Povinné očkovanie - výhody a následky
Ahojte Mamičky,
kedže sa blíži čas prvého očkovania mojej najdrahšej dcérky, rada by som sa Vás skúsenejších mamičiek opýtala, aké následky teda nežiadúce učinky mali vaše babätká, alebo babätká vašich blízkych či známych. Teploty, stvrdnutie, začervenanie každá jedna drobnosť až na fatálne následky, o ktorých sa nehovorí. To je otázka pre tie, ktoré očkujú...
Pre tie ktoré neočkujú je jednoduchšia....dajú sa tieto choroby zvládnúť aj bez očkovania teda aké máte skúsenosti keď ste nedali Vaše dieťatko zaočkovať a nedajbože chorobu proti ktorej sa očkuje dostalo...
Za každú odpoveď ďakujem lebo len Vy ste reálny ľudia ktorí to zažili...
Ešte raz ďakujem aj keď sa možno stane že téma nebude príliš veselá...
Prosím Vás aby ste sa nezačali hádať o tom kto očkuje a kto neočkuje a prečo, je to každého osobná vec aj keď je to povinné, len takáto téma s reálnymi skúsenosťami sa tu ešte nenachádza 2v1...
@egyy chápem,že máš pocit, že rusko je za kopečkami, ale epidemia obrny sa vyskytla aj v Holandsku v roku 1992, v neočkujucej komunite, tiež tam boli umrtia, všetko neočkovaní, čert vie ako sa tam ten vírus dostal. myslím, že to je jeden z hlavných dovodov, prečo si západne krajiny držia napriek antivax kampaniam vysoku zaočkovanosť, pretože im je jasné, že kým tento vírus nebude celosvetovo vyhubený, ohrozené je každé jedno dieťa na tomto svete, nežijeme izolovaní, kto chce, beria upozornenia vedcov a lekárov na vedomie, ale je príliš vela takých, čo nechcú alebo neveria vede, neviem, práve preto sa aj napríklad v usa a austrálii sprísnuju zákony na ochranu celej populácie. https://scholar.google.sk/scholar?q=polio+outbr...
@maciatkolulu to čo si mala za lekárku ,ktorá ti povedala ,že tvoje nezaočkované dieťa si len tak pokašle pri čk a môže si pokašlať pravidelne a určite to bude bez následkov ,plus nie je reálne ,aby proti všetkému bola očko látka ,pretože to nie je absolútne ľahký proces,také niečo vyvinúť ,plus o legálnosti migrantov je mimo tému ,ale keďže máme otvorené hranice ,legálnosť cudzincov je viac ako otázna ,plus na ebolu je očko látka ,aj keď bola podaná experimentálne ,keďže to bola posledná šanca na záchranu pac.pre jej šťastie zabralo ...
Mna by zaujímalo ako sa budovatelky brutálnej imuntiy stavaju k skutočnosti, že napríklad také osypky okrem toho, že nesu so sebou riziko poškodenia mozgu a pluc, môžu oslabiť imuntiny systéme dieťaťa na dalšie tri roky, čo znamená, že dieťa sa nebude vedieť brániť iným chorobám. A ako konkretne sa buduje brutálna imunita dieťaťu? 😕 Lebo ja poznám už dosť neočko deti a tie sa teda brutálnou imunitou nevyznačuju, maju aj ekzémy aj alergie,nádchy, zápaly, kde teda tí ich rodičia robia chybu v budovaní brutálnej imunity.
ja som prirovanala k autam to ze porovnavate mor a trebars osypky...obe su choroby (auta ) ale kazda je diametralne odlišna (znacka auta)... ale co ty ako prirovnavas nechapem...choroby a vakciny?...
prečítala som kopec článkov o výhodách aj nevýhodách očkovania a podla môjho názoru by deti mali byť zaočkované. a možno je to sebecké ale nesúhlasím s tým aby nezaočkované deti chodili do škôlky medzi zaočkované, nikdy nevieš čo tam donesú a tým pádom sú ohrozené všetky deti
@nanulka24 Ked uz si tolko toho precitala,tak by si mala vediet,ze aj tvoje zaockovane dieta môze doniest do skôlky to iste ako nezaockovane a taktiez nakazit ostatne deti. A inak podla toho co pises,tak coho sa bojis,ze sa nakazi tvoje naockovane dieta,ved je super chranene super vakcinami...
@sampo Stale nechapem comu nerozumies. Citujem tvoj príspevok: "tak ako moze jedna vakcina zaroven ucinne chranit naraz proti siestim.. ked jedno sposobuje virus, jedno toxin.. emoticon "Tak dopln prosim otazku , co myslis tym "proti siestim"???? Proti siestim chorobam??? No ved to som ti povedala, ze ma sest zloziek! ( Predtým sa to pichalo trosku menej oddelene ako dve vakciny. Ale aj v tedy to boli kombinacie. )Alebo sa pytas na nieco ine?
ale tam je to riziko menšie. presne ako písala mamina vyššie, ked príde do kontaktu s napr osýpkami 100 zaočkovaných detí dostane to pár z nich a priebeh je miernejší, kdežto nezaočkované to dostanú všetky. Môj otec na osýpky skoro zomrel pretože vtedy sa ešte proti osýpkam neočkovalo. Svoje dieťa by som takému riziku nevystavila.
Nezaockovane deticky v skolke su v pohode ale mamicky by si mali overit ci zvysne deti ockovane su , aby tie ich mali vacsiu sancu ze sa v kolektive nenakazia. A hlavne vyberat skolku kde nie su deticky pristahovalcov a imigrantov.
@delirose preco zakladas temu, ktora je vsade uz nespocetnekrat prepierana? Pozri si nejake zdarovotne prirucky o tych chorobach, kde sa choroby popisuju a ake mozu mat nasledky.
http://www.etrend.sk/ekonomika/ockovanie-kolekt...
@louvre odporucit? Nic. Ked sa rohodli neockovat, tak sa tak rozhodli dobrovolne. To znamena, ze si myslia, ze tie choroby, proti ktorym sa ockouje, su bezne detske, ktore dieta v pohode prekona bez problemov. Tak nech dokazu, aki su hrdinovia! A co ak nebudu tie ostatne ockovane, lebo vyplach mozgu uz zasiahol aj ostatne mamicky? Potom co? Nie, nechcem to rozoberat, nema to vyznam. A co tie, co ockovane su, ale kvoli ostatnym, neockovanym, su vo vacsom ohrozeni? http://www.etrend.sk/ekonomika/ockovanie-kolekt...
@lauricka Ani ja to nechcem rozoberat len som asi chvilu nemala co robit ale uz ma to preslo 🙂 Nefandim ani uplne neockujucim a ani tym slepo veriacim v bezpecnost ockovania a v jeho 100% fungovanie.A uz vôbec nefandim systemu ktory na Slovensku mame.zavedeny. Ja som napríklad pri tretom dietatku odmietla rotavirusy a pneumokoky. Pri strasom synovi sme si naopak vakcinu na pneumokoky hradili sami lebo poistovna ju pre 4 rocne dieta uz uhradit nechcela napriek tomu ze dieta malo imunodeficienciu a opakovane zapaly sposobene pneumokokmi a bolo evidentne ze je na ne viac vnimave.
@evittam s tymi ospkami ti poviem krasny priklad aj podľa seba ,kedže ako očko som v davnych časoch mala osypky a kedže som mala len vysyp,nič viac ,veľmi rychlo mi to prešlo tj za par dni som bola v kolektive ,dieťa neočko schyta všetky priznaky od svetlpachosti ,horučky ,soplouv ,kašla az vysyp tela a pusky a možno aj nižšie do trav traktu a liečba určite nebude trvať par dni ,plus bude omnoho dlhšie infekčne ,plus ak bude tych detí neočko viac v triede alebo školskom zariadení ,bude zariadenie zavrete pokiaľ nebude hroziť šienie nakazy a určite to nebude par dni ,ale možno aj tri týždne ,čo budu robiť rodičia s deťmi a to je len jeden aspekt neočko detí v kolektive...

@aristka ved prave to, ze tie epidemie tu hrozia stale a nie len ockovanie im moze zabranit, resp.ockovanie proti niektorym chorobam nezabrani sireniu inych chorob, takze sa neda povedat, ze iba ockovanie zabranilo, resp. zasluhou ockovania vymizli choroby. Znova prizvukujem, ze urcite vela chorob zlikvidovalo prave ockovanie, ale neda sa tvrdit, ze ockovanie zabrani vsetkym chorobam, takze ti utecenci ak sem aj podovliekaju kadeco, bude to urcite vselijaka pliaga a vela z toho budu prave choroby proti ktorym my nebudeme ockovani a skor si myslim, ze sa u nas vyskytnu epidemie prave chorob, ktore sa u nas neockovali a neockuju. Takze strach z emigrantov budu mat aj ockovani aj neockovani, takze si myslim, ze je uplne zbytocne fabulovat ohladom utekajucich africanov. A tiez ma az tak nedesi predstava, ze s nimi budem ja a moja rodina a predpokladdam, ze vacsina normalnych rodin v styku. Normalni,resp. legalni utecenci prejdu zdravotnou prehliadkou a ti ilegalni, chori, nakazeni sa predpokladam nebudu tmolit po detskych ihriskach a nakupnych centrach... A ked hej, tak mame pandemiu na svete a tej nezabrani nic, len problem je, ze pandemiu coho... Osypok, mupsu, ktore sa daju liecit, alebo nejakeho pofiderneho sajrajtu, napr.ebola, ktoru uz vyliecime tazsie. Fakt je tu zbytocne sa hadat. Urcite nie je ockovanie zbytocne, urcite by som sa netrepala, napr.prave do tej afriky nezaockovana proti chorobam, ktore sa odporucaju pre danu krajinu, ale tiez nie som uplne ztotoznena s tym co sa ockuje malinkym detom teraz... Ja totiz nevidim rozdiel medzi mojimi detmi ktore boli ockovane v 97, 00 a teraz 15. Preco som sa napr.nemala bat o svoju najstarsiu, ze nemala pomaly sedemkombinaciu, ale len troj a aj to napr.nesmela byt ockovana proti ciernemu kaslu zo zdr.dovodov a lekarka ma prave v tom 97 ukludnila, ze sa nemam bat, ze keby aj nahodou dostala CC sa nic nedeje pokasle si a bude ok. Fakt teda nerozumiem rozdielom, teraz strasia mrtvolami deti a vtedy si len mala pokaslat...Ale toto fakt uz neriesim Ale to je moj nazor a neberiem nazor inych. A urcite si dam poradit.