Veríte bizarným príbehom na diskusnom fóre?
Na MK som už veľmi dlho, naozaj dlho. Ale v posledných rokoch si všímam, že tu v diskusiách pribúdajú samé bizarnosti:
- každá druhá má v tehotenstve normálnu menštruáciu, minimálne tri mesiace,
- tehotenské testy vychádzajú negatívne, hoci tehotné sú,
- otehotneli počas neplodných dní,
- vedú zdravý život, zdravá strava, žiadne detské choroby, zvládajú všetko a majú všetko, atď.
Mohla by som pokračovať. Kedysi tu boli situácie a diskusie zo života. Dnes je to bizar.
@petamich Jaj prepac, ty sa len v kazdej diskusii vyjadrujes k tomu, ze sa v takej oblasti "pohybujes". Bez patricneho vzdelania len ako nejaky PM, ktorych maju ti, ktori vedia o com tocia" velmi radi".
Ale uprimne, mas aj ty taky platik? Lebo sa velmi velmi snazis tak "prezentovat".
Odpust za uprimnost. 😂
Mna bavi, ako je tu kazda druha strasne nad vecou, nepotrebuje a ani neocakava ziadnu pomoc s detmi od rodiny a rodicov, svokry, atd. a ked je tu nejaka diskusia kde sa mamicka na nieco z hore vymenovaneho postazuje tak ju tu zeny idu skopat pod ciernu zem 😂 a hlavne tu ziadna zena nikomu nezavidi a s nikym sa neporovnava, hovorim, strasne nad vecou 😂
Hlavne chvalenkarkam verim
@number19 Skutočne sú sféry, kde sú také platy bežné. Mám v jednej z nich kamarátku, ktorá sama zarobí viac než my s mužom dokopy v dobe našich najvyšších príjmov. Zadarmenko to ale nemajú 🙂
Myslím, že je to hlavne tým, že prispievajú najmä tie, ktorých sa tá téma týka. Ak som nemala v tehotenstve krvácanie, nevidím dôvod písať komentár, takže logicky 90% komentárov bude od žien, ktoré to tak mali. To isté aj s testami. Vždy je určité malé percento s anomáliou a keď sa na tú anomáliu niekto pýta, ozve sa práve to percento so svojou skúsenosťou.
@sejbipi to je ten vtip, nema sa to pocitat, ale sledovat 🤪. Ja som otehotnela ale aj tak, hoci som sledovala, atacilo, ze jeden mesiac prisiel covid a ovulacia prisla skor ako obvykle a bolo...Takze technicky som otehotnela tiez zo sexu mimo plodnych dni🤭🤣. Jasne, ze neboli neplodne, len...
Inak co su temy zo zivota? Mna napriklad prekvapuje, kolko zien tu ma chlapov zaletnikov, pripadne uplne nepouzitelnych. Tiez kolko zien nemysli na nejake vlastne zadne vratka (to jest, nerobi si fin. rezervu, spolieha sa na muza atd). Tehotenske temy extremne nesledujem, tak tam sa velmi neorientujem 🙂
@ropucha6 @thoughtfulweirdo
Som si vedoma vysky platov v IT oblasti na SK (a nie len). Dost "outsourcujeme"....
Ale v pripade peti som sa vyjadrila k niecomu inemu....ale nechajme to radsej tak.
Moje 4mesacne dieta sa uz chysta na vysoku skolu.vie hodit omietky a betonovat.samozrejme ironia...
@lubkovaandrejka nevydala...
Jednoducho moze to byy pravda a skor nie je
Aj keby bol niekto intelektualne najsikovnejsi ,s 2 a viac VS,strasne vsetko zavisi aj od toho,kde a ako vyrastal,aku mal podporu doma ako pomoc ,kto co mu kde pohodil,ci uz pracu v zahranici odpprucal,alebo u niekoho len v zahranici mohol byvat,kym si najde vlastne aj pracu.Ten start je klucovy dost....
Ak nemal nic,aj ta moznost je horsia ,nebodaj dosiahnut aj nejaku vs...v tom je to o cosi horsie.nebodaj sa doma staral o clenov atd atd
Ja mam v okoli aj tych,co ich muz zaraba okolo 2000 ,Vs,4clenna rodina ,tlacia sa v 2izb byte,maju pomoc,nemusia riesit opatrovatelky,pnky,hypoteku a stale sa cuduje,kde ludia beru financie na 3000 kociky(maju cerstvo narodene dieta) ,a ostatne .ked akp financie pridu,tak aj hned odidu...
Potom poznam tych,ktori vela zdedia,alebo vykorisrovali dlhe roky rodinu,cela rodina im pomoze na stavani domu svojpomocne...No takym sa zije veru a ked stavia svojpomocne,na par rokov,trva to a predpokladam ze naraz hypo a aj najom neplati.
A niekto da len za najom 10 000 eur rocne,lebo u mamky,babky,tatka nemoze byvat a hotovost ziadnu nema...(SAMOZREJME hned by mal vyhodnejsie zobrat hypo )
A tiez poznam muzov po 40tke,naoko chodi po dovolenkach,drahe auto, ale vykoristuje invalidneho stryka niekolko rokov v starej chalupe....
Realita je dost ina.Zijeme v dedine,kde malokto byva sam a vacsinou vsetci mladi ziju v jednej chalupe alebo si spravia pristavbu.Preco asi?
Ze ten MK nereflektuje skutocnost ....
samozrejme, ze neverim, minule ma tu pobavilo, ked jedna pisala, ze jej 2rocne dieta ovlada plynulo 3 jazyky 😀
@fantaghiro21 aj ja poznám jedného takého, presne drahé dovolenky, na internete kopa fotiek, žena desaťročia nepracuje, ale peniaze ťahá od každého z rodiny aj strýka "lebo strýkovi netreba peniaze" ale to je už o ľuďoch...potom je to trápne sa chváliť niečím, čo si ani sám nevybudoval a nebol schopny
@zobaka no veru...urcite su ludia co su bohati,maju HO,plat 3000 ale vravim.v drvovej vacsineal viac stastia ako rozumu a snahy( cest vynimkam ak naozaj nic nemql a zdedil skor este dlhy ,zladal starat sa o chore postihnute deti,pribuznych atd atd....
@trema čítala som😆..že sa plynulo dohovorí ... 🤷 malý Einstein .
No ide aj o to, ze MK je pre zeny z celeho slovenska, su tu aj zahranicne zienky, aj vysokoskolsky vzdelane aj bez skol, zo vsetkych moznych socialnych vrstiev. Preto su aj zivot e skusenosti a pohlady rozne. Pre mna je to casto velmi obohacujuce, uvedomit si svoj zivot v bavlnke☺️ aj ked teda moj plat neni nad 2000, ani nemam dokonaleho muza, ani nie som nenajraditelna v praci…
@number19 neviem o co ti ide a k comu si sa v mojom pripade vyjadrila 🙂 kadzopadne to, ze nemam vysoku skolu neznamena, ze nemam vzdelanie a ze vo svojej praci nie som dobra (lebo som) a pokojne to opat prekrut a nieco nove mi "o mne" povedz a k platu sa nevyjadrim, cokolvek napisem, opat pouzijes, aby ti to zapadlo do obrazu aky si si o mne vytvorila i ked stale nechapem cim som ta tak "nastartovala"
@petamich Uprimne? Si mi ukradnuta, len ono ked uz pomaly v kazdej diskusii mudrujes v akej zarobkovo vyssej spolocnosti sa pohybujes (aj ked tema je o inom), tak clovek prirodzene zacne spochybnovat, kedze sa tak neustale potrebujes "utvrdzovat".
A ako som spomenula, takto som si ta vsimla, ostatne tvoje nazory si nepamatam....nejak nezarezonovali.
Ja som sa uz citila ako chudera lebo plat v ba korporate ani zdaleka 1500 v cistom:((. A hlupa nie som.
Áno verím všetkému. Keby sa mám ešte zamýšľať nad tým čo je pravda a čo nie tak koniec. Je na každého svedomí či klame, alebo nie. Ja za tie klamstvá zodpovedná nie som. Sem chodím doslova vypnúť mozog 😀 Neverím akurát reklamám na "úžasné" produkty, ktoré tu propagujú na stene tie ambasádorky či čo to je.
Jasné, že neverím...Hlavne tým cca 80% žien, čo tu tvrdia, akých "dokonalých" chlapov majú doma...Čo sa starajú o deti, okúpu ich, zahrajú sa s nimi, urobia úlohy, navaria, upracú, nakúpia, v noci vstávajú k bábätku a ešte majú dve práce 😝
@majkakvet ja mám tiež pozíciu s ktorou by som bola min. v BA platená o dost viac, mám aj zodpovednosť a môj plat nezodpovedá sume, ktorej je tá praca hodná..za 1500 v čistom by mi tiekli slzy od šťastia a to ma štve v tomto štáte...nuž kým nenaberiem odvahu zbaliť veci nemôžem sa asi sťažovať
A tebe sa dá veriť že si toto všetko čítala? 🤪
Napríklad ja som naozaj mala menštruáciu pri druhej dcére a čo mám teraz písať že nie? Deti mávam choré až pričasto a áno, žijeme zdravo hoci samozrejme jedia aj nezdravé veci, myslím že extrémista nie som nikdy v ničom..
Nemusí mi nikto veriť, na to sem neprispievam ale zase pred sebou môžem úprimne povedať že sem píšem to, čo naozaj zažívam.. a či verím ja? Nemám dôvod niekoho spochybňovať, ak sem niekto napíše nepravdu, mňa to nemá ako ovplyvňovať.. su určité veci keď si poviem "no ooook ako povieš" ale nebýva to často.. ale uverí mi vôbec niekto, že si to fakt myslim? 😅
@number19 uznavam, ze v tejto diskusii to moze vyzerat, ze som reagovala od veci, kedze autorka nic take v prispevku nespomina, mozno ta to nezaujima ale reagovala som (rovno) aj na cast komentarov, ktore uz v prispevku boli, ked som pridavala svoj a nie naozaj sa nepotrebujem v nicom utvrdzovat ja svoj financny stav poznam a uprimne aj ma mrzi, ak to vyznieva tak, ze v kazdej diskusii potrebujem mudrovat ako dobre zarobim (lebo naozaj nepotrebujem a ani nechcem), takze ver ci never, nabuduce sa zamyslim ako budem v podobnych temach reagovat
ja poznam pripad kedy zena nevedela ze je tehotna az kym nezacala rodit… neverila by som tomu keby mi to povedal niekto iny ale aj take pripady su .. ale ci chapem ako je to mozne? absolutne nie …
tu na MK uz verim malocomu .. staci si pozriet ponuku platov na profesii a vidim ze to nie je svajciarsko … a na druhu stranu skor sa pridu zeny do diskusie pochvalit akeho maju muza alebo plat … malokto pride zdielat ze ma vsetko naprd … akurat by sa citil este horsie 🤷🏼♀️ ale to neznamena ze tychto pripadov nie je este viac … ja osobne nemam problem zdielat aj negativa v zivote … bralo by mi energiu sa pred ostatnymi na nieco hrat / ci uz tu, alebo v realite / … vzdy som chcela byt uprimna hlavne sama k sebe a zit pre seba nie pre inych … ja musim so sebou koniec koncov zit :D
Ja som tu tiež roky ale tieto bizarnosti som nejak nepostrehla. V nejakom väčšom množstve. Za to mame tu XY žien s niekoľkými prácami, aj muži majú XY prác, platy 2-3t+ a tak... :D to aj všímam. Potom kopec kludnych mam, netrestajucich deti, ani hlas na ne nezvýši, nezáleží na známkach, na učení ani na ničom.. úplne vyrovnané ženy, až im závidím, neviem co berú:D beriem to s rezervou pripadne ako inšpiráciu:D
@hendikep keď povedia ze je niečo na prd tak ti3 dokonale ich dajú dole... A autorka bude ešte viac na prd :D tak radšej len to pozitívne písať:D
@simca06022011 ked narazim na diskusie tak z roku 2008 to sa este da citat, pisali tu v pohode zeny co aj pokricali aj varechu pouzili .. :D a nik nikoho za to nelyncoval .. povzbudzovali sa navzajom ze zajtra to bude lepsie .. a ajhľa o 16 rokov neskor uz su vsetky dokonale trpezlive, co v zivote ani pokricat ani po zadku dat 🤔 co sa zmenilo za tie roky netusim ..ale zavidim im to sebaovladanie …

@number19 nie som si vedoma toho, ze by som kdekolvek zdoraznovala, ze taketo zarobky su na Slovensku "normalne" - su relativne bezne vo sfere, kde sa pohybujem? su, takze ak sa niekde v diskusii vyjadrim, ze je mozne aj na Slovensku mat nadstandardny plat, tak to mozne samozrejme je (a obzvlast v tej oblasti, kde napr. ja osobne pracujem)
ale nie nemyslim si a ani nikde nezdoraznujem, ze 5000+ je bezny plat kazdeho druheho cloveka na Slovensku