icon

Oľutovali ste neočkovanie?

julka82
9. mar 2015

Viem čo všetko môže spôsobiť očkovanie. Ale zaujímalo by ma či ste niekto oľutovali to, že ste nedali zaočkovať vaše dieťatko. Či ste dostali niektorú z chorôb, proti ktorým sa očkuje a aké to malo následky. Ďakujem za info

petulda333
10. jan 2017

@mandarinkadarinka ja to neviem do detailu pretoze to je len znama a pochopitelne som sa nechcela vypytovat v takej situacii,viem len ze slo o nejaky rotavirus,a kedze mala asi 3m takto s nou bolo zle! Ja tu nechcem strasit ani pisat ze ockovanie je super,napisala som skusenost,nas upozornili na ockovanie cez kamosku ze radsej nevh dame ockovat,ale skutocne nic viac neviem

dai
10. jan 2017

@petulda333 ako ja napr. deti na rotavirus som nedala zaockovat - proste som tu chorobu podcenila... kamaratke ich dostal syn - 6 tyzdnov v nemocnici medzi zivotom a smrtou...
stale som skor fanusik ockovania nevyhnutneho ako prehnaneho, ale ked som ju pocuvala tak som sa citila velmi nezodpovedne ze som nedala deti zaockovat, proste, mala som stastie ze sme ich nedostali... detto ked citam pribehy o meningitide a pod. ... ano, mam stastie ze zatial sme tieto choroby nemali a uz dufam ze ani nebudeme mat... pripadne si uz deti vdaka imunite poradia...

petulda333
10. jan 2017

@dai ja som tiez bola v stadiu ze proti rotavirusom nedam ze zbytocne dalsia vakcina a asi tyzden pred ocko sa k nam dostala tato sprava,bolo to hrozne,tak sme ockovali. Teraz zas zvazujem mmr,lebo maly ma mnozstvo ekzemov alergii atd aj motoricky vyvoj trochu pozadu,tak uvidim ci len posuniem alebo vynevham uplne! Hrozne to je

teegreen
Odpoveď bola odstránená
dai
10. jan 2017

@teegreen prepac , ale ona ma pravdu...pises uz ako prevenar - ten tiez ma na vsetko priklad najlepsie v najblizsej rodine a uplne nepravdepodobny☹ naozaj vyznievas velmi nedoveryhodne, presne ako literatura ktoru citas a veris jej☹

teegreen
Odpoveď bola odstránená
dai
10. jan 2017

@petulda333 porad sa s lekarkou ak mas taku ktorej doverujes... moj maly bol predcasniatko, tbc sa este vtedy ockovalo ale on nebol kedze mal problemy... mmr sme normalne zaockovali kedze uz bol ok, tiez mal oneskoreny motoricky vyvoj kedze od narodenia bol hypotonik... ockovanie mu nic nespravilo - po rehabilitaciach sa pekne rozbehol... skor by som to zvazovala kvoli tym alergiam co spominas, nato by bolo najlepsie nazory 2-3och lekarov si vypocut... vobec to nie je pravda ze vsetci tlacia do ockovani...

petulda333
10. jan 2017

@dai ja mam v tomto smere super detsku lekarku aj alergo,k obidvom som aj ja chodila,verim jej ale tiez mi na teraz radila odklad a uvidime ako sa to bude dalej vyvijat. Ona v tomto bola super,vysvetlila a netlacila nas do nicoho

evittam
10. jan 2017

@sardinka336 Áno, bojím sa. Bojím sa či sa zajtra ráno zobudím, či tu budem pre moje deti. Či ich uvidím vyrastať a podobne. Tých chorôb ak by sa objavili vo väčšom výskyte - ako nás stále strašia - by som sa bála aj keby boli moje deti očkované. Ja nevidím dôvod riskovať zdravie a život mojich detí pre niečo čo nepotrebujú a čo im nepomôže a môže uškodiť.

teegreen
Odpoveď bola odstránená
evittam
10. jan 2017

@ukulela Prepáč neviem ako čítáš čo napísala @teegreen, ale ona nikde nepíše, že dotyčný skončil na ARO kvôli očkovaniu spred 25tich rokov - to o čom "točíš"? Si riadne prečítaj čo píše. Skolaboval do hodiny po očkovaní. Takže porovnávaš hrušky s jablkami. To je také isté ako by si sa rozčuľovala v 30tich rokoch, že si dostala čierny kašeľ a si očkovaná....(teda keď tak veľmi veríš očkovaniu, že ťa ochráni pred danou chorobou).

adsumus
10. jan 2017

@evittam takže je zbytočné mať podla teba protilátky z očkovania, dieťa sa lepšie popasuje, ked ich nebude mať? to je tvoj odkaz ludstvu?

adsumus
10. jan 2017

@teegreen mna by tiež zaujímalo s akou diagnozou skončil mirko na aro po okčovaní, ospravedlnujem sa ak si to už uviedla.

dai
10. jan 2017

@teegreen na smiech si skor ty... co bola pricina jeho kolapsu... prepac ale mam pocit ze jedina pricina mohol byt anafilapticky sok... a ten zial mozes dostat po comkolvek co je tvojmu telu cudzie, staci ze sa nevie o alergii na dany prvok - po orieskoch, ustipnuti hmyzom, po peniciline ( ja som tak skolabovala po podani penicilinu injekciou - ale teda nikto vratane mna z toho traumu nemal🙂 )
a pomahat mate hlavne vy ako rodina, neviem co ocakavas od statu...

teegreen
Odpoveď bola odstránená
evittam
10. jan 2017

@adsumus Nie, ja mám len jediné - odkaz pre teba - ty mi daj láskavo pokoj.

evittam
Odpoveď bola odstránená
adsumus
10. jan 2017

@teegreen ja som sa pýtala prečo skončil mirko po očkovaní na are, nie na letáky, tie mám samozrejme dobre prečítané.

wewika1
10. jan 2017

@teegreen neziaduci ucinok ma kazdy liek-uplne kazdy, tak ako paralen, tak aj vakcina. To, co sa stalo mirinovi je tragedia, ale proste hovorme o nestasti a hlupej zhode nahod, kedy sa dal ockovat uz trochu nachladeny atd...proste je zbytocne sa rypat v tom, co ak a preco a za co...vakcinacia ma velky vyznam pre kolektivnu imunitu a nemozme ju odsudzovat koli par pripadom, ked vo vela pripadoch je ucinna, len je tazko dokazat laikovi fakt, ze "neochorel som, lebo som ockovany"😉...zakazme vyrobu a predaj paralenu...vies kolko ludi sa nim intoxikovalo s trvalymi nasledkami?

adsumus
10. jan 2017

@evittam pýtam sa ťa prečo si myslíš, to čo tu tvrdíš, že mať protilátky v tele proti chorobe je zbytočné, ak ťa tato otázka oberá o pokoj, nie je to moja chyba, toto je diskusia.

evittam
10. jan 2017

@wewika1 Toto by si napísala: ..."nemozme ju odsudzovat koli par pripadom...." ak by sa niečo stalo aj tvojmu dieťaťu - napríklad ak by ochrnulo, osleplo, ohluchlo, hocičo iné?
A kolektívna imunita je volovina.

evittam
10. jan 2017

@adsumus Ešte raz - neoslovuj ma - neželám si to - neželám si s tebou diskutovať - nikde,nikdy. Už som toto s tebou preberala minimálne 3x a vždy zbytočne. Takže ďakujem - nemám záujem . A tvoje provokácie sú zbytočné. Asi ti 3-mesačný zákaz prispievania neprospel.

teegreen
Odpoveď bola odstránená
wewika1
10. jan 2017

@evittam nie, napisala by som, stalo sa, ale spravila som vsetko preto aby sa nestalo...odsudzujem neodborne ockovanie vseobecnymi lekarmi...vakcina patri do kompetencie imunologa...a kolektivna imunita nie je volovina, jej negovanie je len fenomen z MK😉

adsumus
10. jan 2017

@teegreen aká bola vakcína?

aristka
10. jan 2017

@teegreen keby si dal redkovku ,aj z tej to moze dostat .. ide o velmi ojedinelu autoimunnu reakciu a moze ju vyvolat hoci aj stres ...ironiou je ,ze ak mu to urobila ocko latka ,zachranila ho zas len medicina a tak tazky ukon ako plazmafereza ,UPV a lieky ....toto je vec ,ktora nas moze postihnut hocikedy ,aj napr.pri osypkach....

teegreen
Odpoveď bola odstránená
aristka
10. jan 2017

@evittam @adsumus normalne sikanujes ...si na verejnom fore a nie je proti pravidlam reagovat na hocikoho ,to ci voci nej predvadzas je nonsens ...

aristka
10. jan 2017

@teegreen on sa liecil v sukromnej nemocnici ,platil si hospitl....plazmaferezu tj.tu super drahu masinu a nehoovoriac o kvantach plazmy nemaju hocikde...

teegreen
Odpoveď bola odstránená