Prijímajú škôlky a jasle neočkované deti?
Ako je to s prijimanim neckovanych deti ? Do sukromnych skolok a jasli ich beru a to statnych nie ? Su nejake zakozy na to stanovene?
Vakcíny sú "sajrajt" ... a keď teda Tvoje neočkované dieťa dostane napr. čierny kašeľ, ten sa lieči antibiotikami ... podľa Tvojej teórie sú aj antibiotiká "sajrajt", čiže ho radšej necháš zomrieť, ako dávať mu antibiotiká?
Mám neočkované deti, napriek prisľúbu, že ich vezmú do škôlky mi včera ráno volali a neprijali mi ich. Teraz musím zháňať inú škôlku a keďže čas na podávanie prihlášok už vypršal, dosť mi to skomplikovalo život, nakoľko starší je predskolak a do škôlky ho proste zapísať musím. S detmi nemám problémy, problémy mám akurat tak s povinnou školskou dochádzkou…
@no1990 mimo temu ale prihlasky mozes este podat do konca maja, takze este stihas 🙂
mne Dr. do prihlášok dala: DIEŤA NIE JE OČKOVANÉ !!! Urobila miernu nadprácu 🙂 Deti nám bez problémov vzali
Nemam deti očkované a zobrali ich do škôlky a aj do školy...žiadne potvrdenie nepotrebovali.
Ľudia nebojte sa tu na koníku prejaviť, že máte neočkované deti a nemáte s nimi žiadne problémy. Problémy majú len rodiča zaočkovaných detí s tým, že sme prevzali zodpovednosť za naše deti tým, že tie sajrajty si do nich pichať nedáme a máme na to gule ( tu dámy prepáčte za výraz a neberte ho doslova ) ...
@telefon00 ani u nás to neockovanie nebol problém v ziadnej škôlke.
Škôlka bude pýtať potvrdenie od pediatra. Pediater tam napíše, že dieťa nie je očkované. Do škôlky ho aj tak prijmu.
Vakcíny sú "sajrajt" ... a keď teda Tvoje neočkované dieťa dostane napr. čierny kašeľ, ten sa lieči antibiotikami ... podľa Tvojej teórie sú aj antibiotiká "sajrajt", čiže ho radšej necháš zomrieť, ako dávať mu antibiotiká?
@dzulli1980 asi sa zamiesam ale porovnavat vakciny a atb je teda velky rozdiel aj co sa zlozenia tyka aj ako sa uzivaju. A popravde radsej cierny kasel ako dozivotne nasledky po vakcine. A ano aj ja mam nasledky po vakcine. A ziaden doktor nepotvrdi, ze ak si ockovana na/proti ciernemu kaslu, ze ho nedostanes a ani ze budes mat lahky priebeh. Moje dieta nie je ockovane, a malo vselijake detske "smakocinky", bolo vo skolke na farme 3r., zatial neuzilo ziadne ATB, toho casu ma 7r.
@dzulli1980 asi sa zamiesam ale porovnavat vakciny a atb je teda velky rozdiel aj co sa zlozenia tyka aj ako sa uzivaju. A popravde radsej cierny kasel ako dozivotne nasledky po vakcine. A ano aj ja mam nasledky po vakcine. A ziaden doktor nepotvrdi, ze ak si ockovana na/proti ciernemu kaslu, ze ho nedostanes a ani ze budes mat lahky priebeh. Moje dieta nie je ockovane, a malo vselijake detske "smakocinky", bolo vo skolke na farme 3r., zatial neuzilo ziadne ATB, toho casu ma 7r.
@endzi83 áno porovnávať vakcíny a antibiotika je nie úplne ok, keďže vakcina je brana skôr ako prevencia. Vakcina učí telo brániť sa proti vírusu. Antibiotikum zabíja bakteriu. Takze vakcina je lepšia ako antibiotikum.
Doživotne následky môžeš mať inak aj z hlúpeho ustipnutia včelou a predsa sa nejako tých včiel nebojíme.
Hmmm ... vakcína je oproti antibiotikám džúsik ... kus odvážne vyjadrenie, že "radšej čierny kašeľ ako doživotné následky po vakcíne" ... spolužiačka mojej dcéry, neočkovaná, na čierny kašeľ vlani zomrela ... moje očkované dieťa dalo čierny kašeľ len s light soplíkom a miernym kašľom ... je to Tvoja vec, mne je len ľúto Tvojho dieťaťa, že malo šancu, no jeho mama mu ju nedala.
@endzi83
Hmmm ... vakcína je oproti antibiotikám džúsik ... kus odvážne vyjadrenie, že "radšej čierny kašeľ ako doživotné následky po vakcíne" ... spolužiačka mojej dcéry, neočkovaná, na čierny kašeľ vlani zomrela ... moje očkované dieťa dalo čierny kašeľ len s light soplíkom a miernym kašľom ... je to Tvoja vec, mne je len ľúto Tvojho dieťaťa, že malo šancu, no jeho mama mu ju nedala.
@endzi83
@dzulli1980 u nás čierny kašeľ nič, ľudia to bežne roznášajú , vždy po vlne preockovania. Asi som sa s tým stretla x milión krát, takže imunita v tele je x krát lepšia, ako dzusiky.
@endzi83 tiez by ma zaujimalo odkedy su ATB povinne 😅 a ked ATB nahodou nesadnu, jednoducho sa vysadia….ale ako sa to robi po ockovani? 🤔 na toto stale neviem najst odpoved
@endzi83
@dzulli1980 Zaujímavé, že o tom nikde nepísali. Média by si na niečom takom extrémne zmlsli, takže tento tvoj komentár považujem za klamstvo. Ak by na SVK niekto zomrel na čierny kašeľ, tak by o tom rozhodne bolo počuť.
@dzulli1980 Zaujímavé, že o tom nikde nepísali. Média by si na niečom takom extrémne zmlsli, takže tento tvoj komentár považujem za klamstvo. Ak by na SVK niekto zomrel na čierny kašeľ, tak by o tom rozhodne bolo počuť.
@mamamasama ....v tomto roku zomreli dve bábätká na čierny kašeľ.Niekde uvádzajú dve,niekde jedno.V Čechách zomrelo 8 ľudí.
@mamamasama ....v tomto roku zomreli dve bábätká na čierny kašeľ.Niekde uvádzajú dve,niekde jedno.V Čechách zomrelo 8 ľudí.
@doriiis len je rozdiel ked niekto zomrie NA cierny kasel alebo S ciernym kaslom.. to je ta ista otazka ako v casoch kovidu..
@doriiis Áno. Bábätká, o ktorých sa hneď písalo. Nie spolužiačka jej dcéry.
@mamamasama Nemusíš mi veriť, ja Ti dokonca ani nemusím nič dokazovať ... považuj môj komentár za čo len chceš.
@mamamasama Nemusíš mi veriť, ja Ti dokonca ani nemusím nič dokazovať ... považuj môj komentár za čo len chceš.
@dzulli1980 Za klamstvo, ktoré si mi touto vetou len potvrdila. Nerozširuj prosím poplašné správy.
Skolky zisťujú či je dieťa ockovane?
@pribinak veruze zistuju, ja som si dala zalezat aby skolka kde dieta chcem dat na to dbalo na tuto povinnost a teda deti tam ockovane musia byt aspon ten povinny zaklad ( sukromna skolka)
Mam deti velke neockovane ked isli do skolky uz pred nastupom som si zistila od riaditelky ci stym nebude problem , povedala ze zakon na to nieke aby taketo deti neprijali a ona osobne s tym problem nema takze normalne tam chodili. Inak prekonali bezne detske choroby inak su uplne zdrave a chodime viac menej uz len na prehliadky .
Skolky zisťujú či je dieťa ockovane?
@pribinak ano zisťujú. V prihláške ti pediater potvrdí povinne očkovania. V štátnej Mš myslím.

U nás škôlka chcela potvrdenie o očkovaní. Viem teda v našej škôlke o nejednom prípade, kde neprijali neočkované deti. Neviem ale 100% potvrdiť, či bol dôvod to, že neboli očkované.