Zámena očkovacej látky
Dobrý deň, dnes sme boli s jednoročnou dcérou na treťom očkovani, náhodou sme si až doma pri googlovani všimli, že ju lekárka zaočkovala nesprávnou látkou, a to, že miesto látky proti pneumokokom jej pichla MMR latku (osýpky, mums, rubeola) ktorá sa deťom dáva až od 14 mesiacov. Druhú ockovaciu latku jej tiež dala (zaskrt, tetanus, ...). Chcem sa spýtať, či nemáte niekto podobnú skúsenosť, ak áno, či to nerobilo nejaké komplikácie. Ďakujem.
By som to oznamila zachranarom okamzite teraz
@kikuska111 záchranárom? Tí sa volajú pri život ohrozujucom stave, čo toto momentálne nie je.
@tom6 skúsenosť nemám, zajtra zavolaj Dr, že ako potom doockujete tú čo vynechala.
@lenadka fuu tak zajtra hned rano zavolat ja by som sa bala ale podla mna to nevadi az tak .. zajtra nech doockuje to co mala dnes ako spominaju vyssie
@kikuska111
@lenadka tak to urcite nie- ockovanie nie je mirnix dirnix. Odporucana doba medzi jednotlivymi ockovaniami je minimalne mesiac. Nieto,ze dala 2 silne vakciny naraz (to telo si musi naraz vytvorit protilatky voci 9 smrtelnym chorobam), este dalsie jej tam chcete pridat😱😱😨.
@vevesh dcerka dostala ked bola babatko do jednej nozky 1 davku prevenar a hexa a hned do druhej druhu davku prevenar a hexa o mesiac sme isli na 3 davku a v 15 MMR potom zltacka a chripka
@kikuska111 ano, bol dodrzany odstup 1 mesiac (preto existuje aj ockovaci kalendar, aby boli odstupy medzi jedbotlivymi ockovaniami) a su latky, ktore sa nekombinuju napr. Taka hexa s mmr (ano moze sa podat, ale neodporuca sa kvoli vysokemu narazu na imunitu a vyskytu nu), naopak hexa dobre reaguje s pneumokokmi a mmr s meningokokmi, ak sa spolu zaockuju (cize je to aj odporucane v ockovacom kalendari-mozes a nemusi dat), ale urcite nie dat vsetky vakciny naraz zaockovat...
@vevesh my sme to mali ze obydve davky naraz 4 injekcie a o meaiac tretie prevenar aj hexa
@kikuska111 naozaj dostala 4 injekcie naraz? A dokopy 6 davok vakcin do 2 mesiaca? Tak to by som dost rychlo brala kartu od takej doktorky...
@vevesh nie 4 injekcie dostala 2 krat prevenar 2 krat s
Hexu naraz ale pohoda nic jej nieje
@vevesh a o meaiac treti krat to iste
@kikuska111 zajtra doočkovať? Akože tri naraz v tak krátkom čase??? Nejaký odstup by to chcelo, tri naraz by som nedala dve sú záťaž na imunitu.
@kikuska111 ti čo máte za Dr? Dať dvojnásobok dávky vakcíny na 1x? Jednak by som to nedovolila. Len pri takom pokuse od Dr by som brala kartu od nej. Ako mala môže byť ôk, len to nedáva zmysel.
@kikuska111 tak sa ani necudujem, ze niektori jedinci nemaju imunitu na choroby aj napriek ockovaniu- vsak to sa uplne minulo ucinku to ockovanie (typu len aby bolo, aby sme to mali z krku) a dost by som pochybovala o odbornych vedomostiach a moralke danej doktorky, ked tak laxne pristupuje k zdraviu tvojho dietata. Prva davka je na zoznamenie sa s chorobou, druha je na ozivenie pamete tela, takisto ako dalsie. By som chcela vidiet, co by robila v pripade neziaducich ucinkov. A ako si vobec moze telo ozivit pamet, ked naraz pichla obe davky- to malo akoze aky zmysel (pre imunitu dietata)- zbytocne pichala druhu davku. A nehovoriac o tom, ze to bola dost konska davka na 2 mesacne dieta.
Neboj sa
Mmr sa ockuje tusim v cechach aj pred 1. Rokom .. ta kombinacia je sice divocina ale neboj sa. Nastav sa tak,ze sa nic nextane a hotovo. U dr to treba v karte aj v preukaze opravit ... a ak si chces byt ista..volaj na toxikologiu... riesia veci ohladom liekov ,drog a pod. Mali by mat 24 hod sluzbu. Drzte sa

@prettiness jednoducho zapamatali sme si názvy latok a googlili sme