icon

Váš názor na prvé tri očkovania

jjanulkaa3
18. jan 2015

Ahojte, kedze teraz riesim otazku ci dat svoju dcerku treti krat zaockovat chcem sa spytat su tie prve tri vakciny rovnake? Alebo je tam medzi nimi rozdiel. A ma zmysel ockovat tym istym ked uz dve mala? Potom preco sa ockuje teraz casto a potom nic? Aky je vas nazor na to najme na tieto prve ockovania do roka. Dakujem

sanym
23. jan 2015

@veriiii je ti to smiešne, ale ja som (aspoň podľa lekárov) naozaj mala mumps dvakrát (mám to uvedené v zdrav. karte). Nebola som proti nemu očkovaná, som ročník 1977.

jjanulkaa3
autor
23. jan 2015

@zuzup1 aj to je moznost jasne. Moja na druhu vakcinu reagovala podobne, uvazujem ze tretiu uz nedam. Som zvedava ako zareaguje pediatricka 😒

veriiii
23. jan 2015

@liebling98 ja inac tocim o rubeole, 92 rocnik😀
nevieme k akemu datumu sa vztahuju tie ++,lebo v 84 a 85 co si mala osypkovu vakcinu ,vtedy este mumpsova nebola..az od 87, a to sa vsak zacali ockovat najprv kojenci,neviem kolko rocni vtedy, mozno okolo 2 roku..
@zuzy21

veriiii
23. jan 2015

@sanym nie,nie je mi to smiesne 🙂 ..hlavne,ze prirodzene prekonana infekcia zanechava dozivotnu imunitu,to by mi bolo smiesne.. 😀 😀 ako to pretlaca antivax 😅 😅
a sa tu potom ludia cuduju,ze niekto ochorel aj napriek ockovaniu..

liebling98
23. jan 2015

@sanym je možné, že jedno z tých ochorení nebol mumps, ale zápal slinnych žliaz iného napr bakterialneho pôvodu.
Ani ja som proti mumpsu očkovaná nebola, som ešte trošku starší exemplár ako Ty 😀

liebling98
23. jan 2015

@veriiii mňa očkovali proti rubeole v 1988, ako 13 - ročnú

sanym
23. jan 2015

@veriiii Aha, mala si tam 😀, preto sa mi zdalo, že je ti to vtipné. Napríklad rubeolu som prekonala okolo r. 1983 (nebola som očkovaná) a protilátky v r. 2008 boli stále vysoké.

sanym
23. jan 2015

@liebling98 ja si tiež myslím, že mumps to bol len raz, ale spomínala to moja mama a naozaj to mám aj v lek. záznamoch. Ale netuším, aké vyšetrenia boli robené.

veriiii
23. jan 2015

@jjanulkaa3 no, mne je jasne,ze najprv je tu choroba a potom sa na nu hlada ockovanie,nie?
dala si inac dobry priklad! akurat s tou chripkou...!
preto sa vyvija kazdy rok aktualna vakcina na aktualny kolujuci kmen.toto je vsak len PREDOPKLAD ,ze len tento bude sposobovat epidemiu tuto chripkovu epidemiu....
ine mutacie si nenasla?

lussy1305
23. jan 2015

@jjanulkaa3 ockovnie proti chripke je debilina najvyssieho stupna ale povinne ockovania ktore sa robia malym babatkam je o inom a na rozhodnut kazdeho. Ja som sa nikdy nedala zaockovat proti chripke detske ockovania mam vsetky, ale uz ako dospela sa preockovat nedam proti nicomu

veriiii
23. jan 2015

@sanym jj, vsak rubeola sa ockuje az od 92 roku..ja som v tom roku bola ockovana jednou davkou a v roku 2012 som mala stale vysoky titer..

jjanulkaa3
autor
23. jan 2015

@veriiii na odkaze nieje len chripka aj ine

jjanulkaa3
autor
23. jan 2015

@lussy1305 suhlasim s tebou. Rozoberali sme moj nazor na vakciny atd nielen co sa tykalo vakcin u babatiek

veriiii
23. jan 2015

@jjanulkaa3 ano,ale aky to ma suvis s tymi mutaciami?chripka je znama ze mutuje, to je fakt.dalej nechapem stale..vtacia chripka je tu davno.a ako to suvisi s tym co sa tu bavime-povinne ockovanie?vobec to nevysvetluje to co tvrdis ty...

veriiii
23. jan 2015

@zuzy21 a aky si rocnik vlastne?

zita19
23. jan 2015

@jjanulkaa3 vôbec nemam potrebu niekomu vytierat zrak a uz vôbec si nemyslim, ze vsetko viem. Nevies si predstavit co vsetko este neviem a co by som naozaj rada vedela. Ale s tym co viem sa rada podelim...

liebling98
23. jan 2015

@veriiii rubeola sa očkuje skôr, ja som očkovaná v 1988 monovakcinou. Od 1992 je zrejme súčasťou MMR vakcíny.

veriiii
23. jan 2015

hej,nasla som,ze od 82 sa ockovali seronegativne ziacky 2.stupna, vtedajsie 12 rocne, postupne to asi nabiehalo, az splynulo s mmr..ale ten mumps?

aristka
23. jan 2015

@liebling98 prečo sú chorý ,pretože ich život je plný stresu ,v práci pracujú za troch ,doma nestíhajú ,namiesto ovocia si dajú radšej štamprlík na ukľudnenie nervov a nehovoriac o životnom prostredí hlavne v mestách ,výkyvy počasia a daj si toto dokopy a zistíš prečo sú chorý .....stres a stres....

liebling98
23. jan 2015

@veriiii ja proti mumpsu očkovaná nie som a ani som to nikde netvrdila.

veriiii
23. jan 2015

@liebling98 ved hej.

aristka
23. jan 2015

@liebling98 prečo sú chorý ,pretože ich život je plný stresu ,v práci pracujú za troch ,doma nestíhajú ,namiesto ovocia si dajú radšej štamprlík na ukľudnenie nervov a nehovoriac o životnom prostredí hlavne v mestách ,výkyvy počasia a daj si toto dokopy a zistíš prečo sú chorý .....stres a stres....
@sanym nechápem prečo na mňa útočíš a opakovane ,téma mumsu u rómskej spoločnosti tu je preberaná na celých stránkach v zodpovednosti a očko a neočko ,plus nechápem prečo ma neustále oslovuješ ak sama si neželáš ,aby som ťa neoslovovala ,keďže ma zaujímajú poniektoré informácie a duplom ak zdr.stav svojho drobca ,ktorý je očko zvaľuješ na očko ,čo tiež je v týchto témach ,len v inej sa dozviem ,inak verejne dostupnej ,že aj tvoje neočko dieťa má riadne zdr,problémy a tvoj blízky príbuzný staršej generácie má artritídu ,ak nechceš odpovedať na moje opakovane položené otázky ,buď taká dobrá nepýtaj sa ma tiež ....takže o mumse téma očko a neočko ,je toho tam na celé strany ,plus zodpovednosť ,tam tiež a nebudem sa k tomu vracať ,keďže mám aj iné na práci ...

sanym
23. jan 2015

@aristka ja som reagovala na tvoje zavádzajúce informácie o mumpse. Písala si, že rómovia s komplikáciami boli neočkovaní alebo neúplne očkovaní, čo je lož. Poskytla som jasné dôkazy, že vážne komplikácie mali aj plne očkované osoby, ktoré na mumps napriek očkovaniu ochoreli. Nič iné som sa ťa nepýtala, ani s tebou nechcela riešiť. Ty nemáš žiadny argument, tak sa púšťaš do mojej rodiny napriek tomu, že som ťa opakovane žiadala, aby si to nerobila. Ja som sa nikdy na tomto fóre o tvojej rodine nevyjadrovala a už vôbec nie klamstvami. Opakujem ti po x-tý a poslednýkrát, nemám žiadne neočkované dieťa a nikdy som nikde nepísala, že moje dieťa nie je očkované. Mám dve deti, starší syn má celiakiu, ochorel v časovej súvislosti s očkovaním, ale nikdy som nepísala, že ochorel kvôli očkovaniu, ale že očkovanie mohlo byť spúšťačom jeho autoimunitného ochorenia. Moje mladšie dieťa je takisto plne očkované, jediné očkovanie, ktoré nemá, je preočkovanie v šiestom roku života. V októbri mu bolo diagnostikované vážne ochorenie a pre ďalšie očkovania má kontraindikáciu. Som rozhodnutá ďalej neočkovať ani môjho staršieho syna, keďže autoimunitné ochorenia majú tendenciu sa pridružiť jedno k druhému a môj otec (to je ten starší príbuzný ako si ho nazvala) má reumatoidnú artritídu a keďže viem, čo táto choroba obnáša, nevezmem si na zodpovednosť riskovať, aby na ňu ochorelo aj moje dieťa. Samozrejme, je mi jasné, že napriek ďalšiemu neočkovaniu u neho vzhľadom na rodinnú anamnézu táto choroba môže prepuknúť, ale mám strach riskovať možný spúšťač. Takže láskavo prestaň s tvojimi KLAMSTVAMI. Píšeš, citujem "...sa dozviem ,inak verejne dostupnej ,že aj tvoje neočko dieťa má riadne zdr,problémy..." Kde som písala o mojom neočko dieťati so zdravotnými problémami? Kde som písala, že zdravotný stav môjho syna zvaľujem na očkovanie, KDE???? Na aké tvoje opakovane položené otázky nechcem odpovedať? Takže okrem toho, že si osoba chabého intelektu, si aj obrovská klamárka. Keďže si na moje opakované prosby, aby si neklamala o zdravotnom stave a iných skutočnostiach týkajúcich sa mojej rodiny nereflektovala, prvýkrát počas môjho pôsobenia na tomto fóre sa obrátim na administrátorov.

aristka
23. jan 2015

@sanym prosím ťa ,že ťa to baví ,všetko je v očko a neočko téme ,každý si to môže prečítať a urobiť si záver ,ja ho nerobím a nerobím si ho ani u teba ,si matka ,ktorá je utrápená a potrebuješ sa niekde vykričať ,hľadať príčinu ,nevieš veci ponať objektívne ,čo je zo statusu matky úplne pochopiteľné a strašne ťa štve ,že si sem verejne dala isté veci ohľadom zdr.stavu tvojej rodiny a môže si ich každý prečítať ,a to sa hnevaj na seba ,nazývať ma klamárkou ,ak nerobím žiadne závery je trápne ,ale ak ta to baví prosím ,možno sa ti uľaví na duši ,aj to je určitý spôsob duševnej terapie ,plus o mumse si každý môže prečítať v témach očko na neočko a sú tam aj linky na úrad v.zdr. plus dovolím si robiť závery ,keďže rómsku komunitu veľmi dobre poznám a viem aký katastrofálny je zdr.stav už ich detí a ako sú zaočkované a je to dané tj očko status aj v linkoch na ich stránkach ,takže fakt nemám potrebu to tu opakovane dávať tj .každý si to môže prečítať ,mne je skôr záhada ako sa každý bojí diabetu ,ale pankreatitídy pri mumse nie ,kde sa môže narušiť fungovanie ako žľazy a spôsobiť aj bez predispozície diabet ,inak pankreatitída je dosť vážna komplikácia ,ktorá až ohrozuje život človeka ....

tin007
23. jan 2015

@jjanulkaa3 Tu je dokument (z EMEA) o vyske protilátok (titrov) po 2 resp. 3 dávkach Hexy http://www.ema.europa.eu/docs/cs_CZ/document_li...

sanym
23. jan 2015

@aristka Laskavo si svoju diagnostiku strc vies kde. Kto ma pozna, vie, ze od utrapenej matky mam na mile daleko. Vobec ma nestve, co som napisala na fore, pisala som pravdive informacie a dobrovolne. Ano, kazdy si to moze precitat a presvedcit sa, ze nehorazne klames. Opakujem, nikdy som nepisala, ze moje dieta je neockovane ako to tvrdis. Nemam ponatia, kde si to nabrala ako aj dalsie nepravdive informacie. Toto boli posledne slova, ktore som ti adresovala.

jjanulkaa3
autor
23. jan 2015

@veriiii jezisi uz mi tvoje chytanie za slovicka leze na nervy prosye som to vtedy spomenula a co teraz ry si sa toho chytila a nedas pokoj 😠

jjanulkaa3
autor
23. jan 2015

@zita19 ok len sa dalej del o svoje vedomosti.

jjanulkaa3
autor
23. jan 2015

@veriiii ak vies dobre citat sama som napisala ze troska od temy tak potom!

zita19
23. jan 2015