Kde cítite pohyby v 30. týždni pri priečnej polohe bábätka?

stratenanajdena
25. jan 2016

Ahojte maminy,
prosim vas, kde a ako cititie pohyby tie, ktore mate babatko otocene priecne? Ja velmi dole az do lonovych kosti a potom aj do hrudneho kosa, niekedy neviem ani dychat... Mam pocit, ze je to dietatko vsade a ze to az nie je mozne, kedze ma len nieco cez kilo (este k tomu je o tri tyzdne mensie ako by malo byt). Lezi mi v hornej casti brucha podla UZ. Dakujem za vase odpovede.

limetka69
25. jan 2016

Priecne ulozene babatko kope v bokoch, na jednwj strane nohami a na druhej rukami. Ked ho citis v lonovej kosti a pod rebrami tak je pozdlz, len je otazne ci ma hlavu hore, alebo dole . Ja mam hlavicku uz dole a citim ju ked nou pohne a kope ma jednou nohou pod jedno rebro a druhou pod druhe 🙂
@stratenanajdena

stratenanajdena
autor
25. jan 2016

dakujem, ja som si cely cas myslela, ze je hlavou dolu, akurat som nechapala, preco mam take velke brucho ako nikdy predtym v predoslych tehu. A myslela som si, ze tie riadne stuchance do mechura su ruckami.
Lenze pred styrmi dnami na UZ mi povedali, ze je priecne - z oboch bokov som mala velmi vydute brucho a neskutocne bolesti do bokov, uz dlhsie. aj v 20 tt bolo priecne presne tak isto ako teraz v 30tt, vtedy ale napisali, ze "poloha mobilna", no pohyby citim stale rovnako :(
Dufam, ze sa do porodu teda otoci a snad mi daju pred porodom kontrolny UZ, tvaria sa, ze uz mam vsetky za sebou...

limetka69
25. jan 2016

Mozno sa uz aj otočil, alebo este len otoci. Mne sa minuly tyzden zdalo, ze sa mi pretocil, ale gynekolog mi to vyvratil. Je hlavou dole aj ked mne sa zdali, ze ma kope v bokoch. Deti sa vesia pretocit aj ku koncu par dni pred porodom. Neries to, mas cas 🙂

mily7
25. jan 2016

Mne sa pretocila dcérka z kp do normálnej polohy hlavičkou v 37 tt. Naozaj na poslednú chvíľu , necakane a doteraz si myslím, že to bolo dohovorom😊

ladyanne
27. jan 2016

ja cítila pohyby pod rebrami

tomasko27
27. jan 2016

Ja som bola na jednom sone a bolo priecne a o 4dni uz bolo dole havickou.Ked bolo priecne a som si lahla na bok to je jedno ktori tak som citila pohyby na tom boku na ktorom som lezala ale aj na druhom a to bolo naraz aj tam aj tam.

zdravy_zivot
5. feb 2016

@tomasko27 ja som v 30 t, je priecne, citim oba boky, raz jeden raz druhy, niekedy mi az vystupuje mimo ze ho vidno 🙂 a presne ako ty, nemozem lezat ani na jednom boku lebo ma zacne stuchat a ked sa dam na druhy bok stucha ma tiez....

maja367
10. júl 2016

trosku neskor ale sa chcem opytat ... som v 31tt vzdy ked robili sono bola malicka priečne uz od začiatku asi jej tato poloha vyhovuje. Rada si kopka do oboch stran 😀 Lekarka to nijako nekomentovala ani nič, iba si hovorila pre seba ked robila sono. Chcem sa opytat robili vam aj potom neskor este sono aby skontrolovali či sa neotoci alebo ako ? ja uz mam ist v 34tt na ctg.

florence33
24. aug 2016

@maja367 ahoj, chcem sa opýtať, či sa ti bábo pretočilo alebo ostalo priečne. ja som teraz v 33. tt a malá stále priečne, už od začiatku.

maja367
24. aug 2016

@florence33 Ahoj zajtra začiname 38tt a posledne poradne nepozerali ako je babo ulozene len robili ctg takze netusim v piatok sa to chystam opytat v nemocnici..

florence33
24. aug 2016

@maja367 tak držím palce...ja mám ísť na kontrolu o tri týždne.

stratenanajdena
autor
13. sep 2016

Ahoj, mna este vtedy kontrolovali, a az na konci 36 a zaciatku 37 tt sa mi otocilo nakoniec. ale to sa mi aj zdalo, ze citim pohyby inaksie. Ak tak si pytaj kontrolu s UZ sama pre tvoj klud.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre