Škúlenie po očkovaní

ewanell87
2. jún 2017

Maminky, prosím Vás, máte niektorá skúsenosť so škúlením po očkovaní? Náš Evčo na druhý deň po očkovaní začal škúliť na pravé očko, a aj keď to do pár hodín zmizlo a neurológ skonštatoval, že je úplne v poriadku, predsa len sa obávam toho ďalšieho očkovania. Tentokrát by sme ho mali absolvovať na Kramároch a zostať tam 3 dni kvôli pozorovaniu. Čím je to bližšie, tým viac sa obávam nejakej reakcie. Aj keď sa snažím na to nemyslieť. Boli ste takto pozorovní niekto so svojim bábätkom? Ako to prebieha? Vopred ďakujem za odpovede!
PS: prosím, nepíšte mi, že ho nemám dať očkovať a podobne. Naozaj nechcem, aby sa diskusia uberala týmto smerom. Ďakujem ❤

soldi
2. jún 2017

@ewanell87 a nemozes si to aspon posunut? Lebo pri neurologickych reakciach uz treba potom fakt ockovat opatrne

ellca123
2. jún 2017

mojej dcere sa skulenie objavilo z nicoho nic po 1.roku,
uz je to poriesene

ewanell87
autor
2. jún 2017

@soldi no práve to, že už teraz to budeme maˇtposunuté o mesiac. A ešte aj s tým, že dávka bude rozdelená na dve. Takže doktori sa naozaj snažia podľa mňa nič nepodceniť. No ja sa aj tak trošku obávam.

ewanell87
autor
2. jún 2017

@ellca123 tak chvalabohu, že sa to vyriešilo 🙏🙂

alaguema
2. jún 2017

@ewanell87 prekvapuje ma, že po takej znepokojivej reakcii ho dáš očkovať znova. To, že si tu prečítaš x negatívnych a x pozitívnych skúseností niekoho iného, výsledok ďalšieho očkovania tvojho dieťaťa neovplyvní. Použi vlastné zdroje - cit, intuícia, hlava. Všetko pekne spolu.

ewanell87
autor
2. jún 2017

@alaguema tak v prvom rade, ja nie som doktor. nemám s týmto viac skúseností. Nemám viac detí. Mám len toto jedno, za ktoré by som dala život. A takisto ako ma znepokojuje a obávam sa toho, ako môže reagovať po očkovaní, obávam sa aj toho, že sa mi niekde niečím nakazí a tie zdravotné/neurologické následky si môže niesť do konca života. Takže čo si mám vybrať? Práve preto hľadám niekoho, kto zažil podobnú/rovnakú reakciu. Prípadne tiež bol na pozorovanom očkovaní.

alaguema
2. jún 2017

@ewanell87 tých skúseností sú tu stovky. Veľmi rôznych. Od trvalých následkov, cez pomerne nevinné, po absolútne žiadne. Je to ako lotéria. Nie si jediná, kto má ohľadom očkovaniu dilemu. Je to obrovská dilema pre každého mysliaceho rodiča. Rozhodnutie je aj tak len na tebe a na otcovi dieťaťa.

kaja73
2. jún 2017

je to vzdy loteria..priklad reakcie na hexu..tiez na tvari.. http://www.lidiligy.cz/chlapce-ktery-ochrnul-po... a tak isto sa tu daju dat fotky deti s inf.chorobami..nikdy nebudes mat ziadnu zaruku a vzdy budes niest zodpovednost a nasledky len ty..teda tvoje dieta.,,aj ked si laik, aj ked nemas vedomsoti skusenosti..ostane to aj tak na tebe.

ewanell87
autor
2. jún 2017

@kaja73 @alaguema veď toto baby. že presne tento pocit mám. že je to v podstate lotéria. Preto som chcela počuť/čítať názor aspoň niekoho, kto má takúto skúsenosť. že by ma možno utvrdila nejaká maminka v tom, že sa nemusím báť ☹ že všetko bude ok. Och, ale to asi nejde.

kaja73
2. jún 2017

@ewanell87 iste je to kopec bab co to dopadlo dobre.., ale to pre teba nie je ziadna zaruka..ani pre nikoho...hlavne si to ujasni sama v sebe a ako sa rozhodnes za tym si stoj a nemaj potom vycitky..tie vycityk su svina...hladaj informacie,aby si neskor nelutovala ze si sa rozhodla bez nich ci uz tak alebo naopak....ale je tu informacna vojna,takze sa priprav ze ta to este viac zmatie..mozeme tu pisat "neboj iste sa nic nestane" ,aj "uz nikdy neockuj lebo ti maly ochrnie nielen prechodne a nielen na ocnom nerve"...fakt nik nevidi do buducna.

kaja73
2. jún 2017

"ocnom svale"..som myslela..

mamutka
2. jún 2017

@ewanell87 a detskeho ocneho specialistu si sa pytala na nazor? Skus popisat mailom o co slo, aky bol nalez u neurológa a uvidis, ci nieco doporucia, ako sa vyjadria... Nepoznam slovenských, v Brne je napr.super Prof.R.Autrata - Detska ocni klinika. Budes mat viac nazorov lekarov.

ewanell87
autor
2. jún 2017

ďakujem ženy, máte pravdu. Je to len na mne. Skúsim ešte toho očného a budem dúfať, veriť a modliť sa. Držte, prosím, palce :(

beton
2. jún 2017

@ewanell87 ja by som do toho nesla. No a co, ze bude na pozorovani? Pozorovanie neovplyvni reakciu. To akoby si hodila tigrovi mys a budes pozorovat, ci ju zozerie alebo nie. Vplyv na tigrovo rozhodnutie nemas. Takze naozaj loteria. a pokial viem, tak akonahle sa vyskytne po ockovanie reakcia, tak dalsie ockovanie je kontraindikovane. To pisu aj v letaku. Teda ked ta lekarka presviedca, ze ockovanie pod pozorovanim v nemocke je ok, tak by som vymenila lekarku. Plus reakcie sa casto vyskytuju az o niekolko tyzdnov/mesiacov a teda sa ani nedaju dokazat. Podla mna je to velky risk, ked uz raz telicko dalo najavo, ze sa v nom nieco deje. Nedavala by som mu dalsiu zamienku, aby sa neurologicky system polozil. Pisem len, co citim a ako by som postupovala ja.

janinah
2. jún 2017

pracujem na očnom ako operačná sestra,absolutne nevidím logicky,že by vakcína mohla pár hodín po podaní vyrobiť škúlenie,tam je iný mechanizmus vzniku,je to záležitosť okohybných svalov....a myslím,že ani očná dr. nič nezistí,ak zití nejaké miniškúlenie,tak nie kvôli vakcíne
ako 3nás. matka a zdravotník ti radím trošku menej stresovať😉 bude to lepšie pre teba aj dieťa

ewanell87
autor
2. jún 2017

@janinah ďakujem! asi som niečo takéto potrebovala počuť. Snažím sa ohľadom malého byť čo najmenej v strese a ani toto nie je nič také, že by som išla vyskočiť z kože, ale predsa len ... ta obava tam je. No ako už bolo spomenuté vyššie. Rozhodnutie je na nás s mužom. Ja dúfam, že to bude správne rozhodnutie. Nič iné mi neostáva.

janisa31
2. jún 2017

nestretla som sa veru s takym niecim, ze by vakcina mala mat takyto dopad na detske zdravi, mozno sa mu len pricvikol nejaky ten nerv a to sposobovalo to skulenie a hlavne nestresovala by som sa kvoli tomu takto, upokoj sa a ver, ze toto druhe ockovanie bude prebiehat bez problemov😉

waggi
2. jún 2017

Keď píšeš, že to máte aj rozdelené, budete v nemocnici na pozorovanie tak sa podľa mňa nemáš čoho báť 🙂 Budú tam pri vás a budú naňho dávať pozor, trošku sa ukľudni aby z teba necítil nervozitu aj ona treba myslieť na to, že to bude v poriadku, po troch dňoch pôjdeš domov so zdravým a úspešne zaočkovaným bábom 🙂

ewanell87
autor
2. jún 2017

Ďakujem ženy, budem sa snažiť 😉🙏🏻

katka0905
2. jún 2017

@janinah naozaj nemôžu spôsobiť nejaké prísady vo vakcíne poškodenie mozgu, očných svalov? Pýtam sa, lebo naozaj neviem. Ja som začala škúliť ako malé dieťa tiež krátko po očkovaní, aj keď súvislosť je temer nemožné dokázať (už teraz). Mám 37 a stále mám rozdvojené videnie, aj keď po mnohých rokoch liečenia sa podarilo aspoň to, že som sa dokázala naučiť ovládať to škúlenie, takže škúlim, iba keď sa "pozabudem". Ale to ľavé, poškodené oko (tupozraké) v podstate nevyužívam. Svoju dcéru som radšej očkovať nedala, aj keď nie som proti očkovaniu ako takému. No a život mi prihral takú zaujímavú skúsenosť, že som pol roka pracovala ako vychovávateľka v autistickom centre. Tam škúlilo viacero detí a viacero rodičov hovorilo, že sa im to spustilo po očkovaní, aj keď lekári im to nechceli potvrdiť.

kaja73
2. jún 2017

@katka0905 v kazdom pripade ochrnutie tvare ocko sposobit moze-vid ten chapcek 4m z ciech..uz som sem dala link..chlapcek to ma potvrdene- ze je to z ockovania..a podla mna, ak moze sposobit ochrnutie tvare, tak moze sposbit ochrnutie aj ocnych svalov..po HPV ockovani su zas hlasne ochrnutia noh..

stanulienkat
2. jún 2017

@katka0905 Tiez si myslim, ze to moze byt neurologicke to skulenie a nie primarne ocna vada. Je to rohodne na zamyslenie. Aj ta suvislost s vakcinou.

alana1
22. júl 2021

no ozivim tuto diskusiu, 2.5 r synovi ubiehalo jedno ocko od narodenia smerom von len ked sa zapozeral do dialky. az teraz v 2.5r som ho dala doockovat -prvu dostal hexu a to oko mu uteka uz vkuse, nielen ked sa zapozera do dialky... vkuse ho upozornujem, nech prezmurkne, aby sa mu narovnali ale je to hrozne, niekedy ani neviem kam pozera.. na ocne mame ist o 3/4 rok...nech mi naozaj nik nehovori, ze tie vakciny nerobia bordel v tele tych malych stvoreni!