icon

Povinné očkovanie - výhody a následky

delirose
14. máj 2015

Ahojte Mamičky,
kedže sa blíži čas prvého očkovania mojej najdrahšej dcérky, rada by som sa Vás skúsenejších mamičiek opýtala, aké následky teda nežiadúce učinky mali vaše babätká, alebo babätká vašich blízkych či známych. Teploty, stvrdnutie, začervenanie každá jedna drobnosť až na fatálne následky, o ktorých sa nehovorí. To je otázka pre tie, ktoré očkujú...
Pre tie ktoré neočkujú je jednoduchšia....dajú sa tieto choroby zvládnúť aj bez očkovania teda aké máte skúsenosti keď ste nedali Vaše dieťatko zaočkovať a nedajbože chorobu proti ktorej sa očkuje dostalo...

Za každú odpoveď ďakujem lebo len Vy ste reálny ľudia ktorí to zažili...

Ešte raz ďakujem aj keď sa možno stane že téma nebude príliš veselá...
Prosím Vás aby ste sa nezačali hádať o tom kto očkuje a kto neočkuje a prečo, je to každého osobná vec aj keď je to povinné, len takáto téma s reálnymi skúsenosťami sa tu ešte nenachádza 2v1...

tinqua
15. máj 2015

moja má za sebou tri kolá očkovaní a okrem prvého razu kedy mala mierne zvýšenú teplotu a slabý opuch žiadny iný príšerný dôsledok nenastal....je pravda, že po treťom raze mi asi po mesiaci od očkovania ochorela a nemohla sa z antibiotik za dva mesiace dostať a keby som rúra je to pre mňa neodvratný dôkaz škodlivosti očkovania...faktom, ale je že naokolo bol každý chorý, takže ochorela aj ona ....budú tu písať samí "doktori" s PhD. spraveným z topiek a slobody v očkovaní, s neotrasiteľnými argumentmi a hororovými skúsenosťami, pretože hocičo čo sa deťom stane v nasledujúcich rokoch bude určite spôsobené hnusnou vakcínou ....nás čaká o tri mesiace MMR a dám aj to...a určite predtým nebudem študovať x jednostranných článkov z odkazov v komentoch nad mnou ...

kbeata
15. máj 2015
ghostsgirl
15. máj 2015

@dazdovka tak ked je pre teba casopis dieta relevantny zdroj tak potom radsej nechcem ani vediet kde si studovala :D nabuduce nam sem postnes nieco z bravicka ?

zuzulletka8
15. máj 2015

@ghostsgirl ja len taky detail na margo tvojej info o obsahu hlinika vo vakcinach a potravinach....asi si si uz dostatocne nedostudovala, ze hlinik prijimany traviacim traktom je diametralne odlisna vec ako hlinik prijaty intravenozne alebo do svalu, kde putuje priamo do mozgu a odtial trva dlho, kym sa ho telo zbavi...a tiez by ma zaujimal tvoj zdroj, o ktory sa opieras, ak tvrdis, ze vakciny obsahuju minimum hlinika, ktory v skutocnosti niekolkonasobne prekracuje normy, ktore samotna WHO stanovila?? 🙂

pectore
15. máj 2015

@zuzulletka8 diametralne odlisna?.naozaj?? ..a vies vobec nieco o tom procese?...radis inym dostudovat...😀 prosim dostuduj si to najpr ty skor nez napises takuto nechcem tu nadavat tak napisem ze zavadzačku : https://vaxplanations.wordpress.com/2015/02/25/...

zuzulletka8
15. máj 2015

a tiez by som rada vyjadrila velku vdaku prave casopisu Dieta, ze sa touto problematikou zacal aktivne zaoberat a dava tak moznost otvorit ludom oci a prestat len slepo s klapkami na ociach prijimat vsetko, co im masove media podstrcia. Verit v dnesnej dobe tomu, ze politika je prehnita, sudnictvo je prehnite, ale farmaceuticke a potravinarske nadnarodne korporacie su jedine ciste, ktorym ide len o nase zdravie, to je priam naivny nonsens.... Vari nevidite, ze sa cim dalej tym viac stava, ze rozni odbornici vo svojich oboroch su dokazatelne skorumpovani, a dokazatelne zlyhavaju a ludia su priam nuteni hladat riesenia a vychodiska sami. Poznam takychto pripadov len vo svojom okoli kopu, vratane mna, a to hlavne, co sa lekarov tyka. Cest lekarom, ktori sa naozaj staraju a zaujimaju! Pokial by bolo vsetko take dokonale, ako nam prezentuju media cez svoje farmalobby, tak by tolko odbornikov nezacalo byt nepohodlnych, ak vyslovia nahlas nieco ine. Ale ide len o to, ze kto chce vidiet, vidi, a kto nechce, toho by mohli zasypat aj tonou dokazov a bude stale tvrdit opak. Pekny den. 🙂

kbeata
15. máj 2015

@zuzulletka8 kasli na to 😉 ,nech si sem urputni zastanci hadzu vselijake linky ohladom hlinika,ze je ho malo,ze nebola Dokazana toxicita,ze nikto z prispievajucich nevie ako sa hlinik absorbuje-kedze nie su nato urobene studie vsakze 🙂
ale velke plus od adsumusa ze sem hodil link na rozhovor s prof.Bucom,ktory je urcite dobry overeny zdroj,a prisp.lukus,ze potvrdzuje aj skodlivost vakcinacie,vies rok dozadu sa tu len bili o jednoznacne vakcinovanie,a pockaj to bude este hadka ze p.Elekova vyhrala tu anketu 🙂

zuzulletka8
15. máj 2015

@pectore vysvetlenie skutocneho odbornika vo svojom obore na margo tvojej blogerky, ktora len konzultuje "odbornikov" 🙂
http://www.slobodavockovani.sk/news/vakciny-oca...

pectore
15. máj 2015

teto teorie stoja na vode ...keby pharamfirmi chceli na nas zaradat v prvom rade by podporili lobby odporcov ockovania..aby dosiahli nizku zaockovanost...az potom by sa skutocne mohli nabalit na liecbe ktora je omnoho drahsia nez prevencia v podobe par eurovej vakciny... veselo by inkasovali s celozivotnych komplikacii ktore tieto choroby zo sebou prinasaju.... nehovoriac ze by krasne rozkvitol trh s deckymi rakvami....unikaju tu zakladne principy... pseudoodbornici si z ludi ktorý maju zdravotne problemy spravili korist a parazituju na ich bolesi a strachu...zneuzivaju ich doveru do špiku kosti castokrat falošnými nadejami.... temna stranka internetu a socialnych sieti ktore sa stali semenistom šarlatanov... ktory to vobec nerobia pre blaho ludi ..ale pre financne obohatenie ....ziadne otvaranie oci sa tu nekona..prave naopak..cim viac zatienime pravdu tym viac sa nabalime...taka politika a žiadna ina...

tinqua
15. máj 2015

traja odborníci sú dostatočne relevantným zdrojom pre určitú skupinu ľudí, pričom všetci ostatní odborníci sú nič, vzduch a v podstate vyšinutý magori podplácaní farma priemyslom....pri elementárnej logike väčšina vašich argumentov ťažko pokrivkáva...ja vám len želám, aby Vaše deti zažili ten jemnejší priebeh všetkých tých chorôb, ktoré už vraj vykapali...aby osýpky naozaj boli len taká banalita a nespôsobili zápaly mozgových blán, aby ich po obrne len vykrútilo a neskončili na vozíku hluché a slepé....pretože tak ako očkovanie môže a nemusí spôsobiť vážne NU tak aj choroba môže a nemusí mať vážny priebeh

zuzulletka8
15. máj 2015

@kbeata sama sa cudujem, naco som sa do toho vobec zapajala :D ano, mame relevantnych len troch odbornikov, nikto dalsi na celej zemeguli uz nas sarlatansky klub nepodporuje :D idem ja radsej nieco uzitocne robit, ako tu hadzat hrach o digitalnu stenu :D

pectore
15. máj 2015

@zuzulletka8 sloboda ockovani..co len za odbornikov si tam oni mozu zverejnit.. 😀 😀 😀 skutocny odbronici sa na diskusiu s takymi nechcu znižovat.... ved v tych clankoch maju viac odbornych chyb nez ja v gramatickych.. 😀 a to je uz co povedat ... v mojom odkaze mas linky o studie o ktore sa v clanku opiera...

doc. Josef Prousek, chemik: “…podávaná dávka hliníka vakcínou významne prekračuje povolenú úroveň hranice otravy hliníkom, a to je nebezpečné najmä pre bábätká.”, “…tým, že štát nariaďuje povinné očkovanie porušuje Listinu základných ľudských práv a slobôd.”

tieto informacie naozaj zneju viac ako doveryhodne...

zareaguujem len na bullshit ohladom formaldehydu..

"Množstvo formaldehydu v jednotlivých vakcínach nepresahuje 0,1 mg. Toto množstvo sa považuje za bezpečné z dvoch dôvodov:

1) Všetci ľudia majú vo svojom obehu merateľné množstvo formaldehydu (približne 2.5 μg formaldehydu na mililiter krvi). Pri predpokladanej priemernej váhe 2 mesačného dieťaťa - 5 kg, a priemerného množstva krvi 85 ml na kilogram, je celkové množstvo formaldehydu v krvi novorodenca približne 1,1 mg - 10 násobne vyššia hodnota ako vo vakcíne.

2) 600 násobne vyššie dávky formaldehydu sa aplikujú bezpečne na zvieratách."

Pre porovnanie: Obsah formaldehydu v 1kg hrušiek je cca 300-400 mg/kg.

http://pediatrics.aappublications.org/content/1...
http://theconversation.com/six-myths-about-vacc...
http://www.cfs.gov.hk/english/programme/program...

formaldehyd je vo väčšom množstve jedovatý. Nič v ňom nežije, preto sa používal na konzerváciu - fixáciu biologických preparátov, napríklad mŕtvol na anatomické pitvy. Do tela sa môže dostať z vonku, ale v tele aj vzniká metabolizovaním metanolu (preto a len preto je metanol jedovatý - btw, aj metanol sa v malom množstve nachádza v jablkách). Pri pití klasického liehu, tj.etanolu, vzniká acetaldehyd (príčina kocoviny) a z neho následne kyselina octová, z metanolu formaldehyd (kocovina, slepota, smrť) a keby k smrti nedošlo, tak by vznikla aj kyselina mravčia. Čiže - formaldehyd JE jedovatý, ale aj on sám aj jeho prekurzory sa v malých množstvách nachádzajú v bežnom ovocí. Dosis sola facit venenum, alebo Iba dávka robí jed jedom.

seahorse27
15. máj 2015

Juj, ale sa to to rozprudilo ako v kazdej teme o ockovani :D Ja by som este dodala, ze neockujuce maminky ohrozuju male babatka ockujucich mamin, ktore napr. nie su do 15. mesiaca ockovane MMR vakcínou, cize pri kontakte s chorým neockovanym dietatom mozu dostat mumps, osýpky alebo rubeolu...Takato situacia este u nas nie je vdaka plosnej preockovanosti, ale v buducnosti to moze byt realita...vid Nemecko, kde mali alebo este maju lokalnu epidemiu osýpok a male babatka maju zakaz chodit von :/ Cize to nie je len o Vasich neockovanych detoch...nase ockovane tie vase nikajo neohrozuju...

dazdovka
15. máj 2015

@ghostsgirl to ze je clanok profesora Buca uverejneny v casopise Dieta, neznizuje jeho kvalitu, je to stale clanok nasej medicinskej kapacity, v ktorom uvadza zdroje, ktore cituje. Je to prednosta Imunologickeho ustavu Lekarskej fakulty UK v Bratislave a predseda Slovenskej imunologickej spoločnosti pri SAV!!!

dazdovka
15. máj 2015

@seahorse27 preco uz 10km od slovenskych hranic na zapad, nikto nezastrasuje a nemanipuluje rodicov o ohrozovani dalsich deti neockovanim?! V krajinach, kde nie je ockovanie povinne tuto imaginarnu "ochranu" absolutne neriesia!!! Preco sa stale len u nas melie dokola o tej imaginarnej kolektivnej imunite, ked nezijeme v osade s ostnatym drotom, ale v otvorenom priestore multikulturnej EUROPY bez hranic?!

pectore
15. máj 2015
pectore
15. máj 2015

@dazdovka niesi informovana....v rakusku uz bojuju s osýpkami... zastrasovat nestihli......uz si testuju ich dopad .... asi rovnakou cestou chceme ist aj tu na slovensku... http://www.cas.sk/clanok/314828/nebezpecne-osyp...

dazdovka
15. máj 2015

@pectore Ja som to citala, nie je tam ziadne ospravedlnenie za lzive informacie, nic, co by dehonestovalo jeho clanok v Dietati, on ako nasa vedecka kapacita si za tym stoji. Ako si to interpretujes ty, ma nezaujima 😔

Co sa tyka osypok v Rakusku, napriek tomu, ze ich tam maju, nikto ziadne represie proti neockujucim nerobi, ani ziadne nutene ockovania sa nevykonavaju.

seahorse27
15. máj 2015

@dazdovka lebo u nas je stale zdravotnictvo o inom ako na zapade. Tam ten, kto si neplati drahe zdravotne poistenie, ma narok iba na zakladnu zdravotnu starostlivost, plati sa aj za vakciny...ved sa len pozri, na akej urovni je napr. starostlivost o tehotnu napr. v UK a u nas...

dazdovka
15. máj 2015

@seahorse27 ehm ehm, nase zdravotnictvo, pycha vlasti, cely svet nam ho zavidi 😵 😵 😵

pectore
15. máj 2015

..citujem stanovisko prof. Buca "Dozvedám sa z rôznych zdrojov, že moje články uverej­nené v časopise Dieťa sa interpretujú ako snaha podporiť antivakcinačné postoje v nasej spoločnosti. Vyhlasujem na svoju česť, že toto môj úmysel vonkoncom nebol.

Keby bolo očkovanie škodlivé, určite by sa nevynakladali tak obrovské prostriedky na ich vývoj; podobne sa intenzívne pracuje na vývoji iných, bezpečnejších adjuvancií. Takže vývoj ide ďalej a my sa mu musíme prispôsobiť, ale rozhodne nie tak. že budeme odmietať to, čo už história preverila ako jednoznačne pozitívny medicínsky postup, snáď najús­pešnejší aký medicína v svojom repertoári vôbec má..."

seahorse27
15. máj 2015

@dazdovka mala som na mysli ukony, ktore preplaca poistovna...o kvalite jednotlivých medicinskych odborov sa tu teraz nechcem bavit, je to tu roznorode 🙂

dazdovka
15. máj 2015

@pectore pekne, stale to neznamena, ze by povedal nieco v zmysle - ockovanie je neskodne, adjuvanty su pre zdravie prinosne a nemaju ziadne negativne ucinky na zdravie

@seahorse27 bohuzial to nase zdravotnictvo, prehnane korupciou odhora-dole... Predstav si, ze by vlada schvalila so svojim najoblubenejsim dodavatelom kazdorocne preockovanie proti chripke, kto by sa nedostavil, dostal by pokutu, lebo predsalen na chripku z tychto ochoreni, ktore sa ockuju, rocne zomrie najviac ludi. Stala by si v rade aj s celou svojou rodinou? Nemyslim si, pri tom, ako je toto ockovanie kontroverzne a nie velmi uspesne. Rovnako povazujem z mojho pohladu statom nanutene ockovanie za nebezpecne pre moje deti, na zaklade informacii, ktore ja mam.

seahorse27
15. máj 2015

@dazdovka chripku a ochorenia, o ktorých sa tu bavime by som neporovnavala. Proti chripke by som sa ockovat nedala, v pohode som ju prezila, kedze som zdrava. Chripka ohrozuje predovsetkym starych a chorých ludi...takze pre mna a moje deti je to irelevantne. Tiez nie som zastancom nepovinných ockovani. Nedavam ani Rotarix, ani hepa ani kliestovu encef., ani nic ine okrem povinnych...cim menej tym lepsie, ale tie povinne podla mna maju zmysel. Treba zvazit prinos a rizika, to je cele. Kebyze mam chorlave dieta s poruchou imunity, tak uvazujem inac...ocko je podla mna len pre zdrave deti...

tinqua
15. máj 2015

"Keby bolo očkovanie škodlivé, určite by sa nevynakladali tak obrovské prostriedky na ich vývoj; podobne sa intenzívne pracuje na vývoji iných, bezpečnejších adjuvancií. Takže vývoj ide ďalej a my sa mu musíme prispôsobiť, ale rozhodne nie tak. že budeme odmietať to, čo už história preverila ako jednoznačne pozitívny medicínsky postup, snáď najús­pešnejší aký medicína v svojom repertoári vôbec má." TENTO ODSTAVEC NEVIDÍTE??? Toto je ťažko selektívne vnímanie problematiky. Chudák chlap, zrazu má zo svojho článku virálnu kampaň šírenú antivax ako niečo čo podporuje ich tvrdenia....dezinformácie je to jediné čo každý podporca tohto nezmyslu šíri ....A tvrdenie jednej z diskutujúcich, že ľutuje očkované deti...Je mi z teba zle! Neočkované deti vnímam ako časované bomby a je len otázka času kedy sa zas vrátime o sto rokov dozadu a ľudia budú zasa mrieť na choroby, ktoré už raz boli porazené ....Lebo hej, očkovanie je ti na nič keď prídeš do kontaktu s mutovanou formou vírusu, ale kde asi tak mutujú tieto vírusy.....no len tam kde môžu ....čo sa týka samotného očkovania, treba dieťa chrániť, aby tam nešlo usoplené a kašľajúce, pre istotu vyžiadať crp test....očkujú sa zdravé deti, pretože takýto organizmus dokáže očkovanie ustáť bez problémov....ja keď čítam príbehy ako moje úplne zdravé dieťa dostalo po očkovaní to či ono...poviem na to len toľko, že na pohľad zdravé, každá reakcia má niekde svoj základ a ten nie je priamo vo vakcíne

ghostsgirl
15. máj 2015

Ach jaj keby ste tak vedeli ako sa ,,pisu,, clanky v casopisoch typu dieta by ste sa cudovali... nema zmysel tu s niektorymi ani diskutovat lebo si stale melete svoje a argumentujete tu zdrojmi ako dieta a sloboda v ockovani kde si prakticky pise hocikto. Takze ja uz k tomu dodam iba ze za par rokov sa zbadate. Zatial vas chrani kolektivna imunita ale ked tu ta uz nebude radsej nechcem vidiet tie nasledky... je to smutne

dazdovka
15. máj 2015

@seahorse27 u nas v nasom vyspelom state, kam prudia zastupy pristahovalcov a turistov treba 11ockovani, aby sme boli chraneni, ale v takom ubohom Francuzsku je povinne len jedno ockovanie (zaskrt, polio a tetanus), ako tam ti ludia vobec mozu zit, statisice pristahovalcov, turistov, zmysel ma predsa len tolko ockovani, kolko mame povinnych my... Inac nebudu chraneni a zomru na epidemie, ktore sme my na SK sto rokov nemali. Alebo ako?

@pectore tiez chrani svoje dieta neockovanim, pred cim ho chrani vlastne?

dazdovka
15. máj 2015

@ghostsgirl vedecka a odborna kapacita typu prof. Buc by asi tazko nechal uverejnit svoj clanok a myslienky vytrhnute z kontextu, podla toho co som doteraz citala v casopise Dieta a na fb komentar sefredaktorky, vzdy uverejnia clanok v plnom zneni, Spanikovej, ci Urbancikovej, ci ktora to tam ublizene reagovala, dali priestor na 2 A4, len aby sa nedopustili okresaniu myslienok, ci vytrhnutiu z kontextu.

seahorse27
15. máj 2015

@dazdovka Na zapade sa ockuju ti, ktori na to maju prachy, lebo poistovne ocko nepreplacaju v takom rozsahu ako u nas, resp. su tie ockovania len odporucane a nie povinne...a samozrejme je tam vela takých, ktori neockuju z presvedcenia...Pri momentálnom hrozostrasnom prilive pristahovalcov je to podla mna len casovana bomba, kedy vypuknu epidemie...vid spominane Nemecko - isli sa tam nedavno po... z osýpok.

sardinka333
15. máj 2015

@dazdovka tak sa chod liečiť do Rakuska - nemáš to daleko ked sa ti naše zdravotníctvo nepači! Ani mne sa v nom všeličo nepáči, všeličo treba zmeniť, obnoviť, vylepšiť ale stále opakujem stále máš možnosť dostať sa k doktorovi a vyberať si a nie ako v UK kde o rodičku gynekolog ani nezavadi cele tehotenstvo, detto Holandsko, Švajc..si v rukách dajakých asistentiek, jeden uzv. za cele tehu, žiadne stery, ekg....základné ošetrenie ti tam poskytnu aby si nezgegla na ulici a pridaju potom k tomu mastný učet čo budeš splacať ešte veeelmi dlho. Tu na zdravotné poistenie, ktoré si platíš ale furt nie v takej miere ako na zapade dostavaš starostlivosti viac. To že musíš platiť aj pomimo - sa opýtaj prečo sem Nemci, Rakušania chodia si dať robiť zuby...prečo niektoré na čas tehotenstva idu z UK naspäť sem...asi preto lebo tam je to tááák super.
Franc, UK, Grecko su zatial v kotli nových prisťahovalcov, ktorí tam prichadzaju v zuboženom stave - ešte ťažko hovoriť ake to cele bude mať zdravotné, ekonomické, sociáne následky....celá ta syria, afrika či ký čert....
Šak považuj očkovanie za nebezpečné - nebezpečnejšie ako choroby proti ktorým môže (nemusí) chrániť...ale potom ťa poprosím považuj aj liečbu za pre teba bezpredmetnu....alebo si ju zacvakaj v plnej miere, potom ti bude aj to naše zdravotnctvo dobré ked budeš mať choré deti a budeš kolenačky chodiť k odborníkom aby ti pomohli ty hrdinka. všetci sme mudri kým sa nič nedeje....