Aj dvaja sú rodina

29. nov 2022

Či iba ak tam sú deti? Viem bol taký film ,ale ako sa to vníma dik

raja95
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tamvtme
29. nov 2022

Ked sme boli s manzelom bezdetni, povazovali sme sa za rodinu, samozrejme

vsicka036
29. nov 2022

Samozrejme. Rovnako ti, co deti nechcu, ako ti, co nemozu mat. Rodina nie je o detoch. ❤️

autor
29. nov 2022

Aj keď nie sú manželia len dlho spolu žijú ako priateľ a priatelka

mogaa
29. nov 2022

nuž je to o vnímaní konkrétneho človeka...za mňa sú rodina aj brat so sestrou a aj 1rodič s dieťaťom....

autor
29. nov 2022

Lebo podľa poučiek musí byť jeden rodic a aspoň jedno dieťa ,😅

zuzanka.zuzu
29. nov 2022

pred dieťaťom - áno
"po dieťati" - nie
je mi to ľúto, ale s deťmi to je úplne iné než pár v akejkoľvek právne (ne)upravenej forme

PS: bavíme sa len o porovnaní pár vs.pár s dieťaťom a nie čo tu o chvíľku odzneje, že slobodné mamičky a pod.... vtedy JE to rodina, matka+dieťa=rodina, otec+dieťa=rodina

jasminkaj
29. nov 2022

Je to subjektívny pocit, myslím si.. Pokiaľ sme nemali deti a neboli manželia, nepovažovala som nás dvoch za rodinu. Sobášom sme sa stali rodinou a príchodom detí kompletnou rodinou ❤

autor
29. nov 2022

@mogaa tak brat a sestra určite áno skôr ma zaujíma 2 dospelí

autor
29. nov 2022

@jasminkaj aj ja to tak vnimam

danik1505
29. nov 2022

No podla mňa rodinu má niečo oficiálne spájať.. Buď teda pokrvny zväzok alebo oficialita v podobe "papiera" - sobášny list, doklad o adopcii,..

elalala
29. nov 2022

Ja a partner sme rodina. Máme jeden druhého, ľúbime sa, podporujeme, ochraňujeme. O tom je rodina. Či už sú dopriate deti alebo nie.

annm81
29. nov 2022

Podľa akých príručiek? V slovníku slovenského jazyka máš definíciu
1. zákl. spoloč. jednotka, ktorú tvoria manželia (s deťmi): početná, bezdetná r.; pri stole sedí celá r.; hlava r-y
2. príbuzenstvo, príbuzní: byť s niekým r.; to je blízka, ďaleká r.
3. ...

autor
29. nov 2022

@elalala tak ale ste určite dlhšie ako rok?

zooeynka
29. nov 2022

Za mna, iba partner nie je rodina. Ste par. Bez svadby tazko tvorite rodinu. Ani to tak nemozno definovat. Ja som mala priatelov a ziaden z nich nebol moja rodina. Dnes sme par, zajtra nemusime byt.

anjelaa
29. nov 2022

Tak čo ja viem, úplnú rodinu tvoria rodičia a aspoň jedno dieťa. V prípade odchodu jedného rodiča sa jedna o neúplnú rodinu. Keď sú dvaja zosobášia, sú manželia. Slovo rodina vzniká príchodom dieťaťa ( či už vlastného alebo osvojeneho).

autor
29. nov 2022
autor
29. nov 2022

@anjelaa tak presne

minesasubu
29. nov 2022

Rodina je ten koho považuješ za rodinu ty na nikom inom nezalezi , niektory ludia zanevreli na pokrvnú rodinu a rodina su pre nich ludia na ktorych sa da spoľahnúť , pomôžu a robia ich šťastnými aj ked je to napriklad iba jeden clovek da sa to považovať za rodinu Ved uz ste dvaja 🙂
Pokial mas priatela a nie ste zosobáš na tom nezalezi ja som svojho teraz uz manžela považovala za rodínu davno predtym ako sme sa zobrali , svadbu sme mali len kvoli papierom keby sa nieco stalo a tak …. Napriklad moja rodina ho považovala za rodinného príslušníka uz po nejakom case co sme spolu chodili 🙂 a boli sme len mi dvaja mini rodinka (samozrejme plus moja mačka 🙂)

zooeynka
29. nov 2022

@minesasubu tak vies, to ze niekto nieco povazuje za pravdu z toho este pravdu nerobi....

bagre
29. nov 2022

Vec názoru - kedysi to bola rodina iba ak mali dieťa, a možno to aj ostalo v povedomí niektorých takto. Za mňa je rodina aj pár, ktorý dieťa nemá.

doriiis
29. nov 2022

Ach niektoré názory😡..samozrejme že aj bezdetný,nezosobaseny pár je rodina.

zooeynka
29. nov 2022

@doriiis a co taku dvojicu definuje ako rodinu???

doriiis
29. nov 2022

@zooeynka ...na všetko a všetkých treba mať definíciu? Ľudí vo svojom živote si vyberas podľa definícií alebo podľa pocitu,ktorý pri nich zazivas?

zooeynka
29. nov 2022

@doriiis pocity sa v priebehu zivota menia. Ak ta partner napr.o rok okasle, budes o nom znamym rozpravat ako o byvalom clenovi svojej rodiny?;)
Treba si uvedomit ze rodina je nieco, z coho nemozno vycuvat, clenovia rodiny sa nemusia kontaktovat, ale vzdy budu rodina, nech sa stane cokolvek, aj keby spolu nekomunikovali. To co ty popisujes je partnerstvo, nic ine. Ze ty to citis inak z vas rodinu nerobi.

lilope
29. nov 2022

Ja to vnímam takto. Nezosobášený pár nie je rodina - nespája ich nijaké puto. Manželský pár je rodina - spája ich puto manželstva. Každý pár, ktorý má dieťa, je rodina, spája ich puto - rodič/ia - dieťa.

doriiis
29. nov 2022

@zooeynka ...chvalabohu som nikdy neklesla tak hlboko,že vzťahy medzi mnou a ostatnými členmi som posudzovala podľa nejakej formálnej poučky.Pre mňa je rodina každý,kto akýmkoľvek spôsobom patrí do rodiny a udrziavam s ním normálne kontakty.A môžem sa vykašľať na všetky formulácie a poučky.

scorpionflower1
29. nov 2022

@zooeynka ja a moj pritel tvorime par uz skoro 11 rokov a mame spolu dceru, moja sestra s jej pritelom tvoria par uz 18 rokov a maju spolu dvoch synov. To nie sme rodina? Sme stastni, spokojni, fungujeme a riesime problemy spolocne, mame spolocny byt, hypoteku a riesime spolu rozpocet....Sme viac rodina ako tisice parov, ktore sa vzali a ziju pod jednou strechou ako cudzi ludia. Btw. polovica kamaratov ( 7-8 manzelskych parov) ktore osobne poznam a brali sa po 1-2 rocnej znamosti su uz rozvedeni. Rodina vobec nie je o papieri alebo potvrdeni okolia. Ja som svojho priatela povazovala za rodinu za par mesiacov odkedy sme sa dali dokopy, lebo sme sa mali radi a spravali sme sa k sebe ako rodina.

zooeynka
29. nov 2022

@scorpionflower1 ste rodina lebo vas spajaju deti. Len nie ste manzelia.

zooeynka
29. nov 2022

@doriiis ako pisem....to ze nieco povazujes za pravdu z toho pravdu este nerobi....