Plávanie dojčiat. Sú zaočkované proti rotavírusom?

odsavacka
16. aug 2009

Ahojte, chcela by som sa opýtať mamin, ktoré chodia plávať so svojimi radosťami do bazéna, máte ich zaočkované proti rotavírusom alebo nie? Príp. stretol sa niekto s týmto problémom. Ďakujem🙂

lovula
16. aug 2009

Ahoj odsavacka, ja mám malého zaočkovaného, ale nie kvôli plávaniu, aj keď chodíme aj do bazéna. Tvoja malá to môže dostať aj z toho, že si zle umyješ ruky po jej prebaľovaní. Aspoň tak som čítala. A sesternica je Dr. a vravela, že videla detičky v nemocnici s rotavírusovou hnačkou a nebolo to nič príjemné. Tá hnačka nie je sama o sebe nebezpečná, ale deti sa pri nej dehydrujú a to už je potom nebezpečné.
Ja som sa rozhodla pre očkovanie aj preto, aby som si náhodou niečo v budúcnosti nevyčítala. Len by to mohla preplácať poisťovňa.

atrami
16. aug 2009

odsavacka,
ja som tiež chcela zaočkovať proti rotavírusom, nakoľko ho 2 krát chytil, ale lekárka nám povedala, že je to zbytočné. Existuje ich veľa druhov a očkovanie ich chráni len pred niektorými.
Syn má už 7 rokov, ale ak by som sa mala rozhodnúť teraz, zaočkovať by som ho dala. Zajtra idem do poradne s najmladším, takže sa budem informovať o cenách. Už si ich nepamätám.

shaula
16. aug 2009

Plavat chodíme, očkovaní nejsou a ani o tomto očkování neuvažuju, podle mě je nesmysl cpát do dítěte veškeré dostupné očkování - je to zbytečná zátěž pro tak malinký organismus a jen velký byznys pro farmaceutické společnosti.

atrami
16. aug 2009

shaula,
mne to presne takto vysvetlila lekárka,
Najstarší nastupuje do školy, tak sa trochu obávam rizika prenosu.

trixi
16. aug 2009

ano, maly bol zaockovany proti rotavirom, nie kvoli tomu, ze chodime plavat. Susedkin syn mal v 1 1/2 roku rotavirus, skoncil na infuzkach v nemocnici, natrapili sa. Rotavirus moze dieta dostat hoci kde.

atrami
16. aug 2009

Sym mal 3 roky a potom ho mal znova o rok. Doktorka bola zlatá, že napichla infúzku v ambulanci, tak nás ušetrila od nemocnice. Ale zvládali sme to ťažko.

zuzula25
16. aug 2009

tiez mam maleho zaockovaneho proti rotavirusom,ale nie kvoli plavaniu,plavat chpodime.ale preto ze som zdravotnik,viem co moze narobit rotavirus aj ked kazde babatko to inac znasa.

odsavacka
autor
19. aug 2009

Dakujem vsetkym za svoj prispevok. Nasa pediatrička nám očkovanie odporučila s odovodnením, že takmer každá matka ktorá zažila u svojho dieťaťa rotavírusovú hnačku povedala, keby bolo možné vrátiť čas späť dala by dieťatko zaočkovať. Pôvodne sme neplánovali očkovať, ale tak ako môžeme rotavírus chytiť úplne hocikde, tak ho môžeme chytiť aj v bazéne 😉 Predsa je to len o riziko navyše, ako keby sme nikam nechodili. A kedže plánujeme dlhodobo navštevovať kurzy plávania, radšej sa zaočkovať dáme🙂

sssimi
19. aug 2009

Ako vás čítam, tak som sa rozhodla, že dám aj ja malú zaočkovať. Neviete mi povedať koľko to momentálne stojí? Nech sa pripravím 😉

macka23
19. aug 2009

sssimi,
myslim, ze ak to stihnes do 6mesiaca, tak doplacas za vakcinu rotarixu asi 63eur /vakciny su 2/
My sme tiez dali stupla zaockovat, pre istotu...aj na ine veci sme vyhodili peniazky, tak sme si povedali ze tu setrit rozhodne nebudeme 😉

shaula
20. aug 2009

Maminky z Čech, zajímalo by mě, jestli někdo z Vás nechal očkovat proti těmhle virům. Zatím tady píšou jen maminky ze Slovenska, a ani ve svém okolí neznám nikoho, kdo by proti těmhle virům očkoval. Zdá se mi, že u nás tohle očko není tolik akcentované jako na Slovensku. Ptám se jen ze zvědavosti, o tomhle očkování vůbec neuvažuju, jen mě zaujal ten poměr 100 : 0 😉

jankapiknova
20. aug 2009

ja som maleho nedala ockovat , nikto mi to nikdy neodporucil ani dr. tak ani neplanujem,dufam ze nebudem banovat 😉

martina2005
20. aug 2009

Ja som malú nedala zaočkovať, čo veľmi ľutujem..Doktorka ma neinformovala.V štyroch rokoch tento rok v marci sme sa dostali s rotavírusom do nemocnice, malo to hrozný priebeh, vybrala 10 infúzií a precháídzalo to veľmi ťažko. 10 dní nejedla, nepila. Každému odporúčam zaočkovať.

cupi
20. aug 2009

Shaula, já jsem malého proti rotavirům očkovat také nedala (z důvodů, jaké jsi už psala ty). Ani naše pediatrička mi ho nenabízela.
Marně vzpomínám, ale ani ze svého okolí neznám maminku, která tohle očkování dala.

odsavacka
autor
21. aug 2009

sssimi,
tak ako pise macka23, ROTARIX stoji okolo 63 eur jedna vakcina, podavaju sa dve s minimalnym odstupom 4 tyzdne, nas preockoju o 6-8 tyzdnov, ockovanie je potrebne stihnut do pol roka babatka a nas ockovala spolu s ockovanim infarix a prevenarom, ale dá sa očkovať aj ROTATEQOM, cena 44,4 euro očkuje sa 3 dávkami, prvá po dovrseni 6-11 tyzdnov, medzi dalsimi davkami maju byt odstupy min. 4 tyždne, očkuje sa v obidvoch pripadoch lyzickou🙂Vies si asi predstavit, ako som trpla aby to mala nevyplula - tých 60 uero🙂

anitrams
23. aug 2009

shaula_nám to dr. nabídla, vysvetlila, dala leták, neco jsem nasla na netu a před 14dny dostal malý první davku.
Rotateq, 3dávky á 1400,-