icon

Oľutovali ste neočkovanie?

julka82
9. mar 2015

Viem čo všetko môže spôsobiť očkovanie. Ale zaujímalo by ma či ste niekto oľutovali to, že ste nedali zaočkovať vaše dieťatko. Či ste dostali niektorú z chorôb, proti ktorým sa očkuje a aké to malo následky. Ďakujem za info

yanni
10. júl 2015

@xevulax na margodospelych a nepreockovania. Dospelaci jednoducho na to kaslu. My zijeme v Nemecku, deti maju vsetky odporucane (tu ockovanie nie je povinne ale taky hunbuk ako je na SK koli ockovaniu tu nik nerobi. Väcsina deti je zaockovanych.) ockovanie plus nejake extra, kedze vela cestujeme a ciastocne zijeme aj mimo Europy. Preockovanie aj u dospelych je normalne. My s muzom sa davame pravidelne preockovat. Aj na CK, predstav si. Uplna normalka, ze aj dospelaci sa davaju preockovat.

tin007
10. júl 2015

@xevulax Tvoj nazor ti neberiem, len som ti napisala informacie o tom, ze ked chces "dakovat", tak potom by si mala dakovat vsetkym, ktori mozu CK sirit, nie len rodicom, ktori nedavaju svoje deti ockovat.

Este pridam skusenost blízkej osoby par tyzdnov dozadu: dieta (prvak na ZS) niekolko tyzdnov kasle. Jeho mama s nim chodi po vysetreniach (vsetko cez pediatricku), nic nie je zistene. Sama si vybavila vysetrenie u pneumológa, ktory medzi prvymi testami urobil test na CK. Ten bol potvrdeny. Kedze islo o pneumológa pre dosplych, poslal vysledky a odporucanie na ATB pediatricke, aby ich predpisala (on nemohol). Ta vsak odmietla akceptovat diagnozu CK, pretoze dieta bolo pred rokom a pol preockovane proti CK, takze ho predsa nemoze mat! Az po telefonate pneumológa pediatricke na prosby matky, ustupila doktorka a predpisala ATB.

xevulax
10. júl 2015

@maminkasisa nedostali to v kolektive su male do kolektivu nechodia starsia bude mat v auguste 3r ide do skolky az od sept. A dvojky maju 18 mesiacov. S inymi detmi sa nestretavaju velmi. v tomto pripade to pravdepodovne dostali u dr v cakarni. Chodili sme tam 3 tyzdne s hemofilom, to som myslela ze horsie nebude, dobrali 2. Cyklus atb medzitM im este atb menila bo herec ostal rezistentnY. Ale po tom 2. Cykle atb dostali vysoke teploty nenormalne sople doslova im to tieklo ako z kohutika az na tricka, kasel cez den z hlienov a v noci suchy kasel drazdiv zachvatovity, ledva sa nadYchli a kaslali az kym sa nepozvracali. To iste aj pocas denneho spanku. Dr im hned brala krv (brala pre istotu na vsetko mozne co ju len napadlo). K tomu tam bol stale ten hemofil. Otras, my sme boli chori 11 tyzdnov. (K tomu sme boli cela rodina na odberoch (plusstati rodicia), nikto nic nemal az na mojj mamku, tej zistili tiez hemofila. Este nas caka mmr ockovanie, avsak to im posuvam, kedze teraz im imunita dostal dost zbrat, tak pol roka ich urcite ockovat nedam, potom ak budu zdrave dame aj to. Dokonca som chcela aj meningokoky, avsak su drahe, pri 3 detoch nie je sanca. Ibak pytala si sa na priznaky ck, nase mali teplotu presne 5 dni, strasny sopel, opuchnute ocne viecka a zie zachvaty pocas spanku do pozvracania. Mali sme pri kzdej par dni kritickych kedy spali u nas v spalni a kontrolovali sme ich, aby sa nic nestalo. Knhalator u nas isiel takmer non stop v noci. Otras

janickacrazy
10. júl 2015

@tin007 Tak to je sila, to má čo za pediatričku preboha? Človek aby si sám zhánal doktora pneumologa a hádam si ešte aj sám zisťoval diagnozu a predpísal lieky, lebo pediatrička odmieta. No fakt nechápem. 😠

xevulax
10. júl 2015

@tin007 ja si mozem dakovat komu chcem, myslim ze je sloboda slova a nazoru, nikoho neurazam.... Treba si vsak uvedomit, ze aj neockovane deti prispievaju k vyssiemu cislu nezaockovnosti, deti si same nevedia povedat chcem/nechcem ockovanie, to musia rodicia. K prikladu, co si napisala ti mizem napisat len jedno, ja by som v tom pripade zmenila pediatricku. Kazdy vie, ze ockovany clovek chorobu dostat moze. Vidis, nasa nam sama navrhla krvne testy, vyslovila podozrenie na ck aj ked bola skepticka, ale nezavrhla to. Za to jej dakujem, mY mame pedinu na vSokej urovni a je to vynikajuca odbornicka so sirokYm rozhladom.
@yanni dospelych som mSlela v tom, ze to je nedomYslene koli tomu, ze jedine preockovanie podl ocko kalendaru je na tetanus, chybaju tam aj ine chorobY. Ja som sa tiez uz o moznosti preockovania informovala, urcite s manzelom pojdeme aj na ck, boli sme na hepatitidu ja nedavno tetanus

adsumus
10. júl 2015

@xevulax ja som bola tiež pred rokom na preočko tetanus, čierny kašeľ, záškrt, akurát lutujem, že som si nedala aj obrnu. ☹ ujo čo bol svedkom sa ma pýtal, či idem do afriky. slabé povedomie na slovensku, čo sa tu deje.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
xevulax
10. júl 2015

@fidka79 nebol taky dtrasny v porovnani co som mala moznost vidiet aky priebeh to malo u niektorych deti! Nase mali slaby odvar ale nocna mora to bola, ked mas 3 deti a su naraz chore. Neprotirecim si ani nahodou. Pre nas to mora bola aj s takymto priebehom. Navyse sama som pocas toho bola chora.

xevulax
10. júl 2015

@adsumus co narobis, teraz je moderne neockovat, ak ockujes a nieco napises vrhnu sa na teba ako supy. Dnesna doba je taka kazdy sa tvari ako majser sveta a odbornik na vsetko. Hadat sa tu nemienim, napisala som vlastnu skusenost to je vsetko, vyjadrit sa clovek hadam moze 🙂 tieto hadky aj tam niksm nevedu. Uvidime o par rokov, mozno to pocitia az nase deti alebo vnuci. Jeden fakt je nepopieratelny a to ten, ze vdaka ockovaniu nie je taka umrtnost na take choroby ako kedysi

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
dankakk
10. júl 2015

@xevulax no my sme tiež prekonali ck, teda nas dvojročný. Bolo to hrozne(aj preto, ze som mala týžden do pôrodu), ako každá choroba. Dr nas strašili intubovanim a podobnými vecami. Maly to zvládol perfektne, stav sa zlepšoval ešte pred podaním atb... Asi dve noci boli kritické, mal záchvaty každú hodku. Cez den nič, ani nekašľal ani teplotu nemal. Čiže ukážkovo ľahší priebeh (dr keď ho videla, sa čudovala - inak keď jej došli výsledky zavolala nas v čase, keď riešila poradňu s novorodencom - kamoska, keď som to videla, okamžite som išla do inej miestnosti. To je superzodpodny prístup!) ... Maly je neockovany...

adsumus
10. júl 2015

@dankakk a ty si sa nenakazila ako tehotná od svojho syna prečo? možno, že si bola očkovaná celulárnou vakcínou, ktoru su očkované strašie ročníky a tá má vyššiu ochranu alebo si prekonala pred tým čierny kašel? ináč, mali ste štastie, že to malý nechytil až po porode, bábetká to nezvládaju až tak lahko ako opisuješ, najvyššia umrtnosť do 6 mesiacov, kde je vysoké riziko komplikácii ako encefalitída, zápal pluc ale aj iné, poškodenia mozgu v dosledku prerušovania dýchania, deti nevedia kašlať a tak sa dusia.

tin007
10. júl 2015

@xevulax Je to na nej, ci zmenu pediatricku, uvazuje o tom.

xevulax
10. júl 2015

Viete co zeny, ti nema cenu nic pisat! Navazate sa ako supy!
@fidka79 hadam sa ti nemusim zo vsetkeho spovedat a obhajovat, ano mali slaby odvar opriti tomu co som videla, mali kazda svoje kriticke noci ked museli pri nas spat a ano aj napriek tomu, ze to bol slaby odvar to bola nocna mora, pretoze su 3 su malicke je to fyzicky a psychickY narocne, som och mama ligocky mam o ne strach. Skus byt niekolko tyzdnov na hodinovom spanku a starat sa o 3 chore deti den noc a pritom normalne fungovat. A vlastne neviem naco sa tu vobec aj rozpisujem, napisala som svoju skusenost a opustam skupinu, nema zmysel tu nieco pisat a vysvetlovat co som u koho kedy videla. Ci bol alebo nebol ockovany lebo zase si njdete nieco do coho rypnete. Pre mna z mna sa neockujte ja nikojo nenutim, potom sa nestazujte. Ja nie som proocko propagator, moj prispevok mal byt o tom, ze som vdacna za to, ze mam bab zockovane a zvaldli sme to aj bez nejakej nemocnice a inych komplikacii. Tato doskusia nevedie nikam..... Ja vam len zelam ab vase deti ci uz su ocko alebo neocko nedostali ziadnu z tychto zakernych chorob . Pekn vecer....

t_a_t_i_n_k_o
28. júl 2015

Zdravím všetky mamičky, ktoré majú pochybnosti o očkovaní alebo sa im do uší doniesli rôzne chýry o tom či očkovať alebo nie. Založil som si na MK profil aby som pomáhal pri rozhodovaní. Ak máte záujem navštívte môj blog tu https://www.modrykonik.sk/blog/t_a_t_i_n_k_o/?f...

edko22
28. júl 2015

@adsumus @dankakk
Ockovanie nieje totalna ochrana. Choroba sa moze preniest z ocko na neocko a naopak.
Ockovanim ale ziskate imunitu na lepsi priebeh, pripadne znizite riziko prenosu v preockovanom kolektive. Ak tu nejaka matka pise ako dokaz neucinku ockovania pripad choroby ockovaneho dietata tak totalne nepochopila princip.

t_a_t_i_n_k_o
28. júl 2015

Chlapík má malého synka okolo 2 roky. Syn dostal nejaký ekzém a stále chodia po lekároch. Na otázku, či dal zaočkovať odpovedal že, "iba povinné", potom sa priznal, že on nechcel dať, ale jeho partnerka chcela.
Ľudia sa nevedia zobudiť. Veď očkovanie je úplný BRUTUS, tichá genocída na ľuďoch. Sedem veľmi ťažkých ochorení priamo do malého krehkého telíčka, ktorého imunita sa len začína vyvíjať. BUM, a nastane šok, niektoré detičky ostanú autistické /1 z 50 detí./,do konca života. Iné majú rôzne poruchy, ktoré sa očkovaniu neprisudzujú, ako ekzémy,opuchy, neustálu chorobnosť,stratu pozornosti, alergie a pod. Viacerí lekárii a farmaceuti to vedia, no je to veľmi dobrý zdroj príjmu, tak prečo by sme im vraveli, že očkovanie nie je vôbec potrebné, ba práve detičky, ktoré sa neočkujú sú zdravšie ? A ľudia to považujú za normálne mysliac si, že to pomáha.Mnoho ľudí si neche priznať, že urobili chybu keď zaočkovali dieťatko.... 🤐

aristka
28. júl 2015

@t_a_t_i_n_k_o konecne niekto napisal ,ze sa ockuje proti tazkym ochoreniam a dokonca antivakcinista lebo doteraz to boli lahke decke ochorenia ,na ktore staci hojdacie kreslo a vit c a rozchodit.....bum normalne som z toho v šoku

t_a_t_i_n_k_o
28. júl 2015

@aristka Jednoduchá vec na overenie. Porovnajte si očkované a neočkované deti, a výskyt tých ťažkých ochorení u nich. Porovnajte to s niekoľkými desiatkami tisícami rodičov poškodených detí, ktorí sú si istý, že ich dieťatko bolo do očkovania v poriadku.

sasa1983
28. júl 2015

@t_a_t_i_n_k_o niekoľko desiatok tisíc rodičov, Ty brďo, to je ako niekoľko miliónov hviezd...Ak sa smiem spýtať, Vy čo robíte? teda ako profesiu myslím? neurážam Vás len sa pýtam, ak to nie je tajné. Saša

t_a_t_i_n_k_o
28. júl 2015

Tieto informácie nie sú vôbec tajné. Len prof.Strunecká vo svojej knihe Doba jedová uvádza "6000 prípadov žalôb na federálnom súde v USA, sú to žaloby rodičov autistických detí na farmaceutické firmy. TU sú prípady zo Slovenska, lenže tých prípadov je omnoho viac, len to lekári ani rodičia nespájajú s očkovaním.
https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-ockovat/ake-neziaduce-ucinky-malo-vase-dieta-po-ockovani/

jaruska8
28. júl 2015

@t_a_t_i_n_k_o 1 z 50 detí ostane autistických?

t_a_t_i_n_k_o
28. júl 2015

@jaruska8 Odporúčam pozrieť si tieto videá. Nie sú to žiadne fikcie či zastrašovanie. Neočkované detičky sú jednoznačne zdravšie ako očkované.

https://www.youtube.com/watch?v=Iaizhsb7dtg

https://www.youtube.com/watch?v=0_rKlo_JnR8

https://www.youtube.com/watch?v=FyfnZ8JfDU8
aristka
28. júl 2015

@t_a_t_i_n_k_ohore si napisal ,ze do dietatka sa napicha 7tazkych chorob priamo .....takze neprekrucaj prispevok svoj vlastny ...... 😉

t_a_t_i_n_k_o
28. júl 2015

Pozrite si očkovací kalendár platný od 1.1.2015 na Slovensku. Už v troch mesiacoch naraz vpustia do telíčka vakcínu ktorá obsahuje očkovacie látky proti záškrtu,tetanu,čiernemu kašľu, Invazívnym hemofilovým nákazám, detskej obrne a ešte pneumokokom. To je myslím 7.
Info na letáku Infarix Hexa vakcíny je:
2.KVALITATÍVNE A KVANTITATÍVNE ZLOŽENIE
Jedna dávka (0,5
ml) po rekonštitúcii obsahuje:
Diftériový toxoid
Tetanový toxoid
Antigény
Bordetella pertussis
Pertusový toxoid
Filamentózny pertusový hemaglutinín
Pertaktín
antigén hepatitídyB
Poliovírus
(inaktivovaný)
typ 1
(kmeň Mahoney)
typ 2
(kmeň MEF
typ 3
(kmeň Saukett)
Polysacharid
Haemophilus
konjugovaný na tetanový toxoid
ako
proteínový nosič
adsorbovaný na
hydratovaný
hydroxid hlinitý
(Al(OH)
vyrábaný na kultúre buniek kvasníc
Saccharomyces cerevisiae
technológiou rekombinantnej DNA
adsorbovaný na fosforečnan hlinitý
pomnožený na bunkách VERO
Táto očkovacia látka môže obsahovať stopové množstvá formaldehydu, neomycínu a
polymyxínu,
ktoré sa používajú
v
proces
e
výroby (pozri časť
4.3

pectore
28. júl 2015

...tiez by si si mal nastudovat zlozenie lieciv a ich dopad na organizmus v pripade ze sa dieta ako neockovane nakazi niektorou s chorob.. ... to su tez mnamky..a do toho boj s chorobou ktora je mnamka sama o sebe...

poprosim zdroj tvrdenia ze 1 z 50 ockovanych dostane autizmus.. pretoze sirenie takychto informacii je podla mna neznalost problematiky....

rosia sa mi okulaire ktore nenosím ked citam tuto stranku....

akoby si chranil svoje dieta pred takym zaskrtom? ...aka je liecba ucinna sme mali teraz moznost vidiet na pripade sestrocneho neockovaneho chlapca ktorý v spanielsku na zaskrt zomrel...
@t_a_t_i_n_k_o

edko22
28. júl 2015

@t_a_t_i_n_k_o co akoze chces mat obsiahnute v takejto vakcine? Antivax kampan sa dobre pocuva, pretoze dava rychle odpovede v lenivom svete. Je lahke zvalit zodpovednost za nieco na vakcinu, ked lekar si neznici karieru priznanim si chyby a je to tiez lahsi argument pre rodica. Nikto pri autizme neuvadza genezu pri tehotenstve, porodny a poporodny priebeh, za akeho stavu sa nechali ockovat. Hlavne, ze ockovani rodicia su OK a chraneni.

t_a_t_i_n_k_o
28. júl 2015

http://www.noviny.sk/c/zahranicie/prvy-pripad-z...
..ten chlapček nezomrel a v článku sa tvrdí, že sa domnievajú, že nebol očkovaný, teda nevedia či bol alebo nebol..