Sledujete influencerky?
Píše sa rok 2022 a Youtube, Instagram, Fb nam ponúkajú milión možností ako nežiť vlastný život ale na podnose nám ponúkajú "dennodenny život cudzích ľudí"
1.Prečo to sledujete?
2. Napĺňa vás to?
3. Pomáha vám to v dennodennom živote?
4. Veríte cudzím ľuďom na nete?
5. Koľko soc. médií máte v telefone?
Chcem pochopiť prečo je také boom pri infl.a youtuberoch keď nám ponúkajú ich život a na náš vlastný zabúdame? Že ženy trávia na fb mnoho času a stačí tak málo..... Nádych, vydych a začať svoj vlastný deň bez soc. sietí a prestať nasávať život cudzích ľudí.
Bolo by možno menej závisti, netolerancie, šikany, zlej nálady a viac lásky, porozumenia a schopnosť pomáhať druhým. Ako kedysi....celá dedina vedela o všetkom a vsetkych držala pokope. Teraz? Naháňanie sa za majetkami a " ty máš lepšie musím aj ja".
Najdime v sebe to čo nás spája. Médiá nás rozdeľujú.
Reálny priatelia už neexistujú iba youtuberi.
Radšej budem dobkat do telefónu ako sa stretnúť.
Decko má 15 krúžkov a nestihame sa stretnúť.
Sami si zvyšujeme požiadavky na deti.
Sami nicime zem.
Sami docielime to, že za pár rokov budeme na psycho liekoch.
Deti milion hodín na hrách.
Zastavme sa a popremýšľajme dokedy vydržíme to tempo do záhuby.
@wewerka01 Aka pravda? 😅 Ja osobne som z DS, ale predpokladam, ze podla tvojho zmyslania som iba sprosta madarka ...
@mariejenka Suhlasim, ked uz clovek nevie rozumne argumentovat, tak ide utocit na taketo veci 🤦 neskutocne trapne.
A kde sa to sleduje? 😅
@barbora0308 nie, absolutne. Do Maďarska chodim rada hmm vinove pivnice. Napisala som to preto lebo začala....z Ke ľuďmi mám len zlé skúsenosti sorry. A nikdy ich nechápem prečo robia všetko aby človeka znechutili. Z vlastných skúseností vedia iba velmi znechutiť a mnoho ineho, kto nezazije nepochopí. Milujem celé Sk len ma jeden kraj stále neprekvapuje. A šup vyšlo to von.
Ako slohová práca pekné, len keby si podľa toho aj žila. Nikto ma nešikanuje, neženiem sa za majetkom a mám aj skutočných kamarátov. Nežijem v takom toxickom svete ako si popísala a nemyslím si, že je to influencermi, ale niečím iným...
@wewerka01 fb už pár rokov nemám. Neľutujem! Zbytočný premarneny čas strávený na nete. Ig mám, otvorím to 1x za deň, niekedy raz za týždeň. Na ig myslim že je super že tam nie je všetko ako na fb. Sú tam pekne fotky, videá, nápady, keď človek potrebuje napr. inšpiráciu. Na ig 1-2 x do roka pridám fotku. Nežijem tým, ani život iných ľudí. Každý by si mal uvedomiť koľko času tam trávi a koľko času mu to zoberie zo dňa. Ako píšeš realita je často úplne iná ako to je na sociálnych sieťach. influencery žijú z toho, to je zas iné. Platia im za všetko čo prapaguju. Influencerov treba brat v podstate ako reklamu 😀
@wewerka01 Znechutit ta moze hocikto, aj clovek mimo KE 🙂 chapem, ze si zjavne kvoli niecomu zaujata, ale usudzujem (aj na zaklade prispevku), ze si sama zbytocne robis "problemy" a veci iba nahovaras. Toto su tak banalne veci, ktore sa daju uplne jednoducho odignorovat. Takto budes iba zbytocne neustale frustrovana, hladas chyby aj tam kde nie su. Nuz, ale nechajme to tak, je to tvoj zivot, tvoje rozhodnutia 🤷. Prajem vsetko dobre.
@wewerka01 facebook v mobile ani nemám, veľmi veľa hlúpych ľudí ho začalo používať a unavovalo ma čítať to.
V mobile mám len messenger na komunikáciu s mojou mamou, ktorá žije od nás ďaleko.
A instagram.
Sledujem veľa profilov o biológii, prírode a tak isto čerpám nápady na aktivity s deťmi. Je na tebe, čo sleduješ a čo ti tato aplikácia ukazuje, keď s ňou vieš pracovať. Prebehnem ho vždy keď uspávam deti, tak isto ako aj tento portál. Zvysok dňa som v realite a nevidím na tom nič zlého.
@wewerka01 socialne siete treba vediet vyuzivat.. Ano sledujem nejakych na ig, pre inspiraciu, motivaciu, informacie, sledujem vsak vedcov, psychológov, odborníkov, tvorivých ludi ako Kristina Tormova a pod. Nie lelu a pani plackovu.. Fb malo, prejdem spravy, svadobne skupiny, skor len ako messenger.
@wewerka01 Nesledujem a nikdy nebudem.Nepíšem o profesionáloch,ktorí zdieľajú videá DIY ako si niečo opraviť,vytvoriť,nainstalovať,...
Instagram a FB nemám,nepotrebujem dávať like neprirodzeným ľudom na to ako sa odfotí v novom oblečení a ešte tym zarába.Potom vidím mladých,ako nepustia telefón z ruky ani na minútu...riešia kto čo pridal,kto čo odfotil,kto akú výzvu začal....každý sa chce na influencerov podobať...
Materializmus je u detí a mladistvých veľmi dôležitý,vedia sa správať kruto k rovesníkom,kt.na to nemajú a sú terčom urážok a posmeškov.Iní zasa sedia hodiny a hodiny na online hrách a nemajú žiaden pohyb.
Bohužiaľ je taká doba..elektronická.
No musím uznať,že vidím čoraz viac a viac rodín,ktoré sa snažia to obmedziť,ktorých nezaujíma IG či FB a radšej vychovávajú svoje deti lepšie a lepšie....no aj to trochu vďaka internetu ...kedže majú možnosť vidieť aj životy a rady iných ľudí(prevažne zahraničných)a nežiť ten náš ,,staroslivenský,, život- je tu viac inovácií,tolerancie voči ,,iným,, ľuďom,nové trendy,....
Všetko má svoje PRE aj PROTI a hlavne všetko s mierou 🙂
Mimochodom aj ja pochádzam z Košíc ☺☺☺☺
Ono ako keď to niekto sleduje, že je to taká inšpirácia ok, ale nám ženám nerobí všeobecne dobre sa neustále porovnávať, takže v tomto to ok nie je 🙂
iba tie ktore su normalne :D pozerala som LULU niekedy z farmy ale po jej poslednom prispevku o tom ze v new yorkeri nakupuju len chudobne socky som si pomyslela o tychto influneviem co voje že su kvalitne jebli na hlavu :D:D:D
* Nesledujem to
* Nic mi to nedava
* Nepotrebujem byt niekym masirovana o JEHO zivote
* Neriesim cudzich ludi v zmysle, ci im verim alebo neverim. Ja sa ich nic nepytam, ziadnu info od nich nechcem a to co oni rozpravaju neposudzujem ani neskumam, ci je pravda alebo loz. Na co by mo bola takato zbytocna hlupa analyza, ved na to nie su podklady 🤣
* mam fb a mk 🤣 staci
Nemam FB, ani INSTAGRAM, takže nikoho nesledujem. Ani neviem, kde by som na to vzala čas. V rámci psychohygieny si večer pocuvam J. Dušana, M. Lajprika, rôzne motivačné videa a relaxačnu hudbu.