icon

Ste za to, aby očkovanie detí bolo dobrovoľné?

veronique_1
28. júl 2011

Ste za to, aby vsetky ockovania boli len odporucane a rodicia sa mohli rozhodnut, ci ho daju zaockovat. Napiste ano alebo nie. V pripade, ze chcete pridat aj vysvetlenie, napiste najskor ano alebo nie a az za tym zdovodnenie.

zuzana17
30. júl 2011

nie

ju11i
30. júl 2011

áno. Nechápem, prečo by mi mal niekto prikazovať čo mám robiť. A just ich neposlúchnem🙂

gaby21
30. júl 2011

NIE, no este to by tak chybalo, aby sme o tom rozhodovali, sak cigani a asociali by na nas preniesli vsetky choroby, vo velmi kratkej dobe, no a keby k tomu doslo, ze by sme rozhodovali o ockovani, ako tu uz niekto pisal, nezaockovane dieta by malo ostat mimo kolektivu. Je mi luto, vsetkych, ktorym sa ich detickam nieco stalo, ale teraz sa vsetko co sa dietatku stane, hadze na ockovanie. A konik je jedna velka klebetaren, zo vsetkeho sa tu robi jedna obrovska VEDA a potom vystrasene mamicky maju zo vsetkeho obrovsku paniku.

mariana0915
Odpoveď bola odstránená
oscarka3
30. júl 2011

áno

ela2710
30. júl 2011

Podobne ako niektore nevidim zmysel tejto otazky, kedze o takychto veciach aj tak nerozhodnu maminky...ale moj nazor, je ze NIE, mozno len vypustit par ockovani, ktore skor skodia ako pomahaju, ale urcite nie vsetky, staci sa pozriet na osady (nie som ziadna rasistka, ale toto je holy fakt), na niektorych osadach ziju ludia doslova s potkanmi v posteli, deti nechodia do skoly, chodia slabo odete aj v zimnych mesiacoch, nedodrzuju ani zaklady hygieny, atd. - keby bolo na takych matkach, ci dieta zaockovat ci nie, tak by ockovat nedali, tym padom by sa na tych osadach zacali objavovat choroby, ktore trapili ludi v minulosti a vsetko by sa zacalo roznasat, ockovanie ma zmysel, viem ake su rizika ockovania, ale zial je lepsie tie rizika risknut, ako by mali byt zasa rozsirene choroby, ktore kedysi ludi zabijali...ja som ockovana,cela moja rodina je, a budem davat ockovat aj moje deti, ludia teraz casto cestuju, vychadzaju za hranice a clovek nikdy nevie, co tam moze dostat 😒 preto som rozhodne ZA povinne ockovanie, ale z niektorych by som upustila

wzorcek
30. júl 2011

jednoznacne ANO
Cele tehotenstvo a aj pocas dojcenia sa zdravo stravujem, staram sa o seba a o svoje dieta najlepsie ako viem, nefajcim, nepijem alkohol, chodim s nim na cerstvy vzduch aby som mu zabezpecila zdrave prostredie a potom vsetkom mu mam nechat napichat do tela svinstva o ktorych moja lekarka tvrdi ze su uplne bezpecne? Keby mala aspon tolko slusnosti a nastudovala si nieco o moznych neziaducich ucinkoch.

Nerozumiem tym argumentom, ze dieta nevezmu do skolky a podobne... ved ked su vsetky ostatne deti ockovane a teda tak uzasne chranene proti tym chorobam, coho sa teda boja?

andreajakubska
30. júl 2011

Ano
Keby ste stravili aspon polovicu času čo travite nad výberom kočíka nad touto témou tak by ste za tým nie nepísali také hlúposti. Neviem či je to smiešne, ale je to skôr do plaču že matky nemajú znalosti ani základnej školy.

andreah25
30. júl 2011

NIE. Nerozumiem vôbec tomu, prečo sa táto vec rozoberá. To, že dnes sa takmer (nie vôbec) nestretávame s chorobami, ktoré často znamenali aj vymretie celej dediny je podľa mňa zásluhou očkovaní, ktoré vznikli len na základe dlhoročných výskumov, pri ktorých dobrovoľne i nedobrovoľne zomierali ľudia aby zachránili ostatných a dnes si to nikto neváži. Je pravda, že by očkovacie látky mali prejsť zmenou (prispôsobiť ich), no určite by sa nemalo prestať s očkovaním. Sama viem, že chcem pre svoje dieťa len to najlepšie, mám strach z čohokoľvek zlého čo ho môže postretnúť, aj my sme mali po očkovaní TBC zahnisané pliecko, ale aj tak by som ho zaočkovala znova. Je mi ľúto detí, ktoré vážne ochoreli alebo zomreli, len to však len mizivé percento proti tomu, koľko ľudí, aj malých detičiek by zomrelo, ak by očkovanie nebolo. Stačí jeden chorý človek v kolektíve nezaočkovaných (napr. v škôlke) a problém je na svete. Kde máte záruku, že trebárs Váš sused, alebo dokonca člen rodiny nie je nosičom nejakého ochorenia. A taktiež, nech mi žiadna mamička netvrdí, že chce plne znášať zodpovednosť za svoje dieťa. Ani jedna, ak by jej dieťa ochorelo, lebo ho odmietla dať zaočkovať, by si nepriznala, že urobila chybu. Obvinila by všetkých okolo, že ako je to možné, že vôbec niekto chorý prišiel s jej dieťaťom do styku a pod. Ktorá z Vás, čo odmieta očkovanie pre jeho nežiadúce účinky si číta príbalovú informáciu k liekom, ktoré dávate Vaším deťom keď sú bežne choré? Asi ani jedna, pretože ak by ste ich čítali, tak by ste odmietali akúkoľvek liečbu, pretože často obyčajný paralen, ktorý tu bol spomenutý je tiež riadny bordel a chémia...... Vráťme sa dočias našich pra pra pra.... rodičov, kde lieky neboli žiadne, očkovanie tobôž nie a zomierať budeme okolo 40 roku veku, možno menej. Keby ste radšej riešili ako vyčistiť svoje okolie od odpadov a iného chemického bordelu, to by bolo lepšie, aj deti by boli zdravšie.....

moira16
30. júl 2011

ANO!!!!!!!!

ascha
30. júl 2011

Ano,
ved preco kazit ten dokonaly poklad ktory sa narodi zdravý.
mam tri deti, dve sme zaočkovali, a po skusenosti po reakcii na prevenar u 2.dietata sme sa rozhodli tretie NEOCKOVAT. kazdy rodič by sa mal rozhodnut sam....

denisocka
30. júl 2011

ANO , a boli ma palec z lajkovania všetkých ano 🙂)

kedicik
30. júl 2011

Ja som tiez za to, aby ockovanie bolo dobrovolne, teda moja odpoved je ANO. Ale... niektore ockovania by mohli byt povinne, napriklad tetanus a zaskrt. Bakterie, s ktorymi si nase telo nevie dat bez medikamentov rady, su nebezpecne a teda proti takymto "chorobam" by sa malo ockovat, podla mna. Som zdesena z toho, za co vsetko mozu sucasne vakciny, ake NU sposobuju. Desim sa toho, ze by moje zdrave dietatko mohlo zrazu dostat velmi vazny NU, a stal by sa z neho niekto iny :( To ale neznamena, ze som uplne zanevrela na medicinu ako taku. Vazim si lekarov, ich pracu, to ze zachranuju ludske zivoty. No tiez si myslim, ze farmaceuticky priemysel v dnesnej dobe povysil peniaze nad ludske zdravie, a preto si nie som ista tym, ci vakciny, ktore maju "pomahat", aj skutocne pomahaju. A preto by ockovania proti chorobam, ktore nie su smrtelne, mohlo byt dobrovolne. Kazda matka, ktora si porodila dieta, chce pre neho len to najlepsie, ma nad nim uplnu zodpovednost a robi vsetko preto, aby sa dietatko malo dobre. Robi to v sulade s vlastnym svedomim a vedomim. A to ake mame vedomie o tomto probleme je individualne. Nikomu nemozme diktovat co a ako ma robit, kolko a co ma citat, studovat. Je to na dobrovolnosti konkretneho cloveka. A teda aj ockovanie by mohlo byt dobrovolne 🙂

hameeda
30. júl 2011

je mi jedno ci bude dobrovolne alebo nie,,ale urcite by mi vadilo ak by ockovanie ktore je teraz povinne bolo potom platene,,to by ma fajk nastvalo,,pretoze ja som toho v zivote videla uz dost a v ziadnom pripade by som svoje deti nenechala bez ockovania,,,a rodicom ktory nedavaju ockovat,,,nechcem nikoho sudit je to kazdeho osobna vec ale vas by som zobrala na exkurziu do krajin kde som bola ja pakistan, afganistan, indonezia,,ako si tam ludia nemozu dovolit dat deti ockovat a potom ich pchaju do ustavov ked dostanu obrnu lebo nemaju na lekarov,, a pri tom by jedno ockovanie stacilo,,,a je omyl ak si myslite ze u nas toto nehrozi,,lebo ono prave toto hrozi ked sa prestane ockovat povinne,,,a uz ani si nechcem predstavit aby si lekary mohli sami nakupovat ockovacie latky to by bolo este horsie,,pretoze teraz su ockovacie latky poskytovane statom a tie su prisne kontrolovane ale ked sa to presunie do dobrovolnej sfery tak sa z toho stane biznis

petot
31. júl 2011

ÁNO som za dobrovoľnosť, pretože poškodenie mojich detí očkovaním ma donútilo niečo si o tom naštudovať a neveriť slepo oficiálnej doktríne.

Drvivá väčšina vakcín nemá vôbec preukázanú dlhodobú účinnosť voči ochoreniu, pretože to výrobcovia nie sú povinní preukázať. Chýbajú dlhodobé bezpečnostné skúšky. Vakcína je produkt farmaceutickej firmy ako každý iný, akurát o dosť privilegovanejší.

Firma využíva všetky spôsoby, aby svoj produkt ostala na trh. Niekedy je to zastrašovacia reklama, inokedy lobbing na ministerstve. Koľko banálnych ochorení sa stalo "nebezpečnými" až vtedy, keď na ne niekto vyvinul vakcínu? A koľko závažých ochorení sa prehliada, lebo na ne žiadna vakcína nie je?

Vo vývoji je už cca 200 ďalších vakcín, ktoré sa do 10-15 rokov dostanú na trh a ak to takto pôjde ďalej, väčšina sa dostane aj medzi "povinné". Veď každé ochorenie môže za určitých okolností zabiť, a tých 5 úmrtí na kontinente za rok sa nafúkne tak, že rodičia v panike sami pobežia dať dieťa zaočkovať. Prečo má zopár úradníkov na ministerstve rozhodovať, aké chemické kokteily majú "povinne" trpieť moje zdravé deti?

Infekčné ochorenia pozvoľne postupne ustupovali už niekoľko desaťročí PRED vyvinutím vakcín. Pre farmafirmy je lukratívne rozširovať rozprávky, že ten ústup nastal vďaka ich produktom, teda vakcínam.
http://childhealthsafety.wordpress.com/graphs/

Avšak detská cukrovka, alergie, astma, poruchy správania, autizmus, začali rásť až s prudkým rozširovaním očkovacích programov. Toto je omnoho závažnejšie než nejaký mumps!

nellina
31. júl 2011

Jednoznacne ANO...

henriett19
29. dec 2012

áno

sendy182
29. dec 2012

NIE................povinné povninným.....dobrovoľne dobrovoľným 🙂

kolinia
29. dec 2012

Ano, myslim, ze vela dovodov, s kt. som stotoznena, tu uz boli. Neziaduce ucinky, o kt. niektori - mozno vacsina lekarov neinformuje, pricom by mala, patri medzi dolezite. Vraj nech rozhodnu odbornici, to by na SK museli nejaki existovat, maminy hraju mrtveho chrobaka a vsetky rozhodnutia nechavaju na dr., veria im, samozrejme, ze sa nemusi nic stat, ale strach z neziaducich ucinkov, kt. maju casto horsie nasledky ako ochorenie, je u mna obrovsky, nebudem riskovat, ze moje dieta bude ockovane nejakym hnusnym bordelom a dostane nevyliecitelnu chorobu, kt. sa aj bojim spomenut.

uhnakova
29. dec 2012

Jednoznacne ano

paris3
29. dec 2012

ANO! preco by nemalo byt dobrovolne? sme ofce ci co?

zuzi0911
29. dec 2012

Nie.

katka0210
29. dec 2012

ÁNO to tvrdím po osobnej skúsenosti, keď sme boli pár dní po Hexe hospitalizované s dcérkou v nemocnici a očkovanie naštartovalo takú reťazovú reakciu organizmu, že sme sa na rok ocitli na ONKOLÓGIÍ!
Všetkým Vám čo tvrdíte nie chcem len odkázať, že moja dcérka NEMALA V PORIADKU IMUNITU a napriek tomu bola zaočkovaná!
A prečo? Lebo deťom sa žiadne testy pred očkovaním nerobia, však "načo"?
Kiež by som mala informácie ako mám dnes, dcérka by nebola ZŤP a mala by život ako ostatné zdravé deti.
Úrad pre dohľad náš prípad zamietol pod koberec, v karte titiž "chýbali" dôležité fakty, ktoré lekári nepovažovali za dôležité uviesť.
Ostali sme v tom sami, štát nám otrčil chrbát a nežije sa nám ľahko.
Každá jedna z vás, čo napíše nie, by sa mala zamyslieť aj nad deťmi, ktoré sú postihnuté v dôsledku očkovania a uvedomiť si, že na ich mieste mohli byť tie VAŠE DETI.
Tie ktoré tvrdíte nie, máte doma isto zdravé deti a život ako prechádzku ružovým sadom, žiaľ my, čo máme deti postihnuté dôsledkom povinného očkovania, chceme niečo zmeniť, aby tie naše deti neboli pre tento štát len smeti, ktoré zametú pod koberec.

sssimi
29. dec 2012

ano

alysha88
29. dec 2012

nie

rukjatko
29. dec 2012

áno

mariankas
29. dec 2012

Áno!

slavik
29. dec 2012

ano

kkl82
29. dec 2012

ano

pectore
30. dec 2012

ano samozrejme s prevzatím plnej zodpovednosti!!!