Prvé očkovanie v rizikovej ambulancii

kvojtanikova
4. aug 2016

Dobry den chcem sa spytat ako prebieha ockovanie v rizikovej ambulancii- ci tam treba zostat na pozorovanie alebo aky je rozdiel oproti ockovaniu u pediatra. Dcera 3m ma ist na prve ockovanie ale mava slabucko zvysene teploty (37,2-37,4) uz par tyzdnov boli sme na vselijakych vysetreniach nic sa nezistilo tak vraj pojdeme na ockovanie tam. Mate s tym skusenodti?dakujem.

8291
4. aug 2016

Najlepšie by bolo odložiť očkovanie,37,4 je dosť,nato aby bola zaočkovaná.Nedala by som.Ono v tej rizikovej ambulancii je len o tom,ze akákoľvek vážnejšia reakcia nastane,tak hneď po ruke sú anesteziologovia,hneď by vás aj hospitalizovali.po ockovaní vás,nechaju ešte v cakarni čakať nejakú dobu,ci nenastane reakcia,ale to by mali nechávať aj ambulantni pefiatri aspon pol hodinu.No a pravdepodobne v špecializ.ambulancii dostane dieťatko pred očkovaním,nejaký kortikoid.Ale ja by som pri 37,4 určite očkovať dieťatko nedala

8291
4. aug 2016

Akákoľvek zvýšená teplota je kontraindikácia na očkovanie.npr.moja pediatrička malú nezaockovala ani tri týždne po črevnej viróze,hoci mala bola v poriadku,posunula nam ho o dva týždne neskôr

kvojtanikova
autor
4. aug 2016

No ved ja viem ze pri teplote sa nemoze ale ona ma tu zvysenu stale len na hlave ked meriam. V ritke sa zmesti do 36,9 po odcitani. Uz som myslela aj ze chyba teplomera ale nikomu inemu z rodiny nenameria na cele len jej. Vysetrili jej moc, vytery zo vsetkych otvorov, ORL a nic. Mala zlateho stafylokoka ale to vraj ma kazde dieta tak to preliecili Pamyconom a uz vo vytere nebol. Tak ja fakt neviem cim to moze byt. A nema tu teplotu stale ale pocas dna jej to kolise. Lekarka nevie co to moze byt.

8291
4. aug 2016

@kvojtanikova možno je aj prehriata z tepla,vierohodná je teplota v konečniku,babätkam sa nemá merať na hlavičke,lebo dieťatko cez hlavičku stráca najviac tepla,tak sa skus s lekarkou dohodnúť na ockovaní na jeseň,ked uz nebude tak horúco a uvidíš.Ale pokial vás posiela pediater do špecializovanej amb.tak ešte by som s tým počkala.

saurian
4. aug 2016

@kvojtanikova a v rizikovej ambulancii ste uz sledovany alebo toto ma byt vasa prva navsteva?
neviem v com moze byt priebeh ockovania iny ako v rizikovej ambulancii, ale v rizikovej je "odbornejsi" lekar (neonatolog), mozno vas tam posiela aj kvoli posudeniu zdrav.stavu ked pediater vlastne nevie co je s malou.
ja osobne by som vsak ockovat v takomto pripade nedala, zvlast, ak sa s malou nepohybujes v rizikovom prostredi.

michala.s
4. aug 2016

Nam maleho ockovali este ked sme boli v nemocnici, chceli ho mat pod dohladom a na pristrojoch keby daco. Vsetko prebehlo ok a hoci sme chodili do rizikovej ambulancie tak druhe ockovanie malemu podaval jeho pediater

henrieta7
4. aug 2016

@kvojtanikova a nie je to len tým teplomerom? Keď píšeš, že na hlavičke len. Lebo mojim deťom tiež na čele bezkontaktný hocikedy namerá, ja to neriešim, je to len teplomerom. Vraj najpresnejšie meria v spánku a vtedy im nenamerá. Neviem prečo to tak je , nikde v návode sa to nedočítala.