Ahojte mamičky chcela som sa opýtať aké máte skúsenosti s povinným očkovaním. Nemali vaše deti nejaké následky? Ja som skeptická voči očkovaniam pretože som 90tkové dieťa a bola som očkovaná proti obrne a obrnu som dostala, našťastie chodím pretože sa so mnou cvičila vojtova metóda ale moji rovesníci sú podaktorí poznačení už navždy. Mám 2 mesačné bábätko a bojím sa ho dať očkovať a po ďalšie som čítala že vzniká autizmus z vakcíny ale neviem čo je na tom pravdy. Ďakujem za vaše odpovede.
Autizmu by som sa bála asi najmenej. Priznávam, že moje sú neočkované. Prvý mal po očkovaní následky a ďalších som už nedala.
to vážne si dostala obrnu?? koľko máš rokov? posledný prípad bol na SK evidovaný v r. 1960. a nie z vakcíny PAS nevznika.
Podozrive...dnes uz druha tema o ockovani a autizme..fakt si neviete najst relevantne zdroje, ze musite vypisovat na konika?
Prečo sa neporadis s pediatrom, osloviť mozes aj viacerých odborníkov. Ale myslí hlavne na zdravie svojho dieťaťa. Choroby, na ktoré sa očkuje sa opäť vracajú a ohrozujú všetkých práve preto, že sa matky nespoliehajú na lekárov, ale na kadečo, čo im vyhodí internet.
Osobna skusenost ti nestaci?
Máš detskú mozgovú obrnu (DMO), alebo detskú obrnu (poliomyelitídu). Sú to dve rôzne diagnózy. Na tú prvú očkovanie neexistuje.
Obrnu si dostala? Kde? Ako? Nápis viac, dik