Úvahy po filme s názvom Predtým, ako som ťa spoznala.

anonim180
12. okt 2019

Kto včera 11.10.2019 pozeral film predtým ako som ťa spoznala? Ženy opýtam sa vás, či by ste chceli, za priateľa, alebo manžela vozičkara, asi žiadna. Bol to len film ale v reálnom živote, je to úplne inak. Už vidím počujem veľa žien, že by chceli vozičkara, a to len hovoria, aby boli zaujímave, aby iný ľudia videli, počuli, že chcú vozičkara, že im nezáleží na tom, že je chorý, že je na vozíku. Ale skutočnosť a realita je úplne iná. Ja som tiež vozičkar, mam amputovane obe nohy pod kolenami, chodím na protézach, chodím každý deň, prejdem toho dosť, na protézach vydržím aj celý deň chodiť, doma som na vozíku. Ženy už vidím ako si povedia, alebo napíšu, že či mam auto, aha bez auta ma nechcú len z autom, to potom nie je práva láska, čo je to za láska, keď chcú chlapa len z autom. Žena buď chce chlapa, keď ho ma skutočne rada, tak jej nezáleží na tom či ma auto. Auto je dráha vec, benzín, diaľničná nálepka, povinne zmluvne poistenie, myto, keď sa niečo pokazí na aute, tak treba peniaze na opravu. A už ženy počujem ako hovoria, že mam invalidný dôchodok, že invalidný je mali, a to ženám ide o peniaze, kto ma koľko peňazí, kto ma veľa peniazi toho chcem, kto ma malo toho nechcem, to potom nie je láska, keď je žena s mužom len kvôli peniazom, pravá láska je keď je z mužom ma ho rada, aj keď ma malo peňazí, to je práva láska. Svet a ľudia sú úplne iný, ako je to vo filmoch, dnešný svet je úplne iný, kto by chcel už dnes vozičkara.

c_est_la_vie
12. okt 2019

@anonim180 mam znamu co ma vozickara. Chlap ma vysoku skolu, pracuje, napriek jeho postihnutiu aj sportuje, chodia spolu na specialny tanecny pre vozickarov. Je plny zivota. Uprimne obdivujem jej lasku.

Je kopec prac ktore mozes robit na vozicku. Ak si na invalidnom, mozes pocas neho studovat.

Ty sa tu opustas, ziadna zena ta nechce a vsetky su zlatokopky. Ked ma chlap taketo myslenie, nesla by som s nim nikde ani keby mal obe nohy zdrave a tehlicky na bruchu. Asi tolko.

amelia000
12. okt 2019

@anonim180 vies co je na chlapovi najviac sexi? Sebavedomie... a je jedno ci je na voziku ci nema jednu ruku alebo hoc co.
Moj chlap je sice pekny, vysportovany ale mne sa zacal pacit az ked otvoril usta. skor odhanas zeny svojou sebalutostou. Vies chodit na protezach a mas pocit ze mas malo penazi? Tak nech sa paci chod do prace.
@c_est_la_vie uplne s tebou suhlasim hoc by bol model..o takeho by som ani nezakopla.

ticko
12. okt 2019

@anonim180 ja si myslím ze ci vozickar alebo nie ide o charakter viem o com píšem môj muž je alkoholik sme spolu vyše 30rokov a nikdy mi nič bohviečo nekúpil možno tak kvety a nevymenila bi som ho aj keď mi narobil veľa zlého to bi bolo nadlho a určite sa nájde taka baba no tie dnešné sú iné

chvostik1
12. okt 2019

Prepac, ale ty musis byt velmi zakomplexovana osoba lebo inak si tvoj pohlad na "realitu" vysvetlit neviem. Je XY hedicapovanych ludi, ktori ziju v stastnych partnerskych vztahoch alebo rodinach kde su uz aj deti a kde je druhy z partnerov uplne zdravy.

Na vyvratenie tvojej "teorie" ti velmi rada uvediem priklady priamo z mojej rodiny:

1. prva manzelka mojho otca bola na vozicku uz v case ked ju moj otec iba spoznal. Ozenil sa s nou z lasky a nie pre peniaze pretoze vieme ake to bolo pred 40mi rokmi. Z lasky vznikol syn, moj otec neskor ovdovel.

2. Ja sama mam hendicap, ktory sice nie je o tom, ze by som bola priputana na vozik.... Som samostatna, mobilna ale moj hendicap je "zretelny"..... A predstav si, predsa bolo stastie dopriate aj mne a okrem vzdelania mam uz 8 rokov partnera, ktory je zdravy, vzoprel sa svojmu otcovi, ktory mnou rozhodne nadseny nebol a mame spolu harmonicku a stastnu rodinku s dvojrocnou krasnou zdravou malou slecnou.

Na tvojom mieste by som sa skor pohorsovala nad tym ake je komplikovane uplatnit sa na trhu prace pre ludi so zdravotnym znevyhodnenim a nie nad "partnerskym zivotom".

Tu to maju tazke aj zdravi pretoze ide o to na koho natrafis, s kym si ako rozumies a aky ma aj ten druhy nastavene vnutorne hodnoty.

A inak. Ten film je zalozeny na realiach. Autorka sa pri pisani tejto knihy, ktora filmu sluzila ako predloha inspirovala pribehom jedneho hraca americkeho futbalu.

mariejenka
12. okt 2019

Si zatrpknuty, a vidis len problem. Preco mas pocit ze všetky baby su zlatokopky?? Ked sa lutujes,a nerobis nic pre seba,pre svoje uplatnenie,pre viac peňazí pre seba,svoje sebavedomie ako žiadna normalna si k tebe cestu nenájde.

Príklady mam dva...mam kolegynu,ktorej este frajer mal nehodu a ostal na vozíku, vzali sa maju uz dospele dieťa,su aktivy od jazdí na handbike-ku, súťaži, su to max pozitivny ludia.

Mala som pacienta,po úraze ako slobodný ochrnul, po 5 rokoch od urazu sa ozenil,ma dieta, ako nebol ani z extra bohatej rodiny,ale mal tak pozitivny zmysle pre zivot,zo seba si robil srandu,z postihnutia, balil baby ,na usmev,na vtip...

Skus najprv zmeniť svoj pohlad na seba,nelutuj sa, pise sa to lahko, ťažšie sa kona,ale zacat musíš od seba.
Vela šťastia.

pininka1
12. okt 2019

Mám spolužiačku z výšky,ktorá je na vozíku, nemá nohy a časť jednej ruky. A je to úžasné krásna osoba a veruze sa pred dvoma rokmi aj vydala. Nie každý má názory ako ty. Nesud podľa seba.

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kristinaa300
12. okt 2019

Netreba vsetky ženy hadzat do jedneho vreca. Najdu sa aj take co bezproblemov budu alebo aj maju vzťah z vozickarom, len bohužiaľ treba hľadať. Vem ze hľadanie je tazke ale ked niekto ma pevnu volu tak to da

0silvia0
12. okt 2019

@anonim180 prosim ta, dnes moze mat kazda zarabajuca zena svoje auto, naco by kvoli blbemu autu striehla na chlapa?
Mas velmi cudny pohlad na vztahy, ako z minuleho storocia🙄

stanka562
12. okt 2019

Nejde o to aký máš handicap ale o to akým si človekom. Vela ludi ma rôzne ťažkosti, ochorenia, ktoré si mi nevieme ani predstaviť a predsa ziju normálny život a nepúšťaju sa.

katty2012
12. okt 2019

@anonim180 napisal si presne to, co si ty myslis o zenach, nie co si myslia zeny o muzoch. mas predsudky sam voci sebe a projikujes ich do zien, a to moze byt dovod, preco si sam, bez partnerky. ked ti nestaci dochodok, najdi si pracu a len prosim nezacni rozmylat nad tym, ze kto by uz chcel zamestnat vozickara...potom budes mat aj na auto, aj na benzin a PZP, na servis. tak, ako budes vnimat sam seba, tak sa budes prezentovat a tak ta bude potom vnimat aj vonkajsi svet.

froschka
12. okt 2019

@anonim180 prečítaj si knižku od Nick Vujicic - Môj život bez hraníc a už nikdy viac nevyslovis a nenapíšeš takéto vety; chlapík sa narodil bez rúk a bez nôh a namiesto ľutovania seba samého robí motivačného trénera a pomáha ľuďom s problémami ako “nenávidím sa lebo som tučná; chudá; škaredá; chudobná či Maková alebo kakaová “ proste banality ktoré sú pre niekoho pohromou. On ktorý nemá končatiny cestuje po celom svete a má rodinu ženu aj deti a predstav si že vie aj surfovať - nie na nete ale na mori . Tak koniec sebaľútosti a začať na sebe pracovať

katarinka89
12. okt 2019

@anonim180 Úprimne? Nemala by som o teba záujem ! Nie kôli vozíčku, ale kôli tej negatívnej energií ktoru rozosievas vôkol seba. Dôvod prečo sa ti nedarí v partnerskom živote nie je vozík ale tvoj prístup k sebe samemu

dopolbokaodrata
12. okt 2019

U teba to nebude kvôli vozíku ale kvôli tomu tvojmu postoju. A ak hľadáš baby na pokeci,dosť zaváži aj pravopis, súdiac podľa toho, čo si napísal do nicku.. "anonim"

larisalarisa
13. okt 2019

Ja by som to otočila. Hej chlapi, chceli by ste ženu, vozickarku? Ak áno, potom v tejto nezmyselnej debate má zmysel pokračovať

evadek
7. júl 2020

mam priatela vozickara. A to, ze mam vozik riesim len vtedy ked sa niekam nevieme dostat. Zial SR je mimoriadne barierove a neprisposobive. Preto rady cestujeme, lebo v inych krajinach sa necítime obmedzovaní. ALe aj tu máme oblubené miesta kde sa vieme dostat. SKoda, ze ich je tak malo. A k tvojej otazke. Ty len nemas sebavedomie a si neveris. Ked som sa zalubila do mojho momentalne uz snubenca, tak mi imponoval tym aky je, vtipny, mudry, miluje ma, a ja si naozaj ten vozik uvedomujem len malokedy. On je moja laska a moje vsetko 🙂

solange7
7. júl 2020

@anonim180 je mi z teba zle, si hnusny zakomplexovany clovek. Spamataj sa, takto ta nebude chcet ani kamarat, nieto este nejaka zena.

dkethe
7. júl 2020

Ak by som milovala muza ktory pocas vztahu ochrnie abo co, vobec by som to neriesila a normalne s nim v dobrom aj zlom bola. Ale novy vztah by som si s ztp nezacala.
Na margo penazi a invalidneho dochodku, uvedom si ze zena raz bude chciet deti a na to potrebuje chlapa co ich par rokov uzivi, postara sa. A zda sa, ze jak chlapi zdravi, tak s protezami, toto nepochopia a budu dudrat ze zena fujto zlatokopka 🙂