Výpadok Rotategu

rysavcek
18. apr 2013

Maminky stalo sa aj vám mali mi malu očkovať 3 dávkou tejto vakcíny no nemajú ju nikde a moja lekárka mi vravela že je to celoštátný výpadok aj ked niekde v lekárniach ju este mozu mat no ja som obehala lekárne a u nás ju nemajú no ja chcem vedieť ako to bude keď tu tretiu dávku nedostane to bude celé to očkovanie zbytočne? nemáte s tým niekto skúsenosť?

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katarina_st
18. apr 2013

@rysavcek ja som tiez zhanala tuto vakcinu pre malu asi tak pred mesiacom a tiez mi povedali v lekarni, ze mam stastie, ze este nejakych par kusov maju. Neviem, ako to bude, ked tretiu vakcinu nedaju. Skus pripadne obvolat lekarne, aby si nemusela chodit osobne, ze kde by ju este mohli mat. Ja som ju kupovala v lekarni na Strecnianskej v Petrzalke. Ale mozno ani tam ju uz nemaju. No skus asi obvolat...

nae
18. apr 2013

@rysavcek Pokiaľ kojíš, je toto očkovanie zbytočné, aj keby bolo dávok viac.
Inak určite stačia aj dve dávky, množstvo očkovacej látky je nadhodnotený, keby dieťa vakcínu vypľulo (je to písané aj v príbalovom letáku). Inak poradiť neviem, keď ti na tom veľmi záleží, skús kontaktovať priamo slovenského distribútora.

prevenar
18. apr 2013

mame skusenosti , ze cim ma niekto nemej ockovani , tym je zdravsi ...idealne ak nema ziadne ockovania = najlepsia sanca mat silnu prirodzenu imunitu.

pectore
19. apr 2013

prevenar..urcite..... chod sa pozret do afriki jak su tam deti zdrave a jak od toho zdravia umieraju na choroby ktore tu pomali pozname len z knizok...ako im ta ich silna prirozdená imunita staci.... ..mame skusenosti... jop...par rokov ked je vyskyt chorob takmer nulovy... toje taka skusenost ako mal hurvinek s vojnou.

kvieta
19. apr 2013

@prevenar Ak vám túto skúsenosť aj ODBORNE posúdi nejaký odborník, tak ju možno začnem brať ako fakt.
Inak to je iba účelové tvrdenie, ako asi keď poviem, že červené lentilky sú lepšie ako modré.

monuska342
19. apr 2013

@pectore no to je teda priklad roka porovnavat podvizivene africke deti a nase...

nae
19. apr 2013

Jaj, rýpačky zase musia vyrypovať. Prevenar napísal osobnú skúsenosť a vy sa zase hráte na Súdnu sieň. U nás v rodine sú moje deti s najmenším počtom očkovaní najzdravšími, bez respiračných ochorení, bez antibiotík, maximu, čo mal starší, bola 6. choroba a pár črevných príhod, ktoré sme si odkrútili všetci. Najmladší - "najčistejší" - bez ujmy prekonal aj moj zápal pľúc, kedy som s ním spávala v spoločnej posteli, vačšinu dňa som ho nosila na rukách a nenosila som žiadnu rúšku. Ale každý, nech si mudruje, podľa vlastných skúseností. Očividne má náčelníčka P. veľa rodiny v Afrike.
Howgh.

kvieta
19. apr 2013

Pán prevenar svoju osobnú skúsenosť zovšeobecnil. Vieme prečo, však?

pectore
19. apr 2013

@nae nae jojo taku filozofiu maju aj v anglicku...a ku 7 aprilu 2013 tam maju uz okolo 600 pripadov v okoli welsu osypok.... Vies co sa tam deje... PANIKA! a vo velkom sa ockuje... 🙂

nae
19. apr 2013

@pectore Nebola som tam, nechystám sa tam, ani sa nechystám toto očkovanie "dopriať" mojim rodinným príslušníkom. Časť rodiny mi navštevuje školku vo Viedni, kde mali osýpky pred polrokom. Panika nenastala, ani epidémia, žeby boli Radkúšania takí pochabí ako všetci AV tu na Koníkovi? 😉
Samozrejme tebe ako cestovateľke dané očkovanie doporučujem. 😉