Skúsenosti mamičiek s povinným očkovaním bábätiek

28. mar 2025

Ahojte mamičky chcela som sa opýtať aké máte skúsenosti s povinným očkovaním. Nemali vaše deti nejaké následky? Ja som skeptická voči očkovaniam pretože som 90tkové dieťa a bola som očkovaná proti obrne a obrnu som dostala, našťastie chodím pretože sa so mnou cvičila vojtova metóda ale moji rovesníci sú podaktorí poznačení už navždy. Mám 2 mesačné bábätko a bojím sa ho dať očkovať a po ďalšie som čítala že vzniká autizmus z vakcíny ale neviem čo je na tom pravdy. Ďakujem za vaše odpovede.

pribinak
28. mar 2025

Obrnu si dostala? Kde? Ako? Nápis viac, dik

mamamasama
28. mar 2025

Autizmu by som sa bála asi najmenej. Priznávam, že moje sú neočkované. Prvý mal po očkovaní následky a ďalších som už nedala.

kacena4
28. mar 2025

to vážne si dostala obrnu?? koľko máš rokov? posledný prípad bol na SK evidovaný v r. 1960. a nie z vakcíny PAS nevznika.

sisa_s
28. mar 2025

Podozrive...dnes uz druha tema o ockovani a autizme..fakt si neviete najst relevantne zdroje, ze musite vypisovat na konika?

nika23t
28. mar 2025

Prečo sa neporadis s pediatrom, osloviť mozes aj viacerých odborníkov. Ale myslí hlavne na zdravie svojho dieťaťa. Choroby, na ktoré sa očkuje sa opäť vracajú a ohrozujú všetkých práve preto, že sa matky nespoliehajú na lekárov, ale na kadečo, čo im vyhodí internet.

mariynka
28. mar 2025

Osobna skusenost ti nestaci?

mariynka
28. mar 2025

@nika23t na lekarov, ktori pri pripad.problemoch po ocko.nemaju riesenie ani zodpovednost?

kvieta
28. mar 2025

Máš detskú mozgovú obrnu (DMO), alebo detskú obrnu (poliomyelitídu). Sú to dve rôzne diagnózy. Na tú prvú očkovanie neexistuje.