Používanie zdrobnenín v reklamách
Ahojte, čo hovoríte na zdrobneniny v reklamách alebo n SS firiem?
Mám e-shop, máme Instagram, Facebook, mám dievča, ktoré sa stará o tieto siete, avšak prišla za mnou s tým že by pridala viacej takýchto slov do videii a príspevkov.
Ukazovala mi príspevky iných firiem, často používané zdrobneniny ako napríklad vlásky, čokoládka, mäsíčko, zemiačky, očné tieniky, objednávočky, produktíky a podobne.
Ďalšia vec je že by chcela pridať viac takých slov, neviem ako ich nazvať dajme tomu že nárečové, napríklad čukolada, reku, oblečko atď.
Nenapadnú mi teraz všetky príklady čo spomínala ale tak aspoň aby ste vedeli o čo ide.
Ja nie som moc zástancom takýchto slov, doma nech si každý rozpráva ako mu vyhovuje a používa akékoľvek slová, ale na takejto "verejnej pôde" proste na mieste ktoré má reprezentovať firmu mi príde na mieste taká oficiálna spisovná komunikácia.
Vo firme má ale presviedčajú vraj to viac priláka zákazníka a ľudia majú radšej takúto "rodinnejšiu" komunikáciu.
Tak by som si rada spravila sama pre seba zatiaľ taký "prieskum" záujme vás skôr reklama kde sú použité takéto iné výrazy alebo máte radšej klasické vyjadrovanie?
neviem, ktore reklamy konkretne myslis, ale toto nie je cesta,
este kakamita pri plienkach je vtipna, ale napriklad "po pi ....." kava ma nezaujala,
ked som sla pracovat do banky, tak nas skolili, ze mame hovorit peniaze, nie peniazky....
napriklad kaufland zvykne v reklamach vtipne reflektovat politicku situaciu,
raz sa mi pacilo, v jednom eshope kreslili vtipne obrazky na krabice, tak zakaznik mohol pri objednavke napisat aky chce obrazok.
Za mňa všetko záleží od typu produktu.
Niekde sa to hodí inde nie
Mne sa to az hnusi a na taky eshop by som vobec neklikla. Ocne tieniky, objednavocky.. 😬
A peniažky😝🤢
Podľa mna takáto reklama zaujme a áno je možné, že aj negatívne. Lenze treba sa skôr pozrieť na to ako reklamy fungujú. Pri toľkom počte reklam okolo nás, sa kazdy snaží nejako odlíšiť a aby nejako zaujal. Účelom reklamy je zaujať je jedno ako, lebo zaujatie spôsobí, že sa firma dostane do povedomia. A áno je možné, že si ľudia povedia, že im treba to a to a spomenú si, ze to vyrába ta firma s tou hlupou reklamou. Lebo zákazník si nevyberá firmu podľa reklamy (teda väčšina). Vid alzak, hlupa otravna reklama a predsa si každý pri kúpe spotrebičov prvé vybaví v hlave alzu a ak povieš alza, každý si hneď predstaví otravného mimozemšťana.

Infantilný jazyk ma uráža, nemám ani 5 rokov, ani stareckú demenciu, aby so mnou niekto takto komunikoval.
Od žiadneho seriózneho predajcu by som to nečakala, vonkoncom nie v názvoch produktov, či v menu - až ma striasa keď si spomeniem na maská, zemiačky, šalatiky, kavičky a podobné pi…y napísané v menu v slušnej reštaurácií. Ak chcú mať klientelu neplatiacich škôlkarov, tak nech tam kľudne uvádzajú infantilnosti, ak ich zaujímajú platiaci klienti bolo by lepšie sa podľa tohto prezentovať.
Fakt neverim, že infantilnosti môžu niekoho zlákať kúpiť si produkt. U mňa presne naopak.