Sme pred očkovaním MMR
Ahojte. Akurat mi volala sestricka od pediatra ze vo stvrtok mame prist na ockovanie mmr. Od prveho ockovania hexa co som zacala citat celkovo o ockovaniach sa tohto bojim najviac kedze som citala co vsetko sposobilo detom. Nie som stotoznena s tym ockovanim, normalne som sa od strachu rozplakala. Mala ma 16mesiacov. Narodena ako predcasniatko s nizkym cukrom a silnou zltackou. Vahovo aj vysokovo vsetko dobehla rozprava chodi ale este ju musim drzat za ruku. Bojim sa nasledkov ockovania preto sa chcem spytat tie co ste odmietli ako ste to doriesili. Zaplatili pokutu? Vlacili vas po uradoch? Da sa odlozit ockovanie na neskorsi vek ked je uz preda len nervova sustava viac vyvinuta? Cela rodina je za ockovanie a ja jedina proti. Takze tam podporu nemam vobec :(
@prevenar to mi je novinka,ze na podanie trestneho oznamenia musi byt poruseny zakon... Ona moze podar kludne trestne oznamenie pre podozrenie zo spachania trestneho cinu podla § 361 Trestneho zakona. Len tym,ze ma Filo na stranke vycapene uznesenie, kde bolo podobne trestne oznamenie zahrane do autu z dovodu,ze trestne pravo nedokaze posudit odbornost temy ockovania/neockovania, ste si prilis isti tym,ze podobne skonci kazde dalsie. Akurat vam zabudol povedat o tzv. prejudicialnych otazkach... Co uz...
@majdalenka23
Sorry, ak je to najlepsie pre Vase dieta a ste o tom presvedcena, naco to tu vypisujete, rovno ho dajte zaockovat, nemusi o tom kazdy vediet. Vase dieta, Vas nazor, Vasa zodpovednost. Nik nikoho neovplyvnuje, v dobe internetu si kazdy,kto chce, informacie ci uz take, alebo onake, najde sam. Alebo sa pouci na vlastnej chybe...
@77laura hovori ta,co je clenkou dvoch neockujucich skupin, ale ano,vas nazor,vasa zodpovednost,nikto nikoho neovplyvnuje... Sorry, musela som,vzdy ma tieto moralne ladene prispevky rozcitia
@senta_sofia fuha, ty si jej hovorkyna ? ,,ci nedaj boh, internetova policia ? 😀 (len aby som vedel ,ze o co tu ide 😉 )
..ano , je mi jasne ,ze mozes podat "trestne oznamenie" aj za psie hovienko na chodniku, len som bol zvedavy, ci ma aj nejaky hlbsi dovod 😀 ..ale dik za vycerpavajucu odpoved. 🙂
@prevenar iba som sa pozastavila nad tvojou otazkou,ci mala som si pytat povolenie na odpoved? V tychto temach nikdy neviem 😉
@senta_sofia ehh ?! ..no nic. idem spat . maj sa 🙂
Nechapete ze nasi rodicia a prarodicia neboli ockovani proti mumpsu ,rubeole a osypkam?
Ockovanie sa zacalo az v roku 1969 ....a nebola to kombinovana vakciina ako teraz ....
Vacsina z bich tie choroby prekonali a vdaka tomu maju imunitu na cely zivot.
Ockovanim nezabranite nakaze,a ak nahodou chorobu prekonate...nemate dozivotnu imunitu....
A dalsia vec..to co sa deje nie je Epidemia...to by museli byt ine cisla s nakazenymi 🙂
Preco v tv neplasia ludi s tym...ze v nemecku tuto zimu zomrelo viac nez 340ludi na chripku? Lebo to nie je povinne ockovanie.
V zahranici je ockovanie dobrovolne desiatky rokov. Len v postkomunistickych krajinach vycicaju od ludi pokutu a dalej ich uz nezaujimaju.
Uz dost hadok ! Nech kazdy robi,ako mu srdce kaze 🙂 Nech blbe poplasne spravy nerozdeluju ludi 🙂
@senta_sofia
Nemusim byt clenkou nejakych skupin, aby som si vedela urobit vlastny nazor. Ani Vam nik nekazal klikat na moje meno a studovat ma a uz vobec nemam v umysle niekoho presviedcat alebo ovplyvnovat. Ako hovorim, kazdeho osobna vec.
@prevenar uz len ty o ockovani nieco vies ...ved neovladas anibpatofyziologiu ,ci sorry ovladas svoju vymyslenu ....
@77laura inak prevcobma dieta zaockovane ,len prehlasuje ,ze on ako otec alergik urcite nemohol posunut svoj chybnu gen na dieta ,ktore ma sklon k atopii a tym padom reaguje aj na alergen....mozno by sme boli prekvapkany ake bol prevco flakate babo ,ale samozrejme to ma nasledok ockov...nie jeho geny z jeho testes....
O bože zasa tu zavadza matky, v Japonsku prestali očkovať mmr a počet autistov stupal.
@peter952 áno pán Peter, už len fóra na internete sú odborná diskusia plná medicínskych analfabetov.... vy poznáte len A ale lekári aj B a C a D...... nestraste tu prosím vás matky o tom,ako očkovaním zabíjajú svoje deti...to je choré a zvrátené. Nie ste náhodou jehovista alebo co????? Áno v iných krajinách je očkovanie dobrovoľne ale rodička dobrovoľne ockuju. Práveže my sme rozumní rodicia a nie hlúpo doverujuci nejakým anonymnym fóram ,na ktorých sú zásadne proti niečomu a v podstate ani nevedia proti čomu.
@veronikax moje starsie deti dve dokonca nemuseli byt ockovane ani na pneumokoky, to je tiez novinka teraz pri mladsom, popravde, nepacilo sa mi to ani troska, ani som to nedala tretiemu naockovat, hlavne nabuchane dokopy s hexa hm
@peter952 kde najdem zdroj? popozeram si
@adsumus je ockovanie 100% ??? Nie je ....
Moze sa clovek nakazit danou chorobou/chorobami? Moze ..
Prekonavali tieto choroby nasi rodicia a ich rodicia ? Ano ....
Existuju neziaduce ucinky? Ano....
Viem...aj paralen ich ma....ale ak je z neho cloveku zle...tak si ho uz neda ne ? nie neda! .....
Bolo v zahranici niekolko deti odskodnenych a bolo uznane...ze to bolo z vakciin? Ano bolo .....
Ja nikoho nepresviedcam ...a nenutim neockovat.....len nech ludia konecne zapnu mozog...a nebudu bezhlavo nadavat na tych druhych. Nieco sa tu deje...a nie je to sranda....
Hlavne u dost nadavok....hadania sa.... Ktore idu vacsinou od ockujucich ... V zahranici take hadky nie su .... Asi preto ze nemaju nase poplasne Tv stanice :/
@celasapremenim pneumokoky....ved kolko deti naokolo ma len zapal stredneho ucha....a su ockovane....
Ved ockovat proti pneumokom chcu....aby sa toto nedialo.
Dala som len priklad ,lebo sused akurat maroduje so zapalom stredneho ucha.
Tak naco je to dobre ???
@veronikax vidis a ja nemam ani jedno zaockovane a v zivote zapal stredneho ucha, ani oka nemali
@veronikax tazko je niekomu nieco vysvetlovat .. je omnoho vacsi rozdiel dostat chorobu ak org.antigen pozna ...pri osypkach sa napr.dieta len vysype ,ziadna svetloplachost a pod....pri kokoch nepotrebuje dieta atb ,na ktore su velke rezistencie a je rozdiel dostat osypky zo vsetkymi klin.priznakmi ,bojovat s nimi 3tyzdne a nie je vacsej radosti ako ked sa skomplikiju encefalitidouv,casto bakter.inf a nehovoriac chron.kompl.degeneraciou mozgu ,kedy dieta do par rokov zomrie a pri kokoch ti asi nic nehovori kokova meningitida ... no to na googli nepisu ...inak ty mas deti zaocko ,tak sa ti lahko mudruje ....
@veronikax na druhej strane, vies mi vysvetlit, preco sa v tom 1969 zavadzalo povinne ockovanie proti niecomu, co v pohode ludia prekonavali, ved umrtnost bola len cca 600/100 000 ludi, epidemie kazde 2-3 roky, pohoda lesna... patrala si niekedy po tom, kedy tu bola posledna epidemia osypok? akoze mna osypky nejak uprimne nevzrusuju, ja skor z toho hladiska, ze ako pises, mali by sme mat slobodnu volbu rozhodnut sa a ked sa idem o niecom rozhodovat, tak otocim mincu z kazdej strany, lebo tak to je, vzdy je nejake A aj B. Videla si niekedy graf vyvoja osypok na Slovensku?
a som rada, ze si sa ozvala, lebo peter mi stale nie je schopny odpovedat na moju otazku, v ktorej krajine bolo odskodnene dieta poskodene ockovanim, ty tvrdis, ze ich bolo niekolko, ak budes taka zlata, posli mi rozsudky, lebo ja som doteraz ziaden nevidela, len antivaxeri sa s tym velmi radi ohanaju. Dakujem.
Ja sa velmi s formou prezentacie vasich nazorov nestotoznujem, ale tuto informaciu mam aj od nasej orl doktorky. Odkedy sa ockuje proti pneumokokom, tak stupa pocet deti so zapalom stredneho ucha.
@artistka
@adsumus
Skutocne existuju lekari, ktori su proti ockovaniu. Ja sa o to velmi nezaujimam, ale dve mena pediatrov vam dat mozem- dr csader ba a dr durandziova pb.
Po prestudovani mojho blogu budete hadam dostatocne presvedcene ze nie som troll ale realna osoba 🙂
@peter952 ty si spravil jednu velmi velku chybu, dal si syna naockovat a potom si objavil modreho konika a zacal citat temy o ockovani a vtedy to prislo, kazdy vykyv v spravani je urcite dosledok ockovania... a prosim ta, k tomu grafu z Japonska, ty si si to vobec precital? Postni sem preklad toho, co je pod grafom, mozno ti to doklapne... Ides demonstrovat narast autizmu v Japonsku na pocte deti ockovanych v Kurashiki City s krivkou ASD (choroby autistickeho spektra) v okrsku Yokohama? Vies co znamenaju tie zdroje dolu? Terada paper? Honda/Rutter? Ale jasne, veselo sem najplieskaj 10 dalsich, aj tak mam pocit, ze z tvojich followerov sa tym nikto nezaobera, vidi krivku aaaa, maaa pravdu 🙂

@jaju_ska ahoj . za neockovanie dostanes pokutu, zaplatis a je to vybavene, dalej uz mas od nich pokoj 🙂 urcite by si nebola prva. tvoja rodina o ockovani nevie nic, bolo by dobre , keby sa radsej starali o vlastne problemy ..urcite nejake maju. 😉
vsetko info o rizikach ockovania a odmietani ockovania najdes tu - https://www.modrykonik.sk/group/1799/
@hanelle1 pridaj sa do nasej skupiny, aby si mohla svojimi skusenostami pomoct dalsim.