Dobrý den, koľko ste ochotné minúť na dieťa na 1 dňovom výlete napríklad vstupné+ jedlo+ atrakcie+sladkosti a podobne.
Potrebujem to kvôli jednej práci do školy. 🙂 ďakujem za každú odpoveď 🥰
zaleží od výletu - naposledy sme boli v legolande a to sme minuly 100€
predtým sme boli na farme a 20€
Nemam limit, na vylet ideme, aby sme si ho vsetci uzili a nie aby som ratala peniaze…
Ak idem na výlet, chcem, nech si ho užijeme na 100%. Tým pádom nemám limit. Sú výlety kde minieme len na vstupné, sú výlety kde necháme 150€.
Minulý piatok sme boli na Ranči v Žiline, je tam veľká Jump arena s nafukovacím mega parkom...takže vstupné ,obed, dáke drinky, sladkosti a pár somariniek z automatu...cca 35 euro...osoba. No každý výlet stojí inak
Pokiaľ splnia ponúkané služby moje očakávania, tak nemám limit. Akože Talian urobí famôznu kávičku aj za 1,00. Čo je extrémne pod cenu. Slovák s kyslým ksichtom si vypýta 3,00 za vieme, čo.
Pridávam sa k
@cyberk, ze neriesime dopredu rozpočet. Ked ideme na atrakcie s cenou rátame dopredu niektore su lacne a niektore su drahsie, na jedlo a zmrlinu a tak, padne na dieta urcite 30€ na celodennom výlete, cize obed, vecera niekde vonku, lákadlá 😉.
Už ani výlet nemusí byť. Stačí, že rodina s 3 deťmi idú na zmrzlinu. Kopček 1e
Cez víkend sa chystáme na otvorenie detskej železnice. Neviem koľko je tam lístok a koľko co bude stáť, koľko jedlo, ani aké blbosti deti budú chcieť
Ideme lebo si chceme užiť. Keď na to nemám, nejdem nikde.
@kavasmliekom u nás je najlacnejšia zmrzlina 1,80€ 🤣 keď sme išli na zmrzlinu minulý týždeň piati, nechali sme len 25€ za zmrzlinu 🤦♀️ môj otec len očami pretacal🙈
Ono záleží od výletu.
Teraz počas veľkej noci sme boli jeden deň v Zlíne v zoo, keď nerátam benzín 100€ sme tam nechali
Na druhý deň sme boli tu na okolí na ranči a na vyhliadke, tiež bez benzínu nás to stalo 15€
Nemám strop, keď ideme na výlet viem že tam minieme peniaze, maximálne si dopredu pozriem ceny atrakcií a vstupného ak je to dostupné.
Zajtra sa chystáme tiež na výlet, minimálne na vstupe necháme 25€ zvyšok uvidíme za pochodu.
Kolkoclenna rodina ? My sme 4, priemerný vstup hocikde +- 10/osoba . Obed zvyčajne 50€. Keďže sa snažíme vyletovat veľa a casto , tak ten obed casto radšej vynecháme a najeme sa až doma večer. Nakrájané ovocie , keksiky , sladkosti , tyčinky si berieme so sebou z domu .
Tak to rozpatie je velke. Od 10 EUR, ked ideme na bike a kupime si kofolu/zmrzlinu az po 200 EUR, ked ideme do aquaparku. Sme 4
fu nikdy som to neratala, ake mam moznosti podla toho, teraz sme boli na 3 dni prec a brala som si 200 e, (ja, muz len ) ked by sme isli niekde na vylet jednodnovy plavat uz tam je vstupne pre troch 30 e, ked ideme na otocku nie sme hladni, ale kebyze velmi sme a sa niekde zastavime tak dalsich 30 e, to mas 60 e napr.
@lucia13022023 u nás minulý rok 60centov. A teraz 1e, ale taka komunistická mini dávka. Keby aspoň naložili 😄
Záleží od typu výletu. Ja zvyknem na jednodňové výlety aj letecky isť. Ráno z Viene večer späť. Ale nikdy ma to nestojí viac ako 120€ aj s letenkami.
Ono to ozaj záleží od typu výletu. Predsa pôjdem na taký, na aký si môžem dovoliť v tej chvíli.. ;D
to je individuálne. Keby som si dala nejaky limit, dajme tomu 50 EUR, tak napr. do Familyparku, aquaparku by som nikdy nemohla ist, lebo limit. A to je blbost. Ked chcem ist na nizkonakladovy vylet napr. do prirody, miniem max. na kofolu v bufete a ked usúdime, ze chceme ist za drahším zážitkom a môžme si to dovoliť, tak ideme predsa...
7 osob.....podľa toho ako zvládate financne
kolko clenna rodina? aky vylet? ako casto? neda sa to zaskatulkovat .. niekedy ideme dalje a aj s jedlom vstupnym etc nechame cez 500 pre 2 dospelych a jedno dieta pubertalne .. inokedy nam staci len tak niekam vybehnut do parku kde je ako taka atrakcia a zmrzlina a tos a vtrepem do 30 niekedy 50 ... alebo sa len tak prechadzame po okoli a neminieme nic ...
A druh výletu? V Disneyland to bolo cca 250e, kúpalisko cca 15. Turistika cca 5....toľko cca výlety stali a koľko som ochotná investovať? Toľko čo si daný výlet vyzadyje
Tak to je silno individuálne - ide predsa o to o aký výlet ide, v akom čase sa odohráva a čo sa dá v ňom zažiť..
Dám príklad asi na vianočných trhoch vo Viedni miniem cca 30€ na 1dieťa (napr.jedlo,atrakcia,suvenír) ale cez leto miniem omnoho viac (napr.kupalisko, zmrzlina, suvenír, doprava, atrakcii je viac dostupných, atď) to sa môže aj na 60€+ na dieťa vysplhat..
A zase môžeme ísť cez leto len do zoo v našom meste, síce na celý deň, ale tam kúpim zmrzku, malinovku a jedlo mám z domu - to potom vyjde do 20€ na jedno dieťa.. jednoducho to sa fakt ťažko povie..
(A u mňa je to vsetko x3 mám tri deti..)
Ak sa rozhodnem niekam ísť- či akvapark, zoo atď., tak limit na veciach, ktoré neovplyvním nemám- čiže vstupné. Za čo ale nie som ochotná platiť je predražené polotovarové jedlo či minerálka. Jedlo a nápoje nosím z domu.
Nikdy som nemala stanovený rozpočet. Niekde som neminula ani euro, niekde som kúpila džús, zmrzlinu alebo vstupenku. Je to zle položená otázka. Pretože výlet do lesa opekať a turistika, či výlet na zrúcaniny alebo rozhľadne ma nestál nič a aquapark kľudne aj 150 eur. Je logické, že kde je platené vstupné to stojí viac. Benzín niekde 0 eur, niekde 1,5 nádrže. Otázku skús položiť inak.
Nemám limit. Je mi to v zasade úplne jedno koľko miniem. Dôležité je, aby sme si to všetci užili. Ja mám zatiaľ malé dieťa, takže si teda nič špeciálne nepýta, ale keď bude väčší, kúpim mu čo bude chcieť, pokým to nebude uplna hovadina. Náklady na vstupy a dopravu nerátam, o tom rozhodujem ja predsa podľa svojich možnosti, nie dieťa.
Takto to vobec neriesime. Ideme na vylet, tak to je vylet. Vstupne moze byt 5e a niekde aj 15e. Najeme sa v restike spolu, je rozdiel kolko zje 9r a nas 13r hladny pubertiak 😁 Vsetko podla uvazenia...nieco im dovolime kupit, ale zase nie uplne vsetko co by chceli. Ale je to vylet, takze im dovolime viac ako bezne.
Ine je vylet zo skoly. Tam to byva cesta+vstup cca 25e a vreckove im davame 10e.
@janamoto78 poprosim tipy na letecke jednodnovky. Vdaka.
Divná otázka respektíve výskum. Lebo je iné asi ak je niekto napríklad na druhom konci planéty kde už nepôjdu a je tam nejaká atrakcia kde je vstupné 100 eur a dieťa to chce zažiť a je to jediná šanca kedže viac tam už nepôjdu a iné ak napríklad dieťa v stánku na trhu zbadá nejakú haraburdu za 80 eur pričom doma má podobnú a nehrá sa s ňou... A teda rovnako ak napríklad som z Popradu a idem s deťmi do Tatier na výlet a teda kedže máme to blízko viem si tie atrakcie rozkuskovať a dáme prechádzku a jednu atrakciu, druhý krát prechádzku a inú atrakciu a iné ak budeme v Dubaji kde viac nepôjdeme, tam proste asi treba za krátky čas minúť veľa peňazí na vstupné kedže to nemám 20km od domu a nedostaneme sa tam tak rýchlo...
Záleží od výletu. V nedeľu sme boli na Schlosshofe, deti vstup zadarmo, my s mužom spolu za 20ku. Na obed hranolky a každý po 2 jazdy na kolotoči. Vyšlo to 10e na dieťa, celý výlet stál cca 50-60e. Minulý rok sme boli na Donovaloch a to boli riadne pálky, radšej som ani nerátala (Donovalkovo, Habakuky, obed, lanovka na Hoľu...). Keď sme na výlete, tak si doprajeme. Ale nikdy nekupujeme žiadne suveníry, plyšáky, magnetky.
Ak nemáme peniaze na drahý výlet tak riešim taký, ktorý nie je tolko finančne náročný. Nekupujem hovadiny, ale treba rátať vstupné a ak je možnosť jedla tak sa najeme tam, ak nieje nič vhodné tak musím jedlo zobrať z domu. Keď peniaze niesú tak nebudem plánovať disneyland, ale napríklad turistiku v blízkom okolí. Výlety majú byť o zážitkoch a spoločnom čase a nie o peniazoch 😊
Podla toho kde ten vylet bude. Lebo na vylet sa da ist aj do lesa, kde si vezmes z domu lepenak ale aj do aquaparku kde len vstupne stoji majland. A za dalsie pocet osob a vekove zlozenie, lebo ine potreby ma rocne dieta, ine pubertiak, ine milovnik adrenalinovych atrakcii, ine dospely milovnik umenia.