icon

Oľutovali ste neočkovanie?

julka82
9. mar 2015

Viem čo všetko môže spôsobiť očkovanie. Ale zaujímalo by ma či ste niekto oľutovali to, že ste nedali zaočkovať vaše dieťatko. Či ste dostali niektorú z chorôb, proti ktorým sa očkuje a aké to malo následky. Ďakujem za info

adsumus
10. jan 2017

@teegreen a teda tá vakcína bola proti chrípke? čítala som že GB syndrom vzniká po prekonaní vírových a bakteriálnych ochorení.

aristka
10. jan 2017

@teegreen takze mu pomohla alter.medicina ...ty si fakt vtipna ,vies o tom ,ze je to syndrom na cely zivot a moze sa mu hocikedy zas spustit...ved on si musi davat pozor asi na vsetko...nehovoriac ,ked citi krivdu ,preco nezazaluje spolocnost tj.vyrobcu ...inak len ta masina ,co s nim dychala stoji vysse 100 000 eur ,plazmafereza stroj nie je lacnejsi ,kvanta plazmy ,liekov ,denny lozkoden 700 eur ...ta medicina mu zachranila zivot ...co s nim rehabilituje petot ,ci prevenar...

aristka
10. jan 2017

@adsumus
Inak taka ironia ,ak by to bola chripkova ,zazila som pac.ktora prave po chripke skoncila obdobne ...nehovoriac neurologie su plne nasledkov po chripke.

zuzu100
10. jan 2017

Ja som ockovanie neolutovala...

adsumus
10. jan 2017

@aristka no ved teraz tuším deveť ludí zomrelo v čechách na chripku a niekto mi ide tvrdiť, že protilátky netreba, ale prečo nevysvetlí, mne to rozum nebere, ved nato su tam tie protilátky, aby chránili to dieťa, ja to nechápem ako može niekto tvrdiť, že su zbytočne a nevysvetlí k tomu, považuje dotaz za urážku.

evittam
10. jan 2017

@aristka Čo predvádzam?! Slušne som ju požiadala o to aby mi dala pokoj a ty tak isto. Nikoho nešikanujem.
Ale jasné - "kamošky" sa zišli. Veľa šťastia. A nájdite si konečne iný objekt. Ďakujem.

evittam
10. jan 2017

@wewika1 Ok, ale aj tak ti neverím -si "hrdinka" ak máš zdravé deti - by som chcela vidieť ako by si reagovala ak by ti po podaní vakcíny dieťa ohluchlo a osleplo. Ale ok - ako myslíš.

teegreen
Odpoveď bola odstránená
teegreen
Odpoveď bola odstránená
evittam
10. jan 2017

@teegreen Nenamáhaj sa a nerieš - proste nedokážeš tu dvom dámam dokázať, čomu oni neveria a nikdy neuveria - bohužiaľ......😉

wewika1
10. jan 2017

@evittam tebe dieta osleplo alebo ohluchlo ked si taka hrdinka a antivaxerka? Ci len preto ze mamicky z detkeho klubu nedali a ved vsetky sme citali tie strasne ojedinele pripady, atd...oba tabory su extremisticke...ako vo vsetko aj tu treba pouzit zdravy rozum a ist strednou cestou...vakcinacia ANO, ale pod dohladom odbornika, za optimalnych podmienok, nie hufne ako stado hlava nehlava...ale nie zase stop vakcinam, lebo tam sa stalo to a tak hento

teegreen
Odpoveď bola odstránená
teegreen
Odpoveď bola odstránená
wewika1
10. jan 2017

@teegreen prosim ta, ty co stale zavadzas? Kde ho dostal stat? Co mu kto ako ublizil? Ockoval sa proti chripke sam, dobrovolne, uz poprechladany, ked uz imunitny system bol reaktivny. Aka alternativna medicina ho z toho dostava? Myslis statne rehabilitacne centrum v kovacovej hradene zo zdravotneho poistenia? Uz sa tu aspon neohanaj cudzim nestastim len aby si obhajila vlastny nazor...asi by nebol rad, ze to tu verejne prepieras

evittam
10. jan 2017

@wewika1 Prepáč, ale ja nie som žiadna antivaxerka - neviem čo to je. Ani nie som nejaká sliepka z MK a detského klubu a podobne. My sme svoje rozhodnutie spravili na základe mnohých rozhodovaní a mnohých rozhovorov s odbornými lekármi. A mám kamarátku, ktorej po vakcinácii dieťa ohluchlo a osleplo. Poznám ďalšiu mamičku, ktorej dieťa zomrelo - ďakujem - neprosím.
Pozri sa - vakcína mi nezaručí nič - takže nemienim ani nič riskovať....Tebe neberiem, že veríš farmafirmám, lekárom čo pretláčajú vakcináciu a podobne - tiež ťa preto nenazývam neviem ako a neposielam do detského kútika - tak si takého invektívy nabudúce odpusti. Slušne som sa ťa spýtala.

wewika1
10. jan 2017

@evittam tak ti teda gratulujem, ze tvoje deti nic neriskovali a aj dobuducna im prajem tolko stastia😉

aristka
10. jan 2017

@teegreen co u teba je v tomto pripade alterativna medicina...vies poznam jednu kocku ,ktora pracuje v nemenovanom rehab. centre ,kde stavaju ludi ,deti na nohy...je to ako pokracovanie konvencnej mediciny a ide im to perfektne ....takze chcem vediet ,v com spociva jeho postavenie na nohy alter.medicinou...

dai
10. jan 2017

@aristka asi papa vitamin c a preklada to bylinkami☹ ach jaj...
@evittam v tejto teme ako antivaxer vyznievas☹ aj ked to nerada pisem lebo v inych mam tvoje prispevky velmi rada🙂

tin007
10. jan 2017

Francuzsky a anglicky zdroj spravy o umrtiach na chripku napriek ockovaniu v domove dochodcov v Lyone:
http://www.sciencesetavenir.fr/sante/maison-de-...

Pise sa tam, ze v domove dochodcov bolo 110 starkych ludi (vekovy priemer 91 rokov), ockovali proti chripke 46 rezidentov a len 39% zamestnancov. Neockovani boli bud z dovodu odmietnutia (ci ich alebo ich rodin - 13 a ostatni boli povazovani za prilis krehkych, aby ockovanie dostali - slova doktora z domova dochodcov). Ockovanie prerusili a pripad vysetruju, pretoze na chripku zomrelo (zatial) 13 ludi, z toho 6 bolo zaockovanych.

dai
10. jan 2017

@tin007 hm... tak to vyzera na poriadnu pliagu... zas vo veku 91+ rokov mozes zomriet aj ked sa slnko na teba skaredo usmeje☹ chripka je ale ochorenie ktore rychlo mutuje... osobne ju neockujem prave z tohto dovodu:-/

tin007
10. jan 2017

@dai Uvidime buduci rok pri vyhodnoteni statistik, ze do akej miery sa vyrobcovia vakcin "trafili" s kmenmi vo vakcine do kmenov, ktore v tejto sezone cirkuluju.

Podla cisel za poslednych viac ako 10 rokov je to take nijake
https://www.cdc.gov/flu/professionals/vaccinati...

sardinka336
10. jan 2017

@dai asi tak....91 ročny človek sa ma rano zobudit, poobzerat sa okolo seba či ešte zije alebo je na onom svete ....pretoze tam uz je rizikove naozaj všetko, kazde prechladnutie, kašel, kazdy pád, skrátka kazde ofuknutie moze sposobit zapal pluc a naslednu smrt. Máme v rodine 90 ročnu babku a ja fakt nechapem ze ešte zije 😀...ma slabe srdce uz snad 30 rokov, vysoky tlak...prekonala 2 rakoviny a stále zije a ,,motká sa,, po dome.... To je genetika...

teegreen
Odpoveď bola odstránená
adsumus
11. jan 2017

@teegreen oni zomreli na chrípku 13 seniorov zomrelo vo francuzsku na chírpku a nie na očkovanie proti chrípke, zas a znova sa ukazuje, že ludia neočkuju na základe dezinformácii aké si tu prezentovala aj ty a ešte maju tu drzosť vysmievať sa a urážať tých, čo si dezinfo overuju a nejdu podla neho, poprosím a aby si tu mna a aristku a celkovo ludi čo očkuju neoznačovala za podplatených a podobne a že to je naša práca už sme milionkrát vysvetlovali, že sme jednoducho rodičia za očkovanie, chránime seba a svoje deti a ine deti a nie žiadne farmafirmy, takže ak máš záujem o seriooznu diskusiu, vyvhni sa nabuduce osobným invektívam.

teegreen
Odpoveď bola odstránená
wewika1
11. jan 2017

@teegreen lenze tvoje prispevky nie su konstruktivne. Ziadne odborne fakty k problematike, len teatralne vytahovanie skusenosti jedneho cloveka😉No si predstav,ze ho poznam,dokonca s nim travim viac casu ako ty, cize to nie je len znamy z videnia a preto viem, te si tu niekzore veci prekrucas😉Btw, vakcinu proti chripke si pacient v plnom rozsahu hradi sam,tak stale nechapem ako stat participuje na jeho nestasti. A teda viem aj ake vsetky prispevky pobral,pobera,aka mu bola poskytnuta starostlivost a teda ziaden stat sa na neho nevykaslal. Stat sa mu toto v krajine, ktora nema taky solidarny system zdravotnictva a socialnych sluzieb uz davno cucha fialky od spodu. Tak tu prestan vytahovat sukromne zalezitosti a konkretne udaje o druhych🙈😉ja sa hadat nepotrebujem, to ty tu robis teatro

petuska2110
11. jan 2017

Myslela som že tu nájdem odpoveď na otázku či ľutovali že nedali zaočkovať žiaľ nie prečítala som skoro celú diskusiu a rozumné odpovede minimum zase hádky 2 táborov ZA a PROTI.
Momentálne aj u nás je téma očkovanie aktuálna malého majú očkovať na budúci týždeň a som rozhodnutá neockovat zatiaľ. Podľa mňa je veľmi silná chripkova epidémia všade naokolo a netrúfam si oslabiť mu imunitný systém očkovaním a čakať že bude zdravý a nič nechytí. Preto som sa rozhodla posunúť očkovanie. Prvý syn má všetky povinné očkovania, pri žiadnom opakujem žiadnom nemal reakciu Max horúčka mierna do 38° pred očkovaním nám doktorka robila stery a odovzdávali sme moč aby som mala istotu že mám dieťa zdravé a môžme ho očkovať. Nikdy by som nedala očkovať dieťa keby nemám istotu že je zdravé. A tak isto si netrúfam nedať zaočkovať a spoliehať sa na fakt že už sú tie choroby neni, pretože nevieme čo bude za 20rokov či nebudú alebo sa vrátia, netuším či budú deti žiť tu alebo kdekoľvek na svete. Tak isto chápem že rodičia čo mali deti reakciu na očkovanie už ďalej neockuju nerobila by som to ani ja. Aj keď úprimne nepoznám ani jedno dieťa ktoré by malo vážnu reakciu po očkovaní neviem kde to žijeme ale ozaj nepoznám. Aj keď som už počula pár názorov že moje dieťa po očkovaní ...... A samozrejme pol roka-rok po očkovaní čo už je len zhodenie na očkovanie veď predsa bol zdravý tak určite to musí byť z neho. Ale dosť ma hnevajú príspevky tipu očkované deti sú choré stále. To sú pekné hlúposti. Už som písala o tomto že malý má všetky očko. A nemal žiadne choroby aj teraz som chorá a jemu zase nič a takto by som sa mohla rozpisovať nemal ani 6chorobu prosto nič. Asi 2x nejaké sopliky do 2dni bol fit a nevadí mu keď je v kolektíve chorých jemu nič neni. Tak isto poznám staršie očkované deti a nič im nieje nebývajú často choré. Tak ako môže niekto napísať o tom ako všetky očko.deti sú choré. Každý má svoju voľbu nech očkuje alebo nie ale tieto témy len strašia ľudí aby neockovali či opačne lebo jedna dve tu budú vehementne zastávať názor a vyvracať ho druhým. Ako bolo písané čas ukáže či malo zmysel očkovať, a uvidíme ktoré rozhodnutie bolo správne.

evittam
11. jan 2017

@dai Ale nie som ani nikdy nebudem. V podstate nemám nič proti očkovaniu.😉

tucniacka11
11. jan 2017

@petuska2110 to očkovanie je fakt ťažká téma. Môj priateľ dostal čierny kašeľ a očkovaný proti tomu je. Ja som fakt na vážkach, zatiaľ som moje baby nedala očkovať, uvidím, ked bude väčší

teegreen
Odpoveď bola odstránená