icon

Pravda o očkovaní

dievcatko2011
28. okt 2012

Skutočne si myslíte, že treba očkovať?

Prečítajte si:
1. Čo je v skutočnosti vo vakcínach:
http://dolezite.sk/Co_je_v_skutocnosti_vo_vakci...

2. Z čoho sú vakcíny vyvinuté:
http://dolezite.sk/Vakciny_z_umelych_potratov_u...

Strana
z6
zuzuj
30. okt 2012

@kristinaanna No tak dúfajme že to prekonalo. Ked bolo cigánča tak určite🙂 Ale asi súhlasíš, že by si teraz kvoli tomu nedala svojmu novorodencovi pichnúť hexu.

ivanka.7
30. okt 2012

@zuzuj uplne od veci ale neda mi - hlupa kolegyna; moj kolega (sediaci so mnou v kancli) v case ked som bola tehotna a nahodou sa necitil dobre, si radsej vzal home office, len aby ma nenakazil

A k teme, suhlasim s nejakym prispevkom so zaciatku s tymi tromi skupinami ludi. Ja som dvojka. Citala som pribalove letaky, roznu literaturu a ockovat som zatial dala podla ockovacieho kalendara. Dalsie ockovania (MMR) uvidime.

zuzuj
30. okt 2012

@ivanka.7 no veru...co je takých ,,hlúpych" plno a ešte aj ta budú považovať potom za citlivku, radšej sa ani neozvať...nezmeníš...čo potom že ja som na PN odvtedy, na rizikovom a ešte aj zlé tripple testy mám teraz....
preto si aj myslím, že očkovať neočkovať...môžeš dostať práve tú chorobu proti ktorej nie si očkovaná...ale samozrejme nejdem teraz uplne načisto všetky očkovania spochybnovať. Ja som v skupine očkovala, už neočkujem...🙂

pectore
31. okt 2012

@zuzuj viem ze je kopec dalsich problemov....na tony...ja tu riesim len jednu problematiku...lekarsky system nehajim ..je na kvanta o com by sa dalo pisat a co by sa dalo kritizovat... a aj som sa vramci temi vyjadrila... kazdy sa na teba a ale ja v svojom prispevku riesim len jednu problematiku...nemozes ma obvinovat s neuplnosti, ze som tam nezhrnula cely svet....tu rozoberam problem.... ked bude ockovanost nizka a bude sa diat to co v zapadnej europe ze sa znovu zacnu objavovat epidemie osypok a cierneho kasla... ja zase nechcem takuto cestu.... nechcem aby moje dieta malo co i len moznost sa nakazit vysiu nez je to dnes.... hlavne ked existuje sposob prevencie...nechcem ho vystavovat tomuto riziku...pretoze ockovanie pred nakazenim nechrani...a velmi zalezi od jedinca do akej mieri si vytvori protilatky a ako jeho organizmus zareaguje na chorobu... nechcem cestu nezodpovedneho odmietatania ockovania...dieta je sice rodicove ale ma svoje vlastne prava ako napriklad pravo byt chranene pred infekcnymi chorobami co je zakotvene aj v charte dietata... a toto pravo ma aj bez nazoru rodica na vec...nevravim ze by sme sa nemali slobodne rozhodovat ...mali ..je mnozstvo pripadov kedy je tato volba opodstatnena co i len s preventivnych dovodov a matka najlepsie vyciti ked je nieco v neporiadku...mala by byt jej volba respektovana ...a dosledne preskumama... mali by to mat ludia ako moznost!!! ....ale to co vycitate bigpharmam davam do pozornosti z druheho brehu.... ako sa pod tlakom neuplnych informacii zodpovedne rozhodovat...???priam v kvantach..ked sa ta ista infornacia kopiruje s fora na forum z blogu na blog a potom ma clovek toho plnu hlavu... keby boli aspon tie informacie vyvazene aby sme sa vedeli skutocne zodpovedne rozhodnut...alebo keby boli poskytovane kvalitne informacie a nie spekulacie....ale takato propaganda k zodpovednemu rozhodovaniu nevedie... A ked nebudeme poznat objektivnu problematiku..ako sa mozme zodpovedne rozhodnut? ....Nase nezodpovedne rozhodnutie moze vystavyt do nebezpecia deti ktore nemozu byt ockovane a su nachylne na choroby? Male este nezaockovane deti...detom ktorym bol zo zdravotnych dovodov ci pre komplikacie urobeny odklad...a boli by to aj deti matiek ktore by chceli mat svojich potomkov zaockovanych...a nemozu....ludi ktory uz nemaju dostatok protilatok, strary ludia, ludia s oslabenou imunitou, zo zdravotnimi problemami...a ze takych je.... tehotne zeny.... akym pravom budete vy svojim rozhodovanim rozhodovat a ohrozovat tieto rizikove skupiny? To neni len problematika vasich deti.... nemozte mysliet len a len na seba ... nie v otazke verejneho zdravia.....tych ludi co mozu byt v pripade rozsirennia nakazy v ohrozeni je daleko viac!... prevencia ci sa nam to paci alebo nie zostava zatial najlepsou cestou...... nech uz sa to tyka cohokolvek... Ved mnozstvo aktivistou pripuste niektore druhy ockovania ako opodstatnene... napr tetanus, niektory aj cierny kasel kedze je jeho vyskyt na vzostupe.... v takom pripade uz nejde o pharma lobi? A prevencia je opodstatnena ? ...Ked oni sami taky krok pripustaju?...Je to slovo proti slovu...tiez chcem slobodnu volbu ale nie ak o nej budu rozhodovat zaslepeny a jednostrany ludia...casto taky ktory cerpaju informacie len z jednej strany a o ich odbornej urovni sa da v znacnejmiere pochybovat!... peticia denika sloboda v ockovani je podpisovana celimi rodinami... detmi , neplnoletimi... co len ty mozu mat za informacie o problematike...na akej odbornej urovni sa pohybuju....???

lady511
31. okt 2012

@petot ano moja zodpovednost

fuska
31. okt 2012

Ma niekto zisteny fakt, odkedy sa ockuje vakcinou hexa a MMR? Mam pocit, ze je to "povinne" iba par rokov. Preto argumenty "vzdy sa ockovalo a bolo to v pohode", su divne, nie?

kaja73
31. okt 2012

@fuska MMRka v roku 1992 a hexa v roku 2007. Dovtedy sa sice tiez ockovalo ale inymi vakcinami.

http://www.ruvzmi.sk/index.php/epidemiologia/79... tu je rozpis.

kaja73
31. okt 2012

@fuska ale chyba mi tam prevenar-pneumokoky su tam sice popisane ,ale ako nepovinne.
Povinne len u dispenzarnych pacientov.
my ako dospely sme mali Di- te-per -zaskrt,tetanus a cierny kasel-,zvlast osypky,dievcata rubeolu v puberte a chlapci mums v puberte,plus TBC a lyzickovu polio vakcinu.
Z toho dnes uz nic nie je,tak ako bolo.
Takze sa to ozaj neda porovnavat.

kaja73
31. okt 2012

ked to tak ratam,tak dnesne deturence/3m,6m,12m/ dostanu nasup 19 povodcov ochoreni naraz 🙄 😕 -bezne sa totiz dava prevenar-ten je na 13 povodcov pneumokokovych a hexa -ta je na 6 chorob-to tu ozaj este nikdy predtym nebolo.
Nik z nas dospleych si to na vlastnej kozi nezazil.
Ani kombinaciu 3 zivych povodcov v MMRke naraz.
Teda hovorit prezili sme to aj my-dospelí-je scestne

pectore
31. okt 2012

@kaja73 ano bolo ine ockovanie...lenze zamysli sa aj na technikou a jej moznostami ..pred 20 rokmi sme pomali nevedeli co je to mobilny telefon... ty si vazne myslis ze vsetko sa vyvyja a len vyroba vakcin stoji na mieste..len to daju vsetko do kopy?...skade beres istotu o bezpecnosti vdedajsich vakcin oproti timto novym? Obrna sa ockovala zivou vakcinou a nasledne sa sirila vykalmi do prostredia... a dnes?

hlavackova
31. okt 2012

@pectore Na margo ochrany rizikovych skupin napr. tehotnych by ma zaujimalo ako je to podla vas s ochranou tehotnych zien, ked tehotna mamicka uz ma dieta (co je pomerne caste), ktore prave dala zaockovat a tym padom ju to jej uz zijuce zaockovane dieta moze nakazit chorobami proti ktorym bolo prave ockovane (alebo ktokolvek prave zaockovany v okoli)...co potom? Karantena a izolacia pre vsetky tehotne? A co surodenci so slabsou imunitou cerstvo zaockovanych deti? Co stari rodicia tychto deti?

Tiez pre Vasu informaciu o odklade ockovania deti zo zdravotnych dovodov a komplikacii sa nam v drvivej vacsine pripadov moze v sucasnosti len snivat – ockuju sa vsetky deti doradu bez ohladu na aktualny zdravotny stav. Lekarov, ktorí su skutocne v tomto smere zodpovedny je len hrstka.

A taktiez mozem polozit otazku, akym pravom budu cudzi ohrozovat a rozhodovat o mojom zdravi a nedajboze aj o mojom zivote alebo mojho dietata??? Akym pravom mozu obetovat moje zdravie alebo mojho dietata v prospech „verejneho zdravia“?

„...tiez chcem slobodnu volbu, ale nie ak o nej budu rozhodovat zaslepeny a jednostrany ludia...“ Co je to za blbost? SLOBODNA VOLBA bud je, alebo nie je a znamena, ze kazdy jeden mame pravo a zodpovednost slobodne sa rozhodovat na zaklade nasho najlepsieho vedomia a svedomia. A sucasny stav v tejto krajine a v tomto momente je prave ten, ktory spominate – rozhoduju zaslepeny a jednostranny ludia. Medzi tými, ktori rozhoduju sa nenajde JEDINY, ktory by aspon pripustil moznost neziaducich ucinkov, slabej alebo ziadnej ucinnosti ockovania, alebo aspon niektorych ockovani...nikto z nich nevola po lepsej kontrole, dokladnejsom vyskume, diskusii, informovanosti atd...

kaja73
31. okt 2012

@pectore sorry,tebe len napisem ze ti nebudem pisat. 😉

pectore
31. okt 2012

@hlavackova mozu nakazit? A percento tejto moznosti je ake v porovnani s moznostou sirenia nakazy v neockovanom obyvatelstve v pripade zavlecenia choroby? Aka je pravdepodobnost ze prepukne choroba ktorou bolo dieta zaockovane...taka aka je v pripade vzniknutia vaznych neziaducich ucinkov ...kedze sa to pocita ako mozny neziaduci ucinok?... Tocime sa v kruhu zakladnej otazky... co je vseobecne nebezpecnejsie....??? ....ja chapem ze ludom na inych ludoch nezalezi.... to mi je jasna vec.... ibaze take nazory v debate ohladom verejneho zdravia neposkytuju ziadne stanovisko a ani riesenie danej otazky.... niesu konstuktivne... nezijes sama izolovane kdesi naostrove...si sucastou spolocnosti ....vyuzivas jej sluzby a vyhody...a hoc nemusis premyslat nad tym ako zabezpecit jej chod... je to dolezita a nepostradatelna funkcia... nazory ja ja ja... sa pri rieseni takych otazok nedaju pouzivat...musime hladat odpovede na otazky my my my... pretoze nase fungovanie je navzajom uzko poprepajane.... lekarsky system nikde nehajim a ak si si nieco odomna citala vies ze ho kritizujem a poukazujem na nedostatky !!! Nazory ludi na jednotlive otazky sa formuju informaciami... no ked su to otazky odbornej urovne...nemali by o tom rozhodovat odbornici...??? Aka je vaha laickej verejnosti na taku otazku kedze im nieje problematika objektiivne objasnena..a mnozstvo z nich ani nema potencial aby ju dokonale pochopilo a zhodnotilo... Cinnost neockovacieho hnutia je dolezita ale keby sa zamerali na legislativne nedostatky ktore su daleko vacsim problemom v tomto state...nez na hodnotenie odbornych otazok..este stylom vascinoveho ponukania spekulacii a dohadov.... urcite treba aj to...ale upozornovat na experimetalny charakter...a formulovat clanky objektivne... oddelovat v diskusii dobrovolne ockovanie od povinneho... poukazovat na rozdieli...toto nerobia...kludne hodnotia ockovanie na chrypku ktore ma slabu ucinost a zaroven podhodia ze je na zvazenie ci je ockovanie ucinne........??? .. vytiahnu z vakciny tri latky a opisuju ich ako prudke jedy... pritom je vo vakcine pouzite naridene ci stopove mnozsto... a to uz ma uplne iny chrakter.... alebo aplikovanim noriem nedonosenych deti v roznych zdravotnych stavoch... na 3 mesacne potencionalne zdrave deti... a mnozstvo inych zavadzajucich veci.... Treba vyvolavat diskusiu...som za...ale treba pri nej rozmyslat...nie hladat spojencov.

naja94
31. okt 2012

@pectore
Ved bud dalej doverciva ovecka tohto statu... Len neviem, preco ta tak velmi irituje, ked si ini utvaraju nazor mimo diktatu statu... V mojom ponimani, ak nieco nie je 100% bezpecne, stat nema moralne pravo nariadovat to povinne... Ja vakciny za 100% bezpecne rozhodne nepokladam a to ich uvadzane mizive % postihnutych neziaducimi ucinkami povazujem za vycucane z prsta, lebo stat kasle na seriozny zachyt vedlajsich ucinkov... Ved nahodou by nieco nechcene vyplavalo na povrch...

hlavackova
31. okt 2012

@pectore a ja nezabezpecujem chod spolocnosti? Som produktivna a vychovavam buduceho danoveho poplatnika. Ak ockovanie podlomi moje zdravie ci mojho dietata, nebudem prinos pre tuto spolocnost...

pectore
31. okt 2012

@hlavackova lenze ti sama chod nezabezpecis...na to treba vacsinu... a jej bezpecne fungovanie... ja vas chapem..kazdi bojuje hlavne o svoj zivot pretoze kazdy sa na neho konic koncov vykasle...ja len vyzivam k objektivnemu rozmyslaniu....a potom k slobodnej volbe...

naja94
31. okt 2012

@pectore
Vedela by si si pripustit moznost, ze aj napriek plosnému neockovaniu by k ziadnej epidemii nemuselo dojst? Preco tu popredu siris paniku??? Mozno keby sa pharmafirmy zamerali namiesto vymyslania novych a novych vakcin na vyvin ucinnych liekov na konkretne choroby - napriklad aj tych, proti ktorym sa ockuje, zeby ziadne povinne plosne ockovanie nemuselo traumatizovat tolko rodicov a nemuseli by sme sa tu dotahovat... Jednoducho Mat na vyber - dobrovolne preventivne ockovanie alebo v pripade neockovania a prepuknutia ochorenia nasadenie ucinnych liekov... Nebolo by to spravodlivejsie a humannejsie ku vsetkym?

hlavackova
31. okt 2012

@pectore Tvrdis, ze problematiku studujes takze musis vediet aj to, ze u ockovaneho nemusi prepuknut ochorenie nato aby nakazil inych. MOZU nakazit rovnako ako ti, ktorí sa nakazili prirodzene a NEMUSIA. Ani ti co sa nakazili prirodzene NEMUSIA nakazit kazdeho kto s nimi pride do kontaktu...ved napriklad taka MMR je ziva vakcina, ci? Sama si pisala, ze ziva vakcina obrny sa sirila vykalmi, na MMR to neplati?

xlucia
31. okt 2012

@lady511 to ze mas cervika v hlave je dobre. uvazujes co je pre tvoje dieta dobre. bez ohladu na to ci svoje dieta ockovat das alebo nedas, ma to byt TVOJE rozhodnutie ako rodica. na zaklade faktov. NIE PRIKAZ STATU
mam znamu, maly je po ockovani autista ako vysity. ked ho konecne zdiagnostikovali, tak ten maly to ma v papieroch, ze je to po ockovani a vies co na to ona???? ze to nie je mozne, tomu neveri, lebo keby bolo ockovanie zle, tak sa neockuje.
sam doktor je to povedal, a NEODPORUCAL dalej ockovat, ona ockuje dalej. ten maly chradne pred ocami a ona si neda povedat. veri iba svojej pediatricke.
ty si mas doktora vypocut, ale aj si fakty nastudovat. oni idu len jednym smerom a nikdy nie sami proti sebe... tvoje dieta je az na druhom mieste.
vies co sa mi stalo osobne? ked mal mladsi par mesiacov, pokusala sa ma presvedcit, aby sme ho dali k dispozicii na testovanie novej vakciny na meningokoky. jej zdôvodnenie bolo ze, vy ste taka rozumna, poslusna 😲 😲 😲 😲 😲 😲
vtedy mi to zaplo definitivne. ja som jej verila. ale uz nie. nastudovala som si a zostala som totalne vedla. vo vakcinach je napr. latka , ktoru nacisti pouzivali na zabijanie. moja dr. najrpv tvrdila ze tam nie je. a potom ze dietatu urcite neublizi. na zaplakanie
starsi mal velke zdravotne problemy, a vyslo nam to tak, ze MMR boli ockovani obaja moji synovia v jeden jeden, napriek tomu ze je medzi nimi vyse 2 roky rozdiel
reakcie boli otrasne. starsi mi prestal uplne rozpravat, zacal sa chovat ako dieta. co sa dialo s mladsim ani nehovorim.
katarstrofa. nedostali sme sa z toho teraz
starsi maval po ockovani problemy. hovorila som ich dr. vies co mi povedala? ze to sa sprava tak preto lebo ziarli na mladsieho... vzdy. mne koze sprostej to vtedy nezapinalo.
nuz ked boli ockovani obaja naraz, regres v spravani bol vidiet u oboch naraz, aj to ziarlenie na mladsieho????
veru nie. trieskam si hlavu, ze mi tie veci nedopli skôr. starsi ma z toho dozivotne nasledky, mladsi ktory bol do MMR dajme to mu ok, mal take zachvaty astmy, v priebehu tyzdna, ze sa mi skoro udusil. odvtedy je na inhalatoroch. a to som len verila dr.... ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

mariosmykal
31. okt 2012

Téma je duplicitná, pre poriadok na stránke ju zamykám.

Mário Šmýkal
Asmira Team

Strana
z6