Oľutovali ste neočkovanie?
Viem čo všetko môže spôsobiť očkovanie. Ale zaujímalo by ma či ste niekto oľutovali to, že ste nedali zaočkovať vaše dieťatko. Či ste dostali niektorú z chorôb, proti ktorým sa očkuje a aké to malo následky. Ďakujem za info
ja mam vsetky deti ockovane moj syn dostal pneumokoka, ked sa este voci nemu neockovalo, mal vtedy 15 mesiacov reakcia strasna zacali mu praskat male cievy, okamzity prevoz do nemocnice nasadili kortikoidy, ktore nastastie zabrali , ale pocut z ust lekarov vetu, ze uvidime ci sa dozije rana uvidime asi neprajem nikomu ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ keby lieky nezabrali umrel by na vykrvacanie ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ takze pre toto ja ockujem
Ja si naopak myslím, že je tu dosť veľká vzorka neočkovaných. Vezmite si očkovací kalendár pred 30-40rokmi, pred 5-10 rokmi a všimnite si zmeny. Čiže drtivá väčšina našich starších detí vôbec nebolo očkovaných proti hemofilom, rovnako väčšina dospelých nie je preočkovaná vôbec.
Ďalej sú tu deti z krajín, kde očkovanie nie je povinné, či sú doporučované očkovania značne oklieštené v porovnaní s našou krajinou.
Každá z nás si želá, aby sme svoje rozhodnutie očkovať či neočkovať nikdy neoľutovali, lebo nám všetkým ide len o jedno a to je to najcennejšie-zdravie našich detí.
Vôbec ma netrápi, či svoje rozhodnutie neoľutujem s ohľadom na tábor, školu v prírode- lebo tam nikoho očkovací status nezaujíma a štúdium v zahraničí vôbec nevidím ako problém. Je dostatok krajín, atraktívnych pre naše deti, kde očkovanie neriešia. Rovnako je to v oblasti práce. A ak aj raz moje dieťa bude čeliť takému rozhodnutiu, bude dostatočne zrelé, aby si samo zvážilo, či chce byť doočkované. Zatiaľ tvrdí, že nie. Do zahraničia cestujeme bežne, rovnako ona nie je ukrátená o žiadne mimoškolské a prázdninové aktivity.
@dollynkaa a myslíš že tie zaočkované s doživotnými následkami sa im o pár rokov poďakujú ???
@jessica1996 o tych sa nebavim ani som nespominala.to mas tak teraz kvoli tym detom ja nedam ockovat a stane sa mojmu nieco?! Moze to byt o rok o 10rokov..
@dollynkaa aha, a to že zaočkuješ a niečo sa mu stane hneď, prípadne do týždna ? to je myslíš že v poriadku ? .. ale vieš čo nehnevaj sa ale nechcem, a ani sa nejdem ohladom tohto hádať, máš na to zjavne iný názor ako ja, ja dúfam iba v to že postupom času si velká vecsina ludí uvedomí že tým zabíjajú svoje deti, a prestanú očkovať... 🙂
@dollynkaa najrizikovejsie je podla našich vakci-celebrít predsa obdobie dojcenskeho a predškolského veku... Ináč moja peostredna dcéra už 1,5 roka v kolektíve detí je, najprv jasle, teraz škôlka a to mám ešte jedno školopovinné dieťa, čo teraz posledný rok a pol brhli kašeľ skoro stále... Najstaršia dcéra je plne očkovaná, dokonca bola jedna z prvých, čo dostali úžasnú super-perfektnú hexavakcinu :-P ľutujem, že som jej vôbec takto zasiahla do imunitného a nervového systému, vždy bude spomienka na prebdete noci, ktoré som pri nej strávila kvôli narušenej imunite, zdvihnuty prst pre mňa. A ak sa bude moje dieťa chcieť dať zaočkovať, alebo ak bude existovať účinná vakcina bez vážnych nežiaducich účinkov, tak prosím, zaockujem ju keď posúdime, že je potrebné.
Moja stredna dcera nebola ockovana od roka, cize uz 6 rokov, 3 roky chodila do skolky, teraz uz do skoly, obcas mala nejaky ten sopel, ale ked to porovnaam so starsou, ktora bola ockovana, ta malacelu skolku kazdy mesiac zapal priedusiek, alebo anginu 😒 a tahalo sa to aj na ZS, hadam do nejakej stvrtej triedy, proste furt chora...
Jasne, nevieme, co by bolo, keby. ALe moje neockovane deti su jednoznacne zdravsie ako to jedno ockovane... takze ja nelutujem neockovanie, prave naopak, lutujem ockovanie, myslim si, ze som mohla dcere (aj sebe) usetrit kopu trapenia...
@jessica1996 zabijaju je myslim silne slovo.tisice zdravych deti su zaockovane nie zabite.ja mam nazor 50 na 50. Heviem ci pokracovat v ockovani.samozrejme ziadny rodic necaka ze po ockovani sa nieco stane..
@dollynkaa prepac ale naozaj sa nechcem hadat, vidim ze su tu na to rozne nazory a radsej uz nenapisem nic, ako zbytocne vyprovokovat hadku, ja svoje dieta nikdy nedam zaockovat a mozu sa lekari aj na hlavu postavit.. ty mas iny nazor a dalsich 100 ludi si mysli to co ja, dalsich 100 to co ty... mysli vsak na to ze nasledky budu niest tvoje deti, a aj ty samozrejme.. ak by sa nedajboze nieco stalo.. lebo vylucit sa to neda.. v kazdom pripade prajem vela zdravia aj tebe aj buducemu babetku ci uz das zaockovat alebo nedas. Aj tak ti este pred tym odporucam si toho precitat o tom trosku viac. prijemny vecer a dobru noc.
@julka82 aj ja sa pripajam k tym, ktori olutovali ockovanie. nastastie moje deti nemaju az take velke nasledky, ako by kludne mohli mat, ale maju zopar neprijemnosti, ktore sa akoby zazrakom vsetky objavili v kratkom case po ockovaniach. od casu ako mi to zaplo, som uz nedala ockovat ani jedneho a uz ani nedam. mozem byt iba rada, ze to dopadlo "iba" takto...
Ahojte, nasi su ockovani do 3 hexy. Zatial nemali MMR. U maleho mam problemy s hnackami, takze mozno alergik (ideme na gastro). Myslim si, ze nie kazdy imunitny system dietata vie zvladnut zataz ockovania ako takeho vzhladom na latky, ktore obsahuju. Som rada, ze som prave toto ockovanie posunula. Aj ked neviem, ci by syn mal take problemy bez ockovania (ma este aj ine).
Ja som očkovanie neolutovala, absolvovali sme všetky, dokonca starší aj nepovinné kiahne, obaja začali chodiť do školky v dvoch rokoch, tam začala troška imunita zápasiť, ale doteraz su to najzdravšie deti v školke, starši vynechal od začiatku roka, štyri dni, menší asi týzden, takže nech sa páči, pravde podobne nám očkovanie prospelo, možno aj vybudovalo lepšiu imunitu 😀 😀 😀 .
Inak tvrdiť o 16 mesAčno dieťati že ake je zdravučké lebo bolo neočkované je od veci, nikdy neviete nič o imunite svojho dieťaťa pokial nenastupi do školky, len vtedy sa ukáže čo a ako...
Inak moja doktorka sa pozerala, či je malý zaočkovaný, ked mi písala odporučenie, že može chodiť do školky. Mám pocit, že by mi to odporučenie snád nedala, keby zaočkovaný nebol. Nepovedala mi to síce, ale tak mi to pripadalo. Tiež mi vravela kamoška, že jej sa v školke pýtali, či má dieťa všetky očkovania, čiže aj tu už to začína byť ako v Čechách.
Ja patrím k tým, čo ľutujú, že očkovali (mali sme vážne následky) ☹ ....to dieťa, čo sme neočkovali - neľutujeme, bolo to najlepšie rozhodnutie, čo sme mohli spraviť pre jeho zdravie a správny vývoj.... 😉 vieme to vlastne doma porovnať.... 🙂
Trochu skocim do temy,neviem ci je to pravda ale vcera mi mama hovorila ze na prijatie do skolky bude musiet byt dieta ockovane. Poculi ste o tom nieco?
@libka1 to v čechách
@janickacrazy ja ked som prihlasovala svoju strednu do skolky (4 roky dozadu) mala na prihlaske napisane, ze jej chyba ockovanie, napriek tomu ju bez problemov prijali, a to bol v skolke celkom natresk... Myslim, ze je to dost individualne...
@sampo anginu nesposobuje len stafylokok citlivy na penicilin...len tolko k tomu...su aj anginy rezistentne na pnc...ked uz mudrujeme;)
tomuto sa hovori reverzny chod sveta🙂stastne sa vyhubili choroby plosnym ockovanim a znudene tazko studovane mamicky pseudolekarky ako skutocne vedmy poucaju o fuj fuj ockovani...som strasne hrda, ze materstvom sa u mna nevyvinula ziadna psychoza materinskeho typu...a la dojcenie deti do dochodkoveho veku a hlavne na verejnosti! nech to kazdy vidi🙂 ziadne koncepty kontinua, vztahove vychovy, bojovnicka proti vakcinam atd...moje dieta zaspavalo od narodenia same, vychovavala som ho bez kniziek ale uprimym materinskym citom🙂a dufam a budem sa co najviac snazit aby bol z neho dobry clovek...toto nasilne presviedcanie agresivnych vseliakych podivnych nickov o neockovani a hroznych smrtelnych chorobach sa mi hnusia...fakt to tu este vas ludia bavi zakladat milion tem s milion prispevkami o ocko-neockovani????

@dazdovka no to je sice pekne ale uvidis ten zakon pride aj sem. Ako ja sama som tak pol na pol ci dat este ockovat..ale..mozno sa tie nezaockovane deti za par rokou rodicom nepodakuju. Neviem no..vsetdi mate vacsinou male deti cize je zbytocne o tom bavit.