Kam ísť do termálneho kúpaliska

majka1706
31. júl 2018

Viete mi prosim odporucit kde je pekne niekde v nitr.kraji termalne kupalisko aj s ubytovanim ..dcerka ma 20mesiacov tak hlavne aby boli bazeniky pre nu ..dakujem

pribinak
31. júl 2018

S takým malým dietatom by som na termálne kupko nesla. V tej teplej vode je asi miliarda bakterií
Ale termálne kupka: podhajska, poľný kesov, vincov les, ....

hettinka
31. júl 2018

S takým malým jedine Podhajska. Tam je take zlozenie vody, že baktérie neprežijú.

katulienkax
31. júl 2018

Mne sa páci maďarské kupalisko lipot, ale my tam chodievame na otočku z BA.

peta2202
31. júl 2018

Podhajska je fajn, znamy tam chodia pravidelne, aj tento rok sa chystaju lebo este neboli, my sme tam boli asi len raz, ale sa mi tam pacilo, preto premyslame, ze by sme isli s nimi 🙂

terezka1947
31. júl 2018

@hettinka naozaj bacily neprežijú?

hettinka
31. júl 2018

@terezka1947 v Podhajskej je voda slaná, podobná ako je v Mŕtvom mori.

majka1706
autor
31. júl 2018

No baby chodievali sme na podhajsku a veru s maliu by som tam nesla jeden bazenik si myslim a nic moc a pre dospelych studena voda a ta lieciva no mocia sa tam sami stary ludia ...preco s malymi detmi sa nesmie chodit na termalne kupaliska?

hettinka
31. júl 2018

@majka1706 všeobecne by sa dieťa do 3 rokov malo kúpať iba vo vlastnom bazéniku, v mori, alebo v bazénoch s prísnejšími hygienickými normami určenými na tzv. baby-plávanie.
Vo verejnom bazéne by sa také malé dieťa kúpať nemalo ...
S termálmi je ešte navyše ten problém, že sa v teplej vode mikroorganizmy množia ešte rýchlejšie a viac. Ale nedá sa paušalizovať, lebo závisí aj od zloženia vody, pokiaľ je slaná "morská", je to lepšie. Každý je aj inak citlivý.
My máme v rámci SK pobehaných pár aquaparkov, napr. zo Štúrova som si priniesla 2x parádne gynekologické problémy, už by som tam nevliezla ani zadarmo. Tá voda tam mi proste nesedí, iným môže.

V Podhájskej som bola len mimo sezóny, takže letný areál nepoznám, len ten celoročný s liečivou vodou.
A čo Bešeňová? To máte ďaleko?

daakotaa
31. júl 2018

@majka1706 ak by som si mala vybrat nieco okolo NR tak asi Kesov.

pribinak
31. júl 2018

@hettinka
to je sice pravda, ale v tej vode je vela cikanic, kúpu sa tam ludia s rôznymi chorobami, najmä stari ludia, ktori doma šetria vodou a sprchujú sa 1x tyzdenne.
@majka1706

hettinka
31. júl 2018

@pribinak jój, cikaníc je najviac v detskom bazéne, tomu ver. Tie plienky do vody zadržia len husté, riedke ide do vody. To by človek nesmel vliezť ani do mora, aj tam sú cikanice a nielen od ludí ... a aj horšie, napr. okolo Dubrovníka.
Starí ludia nemajú právo sa kúpať? Ja neviem, ked sme my boli, boli tam najmä českí turisti, v pohode ludia, pokecali sme, aj ked mali cez 50. A pri tom vstupnom tam spodina nechodí...

pribinak
31. júl 2018

@hettinka kde píšem, ze stari ludia nemajú právo sa okúpať? Dakujem

pribinak
31. júl 2018

@hettinka stari ludia a cez 50? To nie su stari ludia, ja myslim takých co maju 75 a viac. Su na dôchodku, cize maju obmedzený prijem

hettinka
31. júl 2018

@pribinak no tak si písala, že tam je veľa starých a ti sú špinaví, lebo šetria vodou a sprchujú sa raz do týždňa... nemám rada takéto vyjadrenie o starých ľuďoch, možno su cistotnejsi ako mnohé mladšie ročníky. Poznám aj pár vymalovanych a vyobliekanych mladých slečien, či smrdia akoby sa nesprchovali mesiac, radšej sa navoňajú, ako umyjú.
Môj otec má 78 a sprchuje sa denne, keď he teplo aj 2x. Mama tak isto. Toto nie je o prijme ani veku. A myslím, že nízkopríjmovi dôchodcovia pri tom vstupnom do našich termalov veľmi nechodia. Pri vstupnom 20€ a viac za osobu... aj v Podhajskej do tej liečebnej časti to stojí dosť. Na letné bazény menej.

pribinak
31. júl 2018

@hettinka ja zas poznam takých, ktori na vode veru šetria. Hm, ak ide zájazd dochodcov, tak si dôkazu vybaviť peknu zľavu, je to celmi individualne, tak ci tak, ja by som s malým dietatom na termálne kupko nesla a ani sa to neodporúča
Porovnať kupko a more je tak trochen mimo

hettinka
31. júl 2018

@pribinak ja som porovnala zloženie vody, nie kvalitu a hygienu.
Tiež sme deti najskôr kúpali v mori, až neskôr v bazéne. Celkovo mi kúpaliska moc nesedia, ale občas idem kvôli deťom, keďže sa nedá cele leto byt len pri mori. Chodíme na malé dedinské kupko, zatiaľ bez problémov.
Aj s manželom chodíme sa občas vyhriat do sáun a víriviek, najradšej do Rajeckych Teplíc, Turčianske Teplice, Bešeňová.
Ideálne je mat na záhrade svoj bazén, máš záruku, že sa tam kúpe len rodina, ale zatiaľ sme k tomu nedospeli. 😕
A písala dom to iste, kuk môj prvý príspevok tu, prvé vety

hettinka
31. júl 2018

Teda príspevok o 20:44

lindusss2016
31. júl 2018

@majka1706 no tak to si na podhajskej nebola uz pekne dlho teda. Nie je tam.jeden bazenik. Je tam jeden do 6 rokov, jeden este taky plytky s umelymi vlnami, jeden taky pre deti na plavanie, dva plavecke, jeden horuci pre dedkov a este nejake tobogany, plus wellness kryty.

lindusss2016
31. júl 2018

No ale teda moja ma 2,5 roka a chodievame na podhajsku, zatial v pohode. Chodime len pred zaverecnou na hodinku, jej to uplne staci, ludi je uz o nieco menej a vstupne je po 17:00 za 4,50€

maminecka2
31. júl 2018

Dunajska Streda- opakovane chodime aj s malickymi detmi, pred parvdnami sme sa vratili, vsetko OK, vratane vstupneho, moznost ubytovania je aj priamo v areali. Bazeny su aj vonku aj vnutri, takze nemusis riesit pocasie. Boli sme aj v Podhajskej, tiez fajn, ale uz len Dunajsku. Chvalia si aj Velky Meder, este sme neboli. Turcianske su tiez dobre, ale uz drahsie. Davnejsie sme chodievali do Oravic, tiez sme boli spokojni, ale to uz mate asi daleko. Ak by nevadila vzdialenost este v Polsku za hranicami popozerajte.

nikuskakri
31. júl 2018

@majka1706 v Podhájskej bol manžel s deťmi minulý týždeň a ja s malým som ostala doma. Staršia dcéra sa mi sťažovala, že v niektorých bazénoch bola na bokoch pleseň. Tam by som teda veľmi neodporúčala. Viacerí známi si chvália Patince, vraj to nie je tak prepchaté a porovnateľné so Štúrovom. Osobne som tam ešte nebola, ale chystáme sa.

brckava36
31. júl 2018

@hettinka no, my sme boli v sturove pred 3 tyzdnami a ja som si tiez doniesla nejake problemy, no deti toho tolko nachytali,ze za par hodin,co sme sa kupali,sme sa liecili 2 tyzdne.

martasz
31. júl 2018

Maďarsko, Sárvár

noeminka
31. júl 2018

Ahojte!My sme boli teraz v sobotu s 2 rocnym syncekom v Podhájskej a bolo super!Maly sa kupal len v tom nerezovom,a do tej horucej vody som ho ani nebrala.Maju tam super sluzby,preliezky.Za mna velka spokojnost,určite vyskusajte😉

ozy
31. júl 2018

My chodíme do Podhájskej so synom od pol roka. Už má tri. Pravidelne minimálne raz za mesiac. celý rok. Navštevujeme na striedačku aj rímske kúpele. Tie sú tak na boku zvlášť od kúpaliska. V Mederi sme boli teraz týždeň na dovce. V Dunajskej strede nás do teplého bazéna nepustili z deťmi. Všetky tri sú ok. Chodia tam aj s maličkými bábätkami.

majka1706
autor
1. aug 2018

@hettinka vstupne cez sezonu je tam tusim 6 alebo 8 eur

hettinka
1. aug 2018

@majka1706 áno, na letné kupko. Do kúpeľov do liečivej vody je cez 20€

majka1706
autor
1. aug 2018

@lindusss2016 no bola 2 roky co som bola tehotna ..

majka1706
autor
1. aug 2018

@hettinka vsak mama s ocom chodili do liecivej a to mali vramci vstupneho..

majka1706
autor
1. aug 2018

@maminecka2 dakujem pekne pozriem dunajsku stredu ta ma viac laka kedze kezdy rok sme chodili na podhajsku ocino m chatu s prace na tyzden za 6 eur ale mne nejako nejde na chut ta podhajska ...