ja si moje osypky nepamatam, lebo som ich mala v jaslickach, takze viem len z rozpravania rodicov, ale mam to normalne zaznamenane v karte. Ockovana som bola pred jaslickami.
@zuzulik236 suhlasim trefne napisane v podstate ockovany by sa nemali bat ved su chraneny.. 🙂 tak potom zbytocne je utocit na neockovanych🙂lebo ak aj epidemia vypukne ich sa to tykat nebude..men sa tato diskusia velmi paci pretoze sama by som chcela poznat nazory aj starsich neockovanych alebo takých ak sa najdu ze olutovali nakolko ja mam tiez dve ockovane deticky a dve nie🙂
@lucka127 podanie Diazepamu preventívne febrilným kŕčom nezabráni a neodporúča sa. Pozri si linky, ktoré som pridala, je tam naozaj fundovane vysvetlený mechanizmus febrilných kŕčov. U detí, ktoré už febrilné kŕče mali, je potrebné mať doma retálny Diazepam, ale podať ho je potrebné, až keď kŕče vzniknú, tiež nie preventívne.
http://poradnapediatra.rodinka.sk/otazky-a-odpo...
http://www.solen.sk/pdf/22ceaca1965cd104aeacde1...
@kahlann pozor na to očkovanie kiahní, len upozorňujem, že švagriná, ktorá má komplet zaočkované deti sa dala nahovoriť od mudry na toto očko a neter dostala kiahne v 3,5 rokoch a v takom bola stave, že ten "ľahší" priebeh by som neželala ani nepriateľovi.. vysoké teploty, do toho pásový opar!!!! úžasne bolestivé ochorenie, ktoré sa žiaľ rado vráti ak je telo oslabené - informuj sa - je to jeden z nežiadúcich účinkov, na toto ju naša milá dr. zabudla upozorniť a po 3 dňoch v mukách sa jej konečne vyhádzala kiahňovo a priebeh bol ako keby ani zaočkovaná nebola. Vieme porovnať, nakoľko staršia prešla kiahňami bez problémov. Takže kiahne si odbila ako každé iné dieťa plus ešte dostala gratis pásový opar..Okrem iného ak by aj ten pásový opar nedostala a tie kiahne tiež, trpla by som celý život či to nedostanem ako tehotná alebo dospelá. To sú bežné detské choroby, dieťa by ich malo prekonať v detskom veku. Keby si sa spýtala švagrinej, nadávala neskutočne a viac by to nespravila..

@tanapeta hej hej, len doteraz som si to neuvedomovala, som bola uz tolko dopichana ihlami, aj na jednom mieste a jazvy fakt nikde, no na pleci a na lopatke jazva ako minca