icon

Skúsenosti neočkovaných detičiek

ira111
4. feb 2013

Ahojte som tu nova, videla som tu vela tem o ockovani ale skor vzdy neziaduce ucinky ockovania. Kedze nas teraz caka prve ockovanie zaujimal by ma aj opacny nazor mamiciek ktore svoje deti nedali zaockovat ci svoje rozhodnutie olutovali. pripadne ci ste nasli volakde statistiku ako to je s ockovanim v krajinach kde je dobrovolne ake tam je % zaockovania.
ďakujem

eficenka
4. mar 2013

holky... bude nám 5 měsíců - očkované nesjme a nikdy nebude!

katka0905
4. mar 2013

@tonjadabik2 no povies lekarke, ze ho odmietas ockovat. Moze ta nahlasit na RUVZ, kam si ta predvolaju a mozu ti dat pokutu. Lekarka ta pravdepodobne bude presviedcat, treba sa na to pripravit, aj ked nie vsetky su take, nas nasa nepresviedcala vobec.

schnek
4. mar 2013

@xsenova ale v těchhle mlíkách pro alergiky je BKM extra štěpená a byl to jenom příkrm. Jako já ti nechci vykládat, jak máš co dělat, ani tě nijak strašit, je vaše věc, jak přistoupíte k očkování. Jen bych byla fakt opatrná. Až by se něco stalo, tak asi bude pozdě řešit, že už další očko nedáte, spíš to chce pořešit dopředu 😉

katyxq
4. mar 2013

@xsenova A k té sociálce - dr. tě tam v případě neočkování hlásit NESMÍ (je to porušení lékařského tajemství, víc k tomu, včetně příslušných paragrafů psala ve svých krátkých zprávách a komentářǐch k nim @eficenka 😉)

tilly24
4. mar 2013

len s achcem opytat mamiciek ktore nemaju zaockovane deticky - zobrali , teda zapisali vam ich do skolky bez problemov ?, pretoze tu vyzaduju aby dieta malo povinne ockovanie.

eficenka
4. mar 2013

@katka0905
lékař nesmí nahlásit - pokud nahlásí, můžeš na něj podat žalobu 🙂
lékař o neočkování musí dát výkaz jen pokud ho kontaktuje hygiena.. 🙂

katyxq
4. mar 2013

@xsenova ale Sunar AC UM nedělá - myslíš AC Nutrilon? To je mléko s plně štěpenou BKM, toleruje ho většina alergiků na BKM (jen ti silní reagují i na ty pouhé stopy, co tam jsou, ti musí mít Neocate - jsem ráda, že kojím 😀)

nae
4. mar 2013

@katyxq Katy, lekárka može hlásiť na sociálku nie neočkovanie, ale podozrenie na zanedbávanie starostlivosti (v rámci ktorého je ne/očkovacia povinnosť zahrnutá). Nesmie hlásiť akurát na hygienu.

@xsenova Nechcem ťa strašiť, ako holky, ale hexavakcína obsahuje laktózu.
U mojho mladšieho (t.č.10 mes.) som začala mať podozrenie na intoleranciu laktózy cca pred mesiacom a ďakujem všetkým svatým, že v sebe nemá žiadnu hexavakcínu. Vravím, že u nás mám zatiaľ len podozrenie - ja ako kojaca nesmiem vobec mlieko, smotanu, inak mal brutál koliku a veľmi zapáchajúcu stolicu s bielymi hrudkami (tie zapáchali najviac). On ale toleruje jogurt a malé množstvo Sunaru v kaši. Nemám odvahu to zase skúšať tak, že si dám pohár mlieka a uvidím, čo bude, preto sme vo fáze, že držím bezmliečnu diétu.
Držím ti palce, aby bola malá v poriadku a budem rada, keď sa ozveš, ako to u vás vyzerá.

xsenova
4. mar 2013

@katyxq sorry Sunar HA1

xsenova
4. mar 2013

@schnek Nevedela som, ze moze je tam nedeklarovana bielkovina. Uvidim ake to bude - nastastie nemala problemy ako krv s stolici alebo ekzem - uvidim ako jej bude. Doktorka nas upozornila, ze problemy po ockovani mozu nastat len do 24 hod po ockovani. Ale nasa mudra vie, ze sme s malou mali hrozne problemy - takze by asi moc nehrotila keby mala extremne priznaky ockovat dalej.

katyxq
4. mar 2013

@xsenova prý do 24h 😕 😅 😀 😠 (kam na toto ti doktoři chodí?)

leonka17
4. mar 2013

moj syn je ockovany, lebo som o tom nevedela, ze co obsahuju vakciny. dcerka dostala na 5 den tbc a tak som zacala citat, viac ockovani nema a nelutujem. syna som davala dokopy u homeopatky. dcerka je zdrava, len bezne virozky. syn mal 5 rokov a dcerka mala 14 mesiacov. nelutujem, ze neockujem. liecime sa cajikmi a homeopatikami.

katka1981
4. mar 2013

@tean, zabudla som napisat, ze moja dcera je plne ockovana (povinne ockovanie)

xsenova
4. mar 2013

@katyxq inak pisala si ze spirulina vam pomohla? idem si namiesat nejaky koktail 😅 mame to doma 😀

katyxq
4. mar 2013

@xsenova jo, pomáhá - respektive momentálně spíš naopak, naskakuje trochu ekzém, horší usínání, ječáky, prostě detox, dala jsme týden pauzu (jsem se potřebovala vyspat) a teď ji dávám zase. Kdyby jen spirulina nebyla ták hnusná.

xsenova
4. mar 2013

@katyxq mam to Katka prave pred sebou 😖 je to hrozne 😖 nedokazem to dat do seba. Skusala si ostropestrec mariansky?

tean
4. mar 2013

@katka1981
krv mu nikdy nebrali, ziadne testy nerobili.
Zdravotny stav som porovnaval k ostatnym detom v jeho okoli, ktore nechodia do skolky.

katyxq
4. mar 2013

@xsenova nezkoušela - ale ten je spíš na játra, ne? (a nám jde spíš o střeva a mozek, ale možná jen plkám, moc jsem se o něj nazajímala)
A v pátek jsme byly na kontrole u pediatry (kvůli váze, jak jinak, plus předat papír z gastra), no, co myslíš, že ji nejvíc zajímalo - jestli fakt nechci dá tu hexu doočkovat, ale tentokrát už jsem si nepřišla jak malá školačka u prvního zkoušení 🙂.

xsenova
4. mar 2013

@katyxq ano na jatra ale aj na creva - pomaha regeneracii. Ked sme sa vratili z cesty po azii tak mi bolo nenormalne zle, a ostropestrec to spravil za 2 tyzdne. Je tiez detoxikacny - ale 1. je chutnejsi 2. je nam blizsi pretoze sa v nasich koncinach dlho uziva. Vyskusaj.

tonjadabik2
5. mar 2013

Ahojte. tak nasho maleho nechcela dat zaockovat nasa pani doktorka detska..kvoli tomu ekzemu..a teraz na nas poslala hygienu..ona ta co ho mala sama zaockovat tak sa chrani a nam skodi a tlaci na nas hygiena aj ona ze ho mame dat zaockovat nikoho nezaujima ze maly je natom zle..ze ma tazky atopicky ekzem..ze ma astmu..ze je alergik a ze ma uzliny po celom tele..a nieje ockovany od 3 mesiacov. nevieme co mame robit.. Dakujem mamickam co mi odpisali a radili. manzel o tom nechce pocut ze tu pisem ze to su somariny a ze mi z toho prepne..ale ja si pokazit dieta nedam..alebo zabit..aby mi dostal z ockovania leukemiu alebo rakovinu??? neviem kam sa mame obratit..uz mal aj zapal tazky zapal pluc obojstranny z toho ekzemu dostal. a bojim sa toho..ze ked ho zaockujeme stane sa nieco velmi zle...maly nema ziadnu imunitu a nieje proti nicomu ockovany od 3 mesiacov zivota.. prosiiiim pomozte poradte kam sa mame obratit aby nam ho nezaockovali..lebo prideme o syna..

tonjadabik2
5. mar 2013

Ahojte. tak nasho maleho nechcela dat zaockovat nasa pani doktorka detska..kvoli tomu ekzemu..a teraz na nas poslala hygienu..ona ta co ho mala sama zaockovat tak sa chrani a nam skodi a tlaci na nas hygiena aj ona ze ho mame dat zaockovat nikoho nezaujima ze maly je natom zle..ze ma tazky atopicky ekzem..ze ma astmu..ze je alergik a ze ma uzliny po celom tele..a nieje ockovany od 3 mesiacov. nevieme co mame robit.. Dakujem mamickam co mi odpisali a radili. manzel o tom nechce pocut ze tu pisem ze to su somariny a ze mi z toho prepne..ale ja si pokazit dieta nedam..alebo zabit..aby mi dostal z ockovania leukemiu alebo rakovinu??? neviem kam sa mame obratit..uz mal aj zapal tazky zapal pluc obojstranny z toho ekzemu dostal. a bojim sa toho..ze ked ho zaockujeme stane sa nieco velmi zle...maly nema ziadnu imunitu a nieje proti nicomu ockovany od 3 mesiacov zivota.. prosiiiim pomozte poradte kam sa mame obratit aby nam ho nezaockovali..lebo prideme o syna..

danjelca
5. mar 2013

@tonjadabik2 mamička určite vy neočkujte!!!! a pripravte si cca 300 € a máte pokoj...a niákam sa nemusíte obracať-stačí odmietnuť a zaplatiť.
Pri atopickom ekzéme a problémoch čo ste popísali -také dieta sa NEMÁ očkovať!

xsenova
5. mar 2013

@nae @katyxq @schnek Ahojte, takze reakcia na Hexu je presne ako reakcia na vzorku normalneho Nutrilonu a to zapachuce hovienka. Mala je OK, dobre spala, ale ja som ju castejsie kojila a prebalovala aby v tom nespala a aby castejsie kakala cim da zo seba rychlejsie vsetko prec - takze o druhej zacala debatovat a nechcela spat 😀 Je dobre, ze davame probiotika Bio Gaiu kazdy vecer - mne probiotika ako jedinne pomahaju ked mam problemy s travenim z ml vyrobkov 😵 mala na tom bude pravdepodobne tak isto. Neviete kde je ten formular kt sa vyplnuje ked je problem pri ockovani? Chcem nahlasit ze maju upozornovat na to, ze je tam ml bielkovina 😠 Stale ju pozorujeme ci je v poriadku a ci nema zmenu spravania - este napisem.

xsenova
5. mar 2013

@tonjadabik2 otec je velmi dolezity v zivote dietata ale neciti dieta tak ako matka - co mu hrozi - nema matersky instinkt. Nedaj sa v tomto dotlacit kam nechces. Povedz ze nebudes ockovat a odkracaj z ambulancie - nic ti nemozu 😖 ak sa neskor rozhodnes dat zaockovat - verim, ze nikdy nie je neskoro.

irenkask
5. mar 2013

@xsenova Vakej podobe ten ostropesterec užívaš? Čaj alebo v inej. Napíš prosím ťa. 😉 😉 😉

katyxq
5. mar 2013

@xsenova http://www.olecich.cz/modules/forms/index.php?i...
A jestli ti reaguje na BKM, tak raději zapomeň na HA mléko (byť ho snáší, ale je štěpené jen částečně, z cca 95%, zbytečně jí tak tu, nejspíš alergii, udržuješ) a kupuj plně stěpené - Nutrilon allergy care nebo Nestlé althéra.
Taky klidně přejdi na silnější kojenecká probiotika jako např. vysypávací tobolky Laktobacílky baby od Swissu (BioGaia je pro novorozence, obsahuje 10x méně baktérií).

@tonjadabik2 Rozhodnutí neočkovat je vaše plné právo, jediné, co hrozí je pokuta, takže začni šetřit 😉 (a pak možná problémy s přijetím dítěte do školky, ale podle mě to za zdraví dítěte stojí).

xsenova
5. mar 2013

@katyxq Kate plne kojim opat - bola laktacna kriza. Ale dik za info, keby bol problem tak kupim AC 🙂 Tie Swiss mi nepomahaju - len probiofix 😒 Malej ta gaia uplne staci - uvidime ako to bude ked zacnem pridavat maslo do stravy neskor. Dufam, ze s nim bude OK.

@irenkask olej vecer na lyzicku (chuti po orieskoch takze nie je problem si dat 1x denne) a semienka mam v mlynceku, tak davam malinko do jedla pred podavanim - nie je ich citit takze nicomu nevadia 🙂

katyxq
5. mar 2013

@xsenova Já teď chci koupit něco z řady Dophilus - http://www.pharmaagency.cz/?pg=infants a něco i pro mě, ono je dobré značky občas prostřídat, jsou tam jiné kmeny a v jiném podílu.

A jinak toho, že dál neočkujem, nelituju 🙂, naopak lituju těch tří dávek hexy. Uvidíme, jak na tom bude malá s imunitním systémem dál, ale zatím je odolná víc jak my dospělí.

irenkask
5. mar 2013

@xsenova Pýtam sa preto, lebo ja si meliem na kávomlynčeku semená a trikrát denne polievkovú lyžicu som jedla. Dobrý je navečer, dobre sa po ňom spí.Nikdy nie nalačno vždy medzi jedlom alebo po jedle. Ale teraz som sa zlajdačila, dlho som ho nemala. Tak vďaka za rady .

xsenova
5. mar 2013

@irenkask ja mam klasicky mlyncek dreveny - takze nastuham podla potreby 😀 mliet dopredu - na to som leniva 😀