icon

S 13 mesačným synom na festival

demonique
10. máj 2013

Ahojte mamičky.Prosím o radu. V lete sa zberáme s mužom a malým na jeden hudobný festival. Syn bude mať vtedy 13 mesiacov. Aj keď v areáli festivalu nebudeme celý čas, určite nejaký ten koncertík zažije aj on 🙂 Chcem sa opýtať, či si myslíte, že je v tomto veku ešte potrebné riešiť nejaké chrániče sluchu. Jasné, že s ním nebudeme stáť pri aparatúre,ale bude tam hlasnejšia hudba. Vopred ďakujem za radu 🙂

kikina84
10. máj 2013

@bambinecko fuuha a to je aky festival ze zabava a kupanie s rodicmi? to ma zaujima 😀

demonique
autor
10. máj 2013

ja tomu fakt nerozumiem. Nikomu nenapadne pozastavovat sa nad tym,ked vidi matku s dietatom v kociku ako sa tlaci v dave na jarmoku alebo vinobrani a musim povedat, ze je to tam niekedy naozaj nebezpecnejsie ako na festivale. Matky beru svoje male deti na dovolenku lietadlom aj niekolko hodin. a riesi nejaka,ci sa bude dietatu pacit letiet tak dlho? a preco vas zaujima, ci ja si festival uzijem alebo nie??? dieta je sucastou mna a preto ho beriem so sebou a hotovo.
@amouramour nie som dieta uz davno a poznam svoje dieta tiez dost na to, aby som vedela co si mozem dovolit. vsetko mame premyslene tak,aby sa maly citil co najkomfortnejsie.Ja som sa napriklad vzdala momentalne vecernych koncertov, pretoze zacinaju akurat v case ked maleho uspavam. A nestoja mi za to, aby som tuto aktivitu zverila inemu. v lete ideme rodina na dovolenku-na festival. A CO JE NA TOM???

zapka21
10. máj 2013

Moja teta bola na Pohode s 2 deckami, zvladli to super, ale pravda je, ze spali u rodiny v TN.

carrie84
10. máj 2013

@demonique - jasne, nejaka ochrana sluchu nebude od veci.... aj ked budete mimo reprakov, vies, ze to tam huci riadne. Ja by som mala viac strach, ale zo slnka.... Nejako mam pocit, ze z roka na rok redukuju oddychove zony, kde je chladok. Ale pohoda je fakt baby friendly a videla som tam uz aj uplne minibabatka 😉 My teda ideme bez deti - ale to len preto, ze byvame velmi blizko a ma nam kto deti postrazit 😉

demonique
autor
10. máj 2013

@mihouk uz som ich objednala 🙂 tu su: http://obchod.klimafil.cz/product/detska-slucha... no, chceme ho na t festivaly bravat pravidelne az kym mi nepovie, ze sa mu tam nepaci. chcem ho viest k hudbe, ktoru mame s manzelom radi 😉 a ta dodavka je aj mojim snom. alebo taky fajny Caravan 😝

melesmeles
10. máj 2013

@demonique a kam sa to chystate??

pslahorova
10. máj 2013

Naozaj nechapem vsetky co to tu riesite.
Je to Vase dieta? NIE.
Vy idete na festival?NIE.
Je na matke ako bude zaobchadzat zo svojim dietatom, nemyslim si ze je tak sprosta aby zobrala babo pod podium do davu ludi, vsak je matka, a spamatajte!
Nedávno bolo 1 MAJA a kazda druha z vas bola napchana na jarmoku v meste kde je tlacenica a vrieska tam debilna jarmocna hudba, a to je uz akoze normalne, hej?
Dalsia vec- ona je matka vojho dietata ona zan nesie plnu zodpovednost ako sa rozhodne tak bude.Poucovanim nic nevyriesite iba sa tu zbytocne nervacite a ostatné maminy sa tu akurat tak chytaju za hlavu!
a posledné- aj my sme zvazovali festival- mala by tiez mala 13m chceli sme ist do slovinska len nasa mala neznesie cestu autom dlhsiu ako 10m, tak sa nikam nejde....a len pre zaujimavost festival v slovinsku nieje zumpa ako festivali u nas tam to na uroven ! Ak neviete o com pisete tak tu nic nerieste, napriklad take stanove mestecko je uplne nikde inde daleko ako podium.

A mamine len tolko-radsej sa porad s detskou lekarkou alebo s ORL tie su na to predsa studovanejsie a poradia lepsie, predsa len detske ucho je ine ako nase.🙂

A este jedno---jedna z Vas tu odusevnele pisala o tom ak oboli z detmi do 23:00 na zabave- a ze jedno dieta spalo v kociku pri vrieskajucom repraku 2hodiny---toto podla mna nieje normalne vobec! Festival je pritom nic pretoze hudba je v otvorenom priestranstve a nie v zavretom kulturaku.

Pekny den vsetkym riesiacim mamám🙂

demonique
autor
10. máj 2013

@carrie84 jasne, aj na slniecko sme pripraveni 🙂 my ale nejdeme na Pohodu, aj ked po minule roky som tam zvykla ucit tance 🙂 Zberame sa na folklorny festival Myjava, Masters of rock, folklorny festival Vychodna a asi aj do Zuberca na Podrohacske folklorne slavnosti. takze sa zfestivalujeme tento rok a navyse maly spozna krasy nasho Slovenska (a Ceska 🙂 ). vsade sa da vypadnut niekam do prirody, co je super.

mihouk
10. máj 2013

@demonique Jasne ved on sa narodil do vasej rodinky, takze musi zapadnut, nie je to tak ze prvy krat bude pocut hudbu na festivale. Inak videla som v telke detsky koncert a deti tam mali tieto sluchatka. Ved aj Spirvankovo robia koncerty a deti je tam plna kopa. My sme napriklad cestovali autom cez celu Europu a maly mal iba 6 tyzdnov a poviem ti, bolo to ovela jednoduchsie ako ked mal 2 roky. Proste taky sme a deti su po nas 😉

demonique
autor
10. máj 2013

@melesmeles Zberame sa na folklorny festival Myjava, Masters of rock do Vizovic, folklorny festival Vychodna a asi aj do Zuberca na Podrohacske folklorne slavnosti 🙂

melesmeles
10. máj 2013

@demonique Super! 🙂 Normalne ti zavidim, ja by som tiez isla, ale nemam taku odvahu ako ty. Myslim, ze moj maly by asi nebol nedceny z festivalov...ved uvidime v lete, mozno aj my nieco poriesime 🙂

carrie84
10. máj 2013

@demonique - aha, aha 😀 Ja len precitala prvy prispevok, zvysok prebehla zbezne ocami a zachytila pohoda 😝 😀 Kazdopacne - have fun 🙂

demonique
autor
10. máj 2013

@carrie84 dakujeeeeeeeem 😎

xelibri
10. máj 2013

@veronkarisko super link v kratkej sprave, ak mozem poziciam si 😉
...sväta pravda.... ze zelena zebra 😀 😀

liliemegane
10. máj 2013

@demonique prepac, ze ani ja neodpovedam na tvoju otazku a to som sa pri citani celej diskusie len smiala ako povacsina ti radi vsetko ine, len nie to, co si sa pytala. Ale jednoducho mi to neda a musim aj ja odbocit od temy.
Demonique vs Supermama
Supermama zapne internet, podla fin. moznosti vyberie najdrahsiu/najvykricanejsiu destinaciu, muz zacvaka, sadne sa do lietadla, ev. stravia dlhe hodiny v aute, ci buse, pride do zaplneneho hotela, tyzden stravi v izbe 3x3m, pri plnom bazene, na zaludnenej plazi, kde je hlava na hlave, hluk z okolitych restauracii a kaviarni, aby prilakali co najviac ludi, kopec nervoznych a ukricanych rodicov, ktorym uz chyba len krocik k prasknutiu nervov atd atd atd - to je predstava superdovolenky supermam
Demonique zapne internet, natrapi sa hladanim vhodneho ubytka, aby svoje dieta kulturne ubytovala, zabezpecila pohodlie svojej rodine, snazi sa vychytat posledne muchy na MK, aby mohla byt na vsetko pripravena a zazila prijemnu atmosferu popri hudobnych skupinach, ktore ma rada. Ma zabezpecene strazenie, cez den vybehne na tenktory koncert, vypocuje si ho a uzije popri ludoch /cudujte sa vsetci, ktori mozno maju zopar poharikov v zaludku, mozno podaktori oddychuju na trave, ale nie su nervozni, pretoze aj oni si prisli uzit atmosferu a hlavne su priatelski - ok, najdu sa vynimky, ale tie su raz dva spacifikovane ostatnymi). Neskor je vyvalena pri vode, kde nie je hlava na hlave.uziva si krasny letny den so svojou rodinou, v pohodli domu sa kludne najedia, vyspia a podla potreby idu spat na dalsi koncert. Demonique vedie svoje dieta k hudbe, uci ho k priatelskosti, k otvorenosti pre spolocnost, zodpovednosti, samostatnosti. Vie co si moze k svojmu dietatu dovolit a co nie.
Demonique, ticho a slepo ti zavidim, aj ja by som hned s vami a svojim 14 mesacnym krpcom sadla do auta a uzila si festival. Len bohuzial asi az o rok. Z poslednej skusenosti z navstevy v ZOO sme museli maleho drzat nonstop na rukach, pretoze tam bolo jednoducho privela ludi. Uzivajte si kazdy jeden festival plnymi duskami a prid sa potom pochvalit na MK 🙂

mima4
10. máj 2013

@demonique aj my ideme na folklorny festival do Myjavy 😉 Sice bez baba, kedze zatial este nie je...ale tak tesime sa 🙂

jankatn
10. máj 2013

Monika minulý rok boli Technikárky s detmi na fesťáku tuším na Hrušove tiež mali všetci malé detičky a v pohode to zvládli, sluchátka sú dobrý nápad pozerám že si už aj objednala😀 malinkého vezmi so sebou veď určite aj doma počúva riadnu muziku a dokonca pri nej spí (ako môj keď bol čo najväčši hluk tak ho to upokojovalo) a hlavne nestratíš mliečko kedže ešte dojčíš. Prajem pekné leto 😀 (pamatám si ťa ešte zo škôl tanca 😀) tam som sa zúčastňovala len ako spevulka .-D paa

demonique
autor
10. máj 2013

@jankatn jeeeej, dakujem🙂 ja si ta pamataaaaaaam 🙂 tentorok na Myjave neucim len robim moderatorku 😝 ale mozno na Vychodnej. uvidime ako sa podari. uz sa tesim. pekne leto aj tebe 😎

amouramour
11. máj 2013

@liliemegane supermamy si ju cvaknu same🙂))a dovolenka sa da vybrat umne...len asi na to tvoja predstavivost, nie je na to dostatocne velka🙂))

liliemegane
11. máj 2013

Jasne, asi moja predstavivost siaha iba po prislovie "trafena hus zagaga" 🙂 a o prijmoch supermamy, ktora si dovolenku urcite necvakne z materskej, ale asi pracuje kde len moze, by sa dalo rozpravat donekonecna. Ved potom popri praci nemoze vykonavat aj funkciu supermamy, nie? Ale o tomto uvodna tema nie je.

alena1808
11. máj 2013

Ahoj, ja len tak v skratke, mame 18 mesacneho syna a min. tyzden sme boli na motorkarskom zraze, kde hrala tvrdsia hudba. kedze sme sa tam dostali cirou nahodou, nemali sme pre maleho na ochranu sluchu nic. Boli sme tam asi 5 hodin, hrala tam rockova a metalova hudba. Vacsinou sme sa pohybovali po stranach od podia, aby hudba nevalila priamo nanho, bolo to o dost tichsie ako priamo pred podiom, dalo sa to v poho vydrzat a malemu sa tam velmi pacilo, dokonca behal pred podium a tam tancoval. Taktiez o 2 tyzdne sa chystame na dalsi fest (cca 40 tis.ludi, to uz budeme brat aj vatu do usiek , keby nieco. Takze ak chcete porieste si sluchatka pre istotu, ale myslim ze postaci aj vata. Kazdy normalny rodic sa chce trosku odreagovat, tak preco nie aj na feste, ved je logicke ze s dietatom nebudete chodit priamo popred repraky. My nasmu malemu pustame doma cez jazz, funky, rock a trosku aj metal a vlastnevsetko nech sa nauci mat rad hudbu. Takze prijemne festivalove leto celej tvojej rodinke. 🙂

mirkave
11. máj 2013

Urcite nieco na uska,respektive do usi zober.existuju aj stuple proti hluku do usi.my sme boli s dcerou na jednodnovom festivale v amfiteatri,ked mala rok.zlozili sme sa na travu,hrali sme sa a pocuvali.a hudba jej vobec nevadila,bo sme boli mimo reprakov,ale tak,aby sme poculi.odvtedy chodime kazdy rok na jednodnove festy,usi ma ok.ak bude dobre pocasie,tak tento rok pojde aj syn na svoj prvy festival. Pre vsetky rypalky: nestojim pri reprakoch a ani moje deti pri reprakoch nestoja.festival je na volnom obrovskom priestranstve,kde sa hudba rozplyva a sme vzdy dostatocne daleko,aby sme o sluch neprisli. Napriklad rozne dni otvorenych dveri nejakej tv alebo velkych firiem.alebo kadejaki kolotocari su omnoho hlucnejsi a mamicky s detmi sa prekrikuju,aby si povedali,ze ako dobre,ze prisli kolotoce.to,ze to tam reve jak krava a ide im usi odpalit nikto neriesi. A to,ze sa stane nejake nestastie na feste? Tiez par kolotocov zlyhalo a predsa sa tocia dalej a vytesene deti sa s usmevom kolotocuju a rodicia spokojni im platia a citia zadostucinenie.........debata na dlho.

mirkave
11. máj 2013

@pslahorova v slovinsku mas na mysli ten metal day? Lebo to je v prekrasnom prostredi a ta hudba....... 😀

martina005
11. máj 2013

Myjava-folklorne (kúsoček od nás) Dubník-Tanec Slnka (priamo u nás) Trenčín-Pohoda (čo by kameňom dohodil) Trenčianske Bohuslavice-žákovic open (na skok) Vizovice- Masters of Rock (kúsoček ďalej) tak tam všade sme boli s deťmi 😎 😀 malinkú sme nebrali akurát do Vizovíc. Ale bolo vždy perfektne 😵 Samozrejme sme sa prispôsobovali ich potrebám,ale môžem povedať,že sme si to užili ako rodina spoločne,bavili sme sa,počúvali hudbu,tancovali..... Väčšinou sme vždy mali VIP vstupenky. Ale otázka bola o slúchadlách 😀 my sme žiadne nemali 😅 sú to všetko festivali pod holým nebom,sme vždy vzadu,tak nebolo treba. Hádam až na tie Vizovice,ale to boli baby už veľké a najmladšieho člena výpravy sme nebrali,tak sme nič do uší riešiť nemuseli 😉
A ako tu niekto spomínal,že až keď bude mať 15,tak môže ísť sám/sama.....no my by sme ani 15 ročnú práveže samú nepustili 😝
Aj teraz idú s tatom na Topfest a to má jedna už viac ako 15 😉

alena1808
12. máj 2013

ako si to tu tak citam, tak kazda druha mamicka uz bola so svojim baby na nejakom feste. a tie co neboli su asi z inej planety, prilepene k sporaku.

pslahorova
12. máj 2013

@mirkave METALCAMP 🙂

mirkave
12. máj 2013

@pslahorova jj toto som myslela 🙂 vyzera to tam prekrasne

cholitko
12. máj 2013

@demonique Pre istotu nejake chranice zober a podla situacie uvidis, ci ich bude potrebovat. Podla mna, ak nebudete tesne pod reprakmi, ich ani nebude potrebovat. A uzite si to! 😎

kikina84
14. apr 2019

@demonique premna je festival hlavne odreagovanie sa a moznost vidiet vela kapiel ktore mam rada na jednej kope.Muziku ktoru napr. ja pocuvam tak zo 100 kapiel je 98 dobrych kedze sa jedna o rovnaky styl
pricom statisticky najlepsie vypalovacky hraju vzdy vecer,kedy by uz mali deti spat..Hlavne ak beriem na ohlad nasu malu ktora ma od malinka rezim na 8_9hodinu ze spi,dlhsie nevladze byt hore ak keby velmi chcela,tak mi pride kravina brat tam deti aspom v mojom pripade ,lebo ju budem trapit aby stepovala v tlacenici kde riskujem ze sa nieco stale,hlavne vecer kopec ozratych ludi a samu ju v stane nenecham..My sme boli s manzelom velmi hudobne zalozeny,festaky ,koncerty,akcie kazdy vikend a viem ako to tam chodi..Hlavne nemame kam dceru ,,odlozit,,,babky dedkovia nehrozia,tak sme uz cez 8 rokov na ziadnom feste ani koncerte neboli,nakolko mi to pride pre deti nevhodne..aspom tie klasicke festaky kam chodi kazdy..Zamenili sme to za cestovanie kde mozme vzdy vziat aj malu..Samozrejme zalezi od ludi,ak ides na festak len z principu,pripadne robit niekomu spolocnost a kapely ta nebavia,pripadne sa mas s kym prestriedat pocas noci,tak kludne chod,ale v tom pripade so viem s detmi predstavit lepsie stravene dni.Ale ak tam ide niekto vyslovene kvoli kapelam,z ktorych polovicu neuvidis lebo sa detom treba venovat, tak mi to pride zbytocne..🙂..tod moj nazor

aleshka_supermama
14. apr 2019

@demonique ja som malej kúpila na futbal slúchadlá sú v pohode dajú sa pekne nastaviť na hlavičku, zober a uvidíš či budeš potrebovať 😉.