Kam s deťmi na bicykli?
ahojte,
kedze velmi radi bicyklujeme a teda nevieme moc o zaujimavych cyklocestach, ktore by boli vhodne hlavne pre deti, chcela by som zalozit diskusiu o cyklocestach ako na slovensku, tak v cechach, na morave, v rakusku, nemecku, svajciarsku, taliansku...
co mate osobne odskusane? co odporucate?
a su tu sportovci? 😀
ahojte, super cykloturistika je aj v Turci, nech sa paci, vyuzite nasu akciu 🙂 http://www.zamenej.sk/zlava/info/prenajom-ubyto...
@kvietok23 to som myslela, ze poradis. Nasla som napr. http://www.turistikaonline.sk/index.php?m=22&id...
ale je po cestach, alebo napr. http://www.turistikaonline.sk/index.php?m=22&id...
atd. - vsetky idu po cestach, ziadne cyklocesty len pre cyklistov som nenasla. Ja s 5 rocnym dietatom nejdem na cesty, kde jazdia auta. A teren neasfaltovy este nezvlada. A tiez stupania do kopcov. ☹
@trixi ja sa moc v tych cyklocestach nevyznam, ale muz odtial pochadza a vravel mi prave, ze ano, je to pravda, ze vacsina su cesty, resp. musis prejst po ceste a potom si v lese.. a ze su to dost narocne chodniky...
my chodime k neusiedler see tam ste este neboli? 🙂 alebo tulln an der donau 🙂
rakusko je rakusko 🙂
@kvietok23 boli sme a chodime k Neusiedlerskemu jazeru a kade tade, pravda je Rakusko je Rakusko. Len som reagovala na Tvoj prispevok, ze super cykloturistika je aj v Turci, tak som cakala nejake odporucania, my sme rozcestovani a strasne rada by som aj po Slovensku, lenze vzdy skoncime v Rakusku 😎 .
@kvietok23 ano, uz som to studovala, Matej je este zaciatocnik. Vlastne bicykluje asi 1 mesiac na poriadnom bicykli. Este ma problem nasadat. Takze volime radsej cyklotrasy mimo ciest a hlavne po rovine. Prehadzovacku pouziva, len nevladze este do kopca. A ked je unaveny, tak mu je aj cyklochodnik uzky 😵 . Ale ked slape tak slape usilovne. U nas to vyzera tak - Mateja rozbehnem, tatino ide pred nim a ja sa vratim k bicykli a dobieham ich. Hlavne,ze vie zastavit. Zaciatky su tazke 😉
ahojte, vcera sme si dali miestny cyklovylet - a teda okolo Slnavy. Bol to adrenalin, ktory nikomu nezelam. Je velmi smutne, ze ked chcem ist s dietatom na bezpecny cyklovylet, tak musim za hranice. A to sme cyklisticke mesto! Z domu sme sa dostali celkom bezpecne (nie po ceste ale po chodniku pre chodcov!) Prejst Krajinsky most s 5 rocnym cyklistom zaciatocnikom je skoro nemozne. Hoci sme isli popri bicykloch po chodniku pre chodcov, kade vsetci chodia na bicykloch. Lava strana "cyklocesty" je v dezolatnom stave. Ked sme prisli na Hat, tak prejazd nebol mozny, pretoze vraj z technickych pricin to nie je mozne (pred tyzdnom sme po skoro takej istej prechadzali na Morave). Nikde ziadny oznam, ze hat je neprejazdna. Ved naco by si statna organizacia SVHS dala tu pracu a nieco zverejnila (aspon na internete). Tak sme sa otocili a opat absolvovali prejazd mostom. Kedze Matej si chcel prejst aj pravu stranu, po prechode mosta sme sa vydali po pravej strane Vahu, kde od mosta vedie nova cyklocesta (znacena ako cyklocesta), bohuzial len v dlzke 5 km. Pri Lodenici sme dodrzali predpisy a nesli po vale ale zbehli dole na cyklocestu, ktora je ako cyklocesta znacena modrou dopravnou znackou Cyklocesta. Podla mojich znalosti na takto znacenej ceste nemaju co hladat motorove vozidla. Opak je pravdou a po tej ceste veselo vysokou rychlostou jazdili auta, motorky. Pred nami rodinka s este mensimi detmi - skoro ich tam zramovali. Skutocne adrenalin. Nakoniec som bola rada, ked sme zosadli z bicyklov pred domom. A zaver vyletu - ked cyklovylet, tak zasa Rakusko. Je to velmi smutne.
@trixi no teda 😠 my sme boli v PN minuly rok, celkom fajn, ale tiez sme mali jeden usek taky adrenalinovy, co som pindala cely cas...
my sme boli vcera na zupnej dvadsiatke, bolo to v ramci majalesu a organizacia otrasnaaa, som aj pisala potom na tu ich stranku, ze teda mohli aspon jedneho policajta postavit na jednu krizovatku, kadial ta trasa viedla, sme tam preskakovali okolo aut, otras!!! fakt, ked sa chces dobre a bezpecne pobicyklovat, tak jedine do rakuska... smutneeee 😔
bicyklovali ste niekto na semmeringu? resp. v okoli?
ahojte, nájde sa tu niekto kto bicykluje aj bez detí ... rada by som si s mužom urobila možno taký 2-3 dnový výlet , od považia niektorým smerom .. poradiť ohľadom trasy, ubytovania ... dík
vieme byt aj s detmi, vieme byt aj bez deti 🙂 .. ak treba nainstalujeme, ak netreba odinstalujeme 🙂 .. ale nie vazne .. mame 20mes synceka, s kt. mame najazdene asi 2000km od aprila .. (neviem si predstavit, ze by sme ho nemali, ale keby sme ho nemali, tak mame najazdene cez 5000km)
@tilly vieme byt aj s detmi, vieme byt aj bez deti 🙂 .. ak treba nainstalujeme, ak netreba odinstalujeme 🙂 .. ale nie vazne .. mame 20mes synceka, s kt. mame najazdene asi 2000km od aprila .. (neviem si predstavit, ze by sme ho nemali, ale keby sme ho nemali, tak mame najazdene cez 5000km)
@tilly nie, my nechodime s vozikom, my chodime so sedackou, mame polohovatelnu, takze v nej maly ak pekne spi, najradsej chodievame do Rakuska jazdit, ale tiez okolo BA mame poriadne zjazdene, na bikoch sme v podstate kazdy den, ja kocik ani nepouzivam, aj dopoludnia chodievam s malym na ihrisko na biku .. nevieme si zivot bez bikov a sedacky predstavit 🙂
@tilly ahoj, ako sa mate? My sme dali tento vikend LVA-Lednicko-Valticky areal. Mozem odporucit, velmi sa nam pacilo. Matej uz sa zlepsil v bicyklovani, takze lesne cyklocesty v pohode, vsetko skoro po rovine, vela krasnych veci k videniu a fantasticke moravske vino a jedlo k tomu - super cyklovikend.
@tilly ahoj, my sme teraz dost v pohybe - kupili sme si psa, tak sa uz vobec nenudime 😀 . Ideme lyzovat cez Silvester na Stubei Gletscher, koncom januara - nasa klasika Kaprun a na Velku noc este nic nemame, to uvidime.
Ano, Salzbursko - uzasne cyklo cesty, vsak co si budeme hovorit. A nielen to, aj sluzby k tomu. Uz som rozmaznana 😎 . My teraz venujeme cas psovi - caka nas v januari skola, potom chceme pokracovat a ak bude mat vlohy tak chceme ju cvicit ako canisterapeutickeho psa. Uz som pozerala aj bike pre psa 😀 😀 😀 , vsak neviem ci ubehne tolko km.
ahojte najde sa dakto kdo by poradil nejaku cyklotrasu s detmi na strednom Slovensku ??dakujem 🙂

@trixi jaaaj 😀 jasne, traun je super, tam je altmunster a gmunden, je tam nadherne, z jednej strany su skaly a z druhej su tieto mesta a to je vlastne riecka traun a ta ide do jazera, v altmunster odporucam hotel altmunsterhof, nie je to ziadny luxus, ale je to priamo na hlavnej ceste, cize sa odtial vsade dobre ide a je v centre a dobre tam varia a velmi mili majitelia su tam... alebo potom bad ischl, to je krasne mestecko, kupelne... este st. gilgen je krasne mestecko, ale to uz je wolfgangsee... a ak turistika, tak vraj krasne je na grunbergu, to je v gmundene, ide tam aj lanovka priamo z gmundenu.... a lodicky su na tom jazere, kupaliska vsade a tak ako v rakusku... 😉
a vlastne kusok od traun je wolfgang...
inak v bad ischl sme boli v hoteli hubertushof, trosku drahsi, krajsi, ale dobry, stretli sme tam aj petra dvorskeho s partiou 😅