icon

Sme pred očkovaním MMR

jaju_ska
16. jan 2017

Ahojte. Akurat mi volala sestricka od pediatra ze vo stvrtok mame prist na ockovanie mmr. Od prveho ockovania hexa co som zacala citat celkovo o ockovaniach sa tohto bojim najviac kedze som citala co vsetko sposobilo detom. Nie som stotoznena s tym ockovanim, normalne som sa od strachu rozplakala. Mala ma 16mesiacov. Narodena ako predcasniatko s nizkym cukrom a silnou zltackou. Vahovo aj vysokovo vsetko dobehla rozprava chodi ale este ju musim drzat za ruku. Bojim sa nasledkov ockovania preto sa chcem spytat tie co ste odmietli ako ste to doriesili. Zaplatili pokutu? Vlacili vas po uradoch? Da sa odlozit ockovanie na neskorsi vek ked je uz preda len nervova sustava viac vyvinuta? Cela rodina je za ockovanie a ja jedina proti. Takze tam podporu nemam vobec :(

najk
18. jan 2017

@mrkvicka060 Vela dospelych ludi je preockovanych proti ciernemu kaslu. Napriklad ja, moj manzel, moja mama.. O ostatnych neviem. Bezne sa na to ludi nepytam. Ale mnoho ludi asi je..

tutu_1
18. jan 2017

@najk Ano ? Vo svojom okoli nepoznám nikoho 😂

evittam
18. jan 2017

@tutu_1 Ani ja nie.....😉

viskupovaandrea
18. jan 2017

@adsumus Ahoj.Deti nam idu do skolky teraz v aprili. Boli prijaty obaja a skolka nema problem s nasim neockovanim. Uz sme sa tam boli informovat. Nemozu predsa neprijimat deti do skolky v UK ,nakolko je to tu dobrovolne,. Sak to nedava zmysel......

cianna
18. jan 2017

@aristka a chceš mena tých ešte živých doktorov, virologov a mikrologov, alebo aj tých mrtvych, alebo zdiskreditovanych 😀 a môže byť aj v nemčine? A čo sa týka srdca, keby sa chcem hrať na múdru, tak si vygooglim... 😀

alexmianina
Odpoveď bola odstránená
aristka
18. jan 2017

@cianna ach ten googl...ako mozes rozumiet problematike ,ked nevies ani zakladne veci ...a tie na to treba ..ale ides s prudom ,co je moderne a poprosim tie mena a oni su uz aj mrtvi ...ach jaj..

cianna
18. jan 2017

@aristka pozri moje právo je tak ako tvoje, že nemusím nič vysvetľovať, rovnako môžem i ja poprosiť teba o odborníkov. 😀 menovite. Ja nie som na nikoho strane. Normálne ma zaujímalo to, že prečo sa ten antivax zrodil. Sa tu nebudeme predsa ťahať za slovíčka

aristka
18. jan 2017

@cianna no budeme sa tu tahat ...ty sa tu chvastas odbornikmi a nic...tak ako trojcipa chlopna ...inak co hovoris na prevenarovu teoriu poskodeneho genu ockom ,volne plavajuci v krvnom riecisku ...tak ako 100 percentna oxygenacia organizmu a nemozno dostat tetanus...prevenara ako jedneho z bacov av na sk vsetky papate ,len chcem vediet vas pohlad na jeho teorie ,ktore mi sam nevie vysvetlit ,aj ked ich vyplul a u mna je to ciste scifi...

mathias23072014
18. jan 2017

@aristka ze uz nedas pokoj, ved uz mate vytvorenu vlastnu skupinu pre iba ockojuce mamicky tak sa chod tam realizovat. Necudujem sa ze si zakladatelka tej skupiny totalna fanaticka, ktora nepripusti aby niekto iny mal iny nazor nez tvoj. Ty nediskutujes ale bullyingujes😡

cianna
18. jan 2017

@aristka o tom som sa s ním nebavila na fóre, takže neviem, čo ste riešili. Ateda odpoveď na to nemám. Ďakujem za tip idem si to pozrieť u uja Googleho. Môžeš o tom napísať aj niečo bližšie, čoho sa mám držať? Pravdepodobne to bude mať niečo s očkovaním. Nebudem tu dávať smajla, aby si si si to nevykladala ako iróniu, ku ktorej to zvádza. Ozaj ma to zaujima. No a čo tí antivax si mi ešte neodpivedala, že čo si myslíš, že ako vznikli, že čo za tym vidia. Ja som sa vyjadrila.

evittam
18. jan 2017

@viskupovaandrea Ani na SVK to nie je uzákonené. Je protiprávne aby nevzali neočkované dieťa do škôlky.😉

evittam
18. jan 2017

@alexmianina Bohužiaľ nie. 😂 Zase bude kopec srandy. Mali len na 3 mesiace zákaz prispievania - skoro všetci vieme prečo....😉

viskupovaandrea
18. jan 2017

@evittam Sak jasne viem. Ja len reagujem na prispevok ktory mi pisala adsumus 🙂
Ale je zaujimave ze na sk nieje uzakonene ze nemozu prijat neockovane dieta do skolky a preda sa to deje.....

evittam
18. jan 2017

@viskupovaandrea Tak urcite sa to nedeje tak,ze ti daju pisomne vyrozumenie,ze dieta nevzali kvoli tomu,ze je neockovane.😉 Ale ano -bohuzial pri dnesnom stave skolok je to vacsinou nedostatok miesta.

aristka
18. jan 2017

@cianna ty o tych teoriach nevies ved citas a pozeras av bulsidy ...a ak ovladas anatomiu a patofyziologiu ,co je aj predpoklad pochopenia problematiky ,kedze bez toho to nejde musis vediet ako je to s tym tetanom a plavajucim genom
@evittam poprosim ta ukonci svoju sikanu ,stopku si mala aj ty ....ak budes pokracovat sikanoznymi urazkami obratim sa na adminku....pod k teme ,mozno ty mi vysvetlis prevenarove teorie..,mozno ste to v skupine prebrali a vam to vysvetlil....to je tema ,ktora sa tyka aj mmr ocka....

cianna
18. jan 2017

baby ak sa tu niekto tomu rozumiete mozete mi o tom nieco blizsie napisat, konkretne o teorii poskodeneho genu ockom ,volne plavajuci v krvnom riecisku, 100 percentna oxygenacia organizmu a ako sa neda dostat tetanus? kludne aj IP dakujem

evittam
18. jan 2017

@aristka Ja nikoho nesikanujem. Co sa tyka nejakych prevenarovych teorii bud taka dobra a obrat sa na neho. Ja jeho teorie nepoznam a ani neriesim a ano ma nezaujimaju. A s tebou sa ja nemam o com bavit-uz som ti to napisala viackrat,takze osoba tvojej inteligencie by to konecne mohla pochopit.

tutu_1
18. jan 2017

@cianna staci pozrieť štatistiku ako často sa u nas umiera na tetanus, napr. Každopádne ak je človek pri HZ najmä pri koňoch mal by zvážiť pri kľúčových situáciách očkovanie, uz len preto ze lekári sa s touto chorobou nepotykaju tak často, takze je mozno pre nich tažšie ju včas identifikovať. Hlavne rizikové skupiny ako starý ludia, malé deti.

safranka
18. jan 2017

Laik nie je schopný posúdiť riziká očkovania, chýba mu na to vzdelanie a informácie, na nete nájdete toľko hlúpostí tradujúcich sa medzi pospolitým ľudom. Moje deti sú zaočkované, syn síce neskôr, pretože to pediatrička odporúčala kvôli iným diagnózam. Okrem zvýšenej teploty im nebolo nič. Ani vedci nie sú zajedno čo sa týka Aspergerovho syntrómu, autizmu atď. Nie som imunológ, imunitný systém je príliš zložitý mechanizmus, aby som dokázala posúdiť vplyv vakcín. Ale už sme tu nemali čierny kašeľ, tetanus, poliomyelitídu (detskú obrnu), záškrt a kopu vecí ,na ktoré v minulosti deti zomierali. Neočkované deti. Mám dobrú známu, ktorá pracovala v rokoch 1958-1990 na infekčnom. Spomínala mi koľko detí aj dospelých im tam zomieralo pred zavedením plošného očkovania. Keď je somárovi dobre, ide sa na ľad kĺzať, lekári nemajú z očkovanie výhody, ale radiť sa na MK o veciach, na ktoré 99% diskutujúcich nemá vzdelanie a rozhľad, len informácie typu "jedna pani povedala", je podľa mňa úplná hlúposť a zbytočný risk. Na to sú ľudia, ktorí tomu rozumejú.

safranka
18. jan 2017

@tutu_1 To je fakt, že sa na to málo zomiera, ale väčšina ľudí je proti tetanu očkovaná, praktickí lekári preočkovávajú raz za 10 rokov. ( Mali by, moja je v tom dôsledná.)Tak isto pri úrazoch som zažila, že mi po ošetrení pichli protitetanovku. Ale tú prvú som dostala ešte ako dieťa v rámci povinného očkovania.

viskupovaandrea
18. jan 2017

@evittam Jasneee... "nedostatok miesta" 😅 ( hahaha )

viskupovaandrea
18. jan 2017

Neviem,ale podla mna by ste tuto temu mali uzavriet pretoze pointa a dovod zalozenia tejto temy je uz davno prec. Na taketo natahovacky su ine temy zalozene.🙄

adsumus
19. jan 2017

@mathias23072014 prečo neposielaš ludí proti očkovaniu do vlastnej skupiny? toto forum je len pre takých, čo nechcu očkovať a takí, čo chcu nech idu preč?
@viskupovaandrea a kto ti písal, že skolka nemože príjmať neočkovane deti v uk? nikto, písala,som, že tam musíš dávať očko status a v prípade že sa vyskytne choroba, neočko deti musia zostať doma v karantene aj mesiace, kým neodzneje posledný prípad, to by mali zaviesť aj u nás, nie smiešne pokuty, ktoré nikto neberie vážne a absolutne nič neriešia, plus bonusy, pre rodičov detí, ktorí sa rozhodli pre prevenciu (nie pre choroby) v piatom roku života 1500 eur navrhujem pre dieťa, ktoré absolvuje všetky prehliadky a očkovania, stále menej ako liečba dieťaťa na osypky, transplant pečene alebo doživotné paralýzy, či neplodnosť a tak dalej tie následky su nekonečné.
@tutu_1 ja som tiež preočkovana a aj všetci okolo mna, stačí, že im lekár pripomenie, napíše na ordináciu, ktoré ročníky sa maju dať preočkovať. žiadna veľká veda, nechcem skončiť rok v nemocke po prekonaní tetanu, stačí aj mala ranka, dopravná nehoda, alebo drhnúť pol roka a šíriť to okolo seba a pchať sa atb, tie bludy o oxigenácii, čo tu prezentuje antivax na mna neplatia, človek ked ma malé dieťa musí trochu dbať, aby zbytočne neexol.

adsumus
19. jan 2017

@cianna ty sa pýtaš čo z toho maju tí, čo su proti očkovaniu, ešte som nevidela jedineho proti očkovaniu, čo by sučastne nepropagoval vlastný biznis s vyživovými doplnakmi prípadne cudzí, nemal nejaký šop na nete (to je ich hlavný zdroj inak, odtial kopiruju informácie a šíria ich dalej), nevyberal od ludí peniaze, nerobil si reklamu ako napríklad právnik, či politik,homeopat, tomu hovorím riadna naivita, myslieť si že niekto antivaxuje zadarmo a z vlastného vrecka, pre dobro iných.

cianna
19. jan 2017

@adsumus no a presne o tom píšem, že obe strany klamú, zavádzajú a preto je na každom ako sa rozhodne. Buď si vyberieš vedľajšie účinky po vakcinach alebo si vyberieš, že možno niekedy ochories na nejakú chorobu. Len čas ukáže, kto z nich mal pravdu.

anicka766
19. jan 2017

@adsumus tak sa nemate coho bat...ved ste ockovana tod..ste chranena a to iste plati aj re vase deti....su chranene ked su ocko. Ci mate nejake pochybnosti? Myslim si ze ja ako matka sa rozhpdnem ci si necham do svojho decka dobrovolne pichnut to svinstvo alebo nie....a tie vase bububu ze mi decko umre a neviem co..
Za taketo sirenie strachu by mi ludi pokutovat a nie za neockovanost...

adsumus
19. jan 2017

@cianna no tak si over všetky tie studie, ked maš take sebavedomie zfleku napísať, že stotisíce ´vedcov a lekárov klame a dodaj v čom konkretne klame, čakaám tu na to už dosť dlho a antivax len bububu všetci kalmu, všetci su podplatení a je to klamstvo, len čo sa mna týka, takže im dovod veriť mám nulový, narozdiel od solídnych vedeckých studii, kde su fakty, overitelné, žiadne jjp informácie. a nežiaduce učinky tiež čakám, ked yantivax dokáže tie svoje tvrdenia, cukrovka, autizmu, auotimunita, nič nedokázali zatial a pritom je to tak jednoduche, všetko čo zatial dali im totiž nevyšlo, sami potrvdzuju opak toho, čo hlásaju, ale tak komu stačí taketo info aby sa rozhodol ohladom života svojho dieťaťa, je to jeho vec, len keby tým neohrozoval aj iných.

adsumus
19. jan 2017

@anicka766 ja sa nebojím oseba, ja sa bojím ked bude moje dieťa mať svoje dieťa a to bude až do roka nedoočkovane a príde nejaka neočkujuca a nakazí ho osypkami, zbytočne nakazí, toho sa bojím. už sa to stalo to nie je strašenie, to je realita, ty pchaj hlavu do piesku a snívaj o svinstvách vo vakcínach, ale všetko čo je vo vakcínach ma tvoje dieťa v tele aj bez nich, či už hliník alebo formaldehyd,a kurát bez protlátok.

cianna
19. jan 2017

Ano homeopatia všade sa nájdu čierne ovce. Tak mňa napr.zaskocili vyrobcovia vakcin s tymi nežiadúcimi účinkami, že je tam všetko. Pri iných liekoch, injekciach, sú len bolesti hlavy, alebo zvracanie, či svrbenie. Vakciny tam majú všetko. Potom je fakt, že veda postupuje míľovými krokmi, z prečo nevymyslia bezpečnejší postup výroby vakcin s miernymi vedlajsimi účinkami alebo utopisticky so žiadnymi, . Alebo prečo sa vakciny zlučujú, nevyrabaju už mono, veď by opäť viac ľudí ockovalo. A myslim, že antivax nie su všetci proti ockovaniu ale skôr za tu zmenu. A potom ma zaujal aj ten nahli nárast autizmu u detí a keď nedávajú na to poriadnu odpoveď, tak jasne, že ľudia začnú byť skepticky. A tiež nejdem ociernovat matky autistov, že si vymýšľajú, že to nemôže byť z očkovania, keď to ako sa tvrdi aktivizuje cely imunitny system. Že niektorým priznali sudy, že je to z ockovania, či aj tie spisy su vymyslene a szdnictvo podplatene homeopatmi. Pre mňa osobne ani jedna strana nedava dôvod veriť jej. Tak ako môže spraviť chybu obyčajný človek, tak sa jej dokáže dopustiť i lekár i vedec, homeopat skrátka každý, ľudský faktor nepusti. Rozdiel robí len to, či to spraví vedome, či nevedome. Nevedome škodiť odpustitelne, vedome nie, lebo ten to začne robiť pravidelne, lebo z toho má prospech.

No nič zas som úplne od témy odbočila, a tak si idem kuknúť konečne tie zaujímavosti, čo som sa dozvedela.