icon

Povinné očkovanie - výhody a následky

delirose
14. máj 2015

Ahojte Mamičky,
kedže sa blíži čas prvého očkovania mojej najdrahšej dcérky, rada by som sa Vás skúsenejších mamičiek opýtala, aké následky teda nežiadúce učinky mali vaše babätká, alebo babätká vašich blízkych či známych. Teploty, stvrdnutie, začervenanie každá jedna drobnosť až na fatálne následky, o ktorých sa nehovorí. To je otázka pre tie, ktoré očkujú...
Pre tie ktoré neočkujú je jednoduchšia....dajú sa tieto choroby zvládnúť aj bez očkovania teda aké máte skúsenosti keď ste nedali Vaše dieťatko zaočkovať a nedajbože chorobu proti ktorej sa očkuje dostalo...

Za každú odpoveď ďakujem lebo len Vy ste reálny ľudia ktorí to zažili...

Ešte raz ďakujem aj keď sa možno stane že téma nebude príliš veselá...
Prosím Vás aby ste sa nezačali hádať o tom kto očkuje a kto neočkuje a prečo, je to každého osobná vec aj keď je to povinné, len takáto téma s reálnymi skúsenosťami sa tu ešte nenachádza 2v1...

sanym
22. máj 2015

@adsumus pisala si, ze na teba nadychal cloviecik s CK a nevedela si, ze je chory. Tak som si len nevedela predstavit ako si sa o jeho chorobe dozvedela. Ja sa bezne nepytam osob, ktore na mna dychnu na ich diagnozy. Alebo na teba dychol a vzapati sa ti ospravedlnil, ze ma CK?

sanym
22. máj 2015

@adsumus nehovoriac o tom, co robil clovek s diagnostikovanym ck medzi ludmi?

adsumus
22. máj 2015

@zuzulletka8 mna by ešte zaujímalo v ktorom mesiaci roku 2014 mu bol diagnostikovaný čierny kašeľ a v akom meste. ináč, neviem ako mu mali lekári hned určiť či išlo o čierny kašeľ, ked ten sa da stanoviť až po prekonaní ochorenia a mnohé ochorenia sa aj tak liečia rovnakými atb.

sanym
22. máj 2015

@adsumus Mňa by ešte zaujímalo, v ktorom mesiaci a roku a v akom meste bol diagnostikovaný ČK tomu človiečikovi čo takmer ohrozil teba a ako vedel, že ten ČK má keď píšeš, že sa dá stanoviť len po prekonaní ochorenia. Alebo si ho stretla, dýchol na teba a potom si ho stretla o pár týždňov neskôr a on ti povedal, že mu medzitým diagnostikovali ČK a že bol infekčný práve vtedy keď na teba dýchol?

delirose
autor
22. máj 2015

@adsumus aha ok 🙂

zuzulletka8
22. máj 2015

@adsumus asi nerozumiem, naco su ti take podrobne info, pojdes si to vyhladat do nasej nemocnice a overit moje tvrdenia? 🙂 to ti mozem usetrit robotu, mam v PC celu dokumentaciu od zaciatku az do konca liecby, vratane prepustacej spravy z nemocnice :D ale tak ok, bolo to v maji min. roku a v Banovciach n. B. a to naozaj neviem odkial mas info, ze CK sa da diagnostikovat az po prekonani ochorenia....naco mu nan potom robili testy hned na zaciatku (len na ne laborant zabudol of course)?? a ATB nelieci CK, to tiez neviem odkial mas.....atb sa pouzivaju len na vyliecenie sprievodnych javov choroby (zapal hrdla a pod.)....a inak, cely nas pribeh si mozete precitat v minulorocnom oktobrovom vydani casopisu Dieta... 🙂

adsumus
22. máj 2015

@zuzulletka8 len som chcela vedieť, dáko to nemaju zaznamenané v danom mesiaci, že by v banovciach bolo chore neokčované dieťa na čierny kašeľ, ale tak možno iný mesiac, iné mesto?? to info mám odtial, že tak odposlala doktorka jedného známeho domov s atb, že sa má dostaviť na testy dva týždne po ich dobratí, že skor sa neurčuje čk.

adsumus
22. máj 2015

@sanym čo riešiš? ja už to ani nečítam, čo mi píšeš, dáko ti ani nerozumiem ani nemienim sa podielať na tvojich špekuláciach. s tým človekom sa poznáme, takže mi všetko povedal, aj že bol infekčný ked sme boli v kontakte.

zuzulletka8
22. máj 2015

@adsumus myslim, ze to ani v statistikach najst nemozes, lebo ked sme na konci maja isli do nemocnice, malemu najskor diagnostikovali zapal priedusiek, potom laryngitidu (s touto diagnozou sme aj isli domov z nemocnice) a potom alergiu...testy na CK mu dali robit hned ako nas prijali, vraj preto, ze nie je zaockovany, tak len pre istotu....takze neviem ako to chodi u inych Dr.... a pravu diagnozu sme sa dozvedeli nejak na prelome juna/jula az....testy vraj trvaju tak tyzden a ja som sa chodila 3 tyzdne 2x do tyzdna pytat na ne a sestricka ma vzdy len odbila, ze este nie, na moje slova, ze malemu sa stale nepolepsuje nikto z nich nejak obzvlast nereagoval....az potom s primarom osobne som to musela riesit a vtedy sa zistilo, ze tie testy neboli nikdy vykonane a museli mu ich urobit nanovo a to uz nasa pediatricka potlacila tak, ze sme mali vysledky o tri dni....

sanym
22. máj 2015

@adsumus ČK je možné diagnostikovať aj v zač. štádiu. "Sú viaceré možnosti laboratórnej diagnostiky, no v súčasnosti sa pre včasnú a rýchlu diagnostiku začala používať metóda PCR (8, 10, 19). Real time PCR je jednou z najčastejšie využívaných typov PCR, nakoľko pomocou fluorescenčne značených sond umožňuje nielen sledovať priebeh reakcie v reálnom čase, ale aj detekciu a rozlíšenie Bordetella pertussis a B.parapertussis z tej istej vzorky. Citlivosť a špecifickosť reakcie môže varírovať podľa vybraných úsekov genómu, voči ktorým je zameraná amplifikácia (19). Vysoko senzitívna je detekcia inzerčných sekvencií IS 481 pre BP a IS 1001 pre BPa (20). Výhodou PCR oproti kultivácii je i možnosť odberu materiálu v priebehu antibiotickej terapie a vzhľadom k vysokej citlivosti metódy i v neskoršom období ochorenia. Najvyššia zá-
chytnosť však ostáva, tak ako aj pri kultivácii, v začiatočnom štádiu ochorenia."
http://www.solen.sk/pdf/0c6be8c123daf052d859e5e...

sanym
22. máj 2015

@adsumus Myslela som si, že si odporca informácií typu JPP a táto tvoja je presne z tejto kategórie. 😀

sanym
22. máj 2015

@adsumus máš veľmi nezodpovedných známych, keď sa pohybujú po uliciach v období infekčnosti s takou vážnou chorobou. To máš naozaj šťastie, že si sa dala očkovať.

egyy
Odpoveď bola odstránená
adsumus
22. máj 2015

@zuzulletka8 v pohode ja som síce ani v iných mesiacoch nenašla prípad neočko dieťaťa na čk, ale budiž, som rada, že sa ti uzdravilo.
@sanym neviem prečo by som mala mať veľa nezodpovedných známych? alebo snažíš sa ma zhadzovať silou mocou? ja viem iba o tomto jednom a ani ten nie je nezodpovedný.

adsumus
22. máj 2015

a kadže vidím, že ste si opäť urobili zo mna terč, idem, majte sa krásne a píšte básne.

sandracs
22. máj 2015

@delirose 2 deti, všetky povinné očkovania, bez nežiadúcich účinkov

sanym
22. máj 2015

@adsumus kde píšem, že ich máš veľa? 😕 Ja ťa zhadzovať nepotrebujem, robíš to sama.

veriiii
14. jún 2015

@delirose ako ste sa teda rozhodli? i ked z tonu vaseho povodneho prispevku citim,ze ste skorej rozhodnuti neockovat
a k teme-moja znasala vsetky ockovania -vratane MMR vyborne, len prve ockovanie-pentavakcina +pneumokoky bola 1 a 2. den .den placlivejsia a mala chvilku zmeneny-znizeny apetit.zacervenanie v mieste vpichu samozrejme bolo..teplota nie..

adsumus
14. jún 2015

@sanym zhadzuješ sa ty, tým, že utočís na mojich znumych. že su nezodpovední, nie su,chudatko.

adsumus
14. jún 2015

@mariosmykal bud mažte urážlivé výroky zo strany @sanym alebo potom nećhajte ludí nech odpovedaju rovnakým sposobom. Moji známi, nie su nezodpovední a neprajem si aby sanym o nich takýmto sposobom písala, nech si tak píše o ludoc h, ktorých pozná a nie o tých, čo nepozná, rovnako si neprajem aby písala o mne, že sa zhadzujem, ked informujem o svojich skusenostiach, myslím, že stačilo jej utokov, rovnako nešírim JPP ako to o mne píše sanym, ale vlastnu skusenosť. dakujem za odpoved.

sanym
14. jún 2015

@adsumus daj mi už pokoj, reaguješ na môj komentár spred troch týždňov, chýba ti pozornosť? Nič urážlivé tam nie je. Ak sa niekto promenáduje po ulici s infekčnou chorobou, je podľa mňa nezodpovedný, nechápem čo je na tom urážlivé. Do témy už neprispievam, tak si láskavo nájdi inú obeť. Musíš byť veľmi zúfalá. 😝

sanym
14. jún 2015

@mariosmykal myslím si, že na tomto fóre by bola omnoho lepšia atmosféra, keby pani adsumus bola zablokovaná raz a navždy. Útočí na mňa v mojom vlastnom blogu, ak jej to nevyjde, otravuje ma tu, ak na jej komentáre nereagujem, obracia sa na teba. Je toto normálne?

adsumus
14. jún 2015

@sanym do temy prispievaš a on nevedel, že je infekčný, nemáš právo ho označovať za nezodpovedného. na teba som neutočila v tvojom fotoblogu, ale som sa pýtala prečo ty si možeš osobné spory riešit vo sovojom fb a ja nie. Ešte raz neprajem si aby si mjoich známych ozančovala za nezodpovedných, nepoznáš ich a nemáš nato právo.

adsumus
14. jún 2015

@sanym a neragovala som ja na tovje utoky o mojom známom, ale dnes som si to prečítala ešte raz a stačilo, nemáš právo písať o chorých ludoch, že su nezodpovední, nemáš na to žiadne právo.

sanym
14. jún 2015

@adsumus opakujem, daj mi pokoj. So svojou sebaľútosťou sa obráť inde, mne si úplne ukradnutá. Zbohom.

adsumus
14. jún 2015

@sanym ty daj najprv pokoj mne a mojim známym, ja som dala svoju skusenosť a ty nemáš právo sa navážať, ten chlapec zato nemohol, že ochorel a ani nemohol zato, že chorobu šíril dalej a ty nemáš právo nikoho tu zhadzovať ani jeho ani mna, mna zato, že ho poznám a že som sa nenakazila a jeho zato, že ochorel, kašlal a nevedel prečo. Našťastie nikoho nenakazil a bol fer a povedal všetkým, čo mu bolo, takže nebol nezodpovedný ale práve naopak.

sanym
14. jún 2015

@adsumus doteraz som si myslela, že si len sprostá. Ale teraz som si istá, že si chorá. A teraz konečne môžeš môj príspevok nahlásiť ako urážlivý. Snáď si spokojná a definitívne ma prestaneš označovať a spomínať.

adsumus
14. jún 2015

@sanym tvoje príspevky som nahlásila už skor, nie som ani sprostá, ani chorá. a neprajem si aby si svoje stavy projektovala na mna.

adsumus
14. jún 2015

@sanym a bud si istá, že sa budem na teba sťažovať aj dalej, čo si na moju adresu dovoluješ.