Rizikové faktory pre poškodenie dieťaťa očkovaním
Skratene citacie z knihy “Ockovanie jeho ucinky, nasledky a liecba 2. diel” autor MUDr. Ludmila Elekova str. 17 -20
1. Rodinna anamneza
- Rodinna anamneza, akakolvek toxicka zataz rodicov, hlavne matky pred pocatim, pocas tehotenstva a kojenia.
- Infekcie matky pred a pocas tehotenstva.
- Hormonalna liecba, dlhodobe uzivanie antikoncepcie.
- Rodinna anamneza alergickych a autoimunitnych ochoreni.
- Rodinna anamneza narusenia crevnej flory.
- Rodinna anamneza neurologickych poruch.
2. Osobna anamneza
- Nefyziologicke tehotenstvo alebo prichod na svet, napr. cisarsky rez.
- Nekojenie.
- Akakolvek medikacia v obdobi pred ockovanim.
- Akekolvek lieky hlavne antibiotika.
- Prerezavanie zubov.
- Znamky naruseneho imunitneho systemu.
- Deti so znamkami naruseneho nervoveho vyvoja.
“Deti ktore maju niektore z uvedenych rizikovych faktorov v anamneze, by nemali byt ockovane vobec. Alebo ovela neskor a menej. Ockovanie ma zlepsit zdravie deti, aspon tomu verime a je tym argumentovane.Vyhody udajne prevazuju riziko – to uz neplati, ako verejne priznal prof. MUDr. Roman Prymula, DrSc. Avsak pre deti s vyssie uvedenymi faktormi v anamneze je ockovanie zarucene viac rizikovejsie ako vsetky choroby dohromady. “

takto, vidim, ze nastala burliva debata..podla studii deti narodene cisarskym rezom, maju problemy, koli inému osidleniu bakteriami, deti narodzene prirodzne naozaj prijmu iste bakterie prechodom porodnym kanálom, tiez ale podstatny rozdiel ci je dieta narodene planovanym CR v termine vypocitaneho porodu (maju iste odchylky od klasicky narodených deti), alebo to je CR spraveny nasledne potom, co sa ukazalo,ze fyziologicky porod nebude mozny (zaseknutie v cestách etc (neboli signifikantne rozdiely voci fyziologicky narodenym detom) a najhorsie na tom su deti, ktore su narodene CR predcasne, ale u týchto konkretne je odsunutie ockovania indikovane nie z dovodu CR, ale koli nedonosenosti, nízkej porodnej hmotnosti etc....avsak v databach studii, ktore som prehladavala koli tomuto, nebola najdena ani jedna jedina studia, ktora by nejakym sposbom popisovala rizika ockovania pri detoch narodených CR (v porodnom termine, alebo pri zaseknutých v porodnych cestách a az nasledom CR), deti narodene CR maju odchylky v T bunkovej aj B bunkovej imunitnej odpovedi (resp maju menej dozretých buniek, zvlast ak boli narodene predcasne (posledna spominana skupina), microbiom ziskany v porodnych cestách pravdpodobne podporuje lepsie fungovanie imunitného systemu, zaujimava bola veneuzelska praca, ktora uakzala, ze deti narodene prirodzne maju zvacsa osidlenie druhmi typu Lactobacillus, Prevottia a Snaethia, ktore sa potvrdili aj vo vaginálnych výteroch ich matiek, avsak deti narodene CR boli prevazne osidlene druhmi Staphylocpccus a Corynebacteria, ktore su typicke kozne bakterie, ina studia popisovala hladinu cytokinov a interleukinov ci hladiny roznych typov protilátok, ukazali ze deti narodene normalne maju nizsiu humoralnu a vyssiu bunkovu odpoved(aj to len zaciatku zivota), avsak sami autori popisuju, ze zatial je to hypoteza a treba dalsie studie, co sa tyka alergii tak ano u CR narodených deti su rizika alergii ci uz dermatidid alebo potravinových vyssie, napr u potravinových az 7x, co moze suvisiet priamo s bakterialnym osidlenim a jeho posobenim na sliznicnu imunitu, aj u IBD pacientov(dospelých) sa ukazuje, ze symbioticke bakterie typu Lactobacilov zlepsuju sliznicnu imunitu, resp jej stav vyvazuju a menej sa vyskytuju autoimunitne reakcie pri podavani probiotickych kultur, predpoklada sa ucinok polysacharidov zo stien(obalov) probiotickych buniek ako mediatora pri vyvoji imunitných buniek, druhy faktor, ktory na toto cele vplyva je kojenie, vdaka colostru a neskor mlieku sa dieta kolonizuje dolezitymi latkami a signálnymi molekulami, ich efekt sice netrava dlho (preto sa hovori a krátkodobom ucinku ochrany ak aj matka prekonala ochorenie, jej protilatky nechrania dieta po cely cas kojenia) a samozrejme aj materske mlieko obsahuje dolezite bakterie, ktore napomahaju vyvinu imunity, avsak este raz zopkaujem..nikde nebola zmienka o nevhodnosti ockovat deti narodene CR, takze neviem odkial si takuto info Dr. Elekova vytiahla, zo studii to rozhodnie nie je..
Je to ON! Vyvoleny spasitel mrzacenych deti.
@peter952 určite to nie je názor medicíny, čo tu tlačíš velkými písmenami, kontraindikácie očkovania su presne určene, máš to aj v letákoch, takže zavádzaš maminky a po druhe aj nežiaduce učinky očkovania su dane a sleduju sa každoročne sa vyhodnocuju v správe ak by ťa zaujímalo
http://www.uvzsr.sk/index.php?option=com_conten...
nežiaduce učinky môžu nahlasovať aj rodičia
http://www.sukl.sk/sk/bezpecnost-liekov/hlaseni...
Takže ak chceš pomáhať deťom, rob to prosím ťa na základe pravdivých informácii, nie na základe prázdnej propagandy a reklamy na homeo a podobne veci alternatívne.
@peter952, "chcem zastavit mrzacenie nevinnych deti". A uricte chces aj svetovy mier ako kazda Miss. Ja ta vazne lutujem. Ja si vazim kazdeho snahu pomoct, ale obavam sa, ze pomoc potrebujes prave ty. Bolo by treba zakazat vyrobu arasidoveho masla, lebo ak si ho clovek da a nevie, ze ma tazku alergiu na arasidy, moze zomriet este skor ako ked mu pixnu hexu. Skus propagovat aj nebezpecenstvo arasidoveho masla. Odo mna nezacinaj, ja ho nejem a celkovo arasidy velmi nemam rada. Ale davam si pri orechoch celkovo pozor, aby mi nezabehli. Ja poznam kopec jehovovych svedkov, ale ani jeden z nich, kt. su moji znami, ani jeden takto nevystupuje. Prepac. Nie je, vobec problem ake mas nazory, ake mas zdroje, ale ten nestastny sposob akym to podavas. A potom sa to cele minie ucinku. Je to ok, ze si proti ockovaniu, zato sa nikto hnevat nemoze, len prosim ta neobvinuj mamicky, kt. svoje deti ockovat daju, ze ich idu mrzacit a podobne. Rovnako mozu obvinovat oni teba, ze prave neockovanim to ides robit svojim detom ty. A potom sa tu vyskytuju uplne zbytocne hadky, pritom by sa dala viest slusna diskusia, kt. by ozaj ludom pmohla dospiet k nejakym rozumnym zaverom. Ved to mas ako so zdrav. stravovanim, aj tam sa da tolko hadat, ze az. A naco? Uplne staci tema pribinacik.... nechcela som sa ta nijak dotknut, len sa nesnaz spasit svet, lebo to sa ti nikdy nepodari, nie si a nikdy nebudes spasitelom ty. Ani nikomu myslenie nezmenis. Ja som bola tiez kedysi taka sprosta ako som kazdemu chcela dobre, myslela som len na druhych a nie na seba. Nastastie som po rokoch dostala rozum. 🙂 Pekny den ti prajem.
@peter952 a okrem ineho sa neustale opakujes - uz sme to asi 150 krat citali to iste, co si napisal par tyzdnov dozadu, zalozis novu temu, ale pises tam neustale tie iste vety - OPAKUJES SA
myslim, ze stacilo. mne je na vracanie z teba.
nie som vyslovene za ockovanie - ale je mi ozaj zle zo sposobu tvojej komunikacie. fakt zle
@peter952, znovu ti to zopakujem, ja nevravim, ze to co pises, su tvoje vymysly, ja som si tiez kadeco precital a tiez mam svoj nazor, ale ozaj ta to bavi dokola vypisovat a potom ti ludia hnusne odpisuju? Ozaj ti to robi dobre? Vykasli sa na to, preboha, ved kto chce, ten neda ockovat a kto ma svoju hlavu, tak sa na tebe len smeje. Vykasli sa na ine decka, za ne su zodpovedni ich rodicia. To je ako ked ja sa stretnem s mojim otcom a poviem mu, ze ten fasa postrek co dava, je rakovinotvorny a poskodzuje genetiku a on sa do mna pusti jaka som ...... nastval ma, poslala som mu videa a vyskumy mailom, ani necekol ze to cital a mam to cele v riti, a uz sa o tom nebavim, trvalo mi to roky, naco sa budem hadat? Mala som dobru kamaratku, mala hrcku na prsniku, este to bol len zapal, mala zly tusak, stale to riesila, dala si to vybrat, nakoniec to bola rakovina, zial povedala mi to neskoro uz bola "vyliecena" chemoska jej super pomohla. Ked som jej povedala o tom svoje, dala kontakt na babu, kt. verim viac ako lekarom, prosila som ju, tlacila som na nu. Maily a rady od kamosky odignorovala a uz je pochovana. A toto je zas hakliva tema, ale ok. Ber to tak, kto chce od teba radu, tak si ju vypyta. Naco plytvas energiou, tam kde o to niekto nestoji? Ja som z toho uz vyrastla. Je mi jedno co si robia druhi, pokial ich konanie neobtazuje mna alebo moju rodinu. To je len moja rada.
@peter952 o ockovani/neockovani sa tu uz tolko popisalo, ze kazdy si tu moze najst milion informacii, ked chce. Drvivej vacsine ludi uz tieto temy a diskusie idu totalne na nervy a to ockujuci aj neockujuci. Si myslis, ze po 10 rokoch diskusii na tuto temu sem prides s niecim prevratnym akoze ja priekopnik?
Ved nie si ani len lekar. Len kopirujes clanky. To vie kazdy debil. Uz nemas co nove povedat. Ty nemas ziadne poslanie. Vygoogli si, co to je poslanie. Ty si samozvany spammer.
@peter952 nepotrebujú lebo odborná pomoc je ďalšia chémia ,ktorá podľa teba a av škodí ,to sú lieky plné rôznych chémií ,ktoré zaťažujú organizmus a mrzačia deti a to hádam nedopustíš ,tie deti treba detoxikovať ,podávať homeo plné atb a patologických tkanív a slín ,kovov bez príbaľového letáku a treba ešte kvantá vit.C najlepšie z DM alebo kúpený cez net ....nesmieš dopustiť ,aby zmrzačeným deťom po očko bola poskytnutá odborná pomoc ,jedine laická ,najlepšie odborníkmi z mk ,veď ich tu máte a ty si zjavne ich pravá ruka .....