icon

Pravda o očkovaní

dievcatko2011
28. okt 2012

Skutočne si myslíte, že treba očkovať?

Prečítajte si:
1. Čo je v skutočnosti vo vakcínach:
http://dolezite.sk/Co_je_v_skutocnosti_vo_vakci...

2. Z čoho sú vakcíny vyvinuté:
http://dolezite.sk/Vakciny_z_umelych_potratov_u...

prevenar
28. okt 2012

@petot fantasticky prispevok, hned si ho aj odlozim 🙂

ewisam
29. okt 2012

@kaja73 nemyslim si, kazda vakcina predsa musi byt kontrolovana...Musi to mat aspon zakladne pravidla inak by predsa stacilo, zalozit sro. pozametat kuchynu, pridat nemrznucu zmes, hura juchu vakcina.a sup s nou do tela, najlepsie novorodencom....A ze je boj, nuz to je fakt a nielen vo farmacii....

ewisam
29. okt 2012

@prevenar prepac, ale jedno percento je naozaj zalostne malo.... potom sa teda aj osveta mina ucinkom. Tym nechcem nikoho kritizovat, ale ak ju nik nerobi, zo strachu pred stratou licencie, grantu, ci niecoho podobneho nuz nie je sa co cudovat... to este aj deti nasich deti budu diskutovat co robit aby sme sa mohli slobodne rozhodnut ci ano alebo nie...Ja zatial vidim len dve cesty. Jedna je STRIKTNE ockovat, druha ZA ZIADNU CENU neockovat, tak kde je pravda? Ja si myslim, ze niekde medzi, ale s podobnym nazorom som sa este nestretla, zial
@petot detto Rozumiem, ale ked sa od nich nezacnu lamat lady, tak obycajny laik moze aj po hlave skakat, lebo aj tak nebude mat pravdu. A o tom to cele je kazdy sa boji kazdeho

something
29. okt 2012

@samantha342 a ty mi povedz ako vies, ze tvoje dieta je chore nasledkom ockovania? Ako to vies??????

ewisam
29. okt 2012

@dievcatko2011 rozhodujem sa ja, stylom vsak dobrovolne na silu a jedine co tieto diskusie prezentuju je bud striktne ockovat, alebo neockovat vobec. A tiez si nemyslim, ze to funguje stylom hura juchu jeden si povie davno sme tu nemali Zltu zimnicu, tak podme zarobit -Hop ide sa povinne ockovat, najlepsie den po narodeni...

A kde je teda pravda? OCkovat, ci neockovat? Ja si myslim, ze niekde uprostred, len to sa nikde neprezentuje. Napriklad som videla zaujimavu studiu od @petot kde sa statisticky znizila chorobnost na mumps. Nepamatam si presne cisla ale bolo to od roku 1988-1998a islo o cca 25 000 chorych na 44 chorych. Cim to mozno vysvetlit? Ja to pripisujem ockovaniu, ktore bolo zavedene 1987 ako povinne.

ewisam
29. okt 2012

@dievcatko2011 a lobby, no to je pravda, ale naco to potom riesit, ked to aj tak neprejde

ewisam
29. okt 2012

A posledna pripomienka, statu to fakticky moze byt jedno, zarobi tak ci tak... ked nie na vakcinach tak na pokutach

petot
29. okt 2012

@ewisam V podstate áno. Firma vakcínu vyvinie. Firma urobí štúdie podľa formálnych požiadaviek, ktoré majú (formálne) preukázať účinnosť a bezpečnosť. Napríklad sa jednej skupine detí pichne 7 vakcín plus testovaná, a druhej skupine sa pichne 7 vakcín plus iná testovaná, a po niekoľkých dňoch sledovania, a po vyradení nežiaducich účinkov ktoré "zrejme nesúvisia s očkovaním" (a že veru vyraďovanie je VEĽMI drastické, napr. pri Infanrixe Hexa vyradili 97% NÚ ako "pravdepodobne nesúvisiacich"), výsledkom skúšky bezpečnosti je: nežiaduce účinky sa len málo líšia od kontrolnej skupiny, takže vakcína je (vraj) bezpečná. Horúčku dostalo 40% detí v "hlavnej" skupine a 37% v "kontrolnej", to je skoro to isté, vakcína je teda bezpečná, však?

Európska agentúra pre lieky vezme tieto formálne štúdie výrobcu, vakcínu zaregistruje a národné úrady (u nás ŠÚKL) prevezme európsku registráciu a buchnú svoju pečiatku. Z prvej výrobnej série sa možno spravia testy na zhodu, či niektoré vybrané ukazovatele vakcíny súhlasia s deklarovaným zložením (napr. obsah antigénov). Tým to skončilo, vakcína ide na trh, všetko na základe podkladov od výrobcu. Ak si myslíš, že napr. ŠÚKL priebežne odoberá nejaké vzorky a nejako ich skúma, tak si na veľkom omyle. V jednotlivých krajinách potom imunizačné komisie posudzujú, či je táto vakcína vhodná pre plošné očkovanie; podstatná časť členov komisií býva finančne spätá s výrobcom vakcíny.

Po uvedení na trh sa občas výnimočne ohlásia nejaké ďalšie nežiaduce účinky. Výnimočne nie preto, že by boli výnimočné, ale preto, lebo ani lekár, ani pacient nie sú pripravení dávať do súvislosti s očkovaním akékoľvek ťažkosti, dokonca ani tie, ktoré sú už v letáku uvedené, a už vôbec nie nejaké nové problémy, ktoré sa trebárs objavia po mesiacoch až rokoch od očkovania (napr. makrofágová myofascitída až 8 rokov!). Takže z týchto výnimočných hlásení potom po čase výrobca spraví doplnenie príbalového letáku, s magickou formulkou "príčinná súvislosť sa nepreukázala". Ona sa totiž sama od seba nepreukáže, a výrobca presa nebude investovať svoje peniaze do toho, aby ju preukázal a potom platil odškodnenia. Pacient ju preukázať nevie, často je to nad rámec aj dostupnej lekárskej technológie, a odborníci, ktorí by ju teoreticky preukázať mohli, sú často finančne spätí s výrobcom. A ak niečo predsa preukážu, tak nastupujú sankcie, ako v prípade Dr. Wakefielda, Walker-Smitha, Lanctot a iných.

Znie to všetko šialene? Znie, ale to je žiaľ realita.

ewisam
29. okt 2012

@petot potom sa uz neda verit nikomu a nicomu....Nemame co jest, pit, zachvilu ani dychat...takze sme tam kde sme boli, kde je pravda?

ewisam
29. okt 2012

a mimochodom vyssia teplota je prirodzena reakcia tela... Tu dostanes aj ked ta navstivi virus, takze chapat teplotu ako nieco vynimocne suvisiace s ockovanim je nezmysel...

samantha342
29. okt 2012

@something citaj poriadne co pisem tam mas odpoved

prevenar
29. okt 2012

@ewisam ahoj

"Ja zatial vidim len dve cesty. Jedna je STRIKTNE ockovat, druha ZA ZIADNU CENU neockovat, tak kde je pravda? " toto mas zle a nie je to pravda.

1) najvacsia skupina ludi ani netusi ze nejaky problem existuje. ..alebo nieco tusi , ale nechcu sa tym zapodievat koli vlastnej pohodlnosti. proste sa len "vezu" na "povinnom" ockovani.
2) potom druha skupina je tych co chcu ockovat vedome.
3) a nakoniec ti co ockovat nechcu.

a komu mas verit ? ver sebe na zaklade toho co si nastudujes . to je najistejsie. a kde tu pravdu najdes ? no napriklad na prvej strane tohto blogu - zhodou nahod v mojom prispevku o Včera o 13:36 . 🙂 ..kto neveri , nech tam bezi ..a kto nie , tak ma smolu a jeho deti si to poriadne odskacu .

rada na zaver bud vzdy opatrna k vyrobkom na kt. je vedena masivna reklama a ten kto ti ich doporucuje na nich dobre zaraba. ..to plati na vsetko.

+ mozes si prezriet tieto clanky okolo ockovacich firiem a ich "testovania"

- GSK - http://www.zzz.sk/?clanok=12652
- Merc - http://www.slobodavockovani.sk/news/firma-merck...
original + zdroje - http://www.naturalnews.com/036328_Merck_mumps_v...
- Pfizer - http://ekonomika.sme.sk/c/6488559/pfizer-zaplat...

- GSK - http://www.buenosairesherald.com/article/88922/...
- preklad - http://www.narodni-bolsevik.org/Clanky/Texty/FF...

- polio - http://nanicmama.sme.sk/zdravie/polio-v-pakista...

- neskodne vakciny - nie su urcene pre vase deti. - http://nanicmama.sme.sk/zdravie/neskodne-vakcin...

tak vela zdaru.

something
29. okt 2012

@samantha342 No ja som sa to nikde nedocitala...iba, ze ty to vies...ale na zaklade coho to som sa nedocitala, tak mi to objasni..

petot
29. okt 2012

@ewisam Samozrejme, že nežiaduce účinky nie sú len o horúčke, aj keď veľa lekárov sa tak tvári. Horúčku som použil ako príklad, aké nezmyselné je porovnávať nežiaduce účinky takýmto spôsobom. Samozrejme, že na tom nie je nič vedeckého, a nespĺňa to kritériá EBM, pretože nebolo použité placebo. Vedecký výskum by mal prebiehať tak, že skupina detí dostane tú vakcínu (a nič iné), druhá skupina dostane placebo (sterilnú vodu resp. fyziologický roztok), nikto nevie kto dostal čo, zhromažďujú sa podrobné záznamy o zdravotnom stave, a po pár mesiacoch alebo radšej rokoch sa rozpečatia obálky a porovná sa výskyt ťažkostí i ochorení v očkovanej a neočkovanej skupine.

Takto sa však ŽIADNA vakcína neskúma! Aplikujú sa plošne a my sme POVINNÍ VERIŤ, že vakcína je bezpečná a účinná, hoci ani jedno, ani druhé nebolo vedecky dokázané a ide vlastne len o VIERU očkovacej komisie.

mpg
29. okt 2012

Očkovanie je nebezpečné pre deti, ktoré majú oslabený imunitný systém a vyskytujú sa u ich alergie.
Takých detí je len niekoľko málo percent z celku, väčšina ho znesie. Ale ani za tú dlhú dobu ako je to známe, nikto neurčí, komu to uškodí a detskí lekári očkujú všetkých.

xlucia
29. okt 2012

@mpg ...a vyskytuju sa u nich alergie. a takych je malo. to nemyslis VAZNE. alergologicke ambulancie praskaju vo svikoch, alergologovia su totalne pretazeni, alergickych deti je ako maku. neviem, ci vobec poznam dieta, co nie je alergik.........

ewisam
29. okt 2012

@xlucia to co si napisala je pravda, ze alergikov je plno, ale zasluhu na tom maju z velkej miery aj potraviny...a (vela inych veci) neraz ponukane ako BIO ved to je teraz moda... cize nemozno na 100% tvrdit, ze vsetkym detom k alergii dopomohla vakcinacia

ewisam
29. okt 2012

@prevenar dik, pozrem si to.... no ako pisem ja z tychto diskusii vnimam len dva spominane prudy....zatial

xlucia
29. okt 2012

@ewisam to ani nikto netvrdi. ja som reagovala na tvrdenie mpg@ ze alergik je dnes malokto

samantha342
29. okt 2012

@something moje dieta bolo zdrave vesele behalo a hned po ockovani zabudlo behat vratil sa vo vyvoji dozadu nerozpraval neblabotal doteraz vie povedat iba par slov a uz bude mat tri roky a ak chces vyryvat tak si na nespravnej adrese!

kaja73
29. okt 2012

@something tvoj je ockovany? pytam sa pre tuto temu co si zalozila https://www.modrykonik.sk/forum/ma-1-az-3-roky/3-mesacny-syncek-nechce-dvihat-hlavicku/ aj moj to vsetko vedel PRED ockovanim a PO nom na 2 mesiace nespravil nic nove,dokonca prestal robit aj to co robil.
Plus sme mali kopec dalsich reakcii,ale to teraz nebudem popisovat.
@samantha342 prezila nieco podobne,len asi horsie ako my.

helencek
Autor odpoveď zmazal
careamell
29. okt 2012

Som zvedavá, čo nastane, keď nebudú na povinné očkovanie peniaze a ostane očkovanie dobrovoľné... Sama epidemiologička mi povedala, že možno sa o tie štyri roky, ktoré nám ostávajú na ďaľšie povinné ostávajú, ešte uvidíme na priestupkovom konaní....totiž vtedy už možno nebude povinné 🙂

xlucia
29. okt 2012

@helencek zi a nechaj zit a nauc sa CITAT ked nevidis. ja som pisala ze je teraz vela deti alergikov. a NIE ze je to vsetko z ockovania. to vtrdi @omg vo svojom prispevku
co su dnes vsetci slepi???? to @mpg a @ewisam

sendy182
29. okt 2012

pekné čítanie......z každého uhla pohľadu............ak by dieťa ochorelo na neakú chorobu proti ktorej sa mohlo zaočkovať a matka to neurobila ...pretože sa bála nežiadúcich účinkoch vakcíny.............a to dieťa zomrie..........tak tá matka si bude búchať hlavu o stenu úplne zbytočne........však áno...............meningitída,rotavírus,pneumokok.......je ich veľa a v rôznych....no tiež sa nedá proti všetkému zaočkovať..............som rada že nie je mumps.osýpky,ružienka,obrna,čierny kašeľ, tbc,..................atď................beriem to normálne................no a veľmi ma mrzí ak dieťatko po očkovaní má trvalé následky

petot
30. okt 2012

@helencek Nebola babka preočkovaná proti tetanu? A nepichne jej doktor každý rok iniciatívne aj chrípkovú vakcínu? Obidve obsahujú hliník, ktorý alergizuje.

helencek
Autor odpoveď zmazal
saska2208
30. okt 2012

@samantha342 ja mam 3m. Dcerku a akurat vcera ju chceli ockovat no s manzelon sme povedali dr.ze sme zasadne proti, a tak nam dala podpisat papier zr rodicia nesuhlasia s povinnym ockovanim. Ze nas nahlasi na urad a,ze oni nas este predvolaju. Co mam este cakat? Pytam sa preto lebo ako pises ze mas 2 deticiek neockovanych tak mas skusenost s dalsim postupom. Dakujem za odpoved! 🙂

syrik
30. okt 2012

@something máš deti? Ak nie, ani sa nevyjadruj, prosím Ťa...aj lekári nepopierajú, že následky očkovania môžu, a čo je horšie, aj SÚ katastrofálne...keď máš zdravé dieťa, čo sa Ti normálne vyvíja a zrazu po očkovaní sa stopne a čo je horšie, začne cúvať vo vývine, tak z čoho to asi bude???? prepáč, ale Tvoje argumenty ma dvíhajú zo stoličky...

syrik
30. okt 2012

@ewisam chorobnosť na tieto ochorenia začala klesať dávno pred zavedením očkovania...