Oľutovali ste neočkovanie?
Viem čo všetko môže spôsobiť očkovanie. Ale zaujímalo by ma či ste niekto oľutovali to, že ste nedali zaočkovať vaše dieťatko. Či ste dostali niektorú z chorôb, proti ktorým sa očkuje a aké to malo následky. Ďakujem za info
@jessica1996 a ty si uvedom, že Ty si ockovana a si tu a žijes, a vdaka takym ako ty zomru zbytocne deticky ktore nemozeu byt ockovane ako predcastniatka atd.... ja by som dala za to basu a nie 500€ pokutu...alebo ak ti decko ochorie na to na čo malo byt ockovane a nebolo plat si sama celu hospitalizaciu a cvsetko a nie aby sme sa a to skladali my co sme si deti dali zaočkovať
@lucinocka ved ja ti verim, nehadam sa. Len je otazne, kde chytili nakazu azylanti. Vieme akymi vselijakymi sposobmi sa k nam dostanu. Mohlo to byt uz z ich krajiny, mohli byt uz nakazeni a este o tom ani nevedeli, mohli to chytit niekde cestou. To nim nezisti.
Mne ide len o to, ked tu niekto poukazuje, ze na SK nic nieje.Ano ESTE nie je. Ale kedze svet migruje, lahko sa vselico moze rozsirit.
zaujímavé je...ako tu vela mamičiek poznaju ine mamičky ...doplnam XY mamičiek čo svoje deturence dali zaočkovať a každému z nich sa stala tragédia...a je záujímavé že v mojom okolí nepoznám ŽIADNu taku mamicku ktorá má svoje dieťatko zaočkovane a je chore...vsetky su zdravé ..toto je tema, ktora by sa mala zakazat lebo to bude vzdy rozdelovať ženy na dva tabory...ZA ockovanie a PROTI očkovaniu...
ja mám detičky malé a obe zaočkované (zákl.očkovania)....
REÁL. PRIKLAD z rodiny sesternica ma 3 dcerky (11,9,7 ročné....) najstaršia a najmladšia sú obe kompletne očkované...prostredná má len to základné čo kedysi očkovali v nemocke a prvé u dr. potom mala bola chorľava a dr.povedala nech sa rozhodne či ju dá alebo neda očkovať- viac jej sesterka nedala....
oľutovala prostredná dostala osýpky s ťažkým priebehom sestry od nej nič nechytili... prestala rásť už niekoľko rokov jej pichajú každý deň rastovy hormon....nieje to nič hrozné...ale nemuselo to byť....
@amouramour ja by som strasne rada videla zivy priklad dojcenia do dochodcovskeho veku. Ci je to tiez JPP??
Zakladatelka temy sa pytala rodicov NEOCKOVANYCH deti, ci neolutovali, vobec nie je divne, ze sa tu biju za svoju pravdu hlavne rodicia ockovanych deti, ako dobre urobili a ze opacny nazor treba sankcionovat, alebo rovno zatvarat do basy... O tom, ze sa tu vyjadruje viacero rodicov, co ockovali a olutovali, to s temou ale suvisi, vacsina ma dalsie deti uz neockovane. Viaceri by si tu mali znova precitat uvodny prispevok, predisli by sme vyvolavaniu vasni... Vdaka.
@misinka26 ja si ju netrápim, mám len dobrú pamäť na mená a tváre. Neozvala by som sa, ale ty si vyzvala @tanapeta, aby si naštudovala virológiu, čo mohlo vzbudiť dojem, že ty sama ju máš vyštudovanú. Ak ma pamäť neklame, na fóre si spomínala aj to, ako tvoje dieťa dostalo v jasliach pneumokoka. Ako by si to vysvetlila (keďže predpokladám, že tvoje dieťa je plne očkované)? Ak si to nebola ty, ospravedlňujem sa, nechce sa mi to dohľadávať.
@zuzigirl aha, zufaly argument typu nemam co povedat, chytim sa hluposti🙂predpokladam, ze si urcite inteligentna a pochopila si co som tym myslela🙂
@amouramour moja inteligencia ma inu vlnovu dlzku asi...
@mamjka aby som bola objektívna, vyskytlo sa aj pár prípadov importovaných osýpok, naposledy v r. 2012 u rumunskej bezdomovkyne, ale od r. 1998 určite nebolo zaznamenané žiadne domáce ochorenie. Veď sa to dá pekne dohľadať. Takže opatrne s takýmito informáciami, ak ich nemáš overené.
@zuzigirl asi🙂vlnovu dlzku ma ziarenie🙂)
@mamjka prešla som si údaje z episu mesiac po mesiaci od 1. 1. 2006 - nebolo zaznamenané žiadne ochorenie na osýpky u dieťaťa, ako aj ďalších 7 rokov predtým (okrem pár importovaných prípadov, všetko dospelí ľudia). jedine ak by dieťa, ktoré spománaš ochorelo v r. 1998 alebo ešte skôr. nevšimla som si, či spomínaš vek dieťaťa.
@amouramour metafora 😉
@sanym neviem akým spôsobom hľadaš nehľadaš....ja som dala jeden realny priklad kde človek neočkovanie oľutoval....
nemam potrebu nikoho presvedčovať čo je spravne....ak by bola tto tema o ľuďoch čo očkovanie ľutujú tiež by som prispela...kamaratke zomrela dcérka...bola by o 1tyždeň staršia ako moja....po 1 dávke sa jej zastavilo srdiečko (príčina bola daná ako vrodena vyvojova vada srdca) ale pred tym jej nič nebolo dostala prvu davku a do 5min zomrela ešte u dr. v ambulancii....
a nemyslím si že jedna alebo druha chceli svojmu dieťatku ublížiť....
my sme nemali žiadne komlpikácie...aj pre mňa bolo ťažké rozhodovať či dám či nedam deti zaočkovať....rozhodla som sa ako som sa rozhodla a nikoho z inym nazorom neodsudzujem....každá z nás chce pre svoje dieťa to najlepšie a najviac sa budeme my trapiť komplikáciami alebo nedajbože niečim horším či už sme očkovali alebo neočkovali 😔
mne sa len paci, ako sa mamicky chvalia, ze maju nechorlave deti a tie deti su tak male, ze nechodia este ani do skolky 😀 a len obcas maju sopel. ake neobvykle, to bude urcite neockovanim 😉

@yanni my zijeme pri Bosne, bosanci maju chaty pri mori, melie sa to tu kazdy den a ziadna epidemia od nich nedosla, i ked sa pisali, ze je u nich epidemia🙂 tazko povedat, ktore zo sprav, co sa pustaju do medii su pravdive a ktore vymyslene