icon

Rizikové faktory pre poškodenie dieťaťa očkovaním

peter952
13. máj 2016
Používateľ peter952 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od peter952.

Skratene citacie z knihy “Ockovanie jeho ucinky, nasledky a liecba 2. diel” autor MUDr. Ludmila Elekova str. 17 -20

1. Rodinna anamneza

- Rodinna anamneza, akakolvek toxicka zataz rodicov, hlavne matky pred pocatim, pocas tehotenstva a kojenia.
- Infekcie matky pred a pocas tehotenstva.
- Hormonalna liecba, dlhodobe uzivanie antikoncepcie.
- Rodinna anamneza alergickych a autoimunitnych ochoreni.
- Rodinna anamneza narusenia crevnej flory.
- Rodinna anamneza neurologickych poruch.

2. Osobna anamneza
- Nefyziologicke tehotenstvo alebo prichod na svet, napr. cisarsky rez.
- Nekojenie.
- Akakolvek medikacia v obdobi pred ockovanim.
- Akekolvek lieky hlavne antibiotika.
- Prerezavanie zubov.
- Znamky naruseneho imunitneho systemu.
- Deti so znamkami naruseneho nervoveho vyvoja.

“Deti ktore maju niektore z uvedenych rizikovych faktorov v anamneze, by nemali byt ockovane vobec. Alebo ovela neskor a menej. Ockovanie ma zlepsit zdravie deti, aspon tomu verime a je tym argumentovane.Vyhody udajne prevazuju riziko – to uz neplati, ako verejne priznal prof. MUDr. Roman Prymula, DrSc. Avsak pre deti s vyssie uvedenymi faktormi v anamneze je ockovanie zarucene viac rizikovejsie ako vsetky choroby dohromady. “

Rizikové faktory pre poškodenie dieťaťa očkovaním
xxxxxnnnnn
18. máj 2016

Ahojte

je mi ľúto, že diskusia sa začína vyvíjať nesprávnym smerom. Je plná urážok, výčitiek, presviedčania o správnosti vlastného názoru. MK je verejná stránka pre mamičky a oteckov, kde sa dá verejne diskutovať. Ste tu užívateľky a užívatelia, ktorí ste výhradne za očkovanie, iní ste výhradne proti očkovaniu. Vaše názory budú vždy odlišné.

Prosím, aby ste rešpektovali názory každého užívateľa a nesnažili sa násilne presviedčať o svojej pravde. Prečítajte si komentáre a v rámci slušnosti reagujte.

Každý rodič sa snaží robiť pre dieťa to najlepšie, a preto prosím neurážajte sa.

Verím, že každá diskusia je najplodnejšia a prebieha bez zbytočných vyhrotených osobných konfliktov vtedy, ak si každý uvedomí, že aj keď s niekým nesúhlasím, snažím sa obracať sa naňho len s vecnými argumentami a nie hodnoteniami jeho osoby alebo zovšeobecneniami o “jemu podobných.”

AK sa bude diskusia uberať nesprávnym smerom, budem nútená ju uzamknúť.

Prajem príjemné diskutovanie,
Adminka fóra

mircalla
18. máj 2016

@xxxxxnnnnn Tieto diskusie vytvara jediny uzivatel - s cielom vsetkych presviedcat o jeho pravde a to obzvlast nevhodnym a agresivnym sposobom a utocenim na rodicov, ktori ockuju, ci s nim nesuhlasia, vacsina ma vsak problem so sposobom, ako to robi - nik mu neupiera pravo na nazor - vyvtvoril ich uz desiatky na rovnaku temu za posledne tyzdne a vytvara dalsie a dalsie

Diskutovat s nim je nemozne

mircalla
18. máj 2016

@xxxxxnnnnn Tento poloboh a odbornik dokonca vie, co si kto mysli a ako sa kto citi - vid prispevok vyssie....
Myslim, ze uz stacilo a usmernit treba jedinu osobu
Toto je horsie ako nabozensky fanatizmus - tento sposob komunikacie. Kazdy si ma pravo povedat svoj nazor, ale neviem, ci zrovna tymto stylom

peter952
autor
Odpoveď bola odstránená
mircalla
18. máj 2016

@peter952 mne je to tak strasne jedno, co ti pripominam

Ak si este nepochopil, tak ma s tebou problem uplne kazdy - nejde o to, co pises, ale ako to pises - arogancia, fanatizmus az extremizmus. Ak ti stale nedoslo, ze toto nie je sposob, ako prezentovat svoje nazory, tak bohuzial...Ani to od teba necakam, ze si to uvedomis

peter952
autor
Odpoveď bola odstránená
peter952
autor
Odpoveď bola odstránená
mircalla
18. máj 2016

@peter952 ale tie tvoje "odborne" casti prispevkov ani len necitam len pre info. to, s cim som vnutone zmierena a s cim nie som - nechaj to laskavo na mna, nemas ani najmenjsie tusenie s cim som stotoznena a s cim nie. nehraj sa opat na boha aby si tu podsuval, co si ludia myslia, je to trapne

mna vytacaju vo vseobecnosti fanaticke osoby ako ty a fanatizmus a netolerancia kazdeho druhu, vytaca ma nasilne presadzovanie nieco bez ohladu na to, co to je - uz som to vysvetlila x krat, nepochopil si a ani nepochopis. jednoducho nemozes pochopit s tvojou povahou. nemas na to EQ

keby si tu pisal o uplne inej teme tymto sposobom - reagujem presne rovnako. cize posledny raz - nemam problem s inym nazorom, mam problem s ludmi ako si ty

peter952
autor
Odpoveď bola odstránená
peter952
autor
Odpoveď bola odstránená
mircalla
18. máj 2016

@peter952 nikdy som narozdiel od teba nemala potrebu vnucovat alebo neustale prezentovat stylom akym to robis ty nejake nazory, ani svoje ani niekoho ineho. proste mi to pride zvratene a nespravne. ale ze ty uz aj vies, co si kto mysli a vidis do hlav ludi...waw

peter952
autor
Odpoveď bola odstránená
aristka
18. máj 2016

@peter952 ty nedavaj ukazku z knizky .ale vysvetluj .lebo z obrazka moc nevycitame a argumenty ti chybaju ...ci cele knizky su o jednej vete .mrzacenie deti ockom .nerobte to ....inak kolko si zaplatila za tu vety .ktora je asi pisana dokola na kolkych stranach ...

sam2
18. máj 2016

@peter952 vies, @mircalla sa ti snazi vysvetlit, ze tak ako ludia za vakcinaciu neurazaju, neponizuju rodicov, ktori svoje dieta nedali zaockovat a ani ich neurazaju sposobom tebe vlastnym a to ze vedome ublizili svojmu dietatu a teda tym padom podkopavas ich vychovu, tak ani ty by si urazat a ponizovat nemal!!!!! Nikto ti nedava nato pravo. Stale sa tu obmiena nazor ze provax su agresivni a frustrovai a snazia sa presviedcat, ale ja nevidim zeby jeden jediny zastanca ockovania zaklafal
XY tem o tejto problematike!!! To len vy mate stale potrebu to riesit. Uz je tu asi 300 tem, naco dalsie??? To vy stale utocite na ockujucich rodicov!!!! Tak uz to pochop. Kto chce si informacie najde. Je ich uz habakuk

zuna89
18. máj 2016

@peter952 áno, my očkujúce matky celého sveta si teraz pred Vašou Osvietenosťou sypeme popol na hlavu za tú neospravedlniteľnú chybu, ktorú sme vykonali. Spokojný? No vidíš, môžeš sa ísť hrať na piesoček vedľa. Myslím, že už sa tu dávno neriešilo či má byť dieťa vegán alebo nie.
Celé je to smiešne. Naučil si sa jedno "študované" slovné spojenie "rekombinovaná DNA" a ideš tu robiť majstra sveta. Ja som svoje dieťa dala zaočkovať podľa nemeckého kalendára, kde je oveľa viac očkovaní ako v slovenskom. A nie necítim sa vinná, ani neskúšaj používať tú svoju naučenú frázičku, o tom ako sa cítim vinná. Som vnútorné zmierená a presvedčená, že pre svoje dieťa robím to najlepšie. Čiže nepochodíš. Nechceš očkovať svoje deti? Neočkuj, tvoja vec. Ale je trochu úbohé urážať a navážať sa do iných ľudí len preto, že nezdieľajú tvoj názor. Čo si o tom názore myslím, si ponechám pre seba.

@mircalla kašli na neho, vieš ako sa vraví - Nikdy sa nehádaj s debilom, lebo ťa stiahne na svoju úroveň a tam ťa prevalcuje svojimi skúsenosťami. 😉

sam2
18. máj 2016

A este jedna vec: myslim si ze kazdy jeden normalny rodic by vedome neublizil svojmu dietatu. Tak ako neockujuci rodicia si myslia ze vynechat vakcinu je pre ich dieta to najlepsie, tak aj ockujuci rodicia si myslia, ze vakcinaciou robia pre svoje deti to najlepsie. Ja ako ockujuca matka mam antivax a neockujucich svoj nazor, na neho mam pravo (samozrejme to plati aj opacne). Ale nikdy, nikdy by mi nenapadlo urazat neockujucich rodicov, nikdy by som si nedovolila tvrdit, ze citia vinu za svoje rozhodnutie neockovat, nikdy by som nepodkopavala ich lasku k dietatu takymto trapnym sposobom. Lebo ja som ochotna a schopna respektovat ich rozhodnutie..... Z mojho pohladu nie je spravne, ale to mi nedava pravo sa k nim spravat tak ako sa ty spravas k ockujucim
PS: nie, necitim vinu, myslim si ze moje rozhodnutie bolo spravne a keby som sa mala rozhodnut znovu, konala by som rovnako

buckeye
18. máj 2016

@zuna89 aj to sa naucil zle, je vakcina vyrabana technikami rekombinacie, tj proteiny antigenov sa produkuju v baktereriach, z ktorych sa izoluju a potom je DNA vakcina, ale ta sa nepouziva a drviva vacsina, co sa testuje nie je imunizacny typ vakciny ale ide skor genovu terapiu (napr liecba cystickej fibrozy, ci scid deti)

@peter952 sa to uz nauc konecne, lebo takto to vyzera, ze nevies pouzivat ani spravne nazvy, tak ako chces vecne argumentovat, ked o tom ocividne nemas sajn

marika_marika
18. máj 2016

@peter952 Mohol by si mi vysvetliť, v čom spočíva problém s rekombinovanou DNA.? Nepýtam sa ani tak kvôli očkovaniu, ale preto, lebo aj iné lieky sa vyrábajú z rekombinovanej DNA... Podľa teba sú nebezpečné?

peter952
autor
Odpoveď bola odstránená
peter952
autor
Odpoveď bola odstránená
peter952
autor
Odpoveď bola odstránená
buckeye
18. máj 2016

@peter952 ja uz som ti raz popisala, ocividne si nepochopil, takze si klavesnicu nemienim drat znova

peter952
autor
Odpoveď bola odstránená
katka1981
18. máj 2016

@peter952, nechcela som sa uz zapajat do tejto temy, ani nesuhlasim so sposobom ako tu vystupujes, ale akurat dnes som hovorila muzovi, ze ockovanie moze byt fajn, ale kde dieta chyti naraz 6 chorob? Alebo len 3? Ved to je strasna zataz pre organizmus. Ked dostane kiahne, pochybujem ze chyti hned aj nieco ine, ved je doma izolovane. Alebo nedostane naraz mumps, rubeolu aj cierny kasel. Nieto este 6 chorob ako malicke babo. Toto je chore. Preto je to extremna zataz pre organizmus, plus este tie chemikalie do toho, kt. do neho nevlezu ked chyti zo vzduchu virus. Tak len tolko.

peter952
autor
Odpoveď bola odstránená
sova76
18. máj 2016

@katka1981 Tu nejde o to, že tie choroby dieťa chytí naraz, ale aby sa im organizmus vyhol a pre niečo sú tie očkovacie látky robené tak ako sú. Na to sa nespoliehaj, že keď je dieťa doma, nechytí 6 chorôb... večne doma nebude. Čo ho budeš držať zatvorené medzi 4 stenami? A čo keď vyrastie? Bez urážky, ale mne toto myslenie nejde do hlavy... Pripadá mi to, ako keď sa v stredoveku báli umývať kvôli úplavici...

buckeye
18. máj 2016

@katka1981 ono to tak nie je celkom, vacsina zloziek z vakciny su len proteiny antigenov, nie priamo ochorenie a potom dieta od narodenia rozoznava kazdy den miliony novych cudzich antigenov, nie vsetky su totiz patogeny, ved len na pokozke zdraveho cloveka zije niekolko stoviek druhov roznych bakterii, na kazde sa dieta uci reagovat 6 zloziek vakciny je velmi malicky zlomok ratajuci v promile toho, s cim sa stretne pocas prvych dni, ockuju sa len tie, ktore su rizikove z hladiska zdravia, ale imunitnym bunkam je jedno, ci pridu do kontaktu so 100 nepatogenov alebo 100 nepatogenov+ 6 patogenov, reakcia imunitnych buniek, laicky opisane osahanie cudzorodych agensov a zapamatanie si ich vyzoru je rovnake

kristinaanna
18. máj 2016

no mňa po perčítaní hneď zarazila veda "Ockovanie ma zlepsit zdravie deti......", no neviem s kým sa pani doktorka rozprávala, kto si tú rodičia, čo si to myslia 😉

marika_marika
18. máj 2016

@peter952 Z tvojej odpovede chápem, že očkovanie je podľa teba škodlivé. Ale odpoveď na svoju otázku nenachádzam, preto ju zopakujem: Mohol by si mi vysvetliť, v čom spočíva problém s rekombinovanou DNA.? Keďže tvrdíš, že lieky vyrábané z rekombinovanej DNA sú nebezpečné, tak v čom spočíva to nebezpečenstvo?

robin_claire
18. máj 2016

@peter952 aj mna to zaujima