icon

Váš názor na prvé tri očkovania

jjanulkaa3
18. jan 2015

Ahojte, kedze teraz riesim otazku ci dat svoju dcerku treti krat zaockovat chcem sa spytat su tie prve tri vakciny rovnake? Alebo je tam medzi nimi rozdiel. A ma zmysel ockovat tym istym ked uz dve mala? Potom preco sa ockuje teraz casto a potom nic? Aky je vas nazor na to najme na tieto prve ockovania do roka. Dakujem

veriiii
22. jan 2015

opravujem -dlhodobe vdychovanie moze potencionale sposobit rakovinu 😝

zuzy21
23. jan 2015

Niekde som citala,spoved byvaleho gen.riaditela jednej svedskej farma.firme ...my nesmieme liecit ludi, len potlacat symtomy choroby, inak by sme nemali kazdy rok nove auto. Dovolenku. Domy ...
Na zamyskenie! Nie?!
Nie som uplnym odporcom pov.ockovania.mali ma 2xhexu, ale obcas sa pozastavim mad takymito vyrokami. Je to nekonecna tema.
Oh a teraz ma napadlo. V usa pred par mesiacmi bol mums ...medzi hokejistami. Dostali to aj slovaci. Nie su nahodou ockovany?!

dekys
23. jan 2015

@veriiii traposis zato ze nereagujem tak som sa zdekovala? Ja pozorujem a smejem sa na vas

aristka
23. jan 2015

@zuzy21 nejak nechápem čo má potláčanie symptómov s očkom,si nejak mimo ,také teraflu,aspirínC,ibalgin,ktoré ľudia kupujú a hltajú,robia túto psiu službu a potom je napr.neurológia plná ľudí,ktorí majú následky a komplikácie napr.chrípky a buď si istá ,že všeob.lekár tieto doplnky neodporúča,taže to je na inú tému .Tému mumsu sme tu čerstvo preberali a ak učinkuje očko pre tak ľahký priebeh u dospelých,keďže u dospelého je prieh omnoho dramatickejší,tak sa dá dedukovať,že očko zabralo a v po týždni už korčulovali ,keďže mali jediný symptóm choroby a to opuch,čo pre anatomické uloženie slin.žľazy a prebiehajúci zápal,ktorého prejavom je okrem iného aj zdurenie a u hokejistov iné symptómy mumsu médiami udávané neboli a klinika choroby je omnoho obšíronejšia,plus u rómov postih.mumsom si treba pozrieť očko status a najme,ktorí mali kompl.priebeh,buď boli neočko alebo neboli preočkovaní-

aristka
23. jan 2015

najmä

zuzy21
23. jan 2015

@aristka mala som na mysli to, ze " ak " ockov.sposobuje co i len par % vaznejsich ci vaznych ochoreni( ekzem, cukrovka, ...) je to pre far.firmi vyhodny obchod. Co keby nahodou zistili, ze bez vakcin je ludstvo zdravsie? Na kom by potom zarabali? ( je to len hypoteza) nechcem sa hadat je to len moj nazor.
Aj ja som mala mums ako dieta... 4 roky po tom ako som bola ockovana! ( nemala by som mat v tej dobe este vysoke perc.protilatok?)
Ide o to , ze tie vakciny nie su 100% a myslim si, ze neockovany ci ockovany tak isto su ohrozeny. Ci dokonca hrozbou.

sanym
23. jan 2015

@aristka môžeš prosím poskytnúť zdroj tvojho tvrdenia, že "rómovia postihnutí mumpsom, ktorí mali komplikovaný priebeh boli neočkovaní alebo neboli preočkovaní". Ďakujem.

sanym
23. jan 2015

@aristka a ako by si vysvetlila 3 prípady mumpsu z decembra 2014 v okr. Michalovce: 3 chorí, všetci vzhľadom na vek plne očkovaní, október 2014 detto, september detto (z toho u jedného plne očkovaného ochorenie komplikované orchitídou), august 2014 - dvaja chorí, plne očkovaní, z toho u jedného s komplikáciou- meningitída dg B26.1 atď atď. Naozaj by ma zaujímalo, ako je to možné a odkiaľ si nabrala, že komplikácie mali neočkovaní resp. neúplne očkovaní.

sanym
23. jan 2015

Takto môžem pokračovať mesiac po mesiaci, napr. júl 2014 - dvaja chorí, plne očkovaní, z toho u jedného dieťaťa opäť ako komplikácioa – meningitída (jedná sa o 11-ročné dieťa zaočkované dvomi dávkami, takže muselo ochorieť tesne po očkovaní, keďže MMR sa preočkováva v 11-tom roku)

eeffka
23. jan 2015

@zuzy21 starsie rocniky na mumps ockovane nie su.

V rámci bývalého Československa sa samostatne proti osýpkam začalo očkovať už v roku 1969 a kombinovaná vakcína proti osýpkam a príušniciam sa používala od roku 1987. Trojzložkovou vakcínou proti osýpkam, príušniciam a ružienke sa na Slovensku povinne očkuje od roku 1992.

zuzy21
23. jan 2015

@sanym tak tak...moja rec

aristka
23. jan 2015

@sanym ako viem sme to preberali v téme očko a neočko,o tom vieš.plus obšírne je to aj na stránkach úradu verfejného zdr.takže linkov tu je v temach stačí si ich pozrieť,nemám dôvod to tu znovu otvárať a duplom ak si v tom čase aktívne prispievala,ešte sa začnem pýtať na mladšieho neočko ŕsyna a jeho tráv.a iné problémy a zas bude oheň na streche ,nehovoriac o artritíde...takže si to prelustruj

sanym
23. jan 2015

@aristka ja to mám preštudované, práve preto sa pýtam, prečo zavádzaš. Pre svoje tvrdenia nemáš jediný dôkaz.Ja som uviedla dôkaz, že komplikácie po mumpse majú aj plne očkovaní, takže tvoje tvrdenie je klamstvo! A moje deti si do huby neber, žiadam ťa opakovane a naposledy. A kľudne ma za môj expresívny výraz nahlás. 😠 😠 😠

zuzy21
23. jan 2015
liebling98
23. jan 2015

@aristka keď vidím tie reklamy na Theraflu, Coldrex a pod., že potláča príznaky chrípky, tak zúrim. Potláča príznaky, človek sa cíti lepšie a taký infekčný ide veselo medzi ľudí, však čo, mne je dobre, čo ma po iných. Tu treba hľadať odpoveď, prečo sú ľudia tak často chorí...

zuzy21
23. jan 2015

@eeffka ako vidis bola som ockovana!

veriiii
23. jan 2015

@dekys preco by som mala traposit? 😕 tu ti ti adsumus vysetlila ako sa veci maju, celkom rozumne a tvoja reakcia:dekys pre mna jednoznacne vitazi neockovanie. goodbye. zelam vam tu vsektym,nech na to vase deti nedoplatia.ci v blizkej,alebo dalekej buducnosti.pripadne ich deti
vyznelo to ako by si sa zdekovat chcela 😀

liebling98
23. jan 2015

@zuzy21 máš tam napísané prekonané ochorenia, nie očkovania

jjanulkaa3
autor
23. jan 2015

@veriiii nie po zavedeni ale mala som na mysli vznikne choroba a na to potom maju vakciny, vznikaju rozne nove mutacie virusov a tak dalej stale nieco...moj nazor je ten ze ich aj mutuju ti v ktorich zaujme to je. A nebavi ma sa tu predbiehat vo faktoch cisto len moj nazor. 🙂

veriiii
23. jan 2015

@dekys a k tomu traposeniu- ja len pripomeniem,ze adsumus odpovedala na tvoj podnet:dekys @adsumus nic z toho,co tam je, nekonzumujem ,a nekonzumuju to ani male deti. a myslim ze ked sa tak velmi angazujes ,mohla by si vediet čo to o formaldehyde.............
nuz, dala som ti link a vysek co to o formaldehyde-mas ho v tele aj bez ockovania, je potrebny v tele,po ockovani sa rozklada-,cize 0 formaldehydu prijateho v ockovani....a este by si mala vediet, ze FORMALDEHYD SA NEPRIDAVA DO VAKCIN, JE LEN POTREBNY V MEDZISTUPNI VYROBY,ale na konci vakciny sa moze nachadzat stopove mnozstvo..to aby antivaxeri nevyplakavali ,ze sa zatajuje 🙄

eeffka
23. jan 2015

@zuzy21 a preco by si nemala byt? ved ako som pisala ockuje sa od 87meho teba ockovali neskor...

@liebling98 nie to je ockovaci preukaz, ale rok 87 byva pred 88,89, a 91 🙂

zuzy21
23. jan 2015

@liebling98 sorry zla stranka.

veriiii
23. jan 2015

@jjanulkaa3 aha!tak lebo toto:...ale zvlastne je ze z nicoho nic vznikaju zahadne choroby ktore neexistovali alebo sa dllllho nevyskytovali a potom na to spravia vakciny.. Nevyznieva ako toto: ....nie po zavedeni ale mala som na mysli vznikne choroba a na to potom maju vakciny, vznikaju rozne nove mutacie virusov a tak dalej stale nieco.. 😀
co konretne si mala na mysli?osypky, rubeola,mumps,cierny kasel, zaskrt, meningitida ,chripka, tetanus,atd?
neviem ake nove mutacie mas na mysli,coho konretne mutacie?

moniciak
23. jan 2015

Ja som dala začkovať všetko povinné, zvyšok nie. Ja nie som lekárka aby som vedela zhodnotiť danú látku a jej potrebu a stále viac verím lekárom ako hystériám z internetu. Nechápem ženy, ktoré sa tak zaťažujú vecami, ktoré by nemuseli riešiť... Takže môj názor ako som povedala: Povinné nechať zaočkovať 🙂

liebling98
23. jan 2015

@eeffka
@zuzy21
normálne som si šla pozrieť svoj očkovaní preukaz. Ja proti mumpsu očkovaná nie som. Dokonca tam na to nie je ani kolonka. Aj osypky a rubeolu mám v kolonke "iné" ale tak ja som zas trochu starší exemplár, ja som ešte aj proti pravým kiahňam očkovaná.

veriiii
23. jan 2015

@zuzy21 ako si mohla byt ockovana na MUMPS ,ked az od 1992 sa ockuje? a ty si ochorela 1991-rok pre zavedenim ockovania na MUMPS?
V rámci bývalého Československa sa samostatne proti osýpkam začalo očkovať už v roku 1969 a kombinovaná vakcína proti osýpkam a príušniciam sa používala od roku 1987. Trojzložkovou vakcínou proti osýpkam, príušniciam a ružienke sa na Slovensku povinne očkuje od roku 1992.

ta druha foto co si dala ,tie plusky na parotitis sa viazu k akemu datumu?a vies co znamenaju tie+ ?

jjanulkaa3
autor
23. jan 2015

@veriiii jasne som napisala najprv choroba potom na to ockovanie co na tom nie je jasne? Najcastejsie chripka. http://www.pluska.sk/izdravie/liecba/mers-sars-...

liebling98
23. jan 2015

@zuzy21 keď sa proti mumpsu očkuje od 1987, ako Ťa mohli očkovať v 1985?
@eeffka
@veriiii

veriiii
23. jan 2015

@liebling98 asi mala mumps 2 x najprv ho prekonala v 85 a potom este v 91😀.

zuzup1
23. jan 2015

tak ja som prvé dve hexi dala spolu z synlorixom.
po prvej dávke, horúčka 2 dni. po druhej horúčka 3dni, zášklby, prevrátený mostík, nespavosť, podráždenosť ... ako som sa dočítala, klasické vedl. účinky. 3 dávka nás čaka budúci týždeň. po dlhej, mimoriadne dlhej úvahe som sa rozhodla ich rozdeliť. s tým, že prvé idú pneumokoky. hexa sa ešte uvidí. nakoľko je moje dieťa po dvoch dávkach chránené na 80 per. po tretej bude na 81,5 - 82 per.