Kam s deťmi na bicykli?
ahojte,
kedze velmi radi bicyklujeme a teda nevieme moc o zaujimavych cyklocestach, ktore by boli vhodne hlavne pre deti, chcela by som zalozit diskusiu o cyklocestach ako na slovensku, tak v cechach, na morave, v rakusku, nemecku, svajciarsku, taliansku...
co mate osobne odskusane? co odporucate?
a su tu sportovci? 😀
@tilly ahoj, pred chvilkou sme dorazili. Bolo super, super pocasie - vhodne na bike. Isli sme s Podersdorf am See do Weidenu a odtial do Neusiedler am See. Na buduce chceme ist zasa do Podersdorfu ale na juh-tam su kone, prasiatka, farmy a trajektom na druhu stranu a spat. Teraz sme len zacali, tak taka pohodicka. Presli sme nieco cez 26 km, dobre sme sa najedli v Neusiedler am See. Premyslam, ze si kupim novy bike, na tom mojom straasne trpim. Vlastne nie je moj, ale mamin, ja som svoj kedysi predala - mala som galuskac zavodny. Uz 5 rokov jazdim na maminom a chystam sa kupit novy, tak snad tento rok. 😉
ideme skusit lago di garda na bicykloch, som velmi zvedava
@tilly
Ahoj,náhodou čtu ,ze chcete a detma bike na Garde?pokud mohu poradit,tak s detma nedoporučuji,pokud nedáš trip teda z jezera do hor..většina lidi jezdi kolem jezera a to musíš taky dost často jet mimo stezku a to je o hubu..často tam jezdíme,na kole nikdy ale kolem gardy(nebo jen par km a po stezce),jezdime vždy peknej vyslap nahoru do hor🙂vždycky děsně jako řidič auta nadávám
Na cyklisty,dost často tam jezdi i peleton;-/je todes..a pokud chces jet navíc s vozickem nebo a detma na tyči,tak to raději ještě zvaz..já znám hlavne lokalitu kolem Riva,torbolle,opak v sirmione jako cyklista neznam,tam jezdíme jen autem,tak se mějte..jinak Multivan super vyber🙂kdyz jsem ho dostala,tak mne jimala hrůza,ale mas uzasny přehled z auta..ted jsem musela presedlat do SAnta fe a jsem nešťastná:-/je to maly😉v multivanu jsem měla snad celorocni skříň🙂hezky den
Podakujem za vsetky Vase tipy,velmi chcem ist s detmi do Rakuska,len neviem,kam a z vyhladavania z netu ma uz boli hlava....tak ocenim Vase postrehy a tipy,dakujem!
@gordana tu chodime v zime, planujeme aj v lete : Prijemni domaci, farma, domacie mlieko, na kopci, klud, vedla bobova draha, pocas letnych prazdnin Karta pre navstevnikov, vyrazne zlavy na turisticke atrakcie Kaprun- Zell am Zee, v blizkosti krasne tury, vhodne trasy pre cyklistov. Dole pri bobovej drahe minifarma, zvieratka, super detske ihrisko.
@gordana tu je link na to ubytkov Gossau:
tak sme boli pri lago di garda, naaaaaaaaaaaaadhera 😵 bohuzial sa pokazilo pocko, tak sme boli len tri dni, ale riva del garda je uzasne mestecko, nadherne...
ludia z celej europy, svedi, dani, nori, anglicania, vsetko mozne sa tam miesalo 😀
no a bicyklovat sa dalo, boli cyklocesty okolo riva del garda do torbole a tak, dalej sa dalo bud cez hory alebo po ceste, co sa nam s deckami nechcelo, tak sme len posmejdili po okoli a aj tak sme potom odisli... chceli sme ist do svajcu, ale tam malo byt tiez zle pocasie, tak sme isli dole do talianska k moru...
@tilly ahoj, vcera sme urobili krasny okruh okolo Neusiedler See. Odporucam Ti. Pre deti zaujimave. Zaparkovali sme Podersdorfe (ako minule) ale nesli sme smer Neusiedler am See, ale smer Illmitz po B20 (zelena). Hned po par 100 m su kone - deti nadsene, o kusok dalej prasiatka - kucerave Mangalice, niekolko vyhliadok (dokonca jedna, ze nemusis zliezt z biku), vela koni, nejake kravy, krasne upravene vinice, mokriny. V Illmitz sme nasadli na lod (cestovne 6 € pre dospeleho za bike ani cyklovozik sa nedoplaca, deti platia az od 6 rokov), previezli sme sa do Morbisch (bol silny vietor, lod nadherne hupala), deti mali zazitok, vsade okolo skakali a lietali na takych vodnych klzakoch a surfoch. Z Podersdorfu do Illmitz mi to ukazovalo nejakych 16-17 km, lod do Morbisch trva cca 20 min a chodi kazdu pol hodinu. Z Morbisch sme vyrazili do Rust co je nejakych 7 km, tam sme si dali obed vo vybornej restike Csarda, s velkym detskym ihriskom, takze nase "usedene" deti sa tam vyblaznili a my sme ich mali pod kontrolou (ihrisko pre deti mimo plaz je v Illmitz pristave, pri prijazde do Rust je velke detske ihrisko), z Rust sa da vratit lodou zasa do Illmitz a urobit inu trasu do Podersdorfu (napr. B10 cervena), my sme zvolili lahsiu variantu, prave kvoli silnemu protivetru - z Rustu lodou do Podersdorfu. Trva to cca 1 hod, cestovne je 7 € pre dospeleho (za bike ani cyklovozik sa nedoplaca), deti do 6 rokov zdarma. Jazdia tam 2 spolocnosti. Jedna premava len 2 x denne, druhu sme prave stihli. Ak budes chciet mam doma linky a daju sa vytlacit cestovne poriadky. V Podersdorfe sme si dali este kavu a zmrzku a to bol zaver nasho vyletu. 🙂
@tilly neboj zvladnes to. Sice Matko vecer v zachode sa drzal oboch stien, ze ma pocit, ze sa tie steny hybu. 😀 Mozno mal morsku nemoc, ale dnes rano uz bol OK. Cyklovozik bol super, moj tazky chlap a este jeden taky pidi muzik takze sme akurat boli do tych 45 kg nosnosti, ale nadhera, krasne sa to taha, ja som ich tahala cely vylet, v protivetre som isla pomalsie, vcera bol neskutocne silny vietor, ale po vetre sme isli ako tank. Miestami sme mali rychlost do 26 km. Keby sa ma dnes niekto spytal - sedacku alebo vozik, jednoznacne vozik. A to som mala ten dvojmiestny. V sedacke dieta vidi akurat zadok rodica, vo voziku vidi krasne krajinu, deti boli nadsene. Na ulici sme mohli vyberat za zvezenie sa vo voziku. Vsetky deti z ulice boli z vozika nadsene.
Ta trasa sa nam vsetkym velmi, velmi pacila. Dolezite je vsak, ze sa vylet pacil nasim chalanom.
@trixi jasne, no, ja by som maleho do sedacky uz neposadila, aj vcera sme pozerali na jedno dieta v sedacke, som ho lutovala, tak tam bolo naskladane, ledva sedelo, hruza, adam je vyvaleny vo voziku ako kral 😀 a ten jednomiestny chariot je siroky ako kocik, cize vsade prejdeme aj cez zabrany... mne je len luto, ze sme ho nekupili skor, predtym sme mali croozer, je to neporovnatelne a nam tiez vsetky deti do toho sadaju, mam z toho nervy 😀 nedovolim 😀
ja som bola na takej velkej lodi (o nieco vacsej ako bola ta, co sa potopila v taliansku) a teda este mesiac som sa v noci hupala a noc, ked sme boli cisto na mori, fukalo a trosku to hupalo, som prezila na kynedrile, bez toho by som to asi nezvladla 😀
@tilly no, my sme mali pozicany ten croozer pre 2 deti (bola som rada, ze sme vobec nejaky zohnali, tu na Slovensku som nenasla ziadnu pozicovnu na cyklovoziky) poziciavali sme v Ostrave, mali uz volny len ten dvojkovy croozer - cena 370,00 CZK na vikend. Nam uz nebude treba cyklovozik, buduci rok pocitam s tou tycou pre Matka. Inak ten Chariot je fakt bomba-nastudovala som ho na nete a je to fakt limuzina v cyklovozikoch. Pre nas by to uz bola zbytocna investicia, pokial by sme si nezriadili pozicovnu cyklovozikov 😀 .
ahojte, za chvilku nam zacne sezona, chcela by som oprasit trosku tuto temu...
ma niekto skusenosti s cyklocestou zeleznej opony?
@tilly ahoj, my uz robime velke pripravy. Matej dostal novy bike - s prehadzovacom, odpruzenou prednou vidlicou a tiez zadkom. Kupili sme taku velkacsky vypadajucu detsku cyklo prilbu - tak ako pred mesiacom nechcel na bicykel, tak teraz trenujeme kazdy den. Takze z cyklovoziku rovno na bicykel 😀 . Kupili sme pre istotu aj tu tyc, ze ked nebude vladat, tak si ho pripneme za seba. Planujeme vypadnut na bicykle do Rakusta okolo 8. maja. Taky predlzeny vikend - este nepadol presny ciel, prave cez vikend chceme nieco pokukat, kde sme este neboli, kde je to vhodne pre 5 rocneho cyklistu. 😀
@trixi jeeej, aj nasi sa vzdy tesia z noveho bicykla... nas mladsi vcera zacal jazdit bez pomocnych koliesok, tak sa tesil...
tyc (trail gator) mame, akurat ju chcem predat, lebo nam je uz zbytocna, pouzili sme ju raz, teraz ma stari uz 24kovy bike a to sa uz neda za to zapojit, len do 20 a mladsi je stale v cyklovoziku a potom pojde na take to zavesne koleso, nechcem ho davat samostatne na bicykel, lebo to by som len nervy mala a stale po nom vyhukovala...
@trixi mne sa ten trail gator tiez moc nepaci, velmi zle sa to taha, tiez som tahala 20" bike za nim a uz dobre bicyklujuce dieta a stale sa naklanal tak vselijako, ani domcovi sa to nepacilo... a jeden kamarat nam poradil, ze to zavesne koleso je lepsie, ale my este rok vydrzime v chariote... taketo nieco: http://www.google.sk/imgres?imgurl=http://detsk...
@tilly konecne sme pripojili ten trail gator. Matej ho celkom zvlada, ale po jazde na tyci zacne divne jazdit ked ide sam, ja to beriem ako nudzove riesenie, ked uz nebude vladat. Dnes uz bicykloval uplne sam, zvladol zastavovanie, prehadzovacku ale ma problem s rozbiehanim. Prave sedime a planujeme vylety. Zaujala nas Alpen Adriatic trail. Neboli ste? Je to cele z kopca, daju sa robit etapy cca 17 km. A buduci tyzden drahy nasiel nejake jazdy na drezinach - tahane ako bicykle, takze si zaslapeme, je to pod Neusiedlerskym jazerom, z PN cca 2 hodky autom. Cesta spat busom dovezu. Cestou zastavky, detske ihriska, dokonca mozne aj so stravou.
@tilly a nezmokli ste. Ja som rano bola behat a Matko mi robil na bicykli doprovod. ja som len po nom kricala: Matko pomalsie, ja uz nevladzem 😀 Ta alpen adriatic ide Moltalskym udolim a dreziny su tu http://www.draisinentour.at/
@tilly my sme este napisali do niekolkych infocentier v Rakusku, ze mame zaujem o bicyklovanie vhodne aj pre deti + dalsie akcie vhodne pre deti, vhodne a zabavne turisticke trasy pre 5 rocne deti. My sme teraz pozime dost rozcestovani a tesim sa, ze Matka zacalo bicyklovanie bavit, tak sa tesim, ze po rokoch zacneme konecne robit cyklistiku a turistiku.
@trixi aj sme zmokli, ale v pohode, vozik je dobre chraneny a my sme boli dobre obleceni, tak sa dalo... teraz sme dali este prechadzku po centre BA, tak som sa dnes mierne rozbila 😀
ja som tiez kedysi zhanala infosky cez rakuske infocentra, oni su pruzni, odpisuju a posielaju mapy, mam to rada, staraju sa...

@trixi my chceme kupit multivan kvoli bicyklovackam... teraz mame taky zadny nosic, ktory sa dava na gulu... ale to len na dva, treti + chariot do kufra auta...