Ako zladiť rodinný čas s deťmi a povinnosťami?
Mám sestru ktorá nikdy nemá čas stretnúť sa. Obe máme po 2 deti, lenže ona každú voľnú chvíľu chodí s nimi niekam von buď ako celá rodina alebo jej muž ich berie von a ona ostáva doma a upratuje. A nikdy nemá čas na mňa stretnúť sa ani na to aby išla pozrieť našich rodičov.
Je pravda že naši boli chudobný ľudia a nemali sme skoro žiadne zážitky. Nechodili sme na výlety ani do prírody, nekupovali nám veľa darčekov na sviatky lebo nemali na to.
Sestra si to teraz vynahradza svojim deťom dopraje všetko či vylety alebo financie všetko. Niekedy mám pocit že deti rozmaznáva. Keď jej to poviem urazí sa že to neni pravda a že komu má dávať peniaze keď nie deťom, ona by im dala prvé aj posledné. S rodičmi sa nechce stretávať lebo má na nich krivdu že ako deti sme nič nemali.
Ja sa starám sama o rodičov keď potrebujú pomoc, nemajú auto vozím ich k lekárom urobím nákup a pod. Sestra absolútne nič.
Keď sa raz za čas stretneme deti sa nevedia spolu zahrať, jej deti sa nudia chcú každú chvíľu aktivitu čo majú robiť ako tráviť čas. Nevedia sa zahrať len tak sú bez fantázie.
Vidím že mojim deťom je ľúto že nemajú kontakt so sesternicami ale čo mám robiť.
Čo by ste mi poradili?
A hore si písala ze sestra nikdy nie je doma a potom ze vy tiež ste stále väčšinou vonku. Tak aký problém?
Nabudúce chod na vylet s nimi a nemusíš byť nahnevaná se na teba nemá čas
..popravde, my tiez stále niekde chodime, víkendové pobyty, dovolenka, výlety...ani neviem kedy sme boli doma cez vikend
Aj ja mam dieta presne ako tvoja sestra, aj ho asi podobne vychovavam. A tiez sa moc so svojim surodencom nechcem stykat za ucelom chodit po vyletoch. Je to normalne. Niektori ludia zjavne vratane tcojej sestry maju svoj zivot a chcu si svoj cas organizovat po svojom, nie sa v skupinke viacerych spolu s detmi ktore nemaju rovnaky temperament niekde terigat a predstierat ake je to pre nich prijemne travenie casu. Hovorim za seba, dost mozne, ze to tak ma aj tvoja sestra a preto nechce s vami a detmi cafurat po vyletoch. Treba sa s tym zmierit nie niekoho znasilnovat a vycitat mu aky je ci nie je. Fakt, nehaj ju tak. Kasli na to.
@viestta Ale ja myslím na rodičov, nevieš si ani predstaviť ako im je z toho že sa od nich odstrihla. Ako ich to trápi, nakoniec sa utrapia k smrti.
@pribinak Keby so svojím správaním neublizovala rodičom tak nestarám sa do toho.
@sense Čo nevidí že ako trápi rodičov to veru nevidí. Ona vidí len samu seba. Áno rodičia sú ešte vitálny no už majú svoj vek a takto sa len trápia kvôli sestre.
Naozaj jej nijako neublížili?
Pozri sa, tvoja sestra vie preco sa odstrihla od rodicov. Ty na to nemas dosah. To si musia riesit oni s dcerou. Tak ako sa moze ozvat ona, mozu sa ozvat aj oni
@marsmykkok Máš pravdu každý extrém je zlý, ja sa riadim tak v strede zlatá stredná cesta. Mne sa skôr zdá že sa hanbí kvôli rodičom že pochádza z chudobnej rodiny a preto nechce ich ani vidieť.
@kavasmliekom Prepísali mu názov diskusie. Problém je ako sa sa sestra správa že sa odstrihla od rodičov že ju nezaujímaju.
@rachel36a Áno som nahnevaná že nemá čas hlavne na rodičov a ja keď ju chcem vidieť tak musím čakať pokiaľ sa jej uráči stretnúť sa. Veď rodina by mala byť na prvom mieste. Občas idem s nimi na výlet no končí to zlé. Jej deti všetko chcú všetko im kúpi keď nie spravia scénku. Moje deti nechápu prečo im teta vo všetkom ustupuje a všetko im dovoľuje.
@basulaak Podobne vychovávas dieťa, tak ani tvoje dieťa nepozná starých rodičov ani sa nestyka s ostatnou rodinou? Zaujímavé.
@gribka1 Nie neublížili, som staršia o pár rokov takže si pamätám ako sa k nej správali.
@viestta Ony jej volajú no žiadna odozva.
Ale ty všetko hodnotíš zo svojho pohladu, ona by možno napísala úplne iný príbeh vášej rodiny a úplne inak opísala to čo popisuješ ty
Každá máte iné vnímanie, prežívanie. Dobre vzťahy sa nedajú vynútiť. Nechaj ju tak. Má právo na to ako žije.
Ano, rodina ma byt na prvom mieste. Ale uvedom si, ze ona ma svoju srodinu, ktoru uprednostnuje pred vsetkym ostatnym. Svoje deti a svojho muza. Tak ako ty mas na prvom mieste svoje deti a svojho muza. Rodicia, surodenci su sice tiez rodina, ale uz nie su na prvom mieste.
No a keď si staršia, mala by si ju poznať najlepšie, musí byť na to vysvetlenie. Ty si jej neublížila, vychádzali ste spolu dobre, mali ste sa radi a prišlo to tak zrazu?
Na kazdom necha stopu to ako vyrastal. Nechaj sestru zit si svoj vlastny zivot.
Toto je tvoja verzia, mňa by zaujímala ta jej...ked sa jej niekto zaslané, tak zrazu pridavas negatíva na jej deti...povedala by som, ze trochu závist z teba cítiť, lebo si môže dovoliť podstatne viac ako ty
To ako popisujes vas problem, je take rozporuplne...
Na jednej strane sestrine deti skacu ako opice, vsetko chcu, robia bordel atd. na strane druhej je ti luto, ze sa nestretavate, ze vase deti nie su spolu. No ja ti neviem, tvojej sestre to asi nebude luto. Jej to prave vyhovuje.
Na jednej strane pises, ze sestra je na peniaze a tak ale vsetko mozne svojim detom dopraje, no na strane druhej takmer kazdy tvoj prispevok je o peniazoch a naopak vyznieva to potom tak, ze prave ty dookola riesis peniaze.
No a napokon vasi rodicia. Neviem, mozem sa mylit, ale myslim si, ze nemali rovnaky pristup k Vam obom. Este raz si precitaj, co napisala biba_18.
@evkano1402 dobre zhrnuté
@pribinak a @viestta Potom že prečo je toľko rodín pohadanych čo nevedia prísť si ani na meno keď píšete že rodičia a súrodenci nie sú rodina.
@gribka1 Mali sme sa radi ja som jej vždy pomáhala a chránila ju ako staršia sestra. Neviem prečo ostala takáto. Jedine čo ma napadá že hanbí sa z akej rodiny pochádza. Jej muž vyrastal v iných kruhoch.
@rachel36a Nepridávam negatíva píšem k veci keď niekto sa niečo opýtať odpoviem. A závidieť jej prečo by som mala, ja som spokojná so svojím životom. A peniaze nie sú všetko.
@evkano1402 Keby deti vychovala k slušnosti bolo by to lepšie nie pre mňa hlavne pre ňu. Nestačí deti všetko kúpiť čo ich napadne v puberte ju to raz dobehne. A áno je mi ľúto že sa naše deti nestretávajú keďže moje majú len ich, manžel môj je jedináčik. Možno preto vidíš len peniaze v tom čo píšem lebo peniaze jej pokazili charekter, predtým takáto nebola.
Nikto nepíše že rodiča a súrodenci nie sú rodina. Zas nedramatizuj
Viacerí ti napísali, alebo lajkli názor, že jej rodina - cháp najbližšia rodina sú jej muž a ich deti
Je to prirodzene že ich dáva na 1. miesto
Pozri, skús sa od tohto problému chvíľu odosobniť a možno potom prídeš k záveru, že nie všetky vzťahy sú ideálne a ani vzťah tvojej sestry a rodičov proste nie je ideálny
Úprimne? Ty ju neskutočne hejtujes, ale neskutočne. V celej tejto diskusii som si o tvojej sestre neprecitala nič pekne. Zato kritiky požehnane
Ja sa vlastne ani nečudujem, že sa nechce veľmi stretávať. Asi má dosť
Fakt, ak chceš radu, daj ai odstup a uvidis že to prospeje všetkým
To je možné, ak spoznala iné kruhy, tak už potom, ak ona nechce, asi sa to nedá nanútiť.
Nejde o názov diskusie. Hneď v prvej vete píšeš, že oni nikdy nie sú doma, buď chodia spolu, alebo deti s otcom a ona doma upratuje.
A mne si odpísala, ze ani vy nie ste skoro nikdy doma, že nepozerate telku 😀
@pribinak Dala som si odstup teraz od Vianoc sme není v kontakte.
Odstup je tak aspoň 3 mesiace a nie pár dni
Veľa šťastia
Nechapem to s tymi peniazmi. Tak na jednej strane teraz peniaze ma a tie ju pokazili, a na druhej strane vsetko minie a tyzden pred vyplatou nema? Tak to asi tych penazi nema az tolko, aby jej mohli pokazit charakter, ci?
@deedol Má peniaze len ona dokáže minúť celú výplatu za pár dní lebo rozhadzuje a kupuje si všetko možné čo sa jej zapáči. Nemá finančnú gramotnosť.
ja som napisala, ze surodenci a rodicia nie su rodina? To som fakt napisala?
Možno míňa, lebo sa snaží dohnať to, čo jej v detstve chýbalo.
Možno chce dať deťom všetko to, o čom ako dieťa snívala.
Raz som tu čítala diskusiu, kde autor písal o svojom detstve a dospievaní v zmysle, že nechápe, prečo ho rodičia vôbec priviedli na svet, keď mu nevedeli zabezpečiť normálny život ako mali jeho spolužiaci. Tiež to boli ľudia s minimálnou mzdou a žili od výplaty k výplate. Ten človek bol naozaj nešťastný a vyčítal to svojim rodičom. Možno to tak má aj tvoja sestra. Možno si ty váš život vnímala ako skromný a plný lásky, ona možno plakala do vankúša, lebo chcela ísť k moru/na lyžovačku a teraz im nevie odpustiť to,že toto všetko zmeškala.
Ty to vnímaš ako zlé, ale ona má tiež právo na svoje pocity. Keď nemá potrebu s rodičmi komunikovať, tak sa s tým asi treba zmieriť.
K deťom asi len toľko, že im asi chce dať to, čo chcela ona ako dieťa a ja sa jej nečudujem. Myslím, že je pre každú matku prirodzené, že chce, aby sa jej dieťa malo čo možno najlepšie.
Skús ubrať nohu z plynu, daj tomu trochu času a skús sa zamyslieť nad tým, ako to vníma ona. Možno časom pochopíš aj jej uhol pohľadu.
Držím palce!

Tak za mňa každý extrém je zlý, je zlé presedieť celé leto na dvore v altánku a rovnako je zlé aj proste každú voľnú chvíľku sa niekde terigať a človek alebo dieťa zistí, že ak zrazu nie je program, nemajú aktivity ani spoločné ani samostatné a každá minúta doma je pre nich nudou a utrpením. Ja považujem za optimálne napríklad výlet každý druhý víkend. prechádzky v lesoparku pri dome alebo ísť na zmrzlinu a také aktivity samozrejme do toho nerátam. A druhá vec, proste treba si uvedomiť že kedysi bola iná životná úroveň ako teraz. Nikdy sme sa nemali tak dobre ako teraz hoci si to veľa ľudí nechce priznať. 90te roky boli o veľkej nezamestnanosti, často nepracovali obaja rodičia, ak si aj jeden našiel prácu, často bol aj mesiace bez mzdy lebo začínajúci podnikatelia u ktorých pracovali čo sa tiež len učili nejako ju nemali z čoho vyplatiť a teda bolo veľa rodín rado, že malo na chlieb alebo že im ten chlieb v obchode dali s tým že neskôr zaplatia, nepomysleli na nejaké výlety alebo dovolenky. To je hlúpe od sestry že ako dospelá to nevie pochopiť a vyčíta to rodičom.