Oľutovali ste neočkovanie?
Viem čo všetko môže spôsobiť očkovanie. Ale zaujímalo by ma či ste niekto oľutovali to, že ste nedali zaočkovať vaše dieťatko. Či ste dostali niektorú z chorôb, proti ktorým sa očkuje a aké to malo následky. Ďakujem za info
@misinka26 je to dost ubohe ze v cechach neberu koli tomu deti do skolky, pretoze su omnoho zdravsie a maju leosi imunitny system jak tie zaockovane... VSETKO JE TO LEN O PENIAZOCH, UZ SI TO UVEDOMTE...
@miku1 to mi presne mama hovorila ze bude musiet byt take potvrdenie a kdo ho nebude mat tak ho nemusia prijat. My teda ockujeme ale stredny schytal po jednom ockovani hnusny atopak. Od imunologicky mame v karte ze to suvisi s tym ockovanim. Takze najmensej to ockovanie z tohto dovodu nedam.
@amouramour fakt si myslis, ze sa choroby vyhubili plosnym ockovanim? 😅 Pozri si grafy, aky bol vyvoj chorob a zistis, ze zlepsenim hygieny a vyzivy obyvatelstva sa mnohe choroby zacali vyskytovat postupne vyrazne menej, plosne ockovanie prislo v mnohych pripadoch tesne pred tym, ako vymizli uplne 😉
@libka1 aj ja mam od 9 mesiacov AE , hned po povinnom ockovani sa mi prejavil... :( bojujem s tym cely zivot a teraz pocas tehu je to este horsie takze tak.. nechcem aby moje deti tatko trpeli alebo nejakou inou chorobou po ockovani...
@acer11
@dazdovka lietate aj do "exotickych" krajin?
Tak my lietame krizom krazom po svete, ciastocne mimo Europy aj zijeme. Emiraty, Saudska Arabia, precestovane mame takmer vsetky tieto "pustene" krajiny. Ja sama a nie to este s nezaockovanymi detmi by som mimo Europy nesla. Dokonca uz je riziko aj vo vlastnej krajiny. Osypky do Berline "priniesla" rumunsky rodiny priamo z Rumunska a rozsiruje sa to uz po celej krajine.
@jessica1996 inak si lekar?imunolog?biochemicka?🙂ze to vies tak fundovane posudit?casto ludia bez adekvatneho vzdelania to tu najviac sudia...staci pozriet na fb stranku sloboda v ockovani asi pred dvoma rokmi som tam mrkla a s prepacenim vacsie sracky som necitala...si tam tito nadsenci davali aj skutocne rozumne rady do bezneho zivota ako natieranie dietata olejmi kuchynskymi ako ochrana v lete pred slnkomi...minule som si aj googlila institut co vydal spravu o skodlivosti ockovani a olala prekvapenie, ziaden taky neexistoval...taktiez popieranie a ututlavanie pribehov kde napr. zomrelo dieta ktore zomrelo len preto, ze bolo neockovane... na mk su to same argument typu jpp, jedna pani povedala
@jessica1996 Kedysi sa očkovalo a nediskutovalo o tom a všetci sme tu zdraví a štatní, to len teraz keď si niektoré ,,premúdrelé,, osoby myslia, že zjedli všetku múdrosť sveta sa začalo neočkovať ... ja neprajem nikomu nič zlé ale raz tu prepukne taká epidémia, že len potom budete plakať, teraz vás chránia naše zaočkované deti kolektívnou imunitou ale čo bude neskôr nik nevie, potom aby Vám raz deti nevynadali, čo ste im spôsobili ...
@zitaje o plosnom ockovani a o klesani nakaz po nom sa uci uz na zakladnej skole.. ale tak tam sa ucili kedysi aj ine bludy, no dajme tomu.. ale neverim ze je to len hygienou, pretoze zijem v oblasti s osadnikmi (a nie je to hanlivy nazov, oni naozaj ziju v osadach, ktore si postavili z coho nasli, vodu beru z potoka a podobne..), svagrina robila zdravotnu sestru kde taki chodili, tam je hygiena ako v stredoveku, zltacka aspon 3x do roka... a taki cestuju v rovnakych autobusoch, chodia do rovnakych obchodov, miest... atd... takze by som to len na hygienu nezhadzovala....
@yanni bud taka slusna a uved prosim odkaz na clanok z oficialneho zdroja, potvrdzujuci tvoje tvrdenia o zavleceni osypok do Berlina z Rumunska, dakujem. Co sa tyka cestovania do exotickych krajin, ja mimo Europu necestujem, zatial... Co sa tyka prevencie pred ochoreniami, existuje mnozstvo sposobov prevencie pre tych, ktori nechcu ockovat, ockovanie ti nezabezpeci dokonalu imunitu, v kazdom pribalovom letaku sa uvadza, ze aplikacia nezarucuje, ze sa vytvoria protilatky u kazdeho jedinca.
@buba987 milá buba... mám doma živý dôkaz o vážnom zlyhaní a poškodení vakcínou, tak nikto nie je povinný si nič vyhľadávať....takto bezcitne by si isto negeagovala, keby sa jednalo o tvoje vytúžené dieťa a vdaka vakcíne by si mu vybavovala peukaz Zťp...neverím nijakému epidemiologovi, ktorý nedokáže zaručiť 100% bezpečnosť vakcíny....pretože taká ani neexistuje, kedže obsahuje- to, čo obsahuje.... 😝 Tak isto dopredu nikto nevie, komu ako "padne" a potom dá každý ruky preč....myslím, že aj menovaná pani by prvá trúbila do éteru, že nič z toho nie je z očkovania a tým sa zbavila viny...! 😝
Olutovala som ockovanie snad Miliónkrát ☹
Neoľutovala som očkovanie, očkovanie som odložila, a študovala o tom, ale nakoniec som dala očkovať. Neočkovala by som len v prípade, žeby moje deti boli oslabené, predčasne narodené, alergici, mali ekzém či iné problémy, ktoré by očkovanie mohlo zhoršiť.
@misinka26 hlavne, že ty si najmúdrejšia 🙂
Ak ti dieťa bude mať 13 rokov a všetky očkovania za sebou v poriadku, tak si môžeš potom ďakovať, že to dopadlo dobre...
Nech prepukne epidémia, bola by som zvedavá, či by vás to očkovanie ochránilo...🙂
Ja moje deti už chránim aspoň pred nežiadúcimi účinkami vakcín. A ty moje deti chrániš pichaním sajrajtov do tvojich detí....Díky 😀
ja som citala nedavno zaujimavy clanok
http://relax.lidovky.cz/nocni-mura-z-berlina-ne...
mozno pomozu aj info o tom aku hrozbu moze sposobit nezaockovane chore dieta pre male este nezaockovane babatka, osypky nie su sranda, teda podla mna, kazdy sa na to pozera z ineho uhla a kazda zena (normalna) chce pre svoje dieta len to najlepsie, kde je hranica to je otazne. Kedysi taketo diskusie neboli, preco? Vsetky sme ako male boli ockovane a nikto to neriesil. Ja som mala nedavno cierny kasel, bolo to hrozne, ked som si predstavila ze by to malo dostat moje dieta, oblial ma horuci pot, tri tyzdne neustaleho dusenia sa...
@katka1903 Katka, prosím môžem sa opýtať, že kto vám potvrdil, že synček má cukrovku kvôli očkovaniu? http://www.ludialudom.sk/vyzvy/1107 ...držím vám palce...
@dazdovka prepac pomylila som sa, jedna sa O bosnu, Herzegovinu. Osypky dovliekli Azylanti.
Tu je oficialny sprava Robert-Koch-Institutu.
http://www.rki.de/DE/Content/Infekt/EpidBull/Ar...
@buba987 pre mna za mna mozes studovat aj Mesiace okolo planet.....ja som sa zbadala praveze po ockovani....zaidne vymysly....to nepochopi niekto, kto to nezazil!!!...ja som tiez v dobrom mysleni dala zaockvoat svoje dieta...a trpko olutovala......ja by som rada ockovala aj dalej,a k mi niekto zaruci, ze moje dieta nebude mat vazne NU!!!toto mi nezaruci nik, ani ty, ani nik.....vacsina neockujucich neockuje len tak, ze pre srnadu kralikov, ale ma za sebou ozaj vazne nez. ucinky........keby sme ich nezazili, neriesime a ockujeme asi tiez....povedz, ci by si dalej ockovala svoje deti, ekby ti dieta nasledne po ockovani ochrnulo...? mozesm sa stavit, ze nie....lae budete tu an nas kydat......tiez si chranime len svoje deti.....a to som bola velky proockovac kedysi...stacilo par mesiacov a som na druhej strnae...bohuzial...radsej by som nidky nezazila 😒 .....a ano, konzultovala som ockovanie s viacej lekarmi ci farmaceutmi a bola som sama prekvapena, kolki sa nie moc nadsene o nom vyjadrovali...nevravim, ze vacsina...ale je ich dost.....
myslim, ze normalny clvoek zvazuje rizika...pre mna je riziko vakcin momentalne vacsie ako danych ochoreni...nevravim, ze to tak vzdy bude.....ale podla toho, co mam doma a okolo seba, ma zatial nepresveci ani anonymny "vraj virolog..."
Ze protestna akcia ak by neprijali deti do materskej skoly bez ockovania... A na co by Ste poukazali? Na ojedinele pripady? Clovek sa lahsie stotozni s jednym konkretnym hoci ojedinelym pripadom ako s milionmi ostatnych. Skuste si uvedomit kolko deti zachranilo ockovanie a kolko deti poskodilo? Poskodenia su obycajne kvoli komplikaciam, ktore zdravy jedinec nema. Ovela horsie su poskodenia v pripade nakazy bez predosleho ockovania. Tolko k antiockovacej kampani...
@barcelona94901 nevies ci sa to tyka aj sukromnych skôlok?sice od temy...ale necitala som o tom
Baby, vazne ste mimo temy.
Ak si myslite, ze ockovanie je blud, nech sa paci, napriklad sem:
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/agresivna-protiockovacia-kampan-a-jej-dosledky-2/
Ak vas zaujima opacny nazor rizika, prevencia, dosledky) nech sa paci sem
https://www.modrykonik.sk/group/1799/
Naco je dobre hanit druhych v teme, ktora je definovana jasne a vobec nie je o tom, kto koho preco nakazil. Ale ci ludia olutovali neockovanie. Ved sa chodte hadat do uz existujucich tem, ak je to nevyhnutne :(

@amouramour to ze su mamicky proti ockovaniu nie je ziadna psychoza, len sa trosku hrabali po internete a zistili aky v skutocnosti humus do deti pichaju, a tak ho odmietaju a velmi spravne!