icon

Koľko peňazí potrebujem na vianočné trhy vo Viedni?

7. nov 2025

Ahojte, ideme na zájazd do Viedne na vianočné trhy a ešte cestou do cokoladovne v Kittsee. Prosím vás, koľko peňazí ste si brali na jednu osobu? Nedocitala som sa, koľko je vstupné v čokoládovni... Či sa týka trhov, tsk plánujeme nejaký punč, kjxno drobnosť na pamiatku. Je tam blízko aj nejaká kaviareň, kde by si človek sadol a dal kávu,prípadne možno aj obed... To či ste boli,koľko cca eur odporúčate? Nechcem brat veľa, ale zas aby sme vyšli...

Strana
z4
autor
7. nov 2025

Ja na trhy ideme do Rathausplatz.

kiki68
7. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor na Rathaus min 50 eur, ked tam chces vypit jeden punc a nieco mensie zjest plus mozno nieco sladke kupit na pamiatku. Rathaus je dost drahy, lebo je to pre turistov ako atrakcia. Ja odporucam trhy na Altes AKH/ Uniquartier a tam najdes lepsie ceny. Ale hlavne lepsie je to jedlo ako take. Ta cokoladovna este funguje? Ja, ze to uz zavreli.

ciama
7. nov 2025

@anonym_autor no ja by som si aj zo 100€ zobrala, aby si mala dost ked este aj vstupne budes platit a ked si budes chciet dat nieco na pitie teple a papanie, to sa nezda ale isto si viac zober

anonym_2bd2d7
7. nov 2025

@anonym_autor a keby si si vzala kartu a vybrala si tam peniaze? Teda ak tvoja banka ma vybery zdarma (alebo teda idealne tam platit kartou vsade)...

anonym_1cb54a
7. nov 2025

@anonym_autor ak sa bavime o jedle a puncoch, minimalne 50 euro. cokoladovna dobre zdrazela.,

biba_18
7. nov 2025

šak zober koľko možeš a nemusíš minúť všetko 🙂

sissy27
7. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor v čokoládovni v Kittsee sa vstupné neplatí a za nákup vieš zaplatiť aj kartou. Ale za mňa kvalita čokolády je veľmi slabá, podľa mňa to okolo čokolády ani nešlo.
neviem ako funguješ, ja teda takmer všetko platím kartou, ale tak ak plánujete obed vo viedni, punč na trhoch, drobnosť na pamiatku a chceš všetko platiť v hotovosti - tak ber 100€ na osobu, veď čo neminieš tak zostane v peňaženke.

maca1984
7. nov 2025

Chodíme do Viedne na trhy, ja sa v tých názvoch nevyznám , a je mi to aj jedno 😁
Menej ako 100 € /osoba by nebrala. A ak neminieš, veď ostane ti.

oriesocek
7. nov 2025

no tak ber kolko chces minut na osobu - ceny puncov, ciganskych a pod su vacsinou aj na webe - vzdy sa robi porovanie pred (alebo tesno po) otvorení. ja uz som aj deckám povedala, ze raz do BA na trhy a aj tam dostanu iba nejaku malickost... mestá nevedia, co pytat za najmy stankov a potom predajcovia co by uz pýtali od nakupujúcich... akoze 5 kuskov churros za 6 eur, zemiakova placka detto, cigánska okolo 10 eur. atd... a ked ideme 4-5 ludi... aj chcete ist vo Viedni na obed/veceru tak podla toho do akej restaurácie, aj tam su rozne ceny...

chrobak7
7. nov 2025

@anonym_autor A to je problém mať v peňaženke hotovosť, nejakých 300 € a mať pri sebe ešte aj kartu? Niekde môžeš platiť kartou, kde nie, zaplatíš v hotovosti. Ak neminieš, zoberieš naspäť. Nemusíš mať starosti, ako kedysi, keď sme menili koruny za šilingy, že koľko zameniť. To už si asi málo ľudí bude pamätať.

Priprav sa na to, že ceny na trhoch sú dosť vysoké. Už som tam pár rokov nebol, ale prišlo mi to skôr, ako dobročinná akcia. A ponuka na trhoch pri Radnici bola taká dosť slabá, aj čo sa jedla týka.

Inak tých vianočných trhov je vo Viedni viac. Choď pozrieť tie hlavné, pri Radnici a potom sa choď najesť a niečo si kúpiť do tých vedľajších. Kedysi bol taký menší trh pri múzeu na námestí Márie Terézie.

simsalabim
7. nov 2025

V cokoladovni v Kittsee sa neplati ziadne vstupne. Je to obchod. Mne osobne odtial cokolada nechuti.

chrobak7
7. nov 2025
@oriesocek

no tak ber kolko chces minut na osobu - ceny puncov, ciganskych a pod su vacsinou aj na webe - vzdy sa robi porovanie pred (alebo tesno po) otvorení. ja uz som aj deckám povedala, ze raz do BA na trhy a aj tam dostanu iba nejaku malickost... mestá nevedia, co pytat za najmy stankov a potom predajcovia co by uz pýtali od nakupujúcich... akoze 5 kuskov churros za 6 eur, zemiakova placka detto, cigánska okolo 10 eur. atd... a ked ideme 4-5 ludi... aj chcete ist vo Viedni na obed/veceru tak podla toho do akej restaurácie, aj tam su rozne ceny...

@oriesocek Pravda, tiež by som išiel do Viedne len pozrieť trhy a najedol by som sa niekde inde. Na trhoch max. nejaký punč, perník, alebo praclík, ale minúť tam na jedlo...

V BA už len z tradície - jedna návšteva stačí. Keď sa chce človek opiť z vareného vína, tak minie majland.

anonym_c7f2a9
7. nov 2025

150eur minimálne

chrobak7
7. nov 2025
@simsalabim

V cokoladovni v Kittsee sa neplati ziadne vstupne. Je to obchod. Mne osobne odtial cokolada nechuti.

@simsalabim Nám svokor nosí odtiaľ tie banány v čokoláde. Ale pravdupovediac, viac mi chutí tyčinka banán v čokoláde od Orionu.

anonym_f9b242
7. nov 2025

čokoladovňa je zdarma avšak tie ceny fuuu 3x tak drahé ako kedysi
bananky v čokolade predtym 5-6€ teraz 15€
minuly tyzdeň sme boli
zober cca 80€ na osobu to bude stačiť

rumba01
7. nov 2025

Asi zalezi aj od toho, co na tych vianocnych trhoch planujes robit. Ak sa len poprechadzat, najest, uzit si atmosferu, tak to netreba vela. Ale ak ides aj na vianocne nakupy, tak to je uz ina rec 😂

simsalabim
7. nov 2025
@chrobak7

@simsalabim Nám svokor nosí odtiaľ tie banány v čokoláde. Ale pravdupovediac, viac mi chutí tyčinka banán v čokoláde od Orionu.

@chrobak7 no my sme tam boli asi 2x (a to sme v Kittsee pravidelne) a aj ked sme ochutnavali (neviem, ci sa este da ochutnat), nic nas neoslovilo.... tusim sme aj nieco kupili, asi jednu tabulku cokolady, ale nestala za to. Radsej si kupim Mozart kugeln v Spare 😇

evita11223
7. nov 2025

vela. na cestu asi najmenej z celkovych vydavkov. ale tak zalezi, co tam nakupis...

bludna
7. nov 2025

To fakt je to tam take ultra drahe? Ked som este zila v BA a isla na trhy, tak mi bohate stacila dvacka 😀 Ako sa da na trhoch minut 100 eur na osobu? Ok, ked si aj odratam 30 eur obed v okoli, tak 70 eur mi pride ako celkom dost penazi na punc a snack. Co na tych trhoch kupujete?

binarypete
Autor odpoveď zmazal
anonym_406903
7. nov 2025
@bludna

To fakt je to tam take ultra drahe? Ked som este zila v BA a isla na trhy, tak mi bohate stacila dvacka 😀 Ako sa da na trhoch minut 100 eur na osobu? Ok, ked si aj odratam 30 eur obed v okoli, tak 70 eur mi pride ako celkom dost penazi na punc a snack. Co na tych trhoch kupujete?

@bludna tak to muselo byt hodne davno ze ti stacila 20€ na vian trhoch v BA

autorka 100€ na osobu ale takmer vsade zaplatis kartou

maminkadeticiek
7. nov 2025

Som tu jedina ktora by sa na to vykaslala?

anonym_3808fd
7. nov 2025
@bludna

@bludna len punč bol min.rok 7 €.

bludna
7. nov 2025
@anonym_3808fd

@bludna len punč bol min.rok 7 €.

@anonym_406903 Zrovna minuly rok som mala ribezlak a parance a ta dvacka mi stacila. Fakt ma uprimne zaujima, ze co clovek dokaze zjest za 100 eur na trhoch lebo mi to nejde do hlavy.
@anonym_3808fd

anonym_530da7
7. nov 2025

To su teda cifry 😃, my chodime na vianocne trhy do Viedne kazdy rok, s tym, ze prebehneme ich viacero po meste a vzdy si nieco dame na pitie a aj nieco na jedenie, ale teda dvaja minieme tak 50€ max… A do tej cokoladovne zavisi, kolko cokolad tam chces pokupit, tak nejaku 1-2, tak dokopy by si sa do tej 100ky mohla mestit.

oriesocek
7. nov 2025
@bludna

@bludna no kedy si zila v BA? minuly rok som bola na trhoch 2x - raz s detmi a druhý krát s návštevou. akoze odmietam tam kupovať tie predražené nezmysly aj hoci an to mám, ale 5 malých tenkých kuskov churos alebo omastená loksa za 5-6 eur je totálne vyhadzovanei penazí....

tetapetra
7. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor veľa. Preto rakusaci chodia do Bratislavy

maca1984
7. nov 2025

Už tu je písané že len punč ( vo Viedni ) bol 7 € a to neviem či nebol ten lacnejší. Klobáska bola 10 €. Ak sa už trepem na tie trhy tak si ich chcem aj užiť a nie z kabelky ťahať Rajca lebo som smädná.
Samozrejme každého vec. Nikto tam nikoho neťahá násilím , a je na uvážení každého koľko chce/ môže minúť.

petronela52
7. nov 2025

my sme minuly rok (4clenna rodina) minuli 200e,ale uzili sme si to..je to raz do roka

chrobak7
7. nov 2025

Len pre orientáciu - ceny na hlavných trhoch minulý rok:

Strana
z4