Taliansko alebo Chorvátsko?
Zdravim vsetkych, prosim pomozte mi rozseknut moju dilemu. Je lepsia dovolenka s detmi v Chorvátsku alebo v Taliansku? Zaujímajú ma osobné skúsenosti ludi, ktori boli aj- aj. 🙂 V Taliansku sme este neboli, muzovi sa tam nechce, ale vraj plaze su tam pre deti super, tak mam chrobaka v hlave. Ist radsej na istotu do chorvatska, ktore sice uz neohuri alebo ani nesklame, alebo risknut Taliansko aj za cenu, ze to bude horsie...Dakujem
My chodíme do Talianska. V Chorvátsku kamenne plaze. V Taliansku sme bolu s rocnym. Zahral sa v piesku. Ubytovanie sme mali domček oploteny na dvore aj bazen. Jedlo sme si varili. Samozrejme nie kazdy den.podla mna Taliansko pre deti.
Chodime do bibione lido de piny. Slnecnik je k lehatku co je dobre podľa mňa. Hracky sa mozu nechat pri lehatkach my sme ich tam nechavali.
@babi81 no to už je prijateľnejšie
ale tu radili práve ten sever ... a tam ma to vôbec neláka
Dcéra tam ide v septembri na týždeň zo školy, tak som sama zvedavá, čo povie ... aj ked oni to majú aj s poznávačkou a ona je maniak na umenie a architektúru, takže verím, že z tohto hľadiska bude nadšená.
@koralinkabolo teplémy sme prišli minulý víkend,ale boli sme v Riccione cc.10km od RIMINI
@dajana555 ano http://www.casa-mare.it/de/affitti/scheda.php?i.... Toto keď príde manžel poslem vam presne udaje. Chodime sem do reginy kvoli detom oplotene to je brana sa zamkne a deti neodidu.
My sme boli v Brodarice a v Sibeniku...boli sme v Chorvatsku spokojny.
Zavisi od toho, co od dovolenky chces. Ak si chcete zaplavat ci potapat sa, tak Chorvatsko. Ak potrebujete, aby sa vysantili deti, tak Taliansko. Ja osobne som skor za Taliansko, ale to kvoli detom - ihriska na kazdom kroku, vybavenie super, na plazi len piesok, vsade obchody, restauracie, zmrzlina, bicykle... S velkymi detmi ci dospeli by sa mi ani nesnivalo trepat sa do Talianska (hovorim o severe, nie o celej krajine). Na druhej strane mi je zahadou, na kieho paroma by som sa mala trepat do Chorvatska 😉 (boli sme dvakrat, stacilo). Pieskove plaze su daleko, kamene nemusim. Vybavenie mizerne az ziadne, hotelov minimum, ceny sakramentske... Ked sa budem chciet potapat, tak radsej kazde dva roky Maledivy, nez kazdorocne Chorvatsko....
@vroni no dosť sa to v HR zmenilo ... hotely pokúpili hotelové siete, s vstupom do EU sa mi zdá, sa zmenila aj klientela. Aspon v hoteloch je veľa Nemcov a teda musia prispôsobiť aj vybavenie, prístup, a bohužiaľ, aj ceny. My sme v sezóne tam neboli 2 roky a všimla som si zmeny. Ceny šli hore mierne, pár kún, ale predsa ... tých 10% to urobí. Ale aj u nás je draho, včera som bola s deťmi na obed v Žiline, žiadna nóbl reštika, dali sme si menu a nápoj a 30€ fuč ... take su ceny aj tam.
Taliansko nieee. Boli sme s nasimi a detmi a stacilo. Neuveritelny hic, rozhoruceny piesok, hnusne more, ani nie, ze od piesku, ale riasy. Sice ich aj cistili, ale o par hodin ich zas bola plna voda. Boli sme pri Caorle. Strasna tlacenica v mestecku. Jedina vyhoda bola, ze sme dali vylet do Benatok.
A hoci aj ja mam deti a mam ich rada, v Taliansku to bol masaker uz aj na mna. Strasny skrekot, piskot deti cely den. Maly ani nemohol poobede zaspat, co tam vkuse niekto hucal. V Chorvatsku na plazi bozsky pokoj oproti Taliansku. V Chorbatsku mas uz kopec hotelov, kde mas bazenovy a wellnessovy svet, detske bazeniky s hribikmi a toboganom, pre dospelych trysky v bazene. Lehatka a slnecniky pri bazenoch, aj na plazi. Este sa nam nestalo, zeby sme mali zly vstup do mora, male kamienky, deckam to nevadi. A ocividne nielen nasim, lebo kazdorocne je v Chorvatsku naval rodin s detmi. Do apartmanu neviem ci by som isla, to neviem posudit kvalitu, ale hotely kam chodime su perfis. Jaj a este animacie su tam pre deti, da sa zahrat minigolf, ping pong, plazovy volejbal. Je pravda, ze za dovku vysolime dost penazi, lebo chodime do tych lepsich hotelov, (je v nich malo Slovakov) ale stoji to zato🙂
Treba si hlavne v Taliansku vybrat . Preto chodime do bibione lido de piny. Nie je tam hlava na hlave, hneď oproti ubytovaniu mame park ,a plaz bola super. Hluk ziadny a keby aj bol deti su zvyknute spat pri hluku. A keď su unavene, podla mňa dieta zaspi. Viac ludi,viac chuti.kazdemu vyhovuje niečo ine. Treba vyskusat ale s malými deťmi určite Taliansko.
@vroni my sme prave na krku v punate a teda slovakov je tu malo, dost je tu slovincov a extremne vela nemcov. Vsade vidim auta D a AT (jedno aj nase 😀) a to su prevazne v kempe v karavanoch a stanoch... az nechapem. My sme v apartmane, nejako som hotely neriesila, stale mi to pride na hr trochu divne ist do hotela, ale neviem preco. Vcera sme boli v krku a tam sama nemcina dookola nas.
Boli sme na vikend v grade v rezorte, v ktorom bolo tiez kvantum nemecky hovoriacich ludi. Rezort velky, vybavenie rezortu skvele. My sme mali vilu a teda na vikend stacila, nasli sme tam vsetko co sme potrebovali, ale vybavenie bolo take iste ako tu v hr v app. Plaz bola pieskova, more bolo kalne, v hr mame drobne kamienky a voda krasna. Ceny v taliansku ma desne sokovali a to na vyssie ceny som zvyknuta.
@guiseppinka, ja som o nemcine ci Nemcoch nepisala. 😉 Grado je tak trochu ine ako zvysok severu, mensie, komornejsie, mozno aj drahsie, my sme vzdy pozvani (a my na oplatku pozyvame, jasne), takze neviem. Ja som prisla pred 10 dnami z Lignana a sokujuce ceny som si nevsimla, kus pizze stoji stale od 1,80€ (margarita), lasagne na plazi 6, melonova miska v hoteli 4,50 a zakladne potraviny kava 1 a aperol 4 € 😀 😀 😀 A vzdy ma nadvihne na dialnici (ani ta nestoji viac nez pred rokom), ze potvrdenku o platbe musis z tajtrlika priam vytlct (nastastie nie doslovne, slovne staci).
V Chorvatsku sme pred dvoma rokmi za predlzeny vikend zacalovali ako za tyzden v Taliansku. Rovnaky pocet hviezd, chorvatska verzia nacancanejsia s horsimi sluzbami. Odpustila by som Chorvatom ladove more, ale zmrzlina za 2,50 (v prepocte) sa mi zdala mierne predrazena... O chybajucich sprchach a WC na plazi pomlcme (naco by boli, v tom ladovci sa i tak kupali len Eskimaci a mroze), proste u mna Chorvatsko znovu prepadlo....
@hettinka presne, aj ja si vsimam hlavne zahranicnu klientelu v hoteloch kam chodime. Slovaci su skor v apartmanoch alebo v kempoch.
@vroni Neviem na ake mieste v HR chodis, ale my chodime poslednych 5 rokov iba tam a sprcha, prezliekarne aj WC tam vzdy su. A aj detske ihriska, minigolf, plaz.volejbal, drobne kamienky, cista voda, vobec nie studena a ani ziadny jezkovia. Moznost pozicat si vodne bicykle, skutre, vodny paraglajding atd,,, Sluzby super, animacie kazdy den, plavcik pri bazene, moznost obj.si masera, cez den vodny aerobik pre deti aj dospelych atd
@emiliar nuz, tak nase deti v hluku nezaspia, ak ano, tak sa na hluk potom strhnu. Za mna a moje deti a deti mojich kamaratiek Taliansko nie. Ako hovoris, 100 ludi, 100chuti 🙂🙂
@hope07, hm, to nepovazujem za nijaku zvlastnost, ale za standard (od tych 4*+) a mam to uplne normalne aj v Taliansku. Cestne sa priznam, ze Caorle mi neucarovalo a tiez by som tam nesla. Tuto mu miestni hovoria “plaz domovnikov“ a nemaju tym na mysli nic pozitivne. Ale tiez je tam na mraky ludi, co sa tam kazdorocne vracaju, tak to bude akasi skryta krasa, ktora mojmu oku unika. Chorvatsko mi jednoducho nevyhovuje. Pripada mi predrazene vzhladom k sluzbam, ktore ponukaju a ich sposoby povazujem casto za dobremu vkusu nevyhovujuce (mozno aj talianske su take, ale taliancine nerozumiem)
@vroni a prečo by si mala v HR platiť menej, ako vo Viedni? Najmä v turistických strediskách v sezóne. Ja myslím, že dať 1€ na zmrzlinu človeka finančne nepoloží (inak, toľko stojí aj v lepšej zmrzlinárni v Žiline).
Čo mne pripadá naozaj drahé sú nápoje v reštauráciách. Za 0,75l vodu sme zaplatili v hotelovej reštike aj 4€ a to už je naozaj priveľa, aj ked na dovolenke každé euro naozaj nepočítam, máme istý rozpočet a s tým sa hospodári, nešetríme na všetkom.
My sme stáli aj vo vnútrozemí, spali sme vo Varaždine a ceny sú tam nižšie. Asi ako na SK, ked sa idem najesť v našom minimeste a v Tatrách, tak rozdiel je citeľný. To isté je všade vo svete a verím, že ja v IT. Ak chceš super lacno, zájdi do Albánska, tam som mala naozaj pocit, že si môžem dovoliť kúpiť hocičo, hocikde a v neobmedzenom množstve ... ale na úkor zasa iných vecí. Akože super bolo aj tam, no je to tam menej "civilizované", alebo ako to nazvať.
HR je v EU, museli začať používať registračné pokladne, všetko účtovať, zdaňovať, vyhovieť xy predpisom, padol tzv "predaj z dvora", zjednávanie a všetko sa premietlo do cien ... sami sú z toho nešťastní.
@vroni A kam v Taliansku chodievas? Daj tip prosim. Lebo mna to Caorle uplne zdeptalo. A boli tam aj 2 moje kamaratky a viackrat sa tam nechcu vratit. Ono je to tak, ze aj v Taliansku aj v HR je "milion" rodin s detmi, takze ide len o to, co komu viac vyhovuje. Na mna je Taliansko moc hlucne, ja chcem na dovke klud, aj ked mam deti:D Nemam rada, ked je okolo mna krik a hukot, lebo my sme taka ticha rodina a z Talianska sme isli riadne ohucani🙂 To, ze je HR predrazene uznavam, aj moj muz to stale tvrdi, ale to preto, lebo my vzdy ideme do drahych hotelov s all inc a za tu sumu by sme uz aj letecky boli niekde inde. Len ja nerada lietam, takze peniaze miname takto:D Kamosi co chodia do lacnejsich hotelov v HR, tak su tiez spokojni a zaplatia o polku menej ako my. Takze da sa lacno aj v HR, ide len o ten "standard" ako hovoris.
@hettinka, preco? To je recnicka otazka? Nuz lebo zdaleka neplatia “viedenske“ najomne, platy i odvody. Albansko mam prechodene odvrchu az pospodok. S blbymi komentarmi, ake Chorvati povazuju za uzasne “cool“, ak si myslia, ze nerozumies, som sa tam nestretla. Nehovorim o zmrzline za euro, ale za 2,50 Tak som skrob, co uz so mnou.

Boli sme v Taliansku raz, s 3rocnym. Odvtedy chodime uz iba do Chorvatska.
Taliansko: plne plaze slnecnikov, ako cez kopirak, hlava na hlave, ziadne sukromie, prehriaty piesok, horuci, da sa na nom chodit iba pod slnecnikmi alebo tesne pri mori, zafuka vietor a piesok vsade, v taskach, jedle, v ustach:D
More kvoli piesku kalne, absolutne nevhodne pre potapanie sa, syn sa do vody bal ist, lebo nevidel na dno. Clovek ked si chce zaplavat, slape pomaly kilometer, lebo vacsinou je vsade dlhaaa plytcina.
Boli sme ubytovani v drahom a podla recenzii dobrom hoteli, nemali prisposobene jedlo pre male deti, polievky horuce, a detske menu pizza, hranolky alebo spagety. Hotel sme mali na plazi, to bolo plus, zaroven aj minus, lebo hluk po cely den aj noc.
Na prechadzke vecer v meste taka tlacenica, ze museli aj kvoli ludom kazdy vecer odklanat automob.dopravu.
Takze sever Tal.neodporucam, je to tam strasna masovka, na plazach aj v meste.
Chorvatsko: clovek sa na plazi zlozi kde chce, (my chodime vzdy inde, striedame ostrovy a pevninu), vela stromov, oproti Tal ma clovek aj na plazi sukromie a klud. Posledne roky sme vzdy mali na plazi sprchy, prezliekarne aj wcko. Vedla plaze detske ihrisko a restauracie.
Voda cista, zabava pre deti aj dospelych ked sa mozu potapat, alebo len chodit po kolena vo vode a sietkou chytat ryby. Vyberame si miesta, odkial chodime na vylety lodou, popozerat historicke mesta, napr Dubrovnik, Zadar, milujeme vecerne prechadzky po mesteckach, kde je aj historia, aj moderne kluby, zmrzky, herne pre deti.
Chodime vzdy do hotelov, strava vyborna, hotelove bazeny a tobogan su samozrejnostou, animacny program pre deti kazdy den cez den, plus vecer diskoteka pre deti a potom ziva hudba pre dospelych.
Takze za nas s detmi uz iba Chorvatsko.