icon

Kde mi postrážia dieťa na hodinu v Košiciach?

lucinka1611
11. okt 2017

Ahojte maminky, viem ze slovo "odlozit" znie nie najlepsie, no rada by som zistila ci existuje v KE nejake materske centrum alebo nieco podobne ako detsky kutik aj pre este len 15 mesacne deti? Som cele dni s dcerkou sama a nakupovanie uz je s nou pekne narocne, pripadne navsteva uradu, banky... Neviete o takej moznosti kde sa da dieta na 1-2 hodky odniest a za ten cas si v klude vybavim co potrebujem? Vopred dakujem za rady. Lucia.

oskvarka
11. okt 2017

@lucinka1611 skorej by som zvazovala nejaku susedku alebo znamu take male dietko v tychto sopingovych centrach ti strazit nebudu byva tam vekova hranica

darina1952
11. okt 2017

No neviem o takom niečom v KE pre tak malé detičky. Jedine si naplánovať aktivity bez dieťaťa keď príde domov partner (alebo nech zoberie dovolenku na pol dňa), alebo sa dohodnúť s príbuznými či kamoškou, že dieťa na ten čas postrážia...

alicka850
11. okt 2017

U nás sa dá v súkromných jasliach dať dieťatko na pol dna, asi by som to riešila takto a vybavila si vtedy čo potrebujem.

flofi
11. okt 2017

Presne ako je uvedené vyššie, sukromne jasle maju takuto možnosť.. jedne ktoré už zrušili mali dokonca hodinovú taxu resp. bola možná pol denná starostlivosť za par eur a rodičia to dosť využívali.. skus sa opytať vo Vilôčke alebo v Žabiatku , sice to v cenniku nemaju ale určite sa da dohodnuť..

bambinomio99
11. okt 2017

Asi skor riesit nejaku opatrovatelku ktora sem tam zaskoci
V jaslich to sice v cenniku maju , ale nezazila som to este akurat pravidelny pol denny pobyt ale to je pravidelny

petjka
11. okt 2017

To by ajna zaujímalo, ja m s jaslami skôr skúsenosť že pokiaľ to nie je pravidelne je dosť problém tam umiestniť dieťa na dve hodiny. Zároveň, zákon im to nedovoľuje, čiže by to muselo byť na čierno....

lucinka1611
autor
11. okt 2017

Darinka dakujem za radu, no keby som mala moznost niekomu znamemu ci manzelovi dieta nechat, tak by som to urcite takto riesila. Bola som sa informovat v zabiatku a tam mi odporucali ze lepsie by bolo pravidelne. Aspon 2x do tyzdna na dve hodiny. Vraj nie je problem ani na hodinu ale ze dieta je potom v strese ked tak nie pravidelne pride do cudzieho prostredia... ze sa da aj tak aj tak, ako chcem. Ale tiez len v urcitych hodinach. No ja som hladala nieco na sposob detskeho kutika. Ze tam ozaj hocikedy dieta prinesies a hocikedy si ho vyzdvihnes. Take nieco hladam 😒

ettie
11. okt 2017

Detsky kutik myslim take malinke bez rodica nevezmu..v optime len beru od 2 rockov.... vsade od 3... al

lucinocka
11. okt 2017

@lucinka1611 to musis mat potom dost cool dieta , zeby tak ostalo sem tam s cudzimi ludmi niekde v kutiku...moja by jacala jak zmyslov zbavena 🙂 a neviem, teda ci by aj personal z toho bol nejak nadseny mat tam take dieta🙂

ettie
11. okt 2017

A mensie deti len s doprovodom..
Ale citala som ze jaslicky napriklad na jazere co je mravenisko a slonik maju hodinovu starostlivost...

A nerozmyslali ste nad nejakou babou alebo kamoskou na strazenie? ;)

natal
11. okt 2017

@lucinka1611 Na Jazere v OC idea a v Haligande. Tam sa poinformuj. Pred dvoma rokmi som si to zisťovala a dalo sa v pohode

lucinka1611
autor
11. okt 2017

Vydrzat by myslim vydrzala v pohode. Vobec nema problem s cudzimi ludmi. V pohode da komukolvek ruku a ide s nim, hra sa. Co zasa moze byt az na skodu niekedy... Ale proste bezo mna by to mala zvladnut v pohode. Nad opatrovatelkou som nerozmyslala zatial lebo neviem ci by niekto bol ochotny prist len tak na zavolanie obcas na chvilku.

bambinomio99
11. okt 2017

@lucinka1611 myslim ze by to nemal byt problem starsia pani alebo nejaka baba alebo mamicka co je doma si rada sem tam privyrobi a vyjde ta to lacnejsie ako jaslicky
My sme mali susedu co bola doma na materskej a nosili jej tak deti , lebo mamicky ciastocne ostavali v robote a chodili napriklad raz do tyzdna na par hodin

janinah
11. okt 2017

@lucinka1611 no,dieťa by nemuselo mať problém s cudzími ľudmi,ale ja by som ho mala ako sa poznám😉 nedala by som dieťa do rúk luďom,ktorých vidím prvýkrát v živote hoc by hned mali aj 10 certifikátov na stráženie....myslím tak malé dieťa ....treba mať poruke niekoho na akútne postráženie,susedu,kamošku,stačí ak nedajbože dostaneš žlčníkový záchvat,poletíš akútne do nemocnice a čo s dieťaťom?mysli na to....